Laʻau i totonu

Anthurium "Scherzer": uiga ma metotia o tausiga i le fale

Anthurium "Scherzer" e lauiloa i tagata faʻaola i lenei ituaiga o laau ona o lanu matagofie o inflorescences ma mea faʻapitoa.

Matou te iloa le fesuisuiaʻi o lenei fugalaau, o le a le eseesega e iloa, o aiaiga ma tausiga e manaʻomia, pe faʻapefea ona faʻalauteleina ma mea e faʻaaoga i le tau faasaga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Faamatalaga faʻapitoa o le laau

O lenei ituaiga o anthurium e i ai sona pito puupuu ma puupuu lona tino. Petioles 4-20 cm le umi ma lanu lanumeamata lanumeamata i le foliga o se laupepa. E le sili atu lo latou lapoa nai lo le lau laulau lava ia. Inflorescences e tupu i le maualuga o laulau pe laʻititi foi le maualuga. O le faʻaogaina o le taulalalo o le felafolafoaʻiina o le uila poʻo le faʻafefeteina, o loʻo i ai se lanu mai i lanu moli moli i lanu mumu. O le veli e tele lava ina lanu, lanu mumu po o lanu moli, ae o le taimi nei ua faʻaalia foi isi lanu. O le inflorescence ma se veli e le mou ese mo se taimi umi.

E te iloa? O le muamua anthurium na lauiloa ona o lona togalaau mai Farani, Edward Andre, o le na malaga i le 1876 o se vaega o le malaga agai i sisifo o Andes.

Sorta

I le Scherzer Anthurium, ua uma ona toesea le vasega e tusa ma le 40 ituaiga.

Mafaufau i le sili ona tautaua i latou:

  1. Faʻafefiloi. O nei laʻau e sili ona lauiloa mai lanu eseese o lapataiga, lea e masani ona totoina i totonu o le pusa e tasi. Faʻailoa i le laʻititi ma le le lelei.
  2. Lacetti. E i ai ni mea e le talafeagai mo le tipiina, ma se veli piniki ma se uila uʻamea.
  3. Graffiti. O se kulupu masani o loʻo i ai se lautele lanu papaʻe ma togitogi mumu.
  4. Amaretti. E mafai ona iai ni lanu se lua (lanu mumu, papaʻe, samasama, moli, piniki, lanumeamata). O le ufiufi o se lanu e tasi, ma o ni fasi o se tasi.
  5. Alexia Blue. O tagata e le masani ai mo lenei ituaiga o laau lanumoana lanu enaena.
  6. Chocolate Love. O loʻo i ai se taliga lanumeamata lanu meamata ma le sukalati lanu moana.
  7. Rubens. O lona lautele e valiina i lanu e lua. O le ogatotonu e piniki ma o le isi e lanu meamata.
  8. Hawaii. E lauiloa o ia i lanu e lua pe tolu lanu.

Saili po o fea ituaiga ituaiga o anthurium e lauiloa i tagata fai togalaau.

Tulaga tuputupu ae

Anthurium "Scherzer" ei ai tulaga manaomia mo le potu o loʻo teu ai.

Malamalama

O Anthurium e sili ona fiafia i le manuia o le felafolafoaʻiina, o lea e fetaui ma sulu i sisifo poʻo sasaʻe.

I luga o faamalama i saute o le a manaomia ona paolo i le taimi o le la, pe a le o le mea e mu ai le laau. I le taumalulu, o se aso puupuu o le malamalama ua fautuaina ina ia faʻalauteleina i le faʻamalama faʻamalosi.

Fofo ma le vevela

O le fugalaau lenei potu e manaʻomia ai le faʻamamaina o le ea (90%). E manaʻomia le suʻeina i aso uma poʻo le tuʻuina i totonu o se pani ma laʻau susu. O le a ia suitulaga i potu e maua ai le maualuga o le manava (faletaele, umukuka). O le vevela vevela e tatau ona i totonu + 20 ... + 25 ° C. I le taumalulu, ua faʻaititia le vevela i le 15 + ... + 18 ° C. Aua le faatagaina le vevela e paʻu i lalo + 10 ° C. E tatau ona toesea faʻataʻitaʻiga.

E te iloa? 926 ituaiga o anthurium ua iloa nei, ae o nisi o nei mea e faʻaaogaina e pei o totonu o laau.

Tausiga ile

O le tausia o se anthurium "Scherzer" e faigofie.

