Lafumanu

Nofoaga mo se solofanua: o le a le mea e aofia ai, o a ituaiga, pe faapefea ona e faia oe lava

O le nofoa nofoa o se tasi lea o elemene aupito sili ona taua o mea tau meaola. E na o ia e mafai ona tietie i solofanua, ma o le soifua maloloina ma le manuia o le solofanua ma lē e tietie ai e faalagolago i lona uiga lelei. O se mea le talafeagai e mafai ona tupu i le vevesi, manuʻa ma faʻaititia le faʻatinoina o le solofanua. Mafaufau po o le a le ituaiga o faʻamau, o le auala e faʻaoga saʻo ai ma pe faʻapefea ona e faia se nofoa.

Solofanua solofanua

O le nofoa solofanua e aofia ai vaega nei:

  1. Lenkik. Tausaga mausali, o le tele ma le foliga e faalagolago i luga o laina o meafaigaluega lava ia. Faʻasaina mai laupapa poʻo ni mea faʻalelei palasitisi.
  2. Luka. Tutu, talipupuni o pito i luma ma tua o le nofoa.
  3. Laʻau (fender). Puipui vae o le tagata o loʻo tietie mai le faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu, le trimmer ma le pa. I luma ma tua o paʻu apa e i ai taimi e fai ai - aufaʻatasi.
  4. Stirrups. O faʻamalosi faʻamalosi mo le vae o le uila, o loʻo faʻapipiʻiina i le nofoa faʻatasi ma le fesoasoani a le fati ma le schneller.
  5. Putlischa. Paʻu o loʻo faʻatūina i itu uma e lua o le nofoa faʻataʻavalevale ma ua faʻapipiʻi i mama faapitoa - Schnellers.
  6. Pristruga. O le fusi i lalo o le apa.
  7. Cinch. Se uʻamea o loʻo taoto i lalo o le manava o se solofanua ma puipuia ai le faʻamau mai le taoto.
  8. Martingale. Paʻu paʻu faʻapitoa e tafe i le va o vae o le solofanua ma faʻapipiʻi i le paʻu ma le fusi ulu. E le faatagaina se manu e sii lona ulu i luga ae o le tulaga manaomia.
  9. Podpersye. E faʻamautinoa ai e le o agai i tua le nofoa, aemaise i luga o le laufanua agavaʻa pe pe a aʻe. O ona pito e faʻapipiʻiina i le lakik ma le cinch.
  10. Halter (potnik). O se palanikeke faapitoa poʻo se fala e tuʻu i luga o le solofanua i tua o le nofoa ma puipuia le paʻu.

Tuʻu masani o nofoa

Faʻalagolago i le faʻamoemoega o masini e faʻafetaui lona foliga ma le mamanu.

E te iloa? I laʻasaga taʻitasi, o le solofanua e tuʻuina atu se manaʻoga i le tagata tiʻetiʻe, lea e toe faʻaluaina le galuega a le tino o le tagata pe a savali. O lenei mea tulaga ese ua faʻaaogaina lelei mo le faʻaleleia o tagata ei ai faafitauli ma le maskloskeletal system.

Taʻavale (fofo)

Fuafuaina mo le umi o le nofoa o le tagata tietie i luga o se solofanua, o lona uiga o le lelei o le faʻaofuofu o le oloa ma le mamafa o le uta i tua o le solofanua. E masani lava ona faʻapipiʻi lona (framechik) i mea umi - silasila poʻo le fafie. Ma o nisi taimi, e pei o aso tuai, ua faaauupegaina i se mauga faapitoa mo mea e ono feaveai ma auupega.

Cossack

O lana galuega autū - o le avanoa mo le tagata tietie i soo se taimi e tietie ai e tu saʻo vae. O le mamanu faapitoa o le taofiga, o mea taua autu o le archak (lenchik), apaʻau ma se aluga, fesoasoani e faatino lenei galuega.

Aoao atili e uiga i le solofanua.

E le gata i lea, o loʻo i ai se tamai togi, lea e mafai ona faia i le taimi o le faʻamau poʻo le faʻaalia o elemene o dzhigitovki.

Tamaitai

O lenei ituaiga meafaigaluega e le o se mea e masani ai, e pei ona faia i taimi na e le mafai ai e tamaʻitaʻi ona nonofo i nofoa o alii. O le mea lea, o foliga mai o le nofoa, e mafai ai ona e tuʻuina vae i le tasi itu o le solofanua.

