Laʻau

Belamkanda

Mo a matou fai togalaau, o Belamkanda e manaia mo mea e le masani ai ma le laʻau. O lenei laau toto e foliga mai o se ituaiga o iris ma se lili. E pei o isi tagata i Sasae, e lelei mo le umi o mafaufauga ma le malolo, e ese mai le teuteuina o se lauiloa mo ona faʻamalologa.

Faʻamatalaga

O le laufanua o le laau o le Far East, aemaise o Saina ma Vietnam. Latou te ola i lenei aganuu i le tele o atunuu, ae o le vao e faatatau i ituaiga meaola lamatia ma ua lisiina ile Tusi Ulaula.

O le aʻa o lenei manava o loʻo faʻalauteleina, ae le lelei. O le laau o le aiga o Iris e vaʻavaʻaina e pei o le tele-umi. O laʻau vaivai e tutusa ma le iris ma oʻo atu i se maualuga o le 40-60 cm ma se lautele o le 25-40 mm. Pepa pepa faatasi ai ma vela filamentary umi o loʻo i ai se lanu lanumeamata poʻo le lanumeamata. I le pito i lalo ole tasi laau e 5-8 lau.







O ponuncles faatasi ai ma mea e le mafai ona maua e tulaʻi mai i le maualuga o le 60-100 cm, e ui lava e mafai ona oʻo atu i le 1.5 m le faʻataʻitaʻiga e tasi. O le pito i luga o le ponuncle ua teuteuina i le tele o pulupulu (mai le 12 i le 20 fasi vaega). Latou te faasolosolo malie, ae oʻo atu i le 3 fugalaau e matala. O le Buds e manaia foi seiloga ua tatalaina atoatoa, ona o lo o iai se foliga felanulanuaʻi ma e pei o se moa po o se siufofoga o se pepe.

O se fugalaau e iʻu ile diamita o le 4-7 cm e ono gaʻo faʻalautele tele. O le pito i fafo o le petal e lapotopoto, i le ogatotonu o loʻo i ai se vevela faʻalauiloa. Le lanu o fugalaau e mai le lanu samasama ma le moli i le piniki ma le lanu violē. O le pito i luga o petals, e pei o freckles, ua ufiufi i ni manulele po o lanu enaena.

O le taimi vavalalata e amata i le sefulu tausaga mulimuli o Me ma e tusa o le masina. I le maualuga o le tau, e mafai ona suia le faasologa i le 1-1.5 masina. O fugalaau belamkanda e puupuu lava lona ola, e fuga mai i le taeao, e mou atu i le goto o le la. O le mea lea e mafai ai i se aso e tasi ona matauina se taamilosaga faanatura faʻavavevave mai le faʻalauiloaina o petals io latou lalaga.

O le fatuga e tolu ona faʻamalosi ma tasi le ovaryary ovary. A maeʻa ona fuga, o se pusa faʻalanu ua faia i ni fasi ie vevela e faigofie lava ona tatalaina. O fua o le belamkanda e foliga tutusa ma se blackberry ma e aofia ai le tele o popo uliuli eseese. O fatu e ufiufi i le paʻu o le tino ma e 4-6 mm le lautele. Aua le gauai atu i le faaosoosoga e tofo i fua, o fatu e le mafaitaulia.

Saina lalamanda ma ona totoga

E ui lava o loʻo i ai isi ituaiga i le ituaiga, e na o le tasi o ia mea e totoina - Chinese Belamanda. O isi igoa e taatele i totonu o faifaatoaga:

  • lilia laka;
  • Lina ula
  • Saina Saina
  • Iris i le fale.

O nei igoa uma e tutusa ma tutusa uiga tutusa o le laau. O le eseesega o le lanu lanu o le gaosiga o lenei laau matagofie, ua atiae e le au fai togalaau ituaiga ituaiga eseese:

  • faʻamalo - ese lanu samasama lanu samasama pupula, e le masani ona masani ai;
    Belamkanda flava
  • mamā - o petals o lenei ituaiga e mai le lanu piniki ma laumei samasama, i le lanu violē ma le lanu violē;
    Belamkanda purpurea
  • flabellata gray (fan) - o le rosette laʻau i le vao o loʻo i ai foliga foliga, o laʻau e manino, samasama, laiti.
    Belamkanda flabellata gray (fan)

O nisi taimi o fai togalaau, i le vaaia o fuga o Belamkanda ua paʻu i le tausaga muamua, ua le fiafia i ai ma ua mumusu e faaauau pea ona tuputupu ae. Ma e leai se aoga. O tausaga taʻitasi e tuputupu aʻe ai le malosi o le laau, ma o le lanu o le petals e sili atu ona tumu. O le tele o laʻau laiti e ufiufi i lanu samasama, oneone, o le lanu piniki i totonu e le mafai ona iloagofie. I le lumanaʻi, o le a liu fasi lanu violē ma le lanu viole.

