Faatoaga

O le maualuga o le gaosiga ma le faʻamalosi o le 'au faʻamalosi - cherry Turgenevka

E faigata ona maua se tagata o le a le masani i se togalaau aina ma le igoa "cherry". E tusa ai ma lona tulaga, o le peleni e lona lua i le apu.

O le a maua e le fai togalaau uma se nofoaga mo ia i luga o lana togalaau, ma faʻafetai i le faʻaauau pea o le gaioiga o galuega i le fausiaina o ituaiga fou, o le a mafai ona ia filifilia le ituaiga o loʻo ia manaʻomia.

Faatasi ai ma nei ituaiga uma e eseese, e alofagia e le tele o fai togalaau ma maua ai le lauiloa. O nei ituaiga e aofia ai mea uma o le lauiloa faapelepele o Turgenevka (pe, e pei ona taʻua ai, Turgenevskaya).

Faʻamatalaga o le ituaiga o cherry Turgenevskaya, ata ma le tele o isi faʻamatalaga aoga - e pei ona taua i lalo.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

Cherry Turgenevka na totoina i le All-Russian Research Institute mo le Fausiaina o Fualaau Fualaau. "Matua" A. F. Kolesnikova, T. S. Zvyagina ma G. B. Zhdanova ma sa ia mauaina se filifiliga o laau mai le ituaiga Zhukovskaya.

I le 1979, na ulufale ai Turgenevka i le Setete o le Setete, ae na taʻua e tagata i nisi taimi o Turgenevskaya. Faamatalaga o le ituaiga, faʻapea foʻi ma ata - i le isi vaega.

Foliga vaaia o le faapelepele Turgenevka

Mafaufau eseese i foliga vaaia o le laau ma fua.

Laʻau

O ituaiga vao Turgenevka - laau e oo atu i le 3 mita le maualuga, o le pale ua foliga mai o le fesuiaiga o le pyramidal, o le ogalaau ma lala lapopoa e lanu-enaena, lanu enaena, o lala latou te fausia o ni vaomalo lautele.

E manino le vavae ese mai o le fana, o le lapoa o le lapoa e tusa ma le 0.5 cm. O lau laʻau e lanu meamata, lanu, tusi i itu uma, ma o foliga o se vaa.

O le laau o le vine e ulu atu i le fua o le fualaau suamalie i le lona fa po o le lima o tausaga o le fuaina ma ola e oo atu i le luasefululima tausaga.

Fua

Cherry e mamafa e tusa ma le 5 kalama, lautele fatu ma foliga i totonu o le pulumu fua e fa. O ponaivi e faigofie lava ona alu ese mai le pulupulu. O le tofo o le uʻamea e suamalie, ma sina manogi. O ituaiga nei o Mayak, Molodezhnaya ma Robin e sili ona lelei.

E manaia le maitau o le ituaiga Turgenevka o le ituaiga Moreli poʻo Griots, e pei o fua o loʻo i ai le lanu mūmū mūmū ma le vai uliuli lanumoana.

Fua lelei lelei, fualaau aina suamalie i le aso muamua o Iulai. Eseese Turgenevka faapalepale malulu malulu, faʻasaʻo i faʻamaʻi faʻaleaga.

Podbelskaya, I le manatuaga o Vavilov, Novella ma Chernokork e mafai foi ona latou mitamita i le maualuga o fua.

Ata





Toto ma tausi

  • Filifiliga o mea e totoina.

    E taua tele le filifilia o mea totō. Faʻatau faʻatau mai le laau atonu o le a le fiafia i le le tutusa o le eseesega. Ia mataala.

    Pe a faʻatau se taʻi tasi tausaga, ia taʻitaʻia e le tele o mea nei: aʻa o le 20-30 cm., Fua faʻatapulaʻa - 10-12 cm., Maualuga 100-120 cm ...

    Faʻalogo lelei i le amio saʻo o aʻa, poloka ma lala.

    Cherry Turgenevka o se ituaiga o fua o le tagata lava ia, o lona uiga e le o tagata palota uma e mafai ona taulimaina lana galuega, o le a la le ituaiga eleʻele e manaʻomia?

    Sili atu ona lelei le totoina o ituaiga Talavou ma Lyubskaya, o ituaiga o le a fesoasoani le tasi i le isi i le palota, lea o le a matua faateleina ai le fua.

    .

  • Faʻamasinoga

    Mo cherries, e tatau ona e alu i se la, ia puipuia mai matagi malulu, e le fetaui mauga ma le faateleina o le eleele palapala. O le tautotogo mo le totōina o cherries sili atu.

    E tatau ona amanaʻia se tasi o mea taua: o le matua o le laau, o le faʻaitiitia o le sao o le ola. Mo le totōina e lelei tausaga taʻitasi po o vaomatua. Ua faamaonia lelei polokalame 3 i le 3 mita. E tatau ona i ai le lua 85 cm i le telē ma le 45 cm loloto.

    I totonu o pu taʻitasi matou te momoe ai i se pakete humus, 200 gr. superphosphate, 50 gr. fuga falaoa, 400 gr. laupapa fafie, ma afai o le eleele o le a gaosia - 200 gr. uʻamea mafiafia, faʻafefiloi faʻafefiloi ma totō se peleni, e aunoa ma le malolo o le ua.

    Mai le eleele tatou te faia ai se itu e le mafai ai ona tafe le vai i le taimi o le fafaga. Vaʻaia le vai i le fatu ma mulch le palapala ma le humus poʻo le peat. E tatau ona faʻapipiʻi se pi ma nonoa se fuʻu i totonu, ae le o vavalalata, e le tatau ona faʻalavelave i le tuputupu ae o se laau toto.