Matou te fautuaina faitau e uiga i mea e nonofo ai solofanua vao.
I lenei tulaga, e tasi le vae na i luga o le aufana pito i luga, ma le lona lua - i totonu o le fagu. O le taimi nei e mafai ona maua sea ituaiga faʻailoga seʻi vaganā ua faia i luga o solofanua.

Tauvaga

Meafaigaluega faʻapitoa e faʻaaogaina mo taʻaloga taʻavale taʻavale e tutusa ma faʻamaumauga tutusa. O le mea sili e manaʻomia mo ia - o se taʻavale mau. O le faia o lenei mea, o apaau o meafaigaluega e agai i luma i sina mea itiiti, lea e mafai ai ona e faʻasolosolo tele vae i pito o le solofanua aʻo osooso. Tua o le aufana ao faia faataamilo po o le sikuea.

Faʻasalalauga

Mo se vaʻaiga lelei, e te manaʻomia se nofoa nofoa e mafai ai e le tagata faimalaga ona faʻalauteleina ona vae mo le faʻafesoʻotaʻi lelei ma le solofanua. O sea faʻaleleia na maua ona o se faʻapuupuuga tele o meafaigaluega, faapea foi ma se fausaga laititi ma le uumi.

E te iloa? O tagata e faigaluega i taimi uma i solofanua, latou matauina o le lanu o le manu e afaina ai ona uiga. O le mea lea, o le sili ona umi ma le vave o faʻataʻitaʻiga uliuli, ma e masani lava ona i ai se uiga le mautonu ma lagona o le mafaufau.
Ina ia mafai ona pulea le solofanua i totonu o le tino e tasi, e faʻaitiitia ai le faʻavao o le nofoa nofoa, ma faʻapipiʻi ma pipiʻi fata.

Uma

O nei masini e iai se mamanu faʻavaomalo lautele ma e fetaui mo toetoe lava o soʻo se mafuaʻaga-savavali, aʻoaʻoga, tulituliloa ma taaloga taʻavale taʻavale amateur. E le gata i lea, o le filifiliga aupito sili lea mo tagata amata naʻo latou aʻoaʻoina aʻoaʻoga o le tietiega.

Taʻaloga

O le mamanu o meafaigaluega ua faia i luga o le faavae o le manaʻomia e faʻaititia le avega i luga o le manu i le taimi o taʻaloga. E faʻaalia ai foi le tulaga faapitoa o le tagata tiʻetiʻe - o loʻo tu i luga o pusa vavae. O le mea lea, o le taʻaloga o le taʻaloga e i ai sina mea mamafa ma se foliga faigofie faʻatasi ma se mea e toetoe lava o le nofoa faʻasalalau ma mea pupuu.

Ofisa (Warsaw)

O lenei ituaiga meafaigaluega ua mamanuina e auai ai i taʻavale a le militeli ma malaga umi i solofanua. E le gata i lea, e maua i leoleo tietie solofanua. O le faʻamalosi e faʻaalia e ala i le i ai o le tele o fao mo auupega ma isi mea e manaʻomia e le militeli poʻo leoleo.

Tamaʻitaʻi (Western)

O se mea masani lenei o le au vaʻaia American, e maua ai se mafanafana lelei ma le lelei lelei o le tagata tietie. O lana mamanu e mafai ai e oe ona faʻaoga lima ma nofo i luga o le nofoa e ui lava i suiga faafuaseʻi i le gaioiga o le solofanua.

Faitau atili e uiga ile auala e fai ai ni solofanua i le fale.

O le nofoa o loʻo i ai se foliga loloto ma le maualuga maualuga o le aufana, o loʻo i ai foi se pu mo le faʻapipiʻiina o le lasso.

Tolu

O lenei ituaiga meafaigaluega e tutusa ma le lautele ma e fetaui foi mo ituaiga uma o tietiega. O lona eseesega autu o le faʻanofo i luma o apaau, lea e mafai ai ona suia le faʻaleleia masani i se malae vaʻa tasi i se tafaoga.

Ausetalia

O se taumafaiga e tuʻufaʻatasia le faʻaogaina o le mea e faʻaaogaina ai tamaʻitaʻi e mafai ai ona faʻatautaia lelei le nofoa nofoa o le solofanua. E tuʻufaʻatasia le lelei lelei o le tagata tiʻetiʻe ma le faʻaogaina o le meaola lava ia, lea e mafai ai ona faʻaaoga lenei nofoa nofoa mo ni auala uumi.

