Laʻau

Faʻafeʻau: totoina ma tausi ile fanua

E oʻo atu i le aso 8 o Mati, o fugalaau manalati, hyacinths, ua amata ona faʻatau i faleoloa. A maeʻa a latou faʻatau, e toʻatele e mananao e tausia ma ola na oi latou lava. E le o tagata uma e iloa le auala e teu ai le pusa ma ausia ai fugalaau faifaipea.

Auala e filifili ma saunia ai aniani

Aʻo leʻi tupu aʻe le togavao i totonu o le togalaau, e taua le aʻoaʻoina pe faapefea ona filifili fatu maloloina ma malosi. Mo le totoina i le palapala poʻo se ulo, o loʻo faʻaaogaina ai le tele o hyacinths. E tatau ona faʻamautinoa ma e aunoa ma se faʻaleagaina.

O a mea e foliga mai

O fua i luga o le pulufana e tatau ona fetaui ma le isi, o la latou lanu e tatau ona sili atu le pogisa nai lo le lanu o le fugalaau.

Taua! O se faailo taua o se pusa ola maloloina o le fua faatatau lea o le tele o le pito i lalo i le pulu. E maua le 1 i le 1.6.

Auala e fuafua ai le matua o le hyacinth i le tele o le pusa

Laʻau PuluTausaga
2-3 cmTalavou, na o se mea na tupu mai i tamaiti
4-5 cmTagata matutua o loʻo tuʻuina atu ni paʻu lelei
6-7 cmTupulaga tuai e manaomia le toe faʻaleleia

A o le totoina, o loʻo totoina mea o loʻo totoina, ua aveʻesea fuʻa mamago. I le taimi lava lea ao le i totoina, e tatau ona faʻafefeteina i luga o le vai i totonu o se vaivaiga vaivai o le potassium ma faʻatau ai le fungicide.

Filifiliaina o se Nofoaga mo Meaʻai i le Faatoaga

Faʻasalalau le pule: totoina ma tausi ile fanua

Ina ia totoina nei fugalaau i totonu o le atunuʻu pe lata i le fale, e filifilia se avanoa avanoa, puipuia mai faʻataʻitaʻiga. E tatau ona maua e le laau le tele o le susulu o le la, ae o ave saʻo o le la e mafai ona afaina ai.

Amupa o Hyacinths

Fugalaau e mafai ona totōina i lalo o laau uumi, ae i lenei tulaga o le a manaʻomia le faʻaaogaina o fomaʻi. O le moega fugalaau e tuʻu i luga o se maupuepue po o se mauga. O le fogaeleele o loʻo ufiufi.

E ola lelei le lapisi i le eleele e tumu i mea oona. O le eleele e tatau ona mama, lelei le susulu i le susu. Ua saunia le nofoaga o loʻo tulaʻi mai 2-3 masina muamua atu.

Taua! I totonu o le eleele eleʻele, e mafai ona pala. O le mea lea, i nofoaga ei ai le maualuga o le vai, e totoina hyacinth i totonu o fagu pe faʻaaogaina alavai.

Totoina o aso ma sauniuniga eleele

Pe a totoina ni meaʻai, e tele tagata fai togalaau e fiafia i ai. E sili atu le faia o lenei mea i le tautoulu i le vaiaso mulimuli o Setema - o le vaiaso muamua o Oketopa. Muamua pe mulimuli ane totoina o le a taʻitaʻia ai le oti o le laau.

Daffodils totoina ma tausia i le eleele avanoa

2 masina ao le i fuafuaina le totoina o bulbs hyacinthus saunia se moega fugalaau. Fuʻu le nofoaga filifilia i le loloto o le 40 cm, faʻaopoopo fugalaʻau (mo se faʻataʻitaʻiga, humus poʻo le faapalaga), falaoa ma fulufulu fugalaau.

I eleele mamafa, e tatau ona faaopoopo le oneone, i le palapala ma maualuga maualuga - lime, penisina poo le pefu. O le togalaau sauniuni ua ufitia i se ata pogisa po o laupapa. O sea fuataga o le a taofia ai foliga o vao i le fugalaau.