Faʻasalaina ma faʻaleleia

O le eleele i totonu o le ulo e le tatau ona faʻamago, ae le taliaina le vai. E tatau ona suavai le vai, vevela i le potu.

O le vai mai le tapuni mo le malu e mafai ona vela ma malulu, pe puipui, ona faaopoopo ai lea o sina vine. O le fufuluina foi o meaai e tatau ona faia i vai inu i le vevela o le potu. E faʻataʻavaleina pe a faʻamago le pito i luga o palapala. E faʻateleina, ona faʻafefea lea mai le apa. I le vevela, o le laau e fafaga soo, ma i le taumalulu i lalo ifo o le vevela o le tau e faʻaitiitia ai le numera o vai.

Aoao atili tulafono faʻavae mo le tausiga o anthurium.

Laʻei pito sili

Anthurium "Scherzer" e tatau ona fafagaina i le tausaga atoa, ae i le taumafanafana e faia i vaiaso uma ma i le taumalulu i le 4 vaiaso.

O laau talavou laiti e faaauau pea ona fafagaina muamua le ono ono masina oo latou olaga 2 taimi i le masina ma i le malulu, ae na o le afa afa o fua mo laau matutua ua faʻaaoga mo latou.

Pe a fai ni laʻei, e fautuaina ia vaeluaina i le va o faʻamalaʻau ma mea faʻalaʻau.

E mafai ona e faʻaaogaina mea nei e pei o le organic:

  • mullein - 1 laulau. sipuni i le 1 lita o vai;
  • moa lapisi - 1 tsp. sipuni i le 1 l.

Mo le fafaga i le fale, e mafai ona e faʻaaogaina ia meafaigaluega:

  1. Setept tea tea (kofe).
  2. Sefe vailaʻau. I le 5 lita o le vai ua faʻamalo le ½ tea. sipuni o le fefete ma le 2 laulau. sipuni o suka. Faʻamalosia 24 itula. O le mea e tupu ai le faʻafefiloi e faʻamaluina i le vai i se fua faatatau o le 1: 5.
  3. Pepe. O le paʻu o le citrus paʻu ua sasaa i le vai ma faʻatagaina e faʻaaoga mo ni nai aso.
  4. Ash. I le 1 lita o le vai faʻafefe 1 le laulau. sipuni o le pefu efuefu.
  5. Onion Husk Broth. Ave le 50 kalama o le paʻu ma sasaa 0.5 lita o vai inu. Ona vevela lea mo le 10 minute, faʻaauau 4 itula ma faamama.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o meaʻai minerale e mafai ona faʻaaogaina i le tausaga atoa "Kemira Lux".

Pe a fuga le laau, o le a aoga ia te ia laei faalevaiaso. Mo i latou, e mafai ona e faia le fugalaau saunia "Dr. Foley Orchid."

Teuteu

I Anthurium, paʻu, maʻi, ma laʻau ua faʻalanuina ua teuteuina. E fautuaina foi e tipi le laupepa, lea o loʻo tele ina maluluina e le laau.

Trimming ua faia i se mea mataʻutia mataʻutia mai luga i lalo.

Faitau foi le auala e tausi ai i le fale mo Anthurium Andre.

Suiga

O lenei potu e manaʻomia le toe totoina i tausaga taʻitasi mo le 4 tausaga muamua. Ona manaomia lea o se kopi a se tagata matua e toe totoina i le 2-3 tausaga. O lenei faagasologa e tatau ona faia i le tautotogo (Mati-Aperila).

Muamua lava, e tatau ona e pikiina se ulo lautele (3 cm) ma se pu faʻavaivai. Ona tatau lea ona e piki le eleele.

Soʻo mo le totoina e mafai ona faʻatau i le faleoloa o le togalaau, ma e mafai ona e saunia oe lava.

Vitio: Anthurium Transplant Secrets

E lelei le faʻafefiloi ole palapala ile eleele - 1 vaega o le eleele lanu, 1 vaega o le peat, ½ vaega o le perlite poʻo le oneone, ½ vaega o le paʻu pine.

E taua! Lafumanu mo le totoina ma le totoina o anthurium e le lelei. E mafai ona aʻafia ai pores o le aʻa, lea o le a aveesea mai ai le ea ma mea e maua mai ai.

