Fualaau aina

E faʻaaogaina fualaʻau ma suamalie salima i faletupe

E eseese auala e selesele ai se tamato mo le taumalulu. O loʻo gaosia, mago, mago, ma, ioe, salimalie. O le salting o se auala faigofie e faʻaleleia ai le tofo o fualaʻau ma faʻalauteleina le latou ola. E malulu ma vevela, o loʻo tuʻuina i pusa eseese.

Ina ia teuina ia avanoa i le umi e mafai ai, e faʻamaonia lelei lava. O se tasi o meaai e sili ona taʻutaʻua ua mafai ona faʻaaogaina o tamato suamalie.

I totonu o lenei tusiga, o le a tatou tilotilo atu i uiga o le faʻafefe o fualaʻau i pakete ma apa, le auala e sauniuni ai, o vailaʻau faʻasolosolo ma mea aoga o lenei oloa.

E uiga i foliga ma le tofo

O fualaau 'aina suamalie e ese mai le gaosia i le vailaʻau. E tatau ona faaopoopo le uaina i le mea mulimuli. Tomato, togafiti i na o le suauu, ona fugaina lea, ia i ai se manogi manaia-suamalie suamalie ma le manogi lava e tasi. E tumau pea le paʻu o latou paʻu, maʻeʻe pe a misa.

O le tino i lalo o le aafiaga o le suauu e suamalie ma malie, e faʻaititia ai le voluma, o le mea lea e leaga ai ma faʻamamaina tamato. I le maitauina o le tele o mea e totoe e tumau pea le suamalie, ma o masima e tumu i le masima.

E taua! Ae e te leʻi tuʻuina faletupe i luga o le matua, liliu i luga i lalo ma taofi mo sina taimi. Afai e amata ona eli le vai ile pulou, o lona uiga e le o matauina le fusi o le mimilo. Tatala ia faletupe, fufuluina tamato ma toe togi.

Mea e te manaʻomia: masini umukuka ma mea faigaluega

O nei masini e le manaʻomia ni fetuutuunaiga faʻapitoa. O le a e manaʻomia ni pesini ma pesini mo le masima ma masini suamalie, ipu faʻamamaina mo avanoa ma faʻalanoa e tapuni mau ai.

Aʻoaʻo mea e masani ai, o tamato vave, tomati tomati, tamato ma le sinapi, fatulaʻau 'aina ma aniani, salifi, kukaina, ia latou lava suamalie, tomato māgo, letusi ma tamato.

Mea e manaʻomia mo le fua

Ina ia faʻapolopolo le tumato mo le faʻaogaina o le salting winter, o le ae manaʻomia:

  • Uma faamalu - 4 pcs.
  • pasili - 6 totoa;
  • taʻavale - 4 pcs.
  • aʻa toto - 40 g;
  • totoa o cherry - 2 pcs.;
  • garlic - 2 cloves;
  • tamato - 3 kg;
  • masima - 50 g;
  • vai - 1.5 l.

Vaega o le filifilia o oloa

O laulaʻau uma e tatau ona mama mafiafia e aunoa ma ni faailoga o le moa ma le pala. Afai o le tele o lālā i laʻau o le lanumeamata ua faʻaleagaina, ia mautinoa e vavae ese. Toe faafou fasi pepa i le aʻa o le horseradish ao leʻi tuʻuina i totonu o fagu.

Tomatoes filifili pe tutusa le tele ma, sili atu ona taua, tasi tikeri o le matua. O fualaau aina na vave momotu vave nai lo lanu lanumeamata ma amata ona faasolo ina leaga i le taimi muamua.

E te iloa? O le uluai igoa o tomato "tomato" na maua mai le Aztec. Mulimuli ane, na faaigoaina e le Falani ia "tomati", ma o tagata fiafia o le Metitirani na taua i latou o apu auro. - "Pomme d'orro", lea na mulimuli ane suia i totonu oi tatou uma e iloa "tomato". Mo le taimi muamua o nei fualaau faisua taia i Europa i le senituri XVI, aʻo leʻi iloa faapitoa i tagata o Amerika.