E faʻafefea ona totō vao i le tautotogo i totonu o le togalaau

I le tautotogo, e seasea lava ona totōina pulu vaovao. O le tele o taimi, mo le totoina i totonu o le lauʻeleʻele i le tautotogo, latou te aveina ni hyacinth ua faʻatau i totonu o se faleoloa. Ina ia totoina ia fugalaau, usitai i laasaga nei:

  1. A maeʻa le hyacinth, ona aveese lea o le pulou.
  2. O le laau, faʻatasi ai ma se paʻu omea, e aveesea mai fafo o le ulo.
  3. I le eleele na saunia muamua, ua faia se pu i le loloto o le ulo.
  4. Ua sasaa le oneone i le pito i lalo o le lua e pei o le alavai.
  5. Tuu le pulu o le hyacinth ma se masini eleele i totonu o le lua ma faatumu i palapala.
  6. Suafa le laau, ma taumafai e aua le susu le pusa lava ia.

Taua! O le sauniuni o fanua mo le totoina o le hyacinth e tatau ona amata vave pe a uma ona liusua le kiona. O le 'oloina o le eleele e tatau ona i ai le taimi e toe foia ai.

I le tulaga o se taufaamatau o le totogo o le tautotogo, o fugalaau ua totoina e ufiufi i mea e lei faia.

Tulafono mo le totoina o laau i le tautoulu

I le autumn, ua totoina hyacinth i le faaiuga o Setema - i le amataga o Oketopa. I le itiiti ifo ma le 10 aso na saunia ai se fugalaau mo le totoina. A maeʻa le fogaeleele, faia ni pu mo laau taʻitasi. Ua sasaa le oneone i le pito i lalo o le malolo ma ua tuu le pulou. Aʻo o le oneone e le sili atu i le 1.5 cm i le mafiafia. E sasaa mai le eleele laufanua mai luga.

Taua! O le loloto o le totoina o pulufana e sili atu i lo latou maualuga e 3 taimi. O le mamao i le va o pu e faia tutusa ma le loloto o le tau.

A uma ona totō ile eleele matutu, ona faʻafefe lea o laau. Afai e susu le palapala, ona le toe manaʻomia lea o le susu. E mafai ona e totoina fatu i se moega taatele, ae i lenei tulaga e manaʻomia le oneone. E sili atu le tatau ona faia ni pu taʻitasi mo le totōina o laau i se fugalaau tele. A totō uma laau totō, e mulimulu le fugalaau i peʻa, vaovao po o le vao.

E taua le iloa tonu pe o le a le taimi e totōina ai hyacinth i luga o le eleele. Faatasi ai ma le vave totoina, o le a totogo le laau, ma o le a tolotolo le fanafana. Afai e te tuai i le totoina i luga o se togalaau, ona leai lea o se taimi e maua ai le aʻa ma mate i le amataga o le malulu.

E faʻapefea ona faʻaleleia hyacinth i le fale

E mafai ona faʻalauteleina i le fatu fatu ma vaega o le laau. O le totōina o fatu e faʻaaoga mo na o le faʻaaogaina o fatu. O se faagasologa umi ma faigata. E masani ona faʻaaogaina le auala vegetative o le toe gaosia.

Ipheon fugalaau - totoina o fafo ma tausi

I le taimi o le eliina o pulu mo le faʻatauina mo le teuina, e mafai ona e mauaina tamaiti i luga. O pepe ua lelei ona vavaeese mai le tina tina ma vaʻapala faʻatasi. I le autumn, e totoina i le taimi e pei o fugalaau matutua.

Mo faʻamatalaga. O tamaiti i luga o le vaovao e seasea ona faia ma i ni mea laiti, o isi auala e faʻaaogaina e toe gaosia ai.