E taua! Ona o le maualuga o le aufana, o le faaupuga "nofo e pei o se nofoa" e faapitoa lava le talafeagai mo le nofoaafi a Ausetalia ma sisifo. O lo latou tulaʻi faʻapitoa e faʻaititia ai le lamatiaga o lē e tietie solo.
Faʻapipiʻiina faʻamalosi malosi mo tulivae ma se faila o loʻo i luga o le nofoa. E faʻatusatusa atu i Westerns, o loʻo i ai ni fale faʻapitoa.

Sipaniolo

O nei meafaigaluega o le faʻalogo Europa o le nofoa o Ausetalia. E iloga e itu maualuga ma e faʻaaogaina e tagata taʻavale masani, talu ai, faʻatusatusa i le tulaga masani, e manaʻomia ai nisi tomai pe a faigaluega i suo.

Bezlenchikovoe

O se mea vaivai, mea palasitisi, e latalata i le tua o le solofanua. O le sili ona agamalu i le pito i tua o le manu ma e matua itiiti lava, o le mea lea e faʻaaoga ai solofanua ma ni manuaga laiti poʻo faʻamaʻi o tua. E masani ona tietie i luga o se nofoa nofoa se gel i luga o le nofoa, lea e mafai ai ona sili atu ona faamaluluina le aafiaga i tua o le manu.

Papa

Meafaigaluega ua fuafuaina e ave ai oloa lapoa ma pala i luga o solofanua. E faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, i se tagata tafafao maimoa mamao po o sopo mauga.

Atonu o le ae fiafia e aoao atili e uiga i le hakamor mo le solofanua.

O lona mamanu e sili atu ona fetaui i le tino ma le i ai o le lautele o fusi ma mea e taofia ai le avega mai le taoto i lalo i luga o se laufanua. E iai foʻi le tele o fata mo le fagu.

Auala e fai ai se nofoa mo se solofanua

Faʻapitoaina o meafaigaluega mo le solofanua - e le o le mea sili ona faigofie. O le mea lea, afai e leai ni tomai faʻapitoa ma poto masani, e sili atu ona lelei le faʻatau o le oloa gaosia i se faleoloa faapitoa. E le gata i lea, e le gata e mafai ona e filifilia se faʻataʻitaʻiga, ae ia faʻatulagaina foi e tusa ai ma lau mamanu.

E taua! Afai ei ai sau faavae mai mea tuai, ona mafai lea e le mea sili ona faafaigofieina le galuega. O le a na o le toe faʻaleleia Lenkika ma faʻaopopo nisi elemene tatau.
Ae afai na e filifili i lenei galuega, taumafai e amata i le ata sili ona faigofie, e faavae i luga o le laupapa masani Lenkik - mai le nofoa pito i luma.

Meafaigaluega ma mea faigaluega

Mo le gaosia o le faʻamalosi e manaʻomia mea nei ma meafaigaluega:

  • laupapa laupapa;
  • pepa malo po o pepa mamafa;
  • fata e leai ni mea faʻapipiʻi pe moni, poʻo se ie umi;
  • uaea;
  • foam rubber;
  • lagona;
  • fusipaʻu;
  • hama;
  • faila;
  • fausaga fau;
  • fao ma staples;
  • naifi ma seleulu.

Laasaga gaosiga

Laasaga o le laasaga o le laasaga:

  1. Fai fua o le solofanua i le pito sili ona maualuga o le mamae, i le pito o luma o aufana (4 tamatamai lima i lalo ifo o tauau), i le pito i tua o le nofoa (e le silia le 18 vertebra). Faapipiʻi le uaea e fai ai se paʻu.
  2. Faʻaliliuina le fuataga o fuataga na maua ma tuʻuina atu le faʻataʻitaʻiga o le piʻo i le pepa pepa, tusi se ata faʻatulagaga mo Lenkika ma tipi i luga o le ala.
  3. Otioti ni fata se lua mai le laupapa poʻo le plywood ma faʻapipiʻi i latou i le uaea malosi ina ia latou uuina le foliga i tua o le solofanua. I totonu o fata taitasi e fai ai ni pu mo fusi.
  4. Faataatia le mamanu a Lenkik i luga o se laupapa laupapa, tipi ese, tuu atu i ai se foliga lamolemole ma faapipii i fata ma fao.
  5. Fai ni mea teuteu, tipi faʻamaʻi faʻamafa i luga o le pepa e tasi ma tuʻu i le faʻavaa. Mo fata e faia ai se lagona faʻalanu.
  6. Fai ni taʻaloga ma ni fusi o fusipaʻu, pe faʻatau sauniuni-i totonu o se faleoloa.Mo pristute taʻitasi e faʻapipiʻi le afifi, tuʻu faʻamau i totonu o fata.
  7. Faʻatoʻa le mea faʻapipiʻi ma mea faʻapipiʻi ma afifi le faʻavaa i le paʻu paʻu, faʻapipiʻi faʻapipiʻi le mea i se laupapa faʻavae.
  8. Faʻamau faʻamaʻi. Nofoaga nofo sauni.