Tofiga

Faʻapenaina e Belamkanda fatu ma vaeluaina o se togavao. E ui lava o fatu e mafai ona vavae ese mai se vavae i le tautotogo, o le fatuina o le tagata lava ia i le tautotogo e seasea lava ma e na o se vailaau e maualalo. O le mea lea, o fualaau taitasi e tatau ona aoina lelei ma teuina seia oʻo i le tautotogo. O fatu e taofiofia le lelei o le germination mo le 1-2 tausaga ma i le tautotogo o le a latou faʻafeiloaia pine mama. A o leʻi lūlūina, e tatau ona faʻafefeteina mo se aso i se vaivaiga vaivai o le potassium.

Ina ia mafai e le laau ona mauaa ma maua mai fugalaau i le tausaga muamua, e tatau ona toto laau i le amataga o Mati. I le matala, o fatu e mafai ona totoina ia Me, lea o le a matua faatuai ona totoina pe leai foi.

O le faʻaleleia o loʻo faia i le eleele lalelei, e mafai ona e faʻaaogaina se paluga oneone. Ina ia faʻaleleia le tuputupu aʻe, e tatau ona faʻamaʻaina fatu pe a uma ona totoina. O le atigipusa e ufiufi i le afifi ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. Afai o le vevela i fafo e i le va o le 0 ... + 5 ° C, e mafai ona e ave saʻo le pusa i totonu o le kiona. I le malulu, o meaʻai e totoe mo le 7-12 aso. O fatu fou ua leva ona i ai le taimi e faʻaleleia ai i le taimi lenei, ae atonu e manaʻomia e le au matutua le 2 masina.

O se pusa o laau totō e tuʻuina atu i se faamalama faʻamalama i se potu mafanafana. I le foliga mai o 2-4 lau moni, e tatau ona e totoina ma le totoa ia fatu laau i ni ipu eseese e aunoa ma le faaleagaina o aʻa. Latou te faʻaleleia i luga o le auala pe a uma le mea matautia o le po.

I le tautotogo po o le amataga o le tautotogo, e mafai ona vaeluaina ia belamkanda bushes i le tele o tamaiti. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga laau e ono tausaga le matutua. Fufulu ma le faaeteete le rhizome atoa ma vavae ese ma ou tamatamailima i totonu o ni togalaau. E tele ni meaʻai e tatau ona teu i totonu o vaomatua taʻitasi, o le a faʻaleleia atili ai le manuia. Lapoʻa oneone poʻo piliki piliki e tuʻuina i totonu o le lua mo se fale fou mo suavai lelei. Faʻamuʻu le laau ma le humus. A maeʻa ona totō, o le pito i luga o loʻo faʻamamaina lelei ma faʻafeinu.

Totoina ma le tausiga

Belamkanda e fiafia e susulu nofoaga susulu po o le malulu o le vaega. Ua lelei le palapala mama mo le totoina. E manaomia e le laau le faʻaleleia masani, lea e maua mai i le mulching o le palapala ma le humus. E le gata i lea, o le togavao e faʻamaʻaina ma faʻapipiʻi faʻapitoa faʻalua i le masina i le taimi o le tuputupu ae ma le vaiaso i le vaitaimi o le vavao.

O le togalaau e puipuia i le lamala, e sili atu ona paʻu le eleele nai lo le lolovaia o le laufanua. Faatasi ai ma le tele o le susu, o aʻa e pala, i le taumalulu, e oo lava i se mafanafana o le tau, e tatau ona ufiufi le laau ma mea e le susu.

O Belamkanda e le o teteʻa i le sogi, e tusa lava pe malolo i le taimi--15 ° C ua mate, o lea latou te ola ai i fafo i lalo o le malutaga i le itu i saute. North e tupu e pei o le tausaga. E mafai ona e eli se togavao i le tautoulu ma faʻapipiʻi i totonu o se mea e teu ai i totonu o se potu mafanafana, ma toe faafoi i le togalaau i le tautotogo.

E le afaina le laau i faamai ma meaola faalafua, ae o le tele o le pala, o aʻa ma puna e pala.

Belamkanda e talafeagai mo le ola i luga o falesa po o le fugalaau i totonu. I lenei tulaga, mo le taumalulu, e maua ai le laʻau i se vaega malolo pe a vaʻaia le laʻau. Ua faʻafeiloaʻi le fagu i se nofoaga malulu, e le faʻaaogaina fugalaʻau, e faʻaitiitia le faʻafeinu i se mea maualalo.

Faaaoga

O Belamkanda o se laʻau matagofie ma faʻapitoa lea e mafai ona leiloloa i totonu o se togalaau fugalaau pupula pe pupula. E sili ona lelei le totōina i vaega i luga o mauga papaʻe poʻo i totonu o togalaau, ma faʻaaoga foi e pei o lanu susulu i luga o le mutia. Lagona lelei i luga o le la, po o le vaipanoa faʻatasi ai ma conifers tuʻu. Vaʻaia ma le ofoofogia i totonu o ipu i luga o le fale, i totonu o le faʻatoʻaga poʻo luga o le faletusi.

O fualaau 'aina ma fualaʻau mūmū eleʻele o le atigipusa fatu e faʻaaogaina e teuteu ai fasi falaʻu vevela.