Laasaga taʻitasi i le laasaga ma ata

  1. Fufulu ma faamamago laau. Taʻu i totonu o fagu e 1.5-lita o le tasi faamalu o le pi ma se uʻamea e aunoa ma ni laulaau, toʻalua vavae o le pasili, lua vavae o le tarragon, 20 g aʻa o le vine o le vine ma le gaogao gaosi.
  2. Faʻasinati le tamato i totonu o se suauu moli suamalie ma sosoo ai ma le vai tafe. Amata ona tuʻuina se fagu tamato. Faʻamau lelei tele, ae aua le pamu. Pe tusa o le ogatotonu o le fagu faʻaopopo i ai se isi mea totō o le pasesa ma se faamalu o le pi.
  3. Faatumu se fagu tamato i le ua. Saunia le piko: faaopoopo ni tolu sipuni masima o le masima i le afa lita o vai mama (sili lelei). Faʻamalosi le suauu e faʻamamafa ma faʻamaʻapeʻi tioata masima.
  4. Faatumu ia tamato i le suamalie i le ua o le fagu, ma tuu pe tusa ma le tasi le centimita o avanoa avanoa mai le pito i luga o le fagu. Kuni ia koneteina ma pulou pipi (e le o le uamea). Tuu avanoa i se nofoaga malulu malulu mo le tolusefulu i le fasefulu aso mo le matua.

O le a se isi mea e mafai ona fai ai piko totato

Afai o muamua, na na o laau uamea na faamalu ai tamato, ae o le taimi nei ua seleseleina i totonu o pusa umukuka e mafai ona tapunia.

E taua! Taofi sauniuniga tomato mai le susulu o le la. Faʻasalaga le susulu o le la i le suamalie, faʻafefete faʻamalosi, ma mafai ona faaleagaina lou faʻasaoina. Afai e te matauina o mea o loʻo i totonu o le fagu na amata ona faʻamalosi, faʻapouliuli pe ufiufi ile mama, lafoaʻia se faʻavae ma e le afaina ai lou lava soifua maloloina.

I totonu o se pakete

O lenei metotia e fetaui ma le salting tele o tomato.

Manaoga Manaomia

O le faatulagaga masani o oloa:

  • siama e le mafaitaulia - 6 kilokalama;
  • mumu mumu pepa - 40 g;
  • Tui toto - 150 g;
  • totogo o le pasili - 50 g;
  • tanu - 50 g;
  • Oregano - 20 g;
  • lau lanu mumu ma le uʻamea - 70 g;
  • vai - 5 l;
  • masima - 350 g
Siaki i fualaau mai fuamoa lanumeamata - kukaina, kuka, suamalie.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga

  1. Fufuluina tamato (sili atu i le vasega "Kulupu") i totonu o se suauu moli suamalie ma fufulu i lalo o le vai tafe. Tuu le oregano, lau lau ma cherries i le pito i lalo o le velcherka, tuu tomato i ni laulau se tolu i luga. Fafasi i fasi mea vevela vevela, fufuluina i le dill, pasesa ma tarragon.
  2. Faʻaopopo le masima i se fagu vai ma faʻaali lemu seia maeʻa maeʻa tioata. Faatumu ia tamato ina ia latou ufiufi uma i le suka. Maualuga i fua o totoe, faʻatumu i le suauu i le pito i luga o le pakete.
  3. Faʻasoa le faʻasalaga: ufiufi le pakete ma se ie siʻosiʻusi poʻo se gaosi, tuʻu se ipu lapoa i luga, ma tuʻu se mea mamafa i luga (o se taga o le cereal poʻo le mamafa i le 1 kg).
  4. Tuu le pepa e selesele mo aso e tolu i le vevela o le potu, ona faʻafeiloaʻi lea i se nofoaga malulu ma tuʻu ai iina mo le tasi ma le afa masina mo le salting.
E te iloa? Mo se taimi umi, o fua ma laʻau o tamato na manatu oona. O le talafaasolopito e iloa le tele o taumafaiga fiailoa e faʻatau ai tagata maualuga ma ipu e faʻaaoga ai. O le mea lea, o le kuka, na totogi e tagata lagolago o le Peretania o Siaosi, sa taumafai e fafaga le kuka i le faaopoopoina o laulaau tomato a le uluai Peresitene Amerika o Peresitene Uosigitone.