E faʻapefea ona tuʻu se nofoa i luga o se solofanua

E tatau ona masani se solofanua i masini pe a maeʻa ona pasia aʻoaʻoga masani, iloa ma faʻatinoina tulafono faavae ma faʻatuatua i lē e ana.

Matou te fautuaina oe e faitau pe faʻapefea ona e taina se solofanua.

A faʻaeʻe le nofoa i luga o le solofanua, e tatau ona mulimulitaia laasaga nei:

  • siaki le tulaga o le tua o le manu, salu i lou lima, ma aveese uma mea mai fafo - fatu, prickles, crumbs;
  • tuʻu se nofoa nofoa - o se mea moe vaivai, uʻu vevela poʻo se gel tapuni e puipuia ai le paʻu o le tua;
  • tu i le taumatau o le solofanua, faʻapipiʻi le nofoa (amata mai le pito i luga, faasolosolo malie ifo), tuu i lalo le fusi i le nofoaga saʻo;
  • faasolosolo malie, amata i le muamua pu o le fusi, faʻapipiʻi le tulaga manaʻomia ma faʻamalosi le fusi;
  • siaki le fusi o fusi, ia mautinoa o laei e tutusa;
  • puipuia le apaau o le nofoa i le tosoina o le pito i lalo.

Vitio: auala e faʻalanoa ai se solofanua

Auala e faʻaalu ai se solofanua i le nofoa nofoa

Muamua, e tatau ona e siaki le vevesi o fusi aʻo le i taunuu. E mafai ona faʻataʻitaʻi le uʻamea i luga o le nofoa faʻasolosolo pe a tulaʻi pe o faagasolo le gaioiga.

E taua! O le malaga ese muamua ma meafaigaluega fou e tatau ona pupuu, ma pe a uma ia oe e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa le tua o le solofanua. Faʻataʻitaʻiga o mea manogi e ono faʻaalia ai e le fetaui le nofoa.

Laasaga i lea laasaga mo le ulufale atu i se solofanua:

  1. Tu i autafa o le taualuga o le solofanua i le itu tauagavale ma e le tutusa le malosi o le fatu e pei o le tietie i se toe.
  2. Liliu i le itu taumatau, o le lima taumatau e togi i luga o le ulu o le solofanua, faʻaogaina ma tosoina.
  3. Tuu le lima tauagavale i luga o le pito ma le ua, uu se manoa o le manai, ia faia le afa afa i le itu taumatau, ave le afifi i lou lima taumatau, liliu atu ia te oe i le pito i fafo.
  4. Faʻaofi le vae tauagavale i totonu o le fagu, lima taumatau e ave le pito i tua o le aufana ma i le taimi lava e tasi e tuʻi lima vae i ou lima e oʻo i le tu i le agavale agavale, faʻaoso i luga o le afu.
  5. Faʻasaga le lima taumatau ile pito i luma o le nofoa, faʻafeiloaʻi le vae taumatau saʻo i le croup o le solofanua, i le taimi e tasi e faliu faʻasaga i luma ma tuʻu lemu i totonu o le nofoa nofoa.
  6. Faʻaofi le vae taumatau i totonu o le fagu i fafo, faʻasese le uʻamea ma maua le tulaga saʻo nofoa.

O lenei ua e iloa o le nofoa sao o le ofutau solofanua moni. O le mea lea, e tatau ona e faʻataunuʻuina lana filifiliga ma ia faia na o oe pe afai e te talitonu i ou tomai ma iloa uiga uma.

E te iloa? O le uiga tulaga ese o le solofanua o lana vaaiga lea, e lata i le 360 ​​°. O lona uiga o loʻo iloa lelei e le manuʻa mea o loʻo tupu tonu i tua. E le gata i lea, o se vaaiga vavalalata e mafai ai e le solofanua ona iloa lelei mea lelei e tusa lava po o le pogisa.
O le toatele o tagata faimalaga e faʻaaogaina meafaigaluega gaosi oloa, o lona fausaga e ogatusa ma tulaga uma o loʻo iai. Ma faʻatasi ai ma se nofoa nofo lelei, o le tietie solofanua e avea ma mea fiafia tele mo tagata ma manu.