Lafumanu

Aisea e fulufulu ai le fulufulu mamoe

O le gaosia o lafumanu o se galuega e sili ona aoga, ae i le faagasologa e feagai ai le faifaatoaga ma faʻafitauli ma faafitauli ma e le masani ona iloa pe faapefea ona foia saʻo. O se tasi o mea sili ona taatele o le leiloa o lauulu o tamaʻi povi. Aisea e tupu ai lenei mea, pe faʻafefea ona puipuia ma faʻafefea ona taulimaina, o le a matou taʻuina atu i lenei tusiga.

Aisea e fulufulu ai le fulufulu mamoe

E mafai ona fesuisuiaʻi mafuaʻaga o le paʻu o le lauulu, ae e le afaina uma ma lamatia le soifua maloloina o le manu. O le mafuaʻaga lea e taua tele ai le maitauina muamua o faailoga ile taimi, faʻamaonia saʻo le mea na maua ma faatulaga le togafitiga. Seʻio tatou vaai po o le a se mea e mafua ai le leiloa o lauulu povi.

Vaʻaia taimi

Ole mea e sili ona leaga ole suʻesuʻega o se molimate taimi: i le tautotogo ma le autumn ua toe faʻafouina le peleue o le povi, o lea e leai se mafuaʻaga e faʻamalo ai. I le taimi lava e tasi, e foliga mai e maloloina le manu, e le aveesea lona fiaʻai, e malosi, ma o lona sulu e susulu ma lamolemole i le paʻi.

E taua! O manu feʻalele masani e masani ona tupu i Novema ma Mati.

Faʻafitauli Hormonal

O se tino olaola e afaina i suiga o meaola, aemaise lava pe afai e faʻaaoga sauniuniga faʻamaloilo pe faʻalavelaveina le polokalame o le vaega o le faʻaaogaina. O sea toilalo eo mai faatasi ma le leiloa o le lanu ma le leiloa o lauulu i povi, ae e le faigofie ona iloa i se mata e le mafaasolo.

Faailoga e pei o le:

  • uʻu;
  • afaina o le taamilosaga po o le le fanau mai i moa.

Mea e le lelei

O le taumafa o meaola fafaga e tatau ona atoatoa ma paleni. E masani lava o le mafuaʻaga o le paʻu o lauulu i tamaʻi mamoe e avea ma meaai le lelei. E tatau i tamaʻi manu ona maua uma vitamini tatau ma minerale mai a latou meaʻai, ma o le lisi e tatau ona aofia ai le susu susu i le tele o tina - mo lenei mea, o le tele o mea taumafa mo le povi e faateleina. Mo le mea e totoe, e tatau ona aloese mai le le lelei ma le le lelei o le fafagaina o meaʻai.

E taua! E i ai se mea e tatau ai, e tatau i se tasi ona mataʻituina a latou meaʻai: o mea taumafa e mautinoa o le a mafua ai ona malepelepe, ma o se taunuuga, o le a faʻaitiitia le faʻamaʻi, lea e ono mafua ai le leiloa o lauulu.

E le tatau ona faʻaaogaina le lisi mo 'oa laiti:

  • vao fou;
  • fualaau faisua;
  • pini ma meaʻai;
  • iʻa ma le fala o le ponaivi;
  • luga.

Parasite

O se tasi o mafuaʻaga o le paʻu o le lauulu o le lice foi, togi, toso ma le lice. E mafai ona alu ese mai le maʻi mai se manu maʻi i se soifua maloloina, poʻo le atiae i tamaʻi povi ona o le le lava o tulaga mama i le fale.

O le mea lea, e taua tele le faʻamautinoa o le lafumanu o le fale o manu povi e mamā ma faʻamaʻi i se taimi talafeagai ma le fesoasoani o sauniuniga faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le vavaeeseina o tamaʻi maʻi mai mea ola maloloina.

Saili pe aisea e le tutu ai tamai povi, aisea e momotu ai ona nifo i le tamai povi, aisea e vaivai ai le povi.
O faʻapogai autu o le faʻaalia mai o parasite i tamaʻi povi o:

  • sasaina;
  • mea afu;
  • leai se fulufulu mamoe;
  • tulaga le mautonu;
  • toesea ma le mamafa o le mamafa (i mataupu maualuga).

