Laʻau

Delosperm

O le Delosperm o se ituaiga tele ma eseese ituaiga o laau totogo. O nei laʻau maualalo e iai laʻau ma laʻau e iai lanu felanulanuaʻi e susulu i se faʻasalalauga tulaga ese i se fugalaau poʻo luga o se togalaau.

Faʻamatalaga

O le laau o le aiga o Azizov na sau mai matou mai Aferika i Saute. Ua salalau solo mai Madagascar i Zimbabwe. Faatasi ai ma le sili atu ma le selau ituaiga o meaola o loʻo i ai mea e puipuia ai le eleele ma mea toto. I le fale ma pe a tupu aʻe i totonu, latou te amio e pei o meaʻai, ae na o ni nai ituaiga e ola i le taumalulu i fafo.

O le rhizome o le delosperm o le aano ma le lanu, e alu loloto i le eleele e suʻe ai le susu ma meaʻai. I luga o filo lamolemole umi o aʻa, o le fatu laititi e fai. O le vaega eleele e le tupu tele ma maualuga mai i le 10 i le 30 cm. O laʻau e maualuga lona faʻalauteleina ma faigofie ona punou i le eleele. Tuʻu le lanceolate, faʻafefe, e oʻo i le 4 mm le uumi. O le lanu o vaega eleele e laumolemole, lanumoana. E i ai ni mea lamolemole po o ni nai fulufulu fuʻa eseese. O tioata o suauu pati e masani lava ona aliali mai i luga o lanu lanumeamata, lea e maua ai le foliga o le aisa e pei o le moli.








Mai ia Me i le amataga o le tautoulu, o le delosperm o loʻo ufitia i fugalaau. E i ai a latou eletise e faʻafefeteina i totonu o le tasi poʻo le sili atu laina. I le ogatotonu, o se polo laʻititi o pamu lava ia e tasi, o loʻo tuʻuina atu ai le tele. Valivali o fugalaau e mafai ona sinasina, samasama, lanu piniki, mumu, samasama, viole poʻo le lilac. E i ai ni faʻataʻitaʻiga i lanu malie pe a tasi le lafu i le pito ma le pito i lalo e eseese lanu. Ole maualuga o le fugalaau e tasi e oʻo i le 7 cm. E taatele le tumutumu o timuga e timu ai timuga poʻo le timu ma toe tatala e feiloai ai ma le la susulu.

Tului fiafia o le delosperm. A maeʻa le fugalaau, ona tupu ai lea o se atigi pusa lapotopoto ma ni tele o nifo. A oʻo mai le susu (sau po o le timu, ona tatala lea o le atigi pusa, faʻasalalau fatu laʻititi pito i luga ile 1.5 m.

Eseesega

Faatasi ai ma le tele o le filifilia o le delosperm, e taua le taua o le tele o ituaiga e sili ona manaia mo le galueaiina o lo tatou atunuu.

  • Delosperm Cooper. O se laau laititi laʻititi e ola i luga e oʻo i le 15 cm le maualuga ma le 45 cm le lautele. E faʻasaga i le malulu, lea e mafai ai ona ola i luga o le eleele tatala pe a faʻamaʻi ile -17 ° C. O lanu lanu meamata lanu meamata e lauitiiti ma vaapiapi, lea e mafua ai ona foliga pei o le faasolosolo faasolosolo o le auala. O laʻau e faigofie tele, e ufiufiina i le tele o papillae, o loʻo nofo mau i luga o le ala. O fugalaau e iloga mai i lanu paʻepaʻe, susulu ma susulu o se 'uliuli-paʻepaʻe, o le pito i totonu o le malamalama, lanu samasama. O le umi o le fugalaau e 4-5 cm.
    Delosperm Cooper
  • Delosperm o se puaoa. O se mea e maualalo ai le eleele, o lona maualuga e na o le 5-10 cm. E ui lava e lago, e faʻafefe malie ile -23 ° C. O le uumi o lau o le paina poʻo le sili atu o laʻau e le sili atu nai lo le 2 cm. I le tau malulu, o le laʻau ua avea ma apamemea, ma i le taumafanafana na maua ai se pogisa lanu meamata laititi. Ia Iuni, o fugalaau lanu samasama po o fugalaau moli e fuga mai i luga o se kapeta lanu meamata.
    Delosperm ao
  • Na liliu ese Delosperm. E tumau i le malulu, e mafai ona tatalia le vevela ile -20 ° C. Fugalaau tetele mai le amataga o Me toetoe lava o le ufiufi atoa o laʻau lanumeamata. Le lanu o petals e samasama samasama. O lanu e eleelea, e ufitia ai le palapala.
    Twisted delosperm
  • Delosperm faʻalelei ona tupu O loʻo faʻaalia ai se tele o faʻamatalaga. Ole maualuga o le fugalaau e tasi e le silia le 3 cm. O le lanu o petals e piniki. O le ituaiga o le vevela, e le mafai ona tatalia ni fulufulu pupuu i lalo -7 ° C. O lenei meaola o loʻo i ai le ituaiga laʻau e masani ai le taumalulu-Stardust, lea o loʻo i ai ni fugalaau laʻitiiti ma ni lanu piniki ae o loʻo i ai se paepae papaʻe ma o lona tino. E le pei o le laau na muamua, e mafai ona tafe i lalo ile -29 ° C.
    Delosperm faʻalelei ona tupu
  • Tului eseese mo tagata fai togalaau Fiafia Stars. I luga o se vao maualuga (e oo i le 20 cm), lanu viole, lanu mumu, samasama poo le lilac o lanu malulu ua faia. Vaʻavaʻai faʻatasi ma vaʻa i le va oi latou. O le faavae ma le tumutumu e paʻepaʻe, lea e mafua ai le aʻafia o fetu uila ma le vevela i luga o le mutia.
    Fiafia Stars
  • Delosperma Stargazer. Vaʻaia le alofa e oʻo atu i le 15 cm le maualuga ma faʻamafanafana, pei o fugalaau. O le umi o le fugalaau e 4-5 cm. O le lanu o le lilac poʻo le lanu viole, i le faavae o sina mea itiiti. O le totonugalemu e ufiufi i faailoga samasama.
    Delosperma Stargazer

