Lafumanu

Aisea tatou te manaʻomia ai se siʻusiʻu mo se povi ma o lona uiga pe a galu ia i latou

Luluina o fagu o povi - o se gaioiga na fefefe talu mai le tamaitiiti.

E tusa lava pe o iai lenei taualumaga ma pe aisea e faʻaaogaina ai, o le a tatou faʻamatala atili.

Aisea lapoʻa povi

Burenka, e pei o isi herbivores, e taua tele - faatasi ai ma lana fesoasoani fesoasoaniga a le povi e faasagatau ai i le faʻafefeina o fuʻa, lago, lago ma namu. Afai e faʻamalosi malosi oe e lou ofisa ma amio le mautonu, atonu o le a taʻu mai ai ua i ai ia te ia le leona, ma e tatau ona faia ni mea faanatinati e tetee ai i meaʻai. E leai ni ituaiga o povi, ae i le 90s o le seneturi mulimuli, o lo latou taofiga sa lauiloa i Niu Sila e aloese mai le aafia o leptospirosis i manu.

E te iloa? O le susu o le susu e fusifusia ai toxins i le tino o le tagata, o lea e masani ona tuuina atu i fale matautia.

Aiseā e fai ai fagu uʻu

E faia lenei mea ina ia mafai ai ona pulea lelei manu feʻai. E ala i le fesuiaʻiina faataamilo i lona itu, o se tagata na te aumaia le tiga i luga o se povi po o se povi, lea e atili ai ona usitai le manu. O lenei faiga e masani ona faʻaaogaina e faʻanofo ai manu mai se mea e tu ai.

E mafai ona tipi le siʻusiʻu

Muamua, o tagata e taumafai e fai lenei mea mo mafuaaga faʻafeʻaloiga - o le a le faʻaputuina le pala ma le manulele umi.

Faitau e uiga i foliga o le fausaga, nofoaga ma galuega a le u, fatu, pu, nifo, mata o povi.

Lona lua, o faifeʻau ma susu susu o povi ei ai ni puʻu puupuu e le mafai ona popole i faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi e masani ona latou mafatia ai i taimi o fesoʻotaʻiga ma povi. O le auala o le puʻeina e aofia ai le toesea o le kuata maualalo ma le tuʻuina atu o se fusi uʻamea lea e faʻalavelave ai le toto i lenei vaega.

Ae o loʻo i ai se auala sili atu le agamalu - faʻatasi ai ma le fesoasoani a se masini faʻapitoa poʻo seleulu, o le lauulu umi i luga o se pulumu e na o le tipiina lava, o le tuʻuina lea o se fusi faʻalelei.

E taua! O suʻesuʻega faʻaonapo nei na faʻaalia ai o le taofia o fao i povi e leai sona aoga, talu ai e le mafai ona avea o latou pusa uumi ma mafuaʻaga o le salalau atu o leptospirosis.

Aisea ua i ai se povi vaivai

O lenei mea mataʻutia e mafua ai se maʻi o le osteodystrophia masani. O lona mafuaʻaga autu o le le lava o le calcium ma le fulukalama, gaʻo, gaʻo ma le vailaʻau D. Mo le faʻataʻiina o le maʻi, e tatau ona faaopoopoina povi i le taumafataga o le fafagaina o phosphates, ponaivi ma aano o manu ma le ponaivi, ufi phosphate, ma le suauu concentrates o vitamini A ma D. O le natura lava ia na ia tausia e maua e povi le avanoa e puipuia ai i latou lava mai iniseti, ma tuu atu ia i latou se siʻusiʻu uʻamea i se pusa matagofie. O se mea taua tele mo povi, o le tele foi lea o lona taina o pepe e faamaonia lona leai o sona uiga.