Laʻau

Hybrangea Arboreal Incredible (Incrediball)

Fugalaau - o se teuteuga matagofie o le fanua poʻo le togalaau. Ae o le tau o le tau e masani ona le mafaamatalaina, o le mea lea e fiafia ai faifaatoaga e totō laau e tumau i meaola faalenatura e mafai ona faaumatia fugalaau matagofie i le po. Mo lenei mafuaaga, latou te fiafia i se laau e taʻua o le hydrangea treisake Incredibol.

O le amataga ma le foliga mai o le laau hydrangea Matagofie

Afai na muai maua le na o lo latou atunuu - i Amerika, lea na muamua aliali i le faaiuga o le seneturi sefuluiva, o le taimi nei e toetoe lava o tagata uma o le togalaau e mafai ona mitamita i laau totő i lana togalaau ma le faatoaga, pe a faatusatusa i isi fugalaau ua na o se foliga vaaia suites.

O le laau o se vao ma fugalaau fugalaau.

Fiafia! Hydrangea O le arboreal Incredible E mafai ona fenumiai i nisi o taimi ma se laau, ae o se laau.

Faʻamatalaga o le vaʻaiga o hydrangea e ofoofogia

O Hydrangea Incredible ei ai tulaga iloga, e aofia ai:

  • laina uumi umi e le punou i lalo o le mamafa o le tele o inflorescences;
  • fugalaau fugalaau tetele e tusa ma le tolusefulu minute le lautele;
  • o le togavao e oʻo i se maualuga o le tasi ma le afa mita, pe sili atu foi;
  • faʻamafanafana.

O le uiga aupito sili ona taua o lenei laau o ni fugalaau fugalaau tetele.

Suʻega hydrangea Faʻailoa pe a uma ona faʻatau i totonu o le eleele avanoa

Afai na sau le fai togalaau ma le manatu o le totoina o le hydrangea i lana togalaau, e tatau ona e mafaufau e uiga i le toe totoina o le laau i le eleele avanoa, talu ai o le auala masani lea e masani ona faʻalautele.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

Hydrangea arboreal Magic Pinkerbell

E taua tele le mataʻituina o tulafono faʻavae pe'ā galue ma faʻasalalauina ile taimi o le faʻaleleia. E tatau ona manatuaina o le hydrangea e matua gaogao e uiga i le palapala, o lea e tatau ai loa ona e lafoaia le totoina o eleele eleele, ma tuu atu le fiafia i se siosiomaga ei ai le elemene eleelea. O le tele o le lua e fuafua i le tutusa ma le lautele o le aʻa.

Auala e filifili ai le nofoaga sili ona lelei

O le filifilia o se nofoaga o le itu taua lea i le totoina o se laau. Treelike hydrangea susulu, pe afai e maua i se siosiomaga mafanafana, e mafai ona e saogalemu i le taimi o le tautoulu i le nofoaga puipuia o le la.

Taua! Pe a totoina i vaega malulu, e fautuaina e vavalo le aʻa o le laau, ina ia aloese ai mai le maalili. E le tatau ona tusia le nofoaga. I faʻamaʻi malulu, o ituaiga e totoina vave pe a uma le tau malulu, i se nofoaga e tele ai le la.

O le filifilia o se nofoaga lelei e toto ai o le ki lea i le ola maloloina o vao

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

O le faʻaleleia o le faʻavae o se laasaga taua lea. O le mea lea, o auiliiliga uma o le faʻamatalaga e tatau ona matua taua:

  1. O pits mo le totoina e kiliina i le tele o le afa mita i le afa mita.
  2. Ua faʻapuʻupuʻu aʻa o laau totō, ua teuteu le tipu, ua na o ni nai mata e tumau pea.
  3. A o lei totoina, o le lua e muaʻi faʻamaʻaina i se palapala mafolafola o le humus, fualaʻau-e aofia ai meaʻai ma minerale.
  4. O le aʻa i le vaega eleele.
  5. A maeʻa ona totōina, aʻo leʻi faʻafefeteina le eleele i ni nila, palu ma otaota, e fautuaina e sua tele le fanua.

Faʻalogo lelei! E matua faʻasaina le faʻamaʻaina o le palapala ma le lime, fafie, salu poʻo le penisina.

