Lafumanu

E faʻapefea ona fai se fola i totonu o le falesa ma ou lava lima

O fola i totonu o le fale manu - o se mea taua mo le tausia lelei o meaola.

O le lafu e mamafa tele, o lea, muamua, o mea mo le fola e tatau ona umi.

O a isi uiga e tatau ona i ai se mea fau fale mo le fola i totonu o le falesa, ma le fea e sili atu ona talafeagai, sei o tatou tilotilo i lenei tusiga.

O le a le mea e fai mo le fola o le povi i totonu o le falesa

A filifilia se mea mo le fausiaina, e tatau i se tasi ona gauai atu i lona gafatia e taofiofia le vevela, faʻafefe pe toe faʻafefeteina le susu, ma le mafai gafatia ona taofiofi mamafa. Leai se mea e sili atu ona taua le faʻaaogaina o le meafaitino e faʻaaoga i le gaosia o le meafaitino: pe faʻafefea ona afaina, pe o le a le afaina ai le falemaʻi i le faʻasalaga.

E te iloa? E tusa ai ma le fuainumera o mammals i le lalolagi, o le povi e lua lona lua pe a uma tagata. Ma i Ausetalia e 40% sili atu povi nai lo tagata.

Wood

Le lelei o se mea e faʻapipiʻi laupapa - i lona faʻaleleia o le siosiomaga, faʻapea foi i le mea moni e vevela lelei. O le vaega o totoe o le laau mo le fola e le fautuaina, aua e vave ona gauai le susu ma manogi, o lenei meatotino e vave tele ai le faasologa o le gaosiga o le fafie, lona pala. E le mafai e le laau ona tatalia le mamafa o le lafu, i se faaopoopoga, o le tele o vaevaega o le a tuua ai se malologa, ona mafai ai lea ona tautevateva ma manuʻa ai le manu iinei. O le laau e faigata ona faʻamaʻi ma faʻamamā mai feeseeseaʻiga, o le mea lea, o le mea ua leiloa i le mataupu o le tumama.

O le a aoga foi mo oe le aʻoaʻo pe faʻapefea ona fausia se povi na faʻamaligiina i ou lava lima, pe faʻapefea ona e maua ai le ea i totonu, auala e fai ai se fale ma oe inu.

Sima poʻo le sima

E tusa ai ma sima ma le sima, o manatu e feteenai:

  • i le tasi itu - o meafaitino e umi ma umi, e le tuʻuina le susu, e faigofie ona mama, fufuluina, faʻamaʻi;
  • i le isi itu - o le sima e malulu, o sea fola o le a faʻaalia ai faʻamaʻi i meaola, aemaise lava, mastitis i moa, faʻaitiitia ai lo latou gaosiga.

Ae peitaʻi, a maeʻa le mamafa o mea lelei ma le lelei, o le tele o faifaatoaʻaga e faʻaogaina le mautu. Le leai o se vevela e totogi mo le faʻaaogaina o mafanafana mafanafana, mo se faʻataʻitaʻiga, laʻau o manu.

Piliki piliki

O le piliki e faia mai le omea, lea e susunuina mo le malosi, ma e le manava ma le mausali e aunoa ma se vavao.

Faatasi ai ma le lelei o meafaitino:

  • siosiomaga lelei;
  • faʻamau;
  • vevela vevela;
  • puipuiga o le afi;
  • tetee i le faaleagaina ma le gaogao.

O le mea sili ona le lelei o le tau maualuga e faʻatusatusa i isi mea, i se faaopoopoga, e le mafai e le piliki ona taofiofia se uta tele. O le a tuua e le paʻu ni vavae, vycherbin, lea o le a amata ona sosolo le susu i luga o le taimi. O piliki e sili atu ona talafeagai mo puipui o fale.

Samana (le faʻaaogaina)

O le uiga ese o le adobe, o lona gaosia o le ele ma le vaomago e faʻaaogaina. Ina ia maeʻa, e le mu, ma faʻagogo i le la. O le oloa e maua mai i le natura moni lava. Faʻafetai i le tamaʻitaʻi:

  • tau maualalo;
  • vevela ma le vevela vaeluaga;
  • puipuiga o le afi;
  • vailaʻau

Cons:

  • puipuiga e faasaga i le suavai i le tulaga o le palapala ua manaomia;
  • meafaitino e masani ai i mea malie ma iniseti;
  • masalosalo le maligi o le kiona i tulaga matuia taumalulu.
O le laulau o loʻo faʻaalia ai uiga o faʻatinoga o mea na faʻamatalaina:

Mea Faʻamamaga galue (W / (m ° C) Malosiaga o le vevela (kJ / kg K) Malosiaga o le tino (m2 • h • Pa / mg)
Laʻau0,182,50,06
Maea1,450,880,03
Piliki0,4-0,80,840,11-0,17
Adobe0,24,0-6,00,2

E faʻapefea ona fai se fola i totonu o le fale saito

O le suauʻu fola e masani lava ona faia i luga o le eleele, muamua e faia nisi laasaga e faʻalautele ai le malosi o sea ituaiga faavae.

E te iloa? O tamai povi i le lalolagi e sau mai Egelani, Cheshire. Growth Svolow i le mamae - na o le 80 cm.

