Laʻau

Filifili ituaiga sili ona lelei o pusi mauga mo lau togalaau

Rowan - laau poʻo laau afu o le ituaiga Apple-tree o le aiga Rosaceae. E sili atu i le 100 ituaiga o pusi o mauga, o le vailaʻau o tufatufaga o Europa, Asia ma Amerika i Matu.

Lautele Rowan tetele

O se laʻau matagofie po o se laau afu ma se mea e tatala ai le salalau o le pale-pyramidal, o le aʻa, ma le maualuga o le 5-10 m. O laulaau o pusi mauga o loo lanu lanumeamata ma lautele, e aofia ai le 8-15 laupepa lapopoa ma le tele, mūmū, ua faaputuputu i fua. O le tino e samasama samasama i lanu, ma o le tofo o le vine e suamalie ma sua. E fuga mai i paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe, e matua manogi lava. O eleele faʻaleagaina o le a māmā, lauʻeleʻele lelei ma lelei le suavai. Laʻau-alofa, ae e mafai ona ola i le paolo, ei ai le malosi o le teteʻe ma le teteʻe atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le taimi sili e tulaʻi ai o le tautotogo poʻo le autumn. Faʻamatalaga: o le red rowan o se puna toto totogo lelei. I le taumalulu, tosina mai manulele.

E te iloa? Ole lanu mumu e masani ona faʻaaogaina e avea o se taufeʻai pe a faʻapipiʻi ala, faʻaaogaina e toto ai auala ma aai.

Rowan Bead

O le laʻau tele, e oʻo atu i le maualuga e tusa ma le 3 m. I totonu o le laʻau o Bead, o loʻo iai le pale o le uumi vavao, o le vaeluaga o lauulu, lanu enaena, lanu lanumeamata, lanu paʻepaʻe ma le tele o meaola. O fualaau o Rowan e lanu violē ma le liʻo, e oʻo atu i le 2 g ma le suamalie ma le suamalie suamalie. E aofia ai 25% solids, 10% suka ma le 3% acid. O le gaosiga o le uila maualuga, e amata ona fua mai i le 5 tausaga, e oʻo mai ia Setema. O le laau o le la-alofa, e talafeagai mo le malamalama, lauʻeleʻele palapala mama. E lelei le mafai ona feaveaia ma le tetee atu i faamaʻi ma le maualalo o le vevela.

Rowan Beth

Rowan Beth - o se laau e maualuga le maualuga ma se taamilosaga, pale paleni, e oʻo atu i le maualuga o le 4 mita ma moli lanu enaena ma aluma, lanu, lanu lanumeamata lanumeamata. Fua o le vevela o le vevela o le sao, lapotopoto, ae tusi i le pito i lalo, faatasi ai ma se laʻau laʻitiiti, lanu piniki mumu-mūmū e aunoa ma ni mea faʻapitoa ma samasama suamalie. O vine e aofia ai le 96 mg o vitamini C ma le 32 mg o pati. O le suamalie e amata i le 4 tausaga, o le fua faatatau o le 170 kg / ha. O lenei ituaiga o taumafa suamalie o le malulu lea, e puipuia i faʻamaʻi.

Rowan Daughter Kubov

Manuʻa faʻapitoa mo le lalolagi, ala, ma paniculate, pale pale. O le faʻamatalaga o le efuefu o le eleele e pei ona taua i lalo: o elemene e malolosi, lanumumu-lanumeamata, o laulaau o le mauga o le mauga o loʻo lanu uliuli i le lanu, o le moa. Ulufale fua i le 5 tausaga. Laʻau o Rowan O le afafine o Kubov lanu moli lanu moli, e oʻo atu i le 2 g, ma le pulupulu lanu moli matagofie, suamalie ma suamalie, e aofia ai carotene ma vitamini C i le tuufaatasiga. O le matua i le ogatotonu o Aokuso, e mafai ona teuina i se mea e teuina ai fualaau mo le 1 masina. O eleele sili ona lelei o le a tatalaina ma le tatalaina.

