Fualaau aina

O malo le lelei i ou moega - tamato "Faʻi Orange"

O fualaau 'eseʻese o le talo Orange Orange o le a le sili atu i luga o lau' upega tafaʻilagi. O ia, e le masalomia, o le a faʻalauiloaina se mea eseese i lau lauʻeleʻele, lenei peleni faʻafefiloi matagofie.

Ma ina ia e iloa le uiga o lenei tamato, ua matou saunia lenei tusiga. I totonu o lea mea o le ae maua ai se faʻamatalaga atoatoa o le ituaiga, e mafai ona e faamasani i ona uiga ma mea e gaosia ai.

Tomato Banana Orange: faamatalaga eseese

Igoa tulagaFarani moli
Faamatalaga lauteleTausaga o le vaeluagalemu
FaʻatonuRusia
Toto105-110 aso
PepaUumi, uumi
LanuOrange
Faatatauga o fuamati amata100 kalama
TalosagaE talafeagai mo le taumafa fou, ipu vevela, pi
Tuʻu atu ituaiga8-9 kg i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi tetele

Faʻi Orange O Tomatoes ua taʻua o se laau e leʻi faʻamaonia - e leai se mea e tatau ona aveeseina (pinch). O le togavao e le o se tulaga masani. O le maualuga o le toto e tusa ma le 1.5 mita.

O le aʻa e malosi, mafiafia, e le faʻavevelaina i ni nai pulumu, ma fua i latou. O le faʻaogaina o le "Banana Orange" e faigofie, e sili atu i luga o le lau 8-9, ona faʻatasi ai lea ma le vaeluaga o le 2 lau.

Faʻasolosolo laʻitiiti taʻitasi e oʻo i le 8 fua. E i ai lau lanu lanumeamata lanumeamata o le tele o le tele "ituaiga pateta".

O le rhizome e tupu i voluma tetele i le lautele. O se vaeluaga-fualaʻau-fualaʻau e aliali i le aso 105 - 110 aso pe a uma le germination.

O le maualuga o le tetee i le paʻu, fusarium ma le cladosporia ua matauina.. Faʻaleleia le faʻaaogaina o laufanua lauʻeleʻele; i le vevela vevela e mafai ona totoina i luga o le eleele.

Faitau i luga o la matou 'upega tafaʻilagi: o faʻamaʻi masani masani o tamato i greenhouses ma le auala e taulimaina ai.

O a tamato e faʻasao i le tele o faʻamaʻi ma faʻasao i le tuai? O a metotia o puipuiga mai le phytophthora o loʻo i ai?

Uiga

Fualaau aina e tusa ma le 7 cm le umi, e tusa ma le 100 g le mamafa, maualalo. Fuga o fualaau - faʻaloloa, paʻu. O le paʻu e lamolemole, manifinifi.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o fualaʻau o le Orange Orange ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Faʻi Orange100 kalama
Diva120 kalama
Yamal110-115 kalama
Golden Fleece85-100 fua
Auro auro100-200 kalama
Stolypin90-120 fua
Fugalaau fuga150 kalama
Caspar80-120 kalama
Le afaina120-260 grams
Verlioka80-100 kalama
Fatima300-400 kalama

O mea e fiafia ai o le lanu lea o fualaau 'aina mama - penisina, moli. O le lanu o le fua faatoa fuaina e leai ni mea e sili ona taua, faatasi ai ma le faateleina o le matua o le tamamato e lanu samasama.

O fatu i fua o le tino o le numera fuainumera, tufatufaina i le 2-3 potu. O le aofai o mea matutu e itiiti lava. Teuina mo se taimi umi i se nofoaga pogisa, ao faagasolo femalagaaiga e le pa'ū.

O le ituaiga na atinaʻe e le Russian Research Institute o Greenfield Vegetable Growing. E aofia ai i le Setete Setete o le Rusia mo le faʻaaogaina o fale lauʻeleʻele i le 2006. Fuafuaina mo le ola i greenhouses i vaega uma o lo tatou atunuu ma atunuu tuaoi. I totonu o atunuu vevela, e le mafai ona faʻataunuʻuina le galue i fafo.

O le tofo o fualaau suamalie e ofoofogia - faʻamatalaga matagofie o le meli i le "tomati," o le mea o loʻo maua i vitamini e maualuga tele. O fualaau mai lenei ituaiga o loʻo i ai se mea e sili ona manaia, muamua lona tofo. E talafeagai mo le taumafa fou, ipu vevela, pi.

E taua! Tomato i taimi o togafitiga vevela e le faʻaaogaina ai a latou meatotino aoga.

O le laʻitiiti o le fua e mafai ona faʻasaoina atoa, lea o le a teuteuina ai se laulau. O le gaosiga o le paʻu tumato ma sauga e lelei.