Fuga

O faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona afaina ai le lauulu - e masani ona afua ona o le le lelei o le tumama i le tausiga o lafumanu. O meaola ninii e pei o mea malie e matautia mo le manu, e le na o mea na e mafua ai le le mautonu, le vevela ma le leiloa o lauulu, ae e mafai foi ona mafua ai le ufiufi. O lenei faʻamaʻi e le afaina, ae o le togafitiga e faigata tele.

E te iloa? O povi ua lelei le atinaʻeina o latou pepe: latou te fafagaina a latou pepe i le suāsusu e oo atu i le 3 tausaga, ioe, pe a le faalavelave tagata ma e le vavaeeseina le tamaititi mai le tina i le matua.

O ona uiga autu o:

  • sasaina;
  • mea afu;
  • tulaga popole;
  • Motu o le fulufulu mamoe o loʻo i luga o le tino, lea e foliga mai pe a teuteuina i seleulu.
O lea faʻafitauli ua togafitia mo se taimi umi, ma i lenei tulaga, e faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa, lea e aofia ai vailaʻau faʻamalo, tui puipui, faʻapea foʻi ma vailaʻau e faʻatatau i le faʻaleleia o faʻamaʻi.

Isi mafuaaga

O faʻafitauli i le maaleale e ono tupu ona o:

  • faasee ese;
  • allergies;
  • inupia ma mea leaga oona, e le gata i mea le lelei ma mea inu;
  • ina ua mavae le gasegase, ona o le faaitiitia o le puipuiga.

E te iloa? O povi o ni masalosalo masalosalo ma le maaleale, o loʻo latou tigaina i le oti o aiga ma vavae ese mai tamaʻi povi, i le mea latou te faanoanoa ai i latou leiloloa mo le tele o itula. E mafai foi ona latou maua le olioli ma le fiafia.

Fuafuaga puipui

E sili atu le puipuia o soʻo se faafitauli nai lo le vaavaai mo ni auala e foia ai ma ia togafitia, ma i le tulaga o le paʻu o lauulu i tamaʻi povi. E tatau ona mulimuli i tulafono faigofie ina ia mafai ai ona taofia lenei mea i lau fale, e aofia ai:

  1. Faʻaauau le tumama ile fale o manu.
  2. Tuʻuina manu i meaʻai uma ma eseese.
  3. Faʻaitiitia le fefaʻatauaʻiga o povi ma isi meaola.
  4. Faia masani siaki asiasiga ma ia mataala i manu.
  5. Filifili sao ma maka le taimi o le amataga o le molimauina o taimi.
  6. Taulimaina lafumanu e iai vailaau faʻapitoa mo vailaʻau.

O lenei ua e iloa pe aisea e fulufulu ai mamoe, pe faapefea ona iloa le mafuaʻaga moni o le leiloa o lauulu ma pe faapefea ona taulimaina. O le mea sili ona taua e tatau i le faifaatoʻaga ona manatuaina, e tatau ona latou gauai ma nofouta i lafumanu ma tali vave atu i suiga i amioga ma faʻamaoniga manino o faʻamaʻi.

Faʻamatalaga

O lea laititi o le tele o taimi i lenei tausaga e solia ai le metabolism. I le avea ai o se tulafono - o se taunuuga o le "tala" o le fafagaina o povi aʻo maʻitaga

Vitamini e pei o le Tetravit, E vave lava ona amata le gaioiga pe a faʻatonuina i totonu o le intramuscularly - mo le tusa ma le 3 aso toetoe lava o le vailaʻau uma o loʻo i totonu o le tino (ou te fiafia patino i le Tetravit).

Pe a faʻaaogaina, e tatau foi ona toe iloiloina le tuufaatasiga o le fafaga e minerale, porotini. Vitamin o se vailaʻau. Aua le togafitia i latou. Ou te fiafia i le fualaau faasaina "Chiktonik" tele mo tamaiti, e lelei le tuʻuina o se laina o le Felutzen type.

Tyurina Evgenia
//fermer.ru/comment/1075936846#comment-1075936846

Ina ua inu e le tamai povi le paʻu, o le mata na palapala palapala - na paʻu le fulufulu mamoe.
Snezhana
//www.ya-fermer.ru/comment/20703#comment 20703

Natasha, e matua mafai lava o nei mea e maua ai siama, tilotilo ma le totoa i le siʻusiʻu, i luga o le ua, ma i se tulaga lautele e tilotilo i mea uma. E masani ona ou galue i le tautotogo ma se sauniuniga mo povi Butoks 50, faʻatau atu i vetaptekah.
Schneider Svetlana
//dv0r.ru/forum/index.php?topic=7824.msg451095#msg451095