Tuputupu ae

O le tele o ituaiga o lelosperm e le o ola i ni mea e maua ai le suavai, o lona uiga o le fesili o lona toe gaosia e tumau pea lona taua. O le auala sili ona talafeagai o le totoina o fatu. Ma o le laau e iai le taimi e tupu malosi ai ma fuga, ua tupu muamua tupu.

Ina ia mautinoa le vevelaina o fatu ma ia faatelevaveina le totoina o laau toto, o lo o paʻu i luga o le kiona i se pusa i totonu o se atigi pusa lapisi, ma ua sasaa atu fatu i luga oi latou. O le kiona malulu e susulu le palapala ma toso fatu i totonu. A maeʻa le kiona, tuʻu le koneteina i totonu o se ato pe ufiufi i se ata ma tuʻu i le pusaaisa mo le 2 vaiaso. Ona tuʻuina lea o le atigipusa i luga o le windowsill ma faʻamoemoeina i totonu o le 10-12 aso. A maeʻa ona totogo, ona aveese lea o le fale ma solo lelei le eleele. I le oʻo mai o 4-6 laʻau moni, e filifilia i latou i ni ipu eseese ma totōina ile lauʻeleʻele ile vaiaso.

O le tausaga atoa ma le faʻatoʻaga i totonu (poʻo le vaitau o le taumafanafana ma fafo) e mafai ona e vavaeeseina le vavae ese mai se tagata matua. Ua vave ona tuʻuina i totonu o le palapala, faʻamamaina ma le faʻaeteete ma faʻatali mo le aʻafia.

Tausiga

O le delosperm e faʻapitoa ma e manaʻomia le vevela, o lea e filifilia ai le sili ona mafanafana ma sili atu o le la. E le fefe o ia e nofo pea i le la, e oʻo lava i le vevela vevela, ae pagatia o ia i le susulu ma le vevesi tele.

Mo le totoina, e filifilia le eleele laufanua lelei e aunoa ma le faʻaleleia o vai. E mafai ona e faʻaopopo le oneone poʻo le peʻa i le lua ae leʻi totoina. Faatasi ai ma le totoina o laau i luga o le eleele avanoa latou te le faʻagesegese. O ia laau toto e sili ona maualuga ua tupu vave ma manaomia se avanoa mo aʻa ma eleele mama. I le va o vaimatua e tumau ai le mamao o le 40-50 cm.

O le aʻafiaga o le faʻasolosolo lelei ma le tele o gaʻo e faia, i le 2-3 vaiaso uma o le delosperm e faʻafefiloi ma fugalaʻau. Pe a faʻafeinu, e tatau ona faʻaeteete ina ia le faʻaputuina le vai i totonu o laʻau, ma e le faʻapipiʻi puddles ile eleele. O lenei mea e saofaga i le pala o le neckal ma laʻau.

Mo le taumalulu, e manaʻomia e falelaau se malutaga. E oʻo lava i vailaʻau faʻasaʻo e pagatia mai le vevela ma le pala i le taimi o le malolo, o lea e tatau ai ona muamua fausia se faʻavaa, ufiufi puʻu i se ata tifaga, ona faʻamalosi ai lea. O na ituaiga o loʻo faʻaleleia e pei o tausaga taʻitasi e le o iai. I le maeʻa o le autumn, e mafai ona e eliina le eleele ma aveese auʻau oti.

A oʻo ina tupu aʻe i totonu o le taumalulu, e le faʻaaogaina le faʻasusu ma e faʻaitiitia le faʻavaʻa. E fautuaina le tuʻuina o le fagu i totonu o se nofoaga e sili ona manaia, mafiafia.

Faaaoga

Delosperm o loʻo faʻaaogaina e avea o se mea e sili ona mataʻutia. O le le maualuga maualuga i luga aʻe o le eleele, e teuteu ai le mutia ma se kapeteni faifai pea.

O le laau e faʻaaogaina i rockeries ma togalaau maʻa, e talafeagai mo le teuteuina o falesa ma le ampel composition. E foliga mai e ese le matagofie o le tuufaatasiga ma le petunia, lobelia, chistets, stonecrop ma e oʻo lava i le maualalo o laau o le coniferous.