I le pito i lalo o le fagu e tatau ona tuʻuina i ai se faʻavaa o alavai faʻavaivai o le tele o le uamea poʻo le mafiafia. Mo le toe gaosia e faʻaaogaina ai le auala o le faʻafefeteina, o lona uiga, faatasi ai ma le palapala eleele.

O le faʻagasologa o le faagasologa lava ia o loʻo faʻatinoina e pei ona taʻua i lalo:

  1. I le pito i luga o le alavai e sasaa ai se vaega laitiiti o le eleele ua saunia.
  2. Aveese ma le faaeteete le laau. Ina ia faafaigofie ona e maua, e mafai ona e fufuluina le eleele ile pito o le ulo.
  3. Tuu le laau i le ogatotonu o le fagu fou ma ufiufi lemu i le palapala, ia faʻapalai malie i lalo i le faagasologa. I le taimi lava e tasi, e tatau ona i ai le matua o le neck i le 1-2 cm i lalo o le eleele, ma 2 cm mo le sphagnum e tatau ona tumau i le pito o le ulo.
  4. Suavai le laau.
Ona tatau lea ona tuu le ulo i se nofoaga tumau.

Tofiga

Faʻapipiʻi anthurium "Scherzer" e mafai ona avea ma auala eseese.

O le a aoga mo oe e iloa pe aisea e le fuga ai le anthurium ma le mea e fai.

Laʻau

I le taimi o le toe gaosia o le anthurium, e tatau ona vavae ese le pito i luga o le laau ma se naifi malosi. E tatau ona iai le 2-3 internodes.

O na mea totō e faʻamago mo le 15 minute, ona tuʻu lea i totonu o se fagu vai. E manaʻomia le faʻaaogaina o le carbon i le vai. E tatau ona faaopoopo le vai pe a manaʻomia. E mafai foi ona e tuu le vavae i le susu sphagnum. O aʻa e foliga mai pe a ma le 14-21 aso. Ona totōina lea o laʻau i totonu o se pusa ua saunia i le palapala.

Fatu

O le filifiliga o le fausiaina o fatu e faʻalavelave ma e le fautuaina e faʻaoga mo fatu na aoina mai hybrids, e pei o le fesuiaiga o uiga e mafai ona leiloa.

E taua! O fatu o lenei laau e vave ona le toe maua le germination, ma talu mai le vaiaso lona tolu o loʻo matauina ai le faʻaitiitia. O le faatauina o fatu i totonu o le faleoloa e masani lava ona le talafeagai.

Mo ituaiga, o le fugalaau muamua e tatau ona faʻamalosia i aso muamua o le fuga. Mo lenei faʻamoemoe, o le pulumu e faʻapitoa ona faia i luga o le paʻu i le tele o taimi. E sili atu lenei faiga pe afai e 2-3 laau e faʻaaoga.

O nei gaioiga e toe fai 2-3 taimi ile tele o aso. O fua o fua e ola i le 9-12 masina.

A maeʻa faʻamamaina mai le pulupulu, e tatau ona toto vave fatu. O meaʻai e tuʻu i luga o le eleele ua saunia, ae aua le moe mai luga. Latou te manaʻomia na o sina mea faʻapalapala i le palapala ma faʻafeu i se moli vai mama.

Ona i ai lea o le atigipusa ma le fanua e ufiufi i se pusa paʻu ma alu atu i se nofoaga mafanafana. O aso uma lava, e ola ai le ato mo le 15 minute i le ea ma faʻafeusuaʻi le palapala mai le sprayer. E foliga mai le totogo pe a uma le 1-2 vaiaso. A maeʻa ona tuʻuina ni laʻau moni se lua, ma pe tusa o le 6-8 vaiaso, faʻapala mo le taimi muamua. Ma a mavae le 2 masina, ona toe fai lea o le faasologa o le suavai.

Pe a fua mai e se laau le 5-6 laʻau moni, e totōina i se pusa eseese. O le fuga e tupu i le tausaga lona tolu.

Saili po o le a le mea e mafua ai le samasama o lau mai le anthurium.

Vaeluaina o vao

E mafai e le Anthurium ona faateleina i le vaeluaina o le vao. Atonu o le auala pito sili lea ona faigofie e fafagaina ai. E faʻaaogaina mo fugalaau fugalaau. O le kuluga (poo tamaiti) e vavae ese mai le matua matua ma se naifi mamalu.

