Pear

Tulafono lautele ma fautuaga mo le totoina o pears i le tautotogo

O le totōina o le vaega sili lea ona taua o le totoina o taloni.

Afai e maua saʻo, o le a selesele lelei le seleselega mo se taimi umi, pe, atonu e mafai, e le mafai ona e faʻamoemoe e leai se seleselega.

Auala e filifili ai le taimi mo le tau

O le mea lea, o le fesili muamua e tupu mai se fai togalaau e manaʻo e totō se laau: o le a le taimi sili e lelei ai le totoina o le pi i le tautotogo? Mo le itu i saute, o lenei mataupu ua foia faigofie - e sili atu ona aoga le totoina i le tautoulu, talu ai e sili atu le faigata ona maua aʻa i se fatuga i se vevela vevela. Mo le itu i matu, o mea uma foi e le manino: e filifilia le totogo mo le totoina, a leai i le taumalulu o le a magotogo ma mate le fua.

O a mea e fai e tagata nonofo i le mafanafana o loʻo nonofo i le ogatotonu? O iinei e manaʻomia ai ona tatou faʻatusatusa le lelei ma le lelei. E le gata i lea, o le totoina o le tautotogo o le leai lea o se mea e popole ai e uiga i fulufulu. I le taimi o le taumafanafana ma le tautotogo, o le a maua ai le malosi o le laau, o le a malosi, ma e sili atu ona faigofie ia te ia le ola i le taumalulu i lalo o se malutaga faapitoa. Ae ui i lea, o le vaitaimi o le taumalulu e mafai ona mitamitavale i se isi avanoa: i le taimi nei e tele le filifilia o laau toto ua ofoina atu, ma o laau o le autumn e sili atu ona iloga i le faateleina o le tetee atu i le kiona.

I le tautotogo, e sili atu le totoina o se laau i le ogatotonu o le vaitau - mai Aperila 20 i le 30.

Vaega o le tuputupu ae

E masani lava, o le laau e toto i le tautotogo, pe a mafanafana le tau, ma le faaitiitia o le vevela e le o faamoemoeina. O le taimi e faʻaleleia ai e filifilia mai le faaiuga o Mati e oʻo i le amataga o Me. E faʻalagolago i le tau o le tau.

E taua! Hmanaʻomia ia totō laau ae leʻi tupu le vaitau - i se isi faaupuga, aʻo leʻi tupu laulaau i le taimi o le faʻauʻu.

Le taua o le malamalama

O le tele o taimi mo le totoina o pears e filifilia le nofoaga e sili ona malamalama i le eleele vevela ma palapala. E taua tele lenei mea mo le atinaʻeina o laau i le lumanaʻi. I le palota e tumu, e tatau ona totō i luga o le laufanua laufanua le tele o ituaiga e fuga i le taimi e tasi. E talafeagai mo le lelei o gaioiga ma le gaosiga o pi tatala le meaʻai lea e le faatagaina ai le tele o le vai ma le ea, e tumau ai le susu i le aʻa.

Manaomia o le eleele

O fua e atiina ae lelei i luga o le eleele e mauoa i meaʻai. Aua le totoina pusi i eleele maualalo. I ia eria, e masani lava o le maualuga o le vai e maualuga, ma o le taimi nei i le taumalulu ei ai se aafiaga le lelei i le laau.

E le tele le fiafia o le pi i nofoaga pogisa, o le mea lea, totoina o se laau talavou, e tatau ona e taumafai e filifili se nofoaga ina ia mamao le mamao mai le fale o le fale e tusa ma le 3 mita.

E taua! E tatau ona foliga le faiga o le totoina o le pi: o le mamao saʻo i le va o tama talavou e 5-6 mita.

Faʻaaogaina tekonolosi

O le totōina o loʻo faia i totonu o ni lua ua saunia lelei, o loʻo eliina, ma mafaufau i aʻa o le laau: o aʻa e tatau ona tuʻu saʻo, e aunoa ma ni mea e faʻaaogaina. Mo le totoina i le tautoulu, eli se lua ile 1-2 vaiaso. Mo le tautotogo - saunia i le tautoulu.