Faʻaalia le maualuga o fua o fualaau aina, aʻoga lelei ma le fua o fua. O le fua faatatau masani e tusa ma le 3.5 kilokalama i le laau (8-9 kg mai le 1 sikuea mita).

E mafai ona faʻatusatusa lenei faailoga i isi ituaiga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Faʻi Orange8-9 kg i sikuea mita
Tinamatua o le Meaalofae oo i le 6 kilokalama i sikuea mita
Amene Amerika5.5 kilokalama mai se togavao
De Barao le Sili20-22 kilokalama mai se togavao
Tupu o le Maketi10-12 kg i sikuea mita
Kostromae oo atu i le 5 kilokalama mai se togavao
Peresitene7-9 kilokalama i sikuea mita
Tagata o le taumafanafana4 kilokalama mai se togavao
Nastya10-12 kg i sikuea mita
Dubrava2 kilokalama mai se togavao
Pisa6 kg mai le vao

Ata

Malosiaga ma vaivaiga

Faʻamataʻu le leai o ni aitalafu.

Faʻapitoa:

  • maualuga fua;
  • umi le fuaina;
  • susulu manaia;
  • matagofie lanu;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi.

Vaega o le tuputupu ae

Vaega o le lanu o le paʻu o le fua. O le tofo o le Banana Orange o le mea muamua, e le faʻaumatia ao faagasolo. O le totoina o loʻo faʻatino i le ogatotonu o Mati.

O le eleele mo le totoina e tatau ona maualalo i le eletise, ae le o le mamafa. O fatu ma eleele o loʻo faʻapalaina i se vaivaiga vaivai o le potassium.

Toto i totonu o se pusa lapisi i le loloto e tusa ma le 2 cm, o le mamao i le va o laau toto pe a ma le 1.5 cm. E faia le togi i totonu o se tane pe tusa ma le 15 cm le lautele, e sili atu le filifilia o pusa mai mea vave e faʻaaogaina ai pepa (peat, pepa).

E i ai le tele o auala e totoina ai totogo totogo. Matou te ofoina atu ia te oe se faasologa o tusiga pe faapefea ona faia lenei mea:

  • i le feoai;
  • i aʻa e lua;
  • i totonu o fualaau mama;
  • leai ni togi;
  • luga o tekinolosi a Saina;
  • i fagu;
  • i totonu o pusa paʻu;
  • e leai se fanua.

I le ogatotonu o Me, o le totoina o loʻo faia i se nofoaga tumau (o le vaitau o fualaau e tusa ma le 65 aso). Afai ei ai se avanoa e galue ai i le avanoa e tatala ai - o le matalaga e faia i le ogatotonu o Iuni. Pe a tulaʻi i le eleele tatala, e manaʻomia le faʻamafanafana pe a oʻo i le malulu o le tau. I le avanoa avanoa, o le fuaina o le "Banana Orange" o le a faaitiitia.

O le totoina o le Tomato ua faia faʻanoanoa pe faalua laina. O le mamao i le va o laau toto e 50 cm, i le va o laina - 60 cm.

Faʻapipiʻi se laau i le 'au e tasi, faʻamaeʻa le tamaititi i aso uma 10. Faʻataʻitaʻi i le faʻasolosolo po o lagolago taʻitasi. Fafaga ma faʻamalo manaʻomia.

Faitau tala aoga e uiga i fomaʻi mo tamato.:

  • Laʻau manu, mineral, phosphoric, faʻapitoa ma faʻasaina e fai ma fugalaau mo fatu ma TOP sili.
  • Yever, iodine, amonia, hydrogen peroxide, ash, boric acid.
  • O le a le mea e fafagaina ai le fafaga ma pe a faʻapipiʻi, pe faʻapefea ona taitaia.

Maʻi ma faʻamaʻi

Fusarium ma cladosporia e le o se mea matautia i le ituaiga, mo le puipuia o le paʻu o le moli, o le a lalagaina i le lanumoana lanumoana. O le pulupuluina foi e faia faasaga i aphids, root wireworms, mites, sikuea ma sauniuniga faapitoa.

Tomatoes Banana Orange o le a fetaui lelei lava i totonu o lau falemafa ma aumai ai se lanu moli matagofie.

I le laulau o loʻo i lalo o le a maua ai fesoʻotaʻiga i fualaau 'eseʻese ma fua eseese:

Tuai amataTaeaga tuaiLaititi vave
Pink meatyFafaʻi samasamaPink King F1
NofoagaTitanTinamatua
Tupu vaveF1 slotCardinal
Laʻau mumuGoldfishSiberia vavega
Iuni 8Faʻamanatu le fugalaauTuʻu lima
Mea lanu mumuDe barao redBells o Rusia
Honey CreamDe barao blackLeo Tolstoy