Pulu faʻataʻavale

Mai le mea e totoina ai, o laʻau tele ma sili ona ola maloloina e filifilia. A maeʻa le faamamaina o le eleele, ona faʻagogo lea i se nofoaga mafanafana mo se vaiaso. A maeʻa le aʻa, ma e mafai ona faigofie ona aveese, e mafai ona e tipi i lalo.

Ina ia aveese le pito i lalo o le pusa hyacinth, e faʻaaoga ai se sipuni, peni poʻo se naifi kopi. O nisi fai togalaau e mafai ona latou faia lenei taotoga ma se sipuniti ma se faʻamafa.

Taua! O meafaigaluega e tatau ona faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Oti ese le pito i lalo i le tulaga o se taotoga: mai le mama i fafo i le ogatotonu. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, aua nei faʻaleagaina le mama ma le laʻau o le pusa. A maeʻa le gaosiga, ona faʻafefete lea o fasi pepa i le gaʻo, ma o le naifi e faʻamaʻi.

Togi togafiti ua tuʻuina i totonu o se atigipusa ma le oneone susu ua tipi. Latou te manaʻomia ona teuina i se mea mafanafana ma pouliuli, e ufiufi i se ata tifaga. A maeʻa le 2-3 masina, ona fai lea o tamaiti, pe a maeʻa le masina latou te oʻo i le 10 mm i le tele.

Pe a faia tamaiti, latou, faatasi ai ma le pusa uterine, ua totoina i totonu o le togalaau, faʻalauteleina ina ia i ai le 10 cm le mafiafia o le palapala ile palapala i luga aʻe o latou, o le totoina e ufiufi i le mulch i luga.

Faʻailoga pito i lalo

O le tausaga na sosoo ai, o tamaʻi tina ma tamaiti e fafaga lelei, faʻafeinu ma vele le togalaau. Latou te faʻaeteete lelei mo le malulu. I le tausaga mulimuli ane, i le faaiuga o Iulai - amataga o Aokuso, ua faʻataʻapeʻapeʻa, vavae ese mai se pusa lapoa ma totoina i se nofoaga tumau. O fua na maua i lenei auala e totogo mo le 3 tausaga.

Faʻalavelave faʻapipiʻi faʻamalosi

O le iloa o le pito i lalo e faigofie atu nai lo le auala muamua o le faʻaleleia o hyacinths, ae e maua ai le toalaiti o tamaiti. Ae e sili atu nai lo tamaiti e maua e ala i le tipiina o le pito i lalo.

Mo lenei metotia, ua ave ai tamaʻi polo, ua mamago lelei. O se faʻalavelave lavelave e faia i le pito i lalo. O lona loloto e le tatau ona sili atu i le 0.6 kalama. I le gasologa o le aso, e mafai ona faʻamamago fasi pepa i se nofoaga mafanafana ma malulu. O le aso na sosoo ai e tuʻuina i totonu o se atigipusa i le oneone ma faʻapipiʻiina e pei o le auala muamua o le toe gaosia.

Fale ua i ai

Mo le faʻamalosi i le taumalulu, o lapisi tetele e filifilia e aunoa ma le faaleagaina. Na oi latou ua tupu i le togalaau ua ave. O pulu filifilia ua totoina i totonu o ipu i Oketopa - Novema.

Taua! O le taimi o totoe i le vavave e tumau i le 10-12 vaiaso. E tatau ona amanaia lenei mea pe a faʻamalosia fugalaau i se aso patino.

O le palapala mo le faʻamalosiina ua faʻamalamalamaina. Ina ia faʻaleleia atili le ea, e tatau ona i totonu le oneone. E sili atu ona totō vine i pusa eseese.

Pots ma laau totō ua ufiufi i taga pepa poʻo isi ipu. E mafai ona e faʻaaoga taga pipi tioata ma pu. Faleoloa na totoina i luga o se mea pogisa i le vevela o le 5-8 ° C mo le itiiti ifo ma le 10 vaiaso. A faʻamalūlū le palapala i totonu o pusa, e faʻafefe lelei vai i vai malulu. E tatau lava ona susu le sofipolo.