Faʻavae sauniuniga

Ina ia saunia le palapala mo nisi galuega, aveese le lafu manulele. O lea e tatau ona e fuafua le maualuga o le fola o le fola e fuafua ai le loloto o le lua. A maeʻa lena, o le palapala e faʻapotopotoina i lalo, sasaa atu i totonu o se mea e solo ai, ona oneone. O le pito i lalo o le sima e faʻapipiʻiina ma le faaeteete (muamua le maa nutililii, ona fai ai lea o se oneone oneone) e faʻaumatia ai ni mea sese, a leai o le sima e mafai ona malepelepe. A maeʻa nei galuega, e faʻapipiʻi se lapoʻa, o le a le mea e te le filifilia, e tatau ona faʻapipiʻiina.

Fale faʻaleleia

O le alavai mo le alavai e masani lava ona faia i le foliga o se gutter, aʻo faʻaaogaina le alavai i le pito i fafo o le fale. E tusa ma le 30 cm le lautele ma e 15 cm le loloto o le suavai e le mafai ai e le otaota ona taofiofia i totonu, faʻafefe solo i totonu o le aoina. O le aoina mai o le pusa e faʻapipiʻi ai vaʻa faʻapitoa faapitoa - faʻamau faʻamau.

O le telē o le aoina o tagata taitoatasi, o iinei o loʻo faʻaalia ai le aoga o lē e ona. Ina ia mafai ona tuusao tuusao i totonu o le vai, ua faia le fola i lalo o se faiga faʻavae agai i le fausiaina o le alavai.

Bias

Pe a liligi ifo fola e amanaʻia le eseesega, o lona uiga, o le tafe i le itu o le tafe. I le paʻu e faia ai se eseesega i le fuafuaina o le 2 cm i le mita laina.

Mafiafia le mafiafia

O loʻo faʻapipiʻiina le tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o le faʻamalosia o le fusu e faʻamalosi ai le fola o le lumanaʻi. Fautuaga fautuaina o le mafiafia o le sikola i lalo ifo o le alavai - e le itiiti ifo i le 20 mm.

Faʻamalie taimi atoa

O le taimi ole sauniuniga e fuafua i luga o le vevela o le ea ma le susu, i le averesi e lua vaiaso. Afai e magoto le matala i le vevela ma le vevela o le tau, e tatau ona faʻamamaina i le vai ina ia le mafai ona i ai luga ni papa.

Tuʻu i le fola i totonu o le falesa

Po o le a lava le fola i totonu o le fale, e tatau ona malolo le manu i luga o se eleele malulu ma malogo. O le taoto mo povi e mafai ona saunia mai mea eseese, o le mea autu o le mautinoa o loʻo aoga ma faigofie mo manu.

Straw

O nisi faʻatoʻaga e faʻaaogaina le moega loloto, lea e seasea lava ona suia, ma tuʻuina se tulaga fou o vaovao i luga o le papa tuai. I le taimi lava e tasi, e maua ai le fola o le natura, ae o lenei auala e mafua mai i le atinaʻeina o microflora.

E taua! Ina ia faʻaitiitia le foliga mai o sigi, ia sasaa faʻafou fou o vaovao e sasaa mai i pusa faʻapipiʻi faʻapitoa.

O le filifiliga lona lua o le sui lea o le vaomago pe a susu, i lenei tulaga, e lava le faatulagaina o le faʻapalapalaina o le potu.

Sawdust

E lelei tele lauusiusi vao mo le tele o faatoaga e lava le aufaigaluega, aua e manaʻomia ona sui soo. O le mea e faʻafefe vave ai le susu ile vave ma faʻafefe ai le manogi o manogi. Faʻaauau le suia o le eleele e manaʻomia ai le faʻaaogaina tele o meafaitino.

E leai se aoga mo le faifaatoaga o faatoʻaga, e le mafai ona faʻaaogaina e pei o le meaʻai, e pei o le vao ma le gaogao.

Pusa lapisi

O le faʻaopoopoga, o laʻau tele ma laititi o loʻo faʻaogaina i luga o fala moega.

E taua! O le filifiliga pito sili ona lelei o togafiti lafumanu e faia mai le paʻu o le paʻu: ua faia i le amanaʻia o le mea o loʻo utaina, o loʻo faʻaleleia lelei, faaumiumi le soifua maloloina o sooga o povi, ma tumau le vevela.

Mafaufau, o le a lo latou lelei:

  • tau maualalo;
  • avanoa e tele faʻaaogaina (e ese mai i le vao poo le vaomago);
  • faigofie i le faamamaina ma le faʻauluina;
  • saoasaoa o le mago;
  • afaina i luga ia i latou e le paʻu, faasolosolo, faaitiitia le lamatiaga o le manua;
  • puipuia mai le malulu i luga o le fola sima;
  • malosi tele, e le faʻaleagaina ona o le aʻafia o le atigivae;
  • Aua nei faatagaina le susu.
E pei ona mafai ona e vaʻaia, ma le masini o le fale e te manaʻomia e amanaʻia uma ai faʻaaliga o manaʻoga o le lafu. O lo latou ola maloloina, olaga ma le gaosia o oloa, ma o tupe maua a le atinaʻe e faʻalagolago i tuutuuga o le taofia.