E te iloa? O le lelei o le seleselega, o le laʻititi o fua i totonu o laau. E masani ona tele naua i luga o se laau laʻititi, aua e teuteu ia pears i tausaga uma, faʻamalamalama ma toe faʻafouina palealii.

Totoina o fatu

Fanua mo ni fatu na sauniuni muamua ia Setema ma Oketopa. E oʻo atu i le 6 kilokalama o le faʻalaʻau faʻasaina e faʻaaogaina i le 1 sikuea sikuea o palapala, e oo i le 60 kalama o superphosphate masani, 15 kalama o le potassium sulfate. E tufatufaina tufuga i le saite uma, ona eliina lea i se suo.

Ae e te leʻi tuʻuina se fatu i le faaputuga puipui, e tatau ona e tufatufaina aʻa o le laau ma luga i le eleele, ma o le pito i luga o aʻa e 5 sima le maualuga i luga o le eleele. E luluina fatu laau i ni nai taimi ina ia leai ni vavave i le va o aʻa ma eleele.

Mo le saoasaoa o le ola o le seedling, ua faaopoopoina ai le eleele mama i le lua faatasi ai ma humus, potassium sulfate ma superphosphate. I nofoaga o loʻo i ai le eleele eleʻele i le ogatotonu o le fossa, e mafai foʻi ona e faaopoopo i ai le oneone.

E faʻapefea ona saunia le lua

O le lua ua eliina i ni vaega: 80 inisi le lautele ma 70 centimita le loloto. O loʻo faʻapipiʻiina ma puipui tele: o le laufanua lafulemu e lafo i tua i le tasi itu ma le omea i le isi. Humus, masima ma le pito i luga, suauʻu ua sasaaina i totonu o le lua, ma ua fausia se faaputuga. O le a tumu le eleele i le suamalie ma le peat o le a faʻatumu ai le eleele ma meaʻai ma faʻateleina ai le faʻateleina o le vavalalata.

O le fafagaina o pears e aoga e fai i le fesoasoani a fomaʻi o loʻo aofia ai fugalaʻau: Urea po o le moli, o nisi taimi e faʻaaogaina ai otaota moa.
Afai e talafeagai, o le palapala mo laau e togafitia ma le 500 kalama o le lime i le 1 sikuea sikuea, e fuafua i le malosi ma le palapala. O le vaega autu o le fualaau e faʻaofiina i le tautoulu, ma le mea e totoe - i le tautotogo. Eli ma eli i totonu o le tautoulu mo laʻau e tusa ai ma se polokalame e tutusa lelei ma apu.

E faapefea ona toto se pi i le tautotogo

O le totōina o se laau fualaau e le o se faiga faigata, pe afai e te mulimuli i le faasologa saʻo. E i ai se laasaga puupuu i le laasaga o aʻoaʻoga pe faʻapefea ona toto se pi i le tautotogo:

  1. Kili se pu e fetaui ma le tele o le fatu.
  2. E tatau ona faʻatumu le pu i le falu ma le humus, faʻafefiloi ma le eleele.
  3. O le isi e tatau ona ave se pu i totonu o le pu.
  4. Sue aʻa, toto se laau i totonu o se lua.
  5. Ufiufi le eleele, lelei le solia, ina ia aua nei pasi le ea.
  6. Taʻu se laau i se pine.
  7. A maeʻa le galuega autu, ona faia lea o se pu mo le faʻavaivai, ma sasaa le peʻa.
E mafai ona totō Pear i tafatafa o le nofoaga na tupu muamua ai le pulu, cherry po o cherry.
Mafaufau i le faʻaleleia o auala i auiliiliga.