A maeʻa le totogo mai i le pito i tua o le vaitau o loʻo moe, ona aveese lea o le ufiufi ma faʻafeiloaʻi muamua fagu fugalaau i se potu ma le vevela o le 10-15 ° C, ona oʻo ai lea i le vevela ma le susulu o le potu. E amata ona fuga mai le aisa i le 3-4 vaiaso pe a uma ona tuʻuina atu.

Upega afaina

A maeʻa le faʻasalaga, o le tausiga o le hyacinth e aofia ai le faʻafeinu masani ma le faʻaofuofu pito i luga ma faʻamalaʻau mineral mo fualaau totō.

Tausiga Hyacinth i le Faatoaga

E faʻapefea ona e tausia mea e teu ai, e tatau ona e iloa tagata uma e fia ola i latou. O le tausiga o le Hyacinth e faapenei:

  • fafaga;
  • laʻei pito i luga;
  • veleina;
  • tatalaina.

Ina ia taofia le vave faʻaleleia o le susu ma le totoina o vao, fugalaau pe a uma ona totoina. O lenei fuataga o le a fesoasoani e aloese mai le faʻaalia vave o eleele e lata i laau toto.

Faʻasa

O mea e sili ona leaga e malamalama i le tele o le susu. Latou te manaomia le faʻafeinu ma le agavaʻa ma i ni vaega laiti. E masani ona e faʻaleleia le togalaau i nei fugalaau totogo ae na o le vaitau o le fuga ma le fuga. O le taimi atoa, o le fafagaina e laitiiti.

Taua! I le taimi o le fausiaina, e tatau ona tumu le palapala i totonu o le vai i le loloto o le 20 cm.

Fertilizers

O pulu vine e ola e oʻo i le 7 tausaga, o lea e taua ai le tuʻuina atu ia i latou o meaʻai. E faʻatatau i le vaega o le tupu aʻe o le fugalaau, e faʻaaogaina fomaʻi eseese.

I le tautotogo, pe a uma ona aliali mai laulaau, e faʻamamaina le moega fugalaau i se vaifofo o fomaʻi oona. E mafai ona avea ma urea po o le ammonium nitrate.

A maeʻa ona aliali mai, ona faʻaopoopoina lea o fugalaʻau o loʻo iai le potassium ma le phosphorus. Mo se faʻataʻitaʻiga, superphosphate ma le potassium chloride. A maeʻa ona fuga, e faʻapipiʻi le superphosphate ma le pefu.

Saunia mo le taumalulu

A uma ona totō fatugaʻau i totonu o le togalaau, e faʻamamaina le moega fugalaau. Afai e timu tele i le taimi o le autumn, ona lava lea o le susu o le natura mo aʻafiaga e aʻafia ai. O le sauniuni mo le taumalulu o le fatuina lea o le pulega sili ona lelei o le vevela faataamilomilo. Mo lenei, mulch e faʻaaoga. E mafai ona faia mai le faapalaga, laʻau po o vaomago. O le laulau e tatau ona le itiiti ifo ma le 20 cm. O le a puipuia ai le fatu mai le malulu.

I tulaga o Siberia ma le Urals, o le lalolagi e sili atu le saoloto nai lo le ogatotonu tutotonu o Rusia. O le mea lea, mo le taumalulu, eliina pulu vaovao ma teuina seia oʻo i le tautotogo.

Faʻafefe o le fatu pe a maeʻa pe faʻatau

Pe a faʻapipiʻi le hyacinth, o le a taʻuina e laau. Laʻau samasama ma le lalagaina o laulaau ua avea o se faailoga mo le eliina o pulu. Aveese ma le faaeteete ia mea mai le eleele. O le suo ua tuu le 10 cm mai le fugalaau ma ua goto ifo i le eleele ma se bayonet. Ua faʻamamaina folasisi o pulu mai le palapala ma fufulu. A uma le suʻega, o loʻo totoe uma faʻataʻitaʻiga maloloina.