Rowan Garnet

O le taunuuga o le sopoia o le telefoni mauga ma le hawthorn tele-fua. O le laau e tusa ma le 4 mita le maualuga, o lona ola e 20-25 tausaga. Winter-hardy, ma pupu vine lelei, e le faigofie ona faaleagaina i le malulu ma le susulu o le la. O le faʻaleleia o fua e tatau ona totoina i le nofoaga ma se avanoa lelei i le susulu o le la. O laulaau e mumu ma mamao, o fugalaau e laiti, paʻepaʻe, e aoina i le tele o mea e maualalo. Ganget rowan afu le leva, o le mea lea e seasea ona afaina fugalaau i fulufulu, e masani lava ona eleelea e pi, honey. Maroon-pomegranate-vine lanu, spherical, mamafa e oo atu i le 2 g, faatasi ai ma se tofo suamalie.

Vitamini K, P, E, pectins ma le koko e maua i fua. O se ituaiga maualuga e gaosia - e masani ona tuʻuina atu i le 20 kilokalama o fualaau aina mai le tasi laau, i totonu o laau talavou e maua fua i fualaau aina, ma i le sili atu o latou matutua latou te i luga o kolchatka. O le fevaevaeaiga o se auala sili ona lelei e faateleina ai le fua, o ituaiga sili ona lelei o le Dessert, Beth ma Sorbinka. O le pamekaranisa Rowan o loʻo faʻaleleia e aʻa o le suka, arc laulau, ma lanu meamata, lea e faia i le taimi o le fugalaau. E sili le fiafia i le palapala vaivai o le eleele, e fiafia i le vai, ae e le mafai ona taliaina le tele o vai, e le mafai ona ola i eleele lanu.

E sili ona lelei le toto i le tautoulu po o le tautotogo ae leʻi totogo. O le aʻa aʻa e mafai ona tanu i le 5 cm pe a faʻaleleia, pe a uma ona totō, faʻasusu ma mulching le ogalaau e tatau ona faia. Laʻei pito i luga i le taele i le tautotogo, ma le moli ma le potassium i le tautoulu e faʻaolaina ai le tuputupu ae ma le atinaʻe tatau o le laau. E mafai ona aafia i aphids, mites, caterpillars, ma e mafai foi ona maua i maʻi ma moniliosis, sasala, paʻu.

E taua! Jami, jams, jellies ma vine vine O le togafiti e togafitia ai le anemia ma faʻamaʻi o le cardiovascular system.

Rowan Liquor

Na maua mai I. V. Michurin o se taunuuga o le sopoia o le mauga o le mauga ma le kesipa. Rowan Liquor maualuga e oo atu i le 5 m, faatasi ai ma se pale paleni e le masani ai. Fua o se laau o le lapoa lapoa ma le pogisa tele, faamanatu mai fua o le chokekeberry Aronia. O fualaau suamalie o vine e leai se mea e mafai ona maua mai i le lagi, o se mauga manaia matagofie. E seleseleina le laau i le 5 tausaga talu ona totoina, e fuga mai i le tautotogo po o le tau vevela, o le a totoina vine i le ogatotonu o le autumn, o le fua o le laau e maualuga tele. O le togavao o le togalaau e matua malulu lava, ae o loʻo i ai se tulaga lamatia o le toilalo ona o le pala. Fruiting requires a pollinator, pei o ituaiga o Bourka ma Beth.

Ruby Rowan

Srednerosloy, e oʻo atu i le maualuga o le 3 mita, faatasi ai ma le pale paleni vavae, lala i se tulaga e alu atu mai le ogalaau, saʻo lauulu lanu enaena. Ruby Rowan - faʻalautele le masani, faʻaaogaina lautele. O le ufiufi o le vave oʻo mai o le autumn, e mafai ona faʻaaogaina i le lalolagi atoa. O le fua o le fua e tasi, o le lanu, ma le lapisi, o fua o le ripete i le masina o Setema, e 1, 3 g. O le maualuga ma le lanu samasama lanumeamata - o se mea malie ma suamalie, e matua tosina lava. Ruby rowan ei ai le suka, acid, vitamini C. O laulaau e masani, poto-tusitusi, moli lanu, fugalaau piniki ma se manogi lemu. O le tetee i le maualalo o le vevela o le uiga lea o le eseesega, e maua mai pe a uma ona fai le eletise o paluga o mauga faatasi ai ma se faʻafefiloi masani o manulele o ituaiga paʻu eseese. E faʻaaogaina i se pepa malo, mo compotes.