Ua totoina vaovao vavae ese i totonu o se pusa eseese ma faʻafeusuaʻi faʻamafanafana. I lenei tulaga, e mafai ona faatali laau totō i le tausaga muamua po o le lua o le galueaiina.

Faamai ma meaola faalafua o ituaiga eseese

Anthurium "Scherzer" atonu e ono aʻafia i nisi o faʻamaʻi ona o lona le tausia o ia.

E te iloa? O le Anthurium e taua foi o le "fiafia tane." E talitonuina o lenei fugalaau e faʻamalosia ai ma faʻamalosi lona pule, aumaia le manuia ma le manuia i le fale.
O le tele o le suavai, o le maualalo o le vevela i totonu o le potu e mafai ona mafua ai le faʻaalia o maʻi faʻaleaga.

Mafaufau i le mea e sili ona masani ai i latou:

  1. Petoropo. E masani lava o le mafuaʻaga o le faʻaali mai e maualalo le malulu o le ea i le maualuga maualuga o le suamalie, faʻasaina vai malulu. Faʻaalia i foliga o patupatu luga o lau. I lenei tulaga, e tatau ona siitia le fugalaau i se mea vevela.
  2. Enati. Faʻaalia ona o fesuiaiga o le vevela. Laʻau ua faʻaleagaina ma ua tupu aʻe tupu. I lenei tulaga, e tatau ona e fetuʻunaʻi le vevela ma le faia o laei e faʻamalosia ai le fale.
  3. Rot. Faalavelave ona o le tele o le inu. I le taimi muamua o paʻepaʻe paʻepaʻe e aliali mai i luga o le laau, ae i le aluga o taimi latou faʻapogisa. O le pala o le tino e fesoasoani i le faʻamaina o fugalaau i totonu. E tatau ona aveese vaega o loʻo aʻafia o le laau, ona faʻaoga lea o fualaau faʻamaʻi ("Fitosporin", lanumoana lanumoana). E tatau foi ona avea ma suiga o palapala. I le taimi lava e tasi, o aʻa ua faaleagaina ua aveesea, ma o le eleele mo le totoina e tatau ona afaina.
  4. Septoria. Faʻaalia i foliga o lanu enaena i luga o le laau. O lenei maʻi e togafitia i le auala lava e tasi e pei o le pala.
  5. Roto. O lenei maʻi faʻaleagaina o loʻo maua i luga o le paʻu vevela i laʻau, lea e iu lava ina amata ona vevela. O togafitiga e tutusa ma le pala.
  6. Fusarium. E mafua ai le feilafi solo o laulaau, faapea foi le lanu piniki piniki i luga o le ua taua. E tatau i faailoga muamua e faʻatino ai le gaioiga "Fundazol".
  7. Mealy dew. Vaʻaia le faʻamaʻi e mafai ona i ai i luga o se mea papaʻe ma fuga lau. O le faʻafefeteina o le faʻamaʻi e faʻaaogaina ai vailaʻau "Fitosporin-M".

Afai o le ea i totonu o le potu e matutu, o le Scherzer anthurium e mafai ona faʻaalia i faʻalavelave iniseti.

Aoao atili e uiga i faamaʻi tetele ma meaola faalafua o anthurium.

Manatunatu i faʻalavelave matuia o lenei fugalaau totonu:

  1. Aphid. Laititi lanu meamata lanu meamata. Parasitic e masani lava mai le pito i lalo o laulaau. Faʻamamaʻi ma mimilo laulaau. Faaaoga le "Aktellik", "Karate".
  2. Shchitovka. Vaavaai i le foliga o laʻau enaena lanu enaena. Mo le taua na faʻaaogaina ai fualaau faʻasolosolo "Faamaoniga".
  3. Spider mite. E mafai ona iloa lenei meaola e ala i le faʻaalia o se laupepa manifinifi ma lanu samasama i luga o laupepa. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaaogaina vailaʻau Aktellik, Oberon, Akarin.
  4. Thrips. Faamanatu lago ole laiti. O fasipepa ma le faʻatoʻilaloina o se ituaiga o manufeʻai e mauaina se lanu samasama-paepae. O vailaʻau faʻamaʻi "Karate" ma le "Aktellik" e tatau ona faʻaaogaina.

Anthurium "Scherzer" e tatau ona fatuina ni tulaga patino. Afai o lenei fugalaau i totonu e faatulagaina lelei le tausiga, ona e faatali lea mo se fuʻa umi ma leai ni faʻamaʻi e le fefe ia te ia.