O laau filifilia ua tuʻuina i totonu o se vaifofo o le paluga oona poʻo le faʻavae mo le faʻamaʻiina. A maeʻa le gaosiga, e faʻamago fatu. Aʻo le i faia se mea e teu ai, e fufulu vaimama mago mai le pusa. O le totoina o mea totō e tuʻuina i pusa po o ato ma tuʻu i se nofoaga mafanafana, mago e oʻo i le autumn.

Aoga Mo le lelei o le faasaoina o pulu, e mafai ona afifiina i nusipepa.

O vaetogo e teuina i le masina muamua i le vevela o + 25-30 ° C, i masina na tuʻuina atu i lalo i le 17 ° C.

Sapalai o le Pulu i Hyacinth

O le teuina o laau toto ma le olaola i luga o le saite e ese. I le tulaga muamua, pe a uma ona fuga, e vavae ese le ponaivi. Afai e ola le laau i totonu o se atigipusa, ona totoina lea i totonu o se ipu tele. A maeʻa ona faʻapipiʻi le limo ma le totoina, ona tuʻuina lea o le hyacinth i se nofoaga malulu ma susulu. E mafai ona tuʻu latalata i le tioata faamalama. O le a lava le malamalama mo ia, ma o le a maualalo le vevela.

E tatau ona faʻafefe le faʻafefe i le teuina lelei. Ia Me - Iuni, o le pusa na teuina ua totoina i le togalaau.

Mea e teu ai meaai

<

O laau e totoina i le togalaau e kiliina pe a uma ona toto ma toe totoina i le tautoulu aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. I le taumafanafana, e teu ai pulufana i totonu o se potu malulu ma pouliuli.

O faʻalavelave tuga ma faʻamaʻi o hyacinths

O le tuputupu ae ma le tausiga o le hyacinth i le eleele avanoa e le mafai ona aunoa ma le iloa o meaola faalafua ma fomai fugalaau.

Code o meaola faalafua ma fomaʻi fugalaau

Pests / maʻiFaailogaTogafitiga
Fugalaau fugaLavea le tuputupu ae, lau lauusiusiTotoina o laau toto ma sauniuniga "Lago", "Aktara" poʻo "Tabazol"
Aphids ma thripsLea lanu samasama, fugalaau e le tupu ma pa'ūFaʻalogoina le Hyacinth Care Treatment
MedvedkaNa magoto le laau, eli elepeti ua leaga le faaleagainaPe a totoina i tafatafa o se moega fugalaau, latou te faataatia se laupapa faʻapipiʻi pe faʻamalo 20-25 cm lautele
Fugalaau foligaUa uma ona faia se mea puupuu, o fugalaau pito i luga e fuga mai muamua nai lo le pito i laloFaʻaaloalo i le vevela o le vevela
Paʻu le ponuncleO le pito i luga o le ponuncle e paʻu pe a tupu aʻeTuputupu ae i le tau maualalo
Laʻau samasama vaivaiLanu samasama e aliali i luga o veins i luga o laulaʻau ma le laʻau. E tutusa foliga i luga o le pulufana, faasolosolo faasolosolo.Faʻaleagaina o le pomu, faʻaleleia fanua faʻamaʻi pipisi. O le a mafai ona totoina meaʻai i lenei nofoaga pe a mavae le 3-4 tausaga.
Sini siama vaivaiO le laau e liua samasama, e le tupu, e mamae. Pulu le puluTeu ma ola i le maualalo o le suavai, faʻamago lelei pusa. Ua afaina afaina

O le totoina o laau ma le tausiga i le malae vaalele lea e manaomia ai le malamalama i uiga o le galueaiina, o le a aumaia ai le tele o taimi manaia. O le tausisia o tulafono mo le tuputupu aʻe o vaovao mo a latou tausiga ma le teuina o le a mafai ai e soo se tagata fai togalaau ona teuteu lona nofoaga i pulou matagofie o hyacinths.