I le pusa

O le filifiliga pito sili mo le seleseleina o toto mama mo aso malolo. O se atigipusa ua tuʻufaʻatasia mo se tamaʻi fualaau faisua ua faʻaaogaina.

Manaoga Manaomia

Mo le talotalo vave e te manaʻomia e faʻatau:

  • mūmū mūmū po o le enaena - 2 kilokalama;
  • lapisi lau - 5 g;
  • fualaʻau vaimama - 20 g;
  • bay leaf - 4 pcs.;
  • uliuli pepa - 5 g;
  • kelele - 4 ufi;
  • kulumu - 4 umbrellas;
  • vai - 1 l;
  • masima - 15 g;
  • suka - 10 g

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga

  1. Fufuluina tamato i le fasimoli ma vai ma fufulu i vai mama. E oo lava i le tufatufa atu o lau o le horseradish, o le umbrellas, le gaogao o le galala ma le faisua i le pito i lalo o se ipu falai vai vai.
  2. Tuu tamato i luga. Faʻalafola faʻamalosi, ae aua le faʻamalosi. Fafasi i le pepa uliuli.
  3. Saunia le suauu: faʻafefiloi le suka, masima ma le sinapi, faʻapipiʻi i se pusa i vai, faʻaosooso lemu. Faatali mo le tatalaina o tioata. Faatumu tamato i le suka i le pito i luga o le vaʻa.
  4. Ufiufi le apa i se ie mama, masani, ma tuu se ipu i luga o luga o le palapala ma lalo i se amo. Alu i le umukuka mo le lima i le ono aso, ona e alu lea i se fola malulu poʻo se pu. Sook i se masina mo le salting.
E taua! Afai e te le tapunia ia tamato faamamoe mo le faamaufaailogaina, faaopoopo i le masima, faaopoopo le paʻu o le fatu sinapi ma le vodka laitiiti i le vai. O lenei paluga o le a puipuia ai le atinaʻe o microflora pathogenic i le faʻasao.

Mea e teu ai

O le malulu o le teuina o ia avanoa e le tatau ona sili atu i le + 7 ° C. O le maualuga o le vevela o le vevela e mai le +1 i le + 6 ° С (pulou, balcony winter). E taua le teuina faʻatasi mai vailaʻau oona ma meaʻai ma se manogi manogi, talu ai o le faʻasaoina o le a faʻafefeina ai lenei manogi i totonu ia te ia lava. O faʻalavelave faʻafuaseʻi, luluina, susulu o le la, e matua leaga lava le afaina o le galuega.

Afai e le mafai ona e tuʻuina atu ni togafitiga talafeagai mo le salting, tuʻu tamato mo le tolu i le fa aso i le vevela o le potu mo le matua. O le taimi lava e amata ai le ao ma le moli, sasaa atu i totonu o se fafie. Fufulu mea uma na tuʻu i totonu o le fagu. Brine i se vevela ma toe fumu i le faletupe o tamato. Faʻafeiloaʻi ma tapuni le tapuni ma tuʻu le tamato i lalo o anaerobic. O le taamilosaga o le vevela o le vevela e alu ifo i le + 18 ° C.

E te iloa? Ina ia teena tala e uiga i le vevela o tamato, i le 1822 o se taitai o le au Amerika na igoa ia Johnson na ia aina se pakete atoa o nei fualaau aina i luma o tagata maofa. Na tupu i le setete o New Jersey, i luga o laasaga o le fale tutotonu o le faamasinoga a le aai. Talu ai e leai se mea leaga na tupu i le kolone, na vave amata ona lauiloa le tamato i tafaoga.

O le a le faʻaaogaina o le pepa

O faʻamanuiaga pito sili ona lelei o le soifua maloloina, o le mea moni, o tamato fou. Ae o le gaogao malie e mitamita foi i le tele o mea aoga.