Rowan Fairy

Fairytale Rowan - o se laau e maualuga lona maualuga, o le pale e leaga ma e le talafeagai. O le paʻu i luga o le lau o le lanu uliuli ma le lamolemole lauulu, o le vavae e saʻo, faʻaloloa, faʻasalalau, faʻapipiʻi ma lentils. O le maualuga maualuga o fualaʻau lanu mumu-mumu ma pulu manogi mama e 2 g. O le tofo o vine o le suamalie ma le astringent. O le fua o fua o le mauga o Fairy Tale o le 126.9 c / ha O laulaau o le laau e masani, e leai se mea, e lanu meamata ma lamolemole, ma se laulau laulau lamolemole, lau mafiafia ma le petiole umi. O le Fairytale Rowan - o le taimi o le tau amataina o le autumn, o le fua o le tagata lava ia, o le malulu, o le vevela ma le lamala, ua i ai le malosi e tetee ai i faamaʻi ma meaola eseese.

E taua! Le fesoasoani a le Rowan Fairy i le atherosclerosis, o loʻo i ai se aafiaga o le diuretic ma le choleretic, e maualalo ai le cholesterol toto.

Rowan Titan

Lanu Rowan na maua e ala i le palotaina o se uila e ala i se tuufaatasiga masani o pollen mai le apu ma le pi. O se laau laʻititi ma le paleni lapotopoto o le vafiafia o lauolaola, laʻau paʻu saʻo ma laʻau. O fua e tusa ma le 2 g, failaina i luga ma se laina saʻo, lanu uliuli uliuli ma se paʻepaʻe paʻepaʻe, o se lanu samasama susulu, o le eleʻele masani. O lenei laau manaia lanu lanumeamata lanumeamata ma lanu paʻepaʻe sinasina. O le tofo o se mea suamalie, laitiiti laitiiti. I le Titan Titan, o le faʻamatalaga o le a le maeʻa e aunoa ma le taʻua o le maualuga o le vitamini C ma le catechins. O aʻafiaga leaga o le siosiomaga e itiiti sona aafiaga i luga o le mauga o Titan, e faʻasaʻo i le maualalo o le vevela, lamala, faʻamaʻi, skoroplodna ma fua mai i le tausaga, faʻaaogaina atoa.

Black chokeberry

Chokeberry e oʻo atu i le maualuga o le 3 m, o se laau e sili ona faʻalauteleina. E oʻo atu i le 7 tausaga le matua e iai se fomaʻi ma le faʻatusatusaina o le vao, ona i lalo ifo o le mamafa o fua o le vao e salalau ai le togavao. O le vave o le fuga o le laau e amata i le 2 vaiaso talu ona fuga mai le faigofie, ova, lanumeamata lanumeamata i le taumafanafana ma paʻu lau paʻu i le tautoulu, se ituaiga o fualaau aina. O le Aronia e oʻo i le faaiuga o le taumafanafana - i le amataga o le tautoulu, ma ua i ai ni fualaau apu e oo i le 15 mm le lautele, e tusa ma le 1.3 g. O le paʻu e uliuli ma susulu, ua ufiufi i le siliva, o le pulupulu e suamalie ma e manaia tele i le manava. O lauulu e lanu enaena, umi ma sina laititi, e faaiʻu i lalo.

E te iloa? Na maua e Ivan Vladimirovich Michurin, o se ituaiga o chokeberry ma se seti o chromosomes. Half aronia, afa mauga mauga.
O eleele sili ona lelei mo le chokeberry Aronia e manaia, susu ma lafulemu. E le fiafia le laau i le paolo ma le eleele, o le eleele suamalie. O se tulaga iloga - o se tau malulu-malosi, e mafai ona tatalia le vevela e oo i le -35 ° C. O le toe gaosia e tupu ai aʻa, e faʻamavaeina le vavae, vaeluaina le togavao. Fruiting e amata i le 4 tausaga talu ona maeʻa. Mo le atinaʻe lelei e tatau ona faʻapipiʻi ma vaevaeina le vao.

E i ai se isi mea e fesoasoani e tali ai le fesili pe o le a le ituaiga efuefu mauga ma pe o le a. Aronia e tele aʻa ma e maua ai le fatu, lea e mafai ai ona e faʻalautele tausaga o vao. O aʻa mo le faafouga ei ai a latou lava aʻa, latou te tutoʻatasi i totonu o le vao, taofi le kulukiberry aronia vao laiti ma maloloina mo se taimi umi lava. E totogo le laau i le faaiuga o Me ma fua mai i tausaga taʻitasi.

O le Rowan o se vailaʻau masani, faʻamaonia le mata i lona foliga matagofie ma maua ai le tele o mea aoga mo le soifua maloloina o tagata.