  • Tuʻua

    E manaʻomia le faʻaauau pea o le tausiga - o le eleele e le tatau ona faʻamago ma faʻafeinu e tatau ona faʻatino pe'ā manaʻomia, ae e le mafai ona lolovaia le laau, o le suavai e pei lava o le afaina o le faamamaina.

    O le aʻa o se laau talavou e sili atu ona saoasaoa nai lo lala, ma e tatau ona faalua le lautele e pei o le pale.

    E manaʻomia le palapala o le liʻo tatala ma mulch le le faatagaina o vao e totogo ma pipiʻi i vavao. I le autumn, o ogalaau ua eliina e aunoa ma le faaleagaina o aʻa, e latalata i luga.

    I le va o fualaau e mafai ona e totoina ai le alfalfa, pi, pi - leguminous laau totō e faʻamalosia ai le palapala i le eletise. O laumei e fetaui lelei mo lenei mea, ae e te le manaʻomia ona totō ni laau totō, latou te paolo laau laiti.

    O Pristvolnye e le manaomia ona toto. I le tulaga o le tausaga muamua pe a uma ona totoina le faateleina o lala o le ai ai itiiti ifo i le 60 cmi le tau o le autumn e tatau ona faia afa pakete o le humus ma le 100 kalama o le superphosphate double.

    O faʻasotaiga nei e talafeagai ma le amataga o le fuaina. I le tautotogo tasi mita sikuea o le a manaʻomia 20 kalama. ammonium nitrate, 10 gr. lua superphosphate, 5 gr. suauu palu. E faʻaaogaina le Humus i tausaga uma e tolu.

    A tupu aʻe cherry, e tatau ona faʻapalapala le eleele.

  • Vaomatua.

    Na mauaa le aʻa, na tupu ma le matauina i le tau mafanafana, onosaia lelei le tau malulu, ma i le amataga o le tautotogo e tatau ai ona teuteuina muamua lona teuteuga. E tatau ona totogo le vaomatua i le amataga o le tautotogo o manuʻa uma na afaina e tatau ona ufiufi i le togalaau.

    A o lei fuaina vine faapalepale amio, ma faatasi ai ma le amataga o fualaau aina - faʻamaonia. O aʻa e tutupu mai e masani lava ona aliali mai i lalo o laau pele; e tatau ona faamamaina i le taimi.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

I le amataga o le tautotogo, o se autau o ituaiga eseese o meaola faalafua e osofaʻia ai laau peleni: moli pele, faaleagaina o tumutumu, lapopoʻa o le kerupi sawfly - laulaau, au pele aphid - laulaau laititi ma taameni, anufe laumei paʻu - pupula laiti ma laulaau, pine o le peleie - fugalaau ma fua. A maua mai meaola faalafua, o loʻo felafolafoaʻi laau faʻamaʻi ile iniseti e tusa ai ma faatonuga.

O le tele lava o taimi, e aʻafia ai le peleie i faʻamaʻi nei: faʻamafanafanaga - lala vevela, coccomycosis poʻo otaota - e aʻafia ai aʻa ma laulaau laiti, faʻasalaga mama - fugalaau ma laʻau oti ai, fua o fualaau aina ma le lauulu uli - fualaʻau.

O tausaga taʻitasi, e togafitia ai laau peleina ma le vai Bordeaux, ma faʻatasi i le tolu tausaga ma le 3% Nitrofen solution.

O Minx, Ashinskaya, Fairy, Kharitonovskaya faʻaalia le lelei o le tetee atu i coccomycosis ma isi sigi.

Ua salalau solo i totonu o le au faifaatoaga maua se faagasologa atoatoa o cherries mai meaola faalafua ma faamaʻi. O le togafitiga muamua e faia i le tautotogo ma le fuga o fatuga, e pei ona latou fai mai ai, i luga o le laina lanumeamata.

Inisercicide ma le fungicide e faʻafefiloi i se tasi o fofo o galuega. O le togafitiga lona lua e faia faʻatasi ma le tino lava e tasi pe a uma ona fuga.

O lenei metotia o le puipuiga e togafitiga ma puipuia i le natura ma e le mafai ona misia se laau mamaʻi poo le le matauina foi o se meaola - latou te le o iai.

O cherries cherry i lau togalaau o loʻo faʻatali mo le gata ia oe, ae faʻapea foi manufelelei. E tele auala eseese o le faʻatoʻaga o le faʻatoʻaga o le puipuia o fatulaʻau, ae o le sili ona faʻatuatuaina o le upega tafola lea i luga o laau.

Faatasi ai ma le le mautonu, e mafai ona puipuia fale puipui mai malo e leʻi valaʻauina.

Ona o le ofoofogia o le tofo o fualaau aina, o gaosiga maualuga ma le maalili o le kiona, na nonofo ai le ituaiga o le ituaiga o Turgenevka i togalaau o le itu i saute o Rusia, o le Nofoaga Laulea Laiti ma le No-Black Earth Region o lo tatou atunuu.

Faatasi ai ma mea e le talafeagai ma talafeagai mo le ola i luga o ituaiga o faatoaga e tatau ona taulai atu i ituaiga Chernokorka, Black Large, Chocolate, Shubinka.

O iinei e mafai ona e vaʻavaʻai i iloiloga a le au faifaatoaga faʻafeagaiga MP Pertsev e uiga i cherries o le tele o ituaiga, e aofia ai cheris Turgenevka (6 minute).