E tatau ona sola ese mai le ogatotonu o le 30 cm i le sauniuni, e ave ai se laau laupapa. E tatau ona tuliesea le siteki mai le itu i saute e puipuia ai le fatuina mai le mu i se aso susulu. E le gata i lea, o le pine o loʻo tumau pea le faʻamautuina o le laau vaivai i le malosi o le matagi. O lona maualuga e oo atu i le pito i lalo o se laau, e tusa ma le 50 cm. Ua faia se faaputuga. O se fatu laau e totoina lata ane i le siteki i le itu i matu, o aʻa uma ua salalau lelei. Paʻu moe ile eleele faʻapitoa, faʻamamafa. Pe a sasaa le eleele, e tatau ona e lulu le fatuga ina ia faʻamautuina, ina ia faigata tele ona toso i fafo e faʻaaoga ai le malosi.

I le isi itu, o le aʻa o le laau e tatau ona tuʻuina i se lagolago. Fai se pu faʻapitoa, faʻafefe faʻafefe i le vai. Ma le mea mulimuli, e tatau ona e mulumulu le liʻo. E tatau ona faʻamautinoa o loʻo siomia e le mulch le vaitau atoa. E mafai ona e faʻaaogaina nisi meaʻai suamalie, meli vao ma humus.

O mamoe, puaa, povi, lapiti ma le solofanua solofanua e mafai ona faʻaaogaina e faʻamafanafana ai laau.
Afai e alu le palapala, e tatau ona e sasaaina, aua o le a mafua ai le mimilo o aʻa. O le loloto o le totoina o le laau e mafua ai faamai o le pi, ma e oo lava i le oti.

A uma ona totō se fuʻa faataamilo i se laau laʻititi, latou te faia se pu itiiti e tusa ma le 25 inisi le lautele, lea e tatau mo le fafaga. Ma a uma le suāsusu, o le pu e ufiufi i le peat poʻo le humus ina ia faʻamautu ai le susu o le eleele.

O le polokalame o le totoina o vine

O le mamao i le va o laau e faʻatatau sao i le faʻatauga lea e faapipiiina ai le pi. Afai e faapipiiina le laau i luga o se laau e ola malosi, ona totoina ai lea: 5 mita i le va o laau i le laina ma le 6 mita i le va o laina. Afai e tui i le semi-dwarf - ua mamanuina le mamanu 4 i le 5 mita, i le dwarf - 3 i le 4 mita. O le tele o fai togalaau e faia se laau e matua lelei le totōina ina ia tele atu ituaiga, ae a tupu le pi, e leaga lona aafiaga i le atinaʻe, ma e tatau ona e aveeseina le tele.

E te iloa? O fuamoa moa i le lua mo le totoina mo se taimi umi o le a maua ai le laau talavou ma meaʻai, o lea e leai se mea e popole ai e fafaga. I tulaga ogaoga, o fuamoa atoa e mafai ona suia e se atigi.

Tausiga ile togalaau

E masani lava ona tausia uma e se laau talavou le tafe vai ma faapaleina. E tatau ona e matamata lelei ina ia le tupu ai vao, ma mo lea mea e tatau ai ona tatala le palapala. O vao o se togavao faʻapitoa mo aphids, e fiafia e 'ai le sua o fualaau aina laiti. O le mea lea, e taua le faʻaaogaina pea o le eleele pe a uma ona faʻamalosi.

O le a manaia le faamasani oe i le auala e taulimaina ai meaola faalafua o pear.
I le popofou, e manaʻomia le fafagaina o le laau, talu ai e le lava le tonisa mo lenei mea. Ma o le palapala e le malogo ma e le faʻagesegese ai le atinaʻeina o le fatu, o le laau e faʻafefeteina i le vevela o le tau. Afai e leai se susu o le laau i le taumafanafana, o le a amata ona vave selesele muamua, ma o fua o le a laʻititi nai lo le tatau. O le mea lea, 'aua le faʻagaloina le tausiga ma mulimuli i fautuaga ina ia e maua ai se maualuga ma lelei le seleselega.