Faʻavae ma kalori

O le faavae o lenei fualaau faisua i le masima o le vai. O le mamafa o le 100 g o le mamafa o le 90 g. I le mamafa, o loʻo i ai meaʻai gaʻo, meaola faʻasaina ma pulu - 1.6 g, 1.2 g ma le 3.1 g. O mea e gaosia ai caloric o lenei oloa e 13 kcal, o lea e mafai ona aofia ai i le meaai meaai.

O le vailaʻau o le kulimi selesele e mauoa. O le tele oi latou e maua ai le vitamini C, e lauiloa foi o le acid ascorbic - pei o le 10 mg. O tamato masima e iai foi vitamini PP, B1 ma B2, faʻapea foʻi ma le vaitamini A i ni vaega laiti. Ae o le tuufaatasiga o minerale, i le tele o mea e aofia ai le meaʻai, lea e aoga mo le muso o le fatu. O loʻo aofia ai tomati masima ma le uʻamea, faʻapea foi le calcium ma le phosphorus i le aofaʻi tutusa.

E taua! Ina ia faʻamamaina ni pusa otaota, faʻapipiʻi i totonu o le ogaumu e vevela i le 120 tikeri, faʻafefiloi ile vai inu, poʻo le fufuluina faʻamaʻi ile soda.

Mea aoga

  1. Faaitiitia le lamatiaga o le prostate ma maʻi faamai.
  2. E i ai so latou aafiaga e le faʻamalosia.
  3. Faamalosia puipui o toto toto ma maso o le fatu.
  4. Toto puipui o le tasi.
  5. Faʻaleleia le faʻaleleia o otaota.
  6. E i ai a latou aʻafiaga e aʻafia ai ona o le natura masani o fualaau faʻasaʻi quercetin.
  7. Faʻateleina le metabolism.
  8. Faʻateleina le faʻaogaina o le intestinal.
Saili po o le a le aoga o tamato faapelepele, totogo lanumeamata, o ai ma le taimi e alo ai mai le 'aiina o se tamato.

E i ai se mea leaga?

O le aʻafiaga autu o lenei oloa o le maualuga maualuga o masima. O ia ituaiga sauniuniga e le mafai ona 'aina e tagata e iai faʻamaʻi masani o le manava, ate, urinary tract. E faʻasalaina i latou o loʻo mafatia i le maualuga o le toto. E le mafai ona faʻamaʻaina tomato kulimi i le vevela ma aʻo lei faia le malosi faaletino: latou te mafua ai se lagona malosi o le galala ma taofi le vai i totonu o le tino, mafua ai le fulafula o masini mumu.

Tulaga faʻapitoa: e mafai ona e 'aina sina totogo suamalie

Fiafia i le faasaoina e pei o le tele o tagata, ae le mafai ona faʻaaoga uma.

Tina ma lapatai

I fafine maʻitaga, o le urinary system is under a double load, aua e faʻaaoga uma le tino o le tina ma le fomaʻi. O le tele o meaʻai mama e afaina ai le gaioiga o fatuga ma faʻaosofia ai le mumū. O fafine maʻitaga e faʻapitoa foi i le edema, ma o le taumafaina o tamato kuka e na ona faʻaleagaina ai lenei tulaga.

O lenei oloa o le allergenic, o lea e le manaʻomia foi mo tina tausi maʻi e faʻaaoga ai. Seia vagana ua oʻo ile ono masina, e le tatau ona 'aina le kuka.

E te iloa? E sili atu ma le sefulu afe ituaiga o lenei aganuu i le lalolagi. O le mea moni, na amanaiaina o se fua, ae na filifili le United States Customs Service e folafola mai tumato e pei o fualaau faisua i le faaiuga o le 19 seneturi, ma talu mai lena taimi ua taofia ai lona eleele.