Faʻapenaina o Hydrangea Matagofie

Panicle ma laau hydrangea - eseesega

O le faʻaleleia o le hydrangea o se tasi lea o mea e sili ona mataʻutia o soʻo se tagata fai togalaau, talu ai o fuga alofilima e fatuina se manatu o lē e ona o se tagata faufautua fanua o loʻo iloa le tele o mea totō. E tele ni faʻaaliga:

  • Faʻapenaina i fatu, pe a fai e tatau ona toto i latou i le eleele ia Fepuari, pe a faʻapupulaina, e vavaeina totogo, ma pe a oʻo mai le tautotogo, e totoina i latou i eleele matala.
  • O le vavaeʻau o le isi filifiliga lea e vaeluaina ai le laau i le tautotogo ina ia tupu malosi atili i le tautoulu.
  • Faʻapenaina e ala i le taatiaina - o pupu vine e ufiufi ile palapala, tuʻu ai na o le pito i luga, ma o le laau na aʻafia ona aʻa ma vavaeeseina i le isi tausaga.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O le togavao, poʻo le faʻalauteleina e ala i le tipiina, o le mea sili lea ona taugofie i mea uma. O le faʻatulagaina o faʻatulagaga e aofia ai laasaga nei:

  1. Mai ia Mati ia Iuni, e tele ni togi maualuluga ua filifilia, o le umi e oʻo atu ile 15 simita.
  2. O le isi mea, ia gaosia se ata, ma le faʻatulagaina o le 90 tikeri.
  3. Tipi laau tipi i totonu o le palapala susu, muamua togafitia ma sui e faaosofia ai le tupu aʻe o aʻa.

Hydrangea Tausiga Matagofie

Hydrangea Anabel - ituaiga laau, faʻamatalaga ma le tausiga

E taua le matauina o aiaiga mo le tausiga o le hydrangea.

E manaʻomia e Hydrangea le tausiga faʻaeteete

Tulaga faʻatau

O le faʻaaogaina o le laau o se vaega taua o le tausiga, talu ai o le hydrangea e matua faigata lava i le i ai o le susu. Vai vai faʻatasi i aso fitu - a itiiti ifo. O le maualuga o le vevela e mafai ona faaleagaina ai le laau, o le mea la pe a fafagaina e taua le faʻaaogaina o le vai malulu, e tusa ma le 20 lita mo laau taʻitasi.

Laʻei pito sili

O luga o laei e faia i ni auala se tolu:

  • i le tautotogo - compost;
  • i le taimi o le vevela, o le urea ma le sulfate sulfate;
  • ia faʻaleleia le vaitau o le vaitau - faʻatasi ai ma sauniuniga o minerale.

E taua: o le taimi aupito sili ona lelei mo le faʻamaina o le laau o le taumafanafana ma le tautotogo. Afai e te faia lenei mea i le tautoulu, o le a amata le tele o laʻau lauulu, o le a faʻaleagaina ai le vaʻaia.

Vaega o le tausiga i le vaitaimi o le vavao

O le taimi vavalalata o se tulaga taua, o le mea lea, talu ai ona o le faʻatusatusaina o le eleele, e tatau ona faʻamalosi faʻamalosi. E le afaina po o fea e tupu ai - i totonu o le tele o laau totő poʻo le matagofie - o le faasusu e tatau ona tupu i taimi uma.

O se vaega sili ona taua o le teuina. O laʻau teuteu teuteu o le a fiafia i mata ma fesoasoani i le tumau o le laau i lona tulaga muamua mo le umi e mafai ai. E leai se tulaga e tatau ona faʻaleleia le totoina i le vaitaimi o le vavao.

O faʻamafanafana faʻapitoa e fatuina se foliga o se puipui lanumeamata.

<

Vaega o le tausiga ile malologa

Taumalulu - pe a malolo le fale. O le mea lea e tatau ona e manatuaina, e ui lava o le laau e mafaufauina o le malulu, e le o se mea e sili ona le mafai ona vavalo ai le aʻa. O le vaega pito i luga e mafai ona malolo, e leai se mea e leaga ai, e le tatau ona e taumafai e ufiufi, i le tautotogo o le a vave ona ola le lala ma o le a toe fiafia foi fugalaau ia latou foliga vaaia.

Sauniga o le taumalulu

O le laau hydrangea o le fale o le lima-vae, malosi, ma le malulu. Ua leva ona le manaʻomia e le au matutua laau teu. O le a le mea e le mafai ona faʻamatalaina e uiga i taʻaleʻa talavou e leʻi oʻo i le taʻi fa tausaga, oe le o sauni mo suiga i le tau. O le aʻa o aʻafiaga o laau talavou e tatau ona mulimulu ma o le vao e ufiufi i laʻau paʻu, o se ele, ae i le taimi lava e tasi o le tino e manava.

Laʻau tele e tosina mai mata ma teuteuina soʻo se togalaau

<

A maeʻa le mafanafana, pe a uma le taumalulu, e mafai ona e faʻamafiesea le ie, ae i le timuga, o se laau totogo mai le la e mafai ona maua ai se mu.

O le mea lea, o le laau hydrangea o se laau manaia e le manaʻomia ai le tausiga tele. O le malulu, e aoga mo le totoina i totonu o nofoaga malulu.