Mo tamaiti

E oʻo atu i le tolu tausaga, e le tatau ona tuʻuina atu i tamaiti le tele o meaai mama. O le elemene urinary ma cardiovascular systems e mafai ona aafia i lenei uta. O le a amata le maʻi faʻamaʻi fatu po o le fatu. I pepe, o lenei oloa e faʻaosofia ai gasegase o le tino ma gasegase afaina. Afai oe faʻalauiloa i totonu o le tamaititi meaʻai, amata i ni vaega laiti, faʻaopopo i soupeti, borscht ma ia le silia ma le faalua i le vaiaso.

Aoao pe faapefea ona saunia pepa, kukama, isalaʻelu, kapisi, zucini, squash, musigil, musigil, pese pese, musigil, apples, onions, arugula, peʻa lanumeamata, pi vine mo le taumalulu.

Faʻatasi ma faʻamaʻi eseese

Soo se faamaʻi o le manava ma le pancreas, e pei o le gastritis, pancreatitis, maʻi o le tino, duodenitis - o le faʻasaina tele lea i le faʻaaogaina o le puipuiga tele. O tamato tamato e afaina i le mucous membrane o le manava ma le fatu. E mafai ona latou faʻaosoosoina se gaioiga gasegase o se faʻamaʻi masani. O tagata e iai ni faʻamaʻi e tatau ona aloese mai le 'ai o tamato masima.

E taua! O le masima e mafai ona fua ma fualaau lauusiusi. I le mea mulimuli, o le a sili atu le maualuga o le eletise, ma o le a maua ai le maualalo o le suka, lea o le a atili ai ona tofo le tofo o le faʻatoʻaga.

O fualaʻau faamamala o se meaʻai suamalie lea e faʻaalia i aso uma ma laulau i aso uma. E i ai sona mana uiga ese e toatele e maua ai le faamamaina. E faigofie lava ona kuka i le fale - e te manaʻomia mea faigofie umukuka. Filifili mo le faʻasaoina na o mea fou ma maualuga, ma ia latou teuina i le umi e mafai ai ma e manaia i le tofo. Kuki ia tamato i tulaga mama, teuina i latou i le maualalo o le vevela ma faʻaaoga i ni fua faʻatatau ina ia maua na o fiafia ma manuia mai ia i latou.

Talosaga Vitio mo tumato vevela ua totoina

Le faʻafefe o tamato: faʻamatalaga mai le upega tafailagi

e tusa ai ma aoaoga a loʻu matua, ou te faia lenei: mo le 1.5 lita o le suavai 3 tbsp ... l. masima + 1 tbsp suka + broom, garlic, peppercorns, etc. + sauāga !!! ma le faapaologa. Ole sauniuni muamua e sau i le aso fitu, ma e mafai ona faʻaauau pea mo se taimi umi, ae ia mautinoa e aua nei togi.
Lelava
//forum.likar.info/topic/949031-kak-kvasit-pomidoryi/?do=findComment&comment=13509650

Na fautuaina aʻu ina ia ou faia, ua faamalieina au pe a leai se mumu, e le o se mea e te fefe ai. Ou te kukaina - pasili, yani sisi, po o le a lava mea manogi e te manao i ai - oona, oona. Lavrushka.I totonu o le 3-lita le laulau uma lapoʻa - sasaa vai malulu, ona faʻafefe lea o le vai, faʻaopoopo 2 sipuni faʻatoʻa punetipi o masima, faʻapalapala i totonu o lenei vai, mea uma! A maeʻa 2-3 vaiaso, sauni ma matua lelei.
Mile
//forum.likar.info/topic/949031-kak-kvasit-pomidoryi/?do=findComment&comment=13509641

ao lei amataina le tautala, ua na o le vaitau o ituaiga masima masima, e taʻua o tamato

seʻi o tatou fefaasoaaʻi meaʻai suamalie

Ua ia te aʻu lenei mea:

i le 1 lita o le vai

2 sipuni tele e aunoa ma se mauga o masima

2 sipuni tele o suka (poʻo le meli)

1 ata chili (tipi i le afa)

se lua o laei seleni

ulu o kelelele (tipi i fasipepa)

faʻafefiloi mea uma vevela ma sasaʻa kulimi mafana

Lemonade
//forumodua.com/showthread.php?t=229837&p=6869187&viewfull=1#post6869187