Lafumanu

Faʻasalaga faʻasalaga i totonu o ruminants

Faatasi ai ma faamai masani o le afaina, o le gasegase pericarditis o ruminants e sili ona taatele. E tupu i lalo ole aʻafiaga o mea tau masini, e aʻafia ai le itulagi o le pericardium ma / poʻo le fatu. O le faʻamaʻi e ogaoga ona taunuuga mo le tino, e aofia ai le oti.

O le a lenei maʻi

O le pericardium o se vavao e siosiomia ai le fatu ma ua mamanuina e puipuia mai faʻamaʻi pipisi ma le faʻaogaina o gaioiga. A o savali i luga o mea eleelea eleelea, o povi e masani ona foloina fasi uaea, fao, ma isi mea ma le mutia. O le fausaga o le fatu o se povi. I le manava, o se mea faapena e mafai ona tuia le puipui ma, faatasi ai ma le toto, tafe atu i le itulagi o le fatu. O le faaleagaina i le sone lamatia e maua mai i faʻamaʻi pipisi i le microflora pathogenic, o le atinaʻeina o le mumū, faʻaputuina o le pullent exudate, vavaeina o toto toto ma le oti o le manu.

E te iloa? I le faagasologa o le evolusione, na fausia ai e povi se auala faapitoa o le fafagaina - ia foloina meaʻai, solaese mai tagata faimalaga ma faʻaogaina i totonu o se siosiomaga filemu. O le mafuaaga lea e le mafai ai e se povi ona iloa le i ai o fao, uaea po o isi mea i vao po o vao.

Mafuaʻaga o atinaʻe

O mafuaʻaga autu o le traumatic pericarditis:

  • foloina o se mea faitino ma lona mulimuli mai i le pericardium;
  • malosi malosi i le sternum;
  • manuʻa i le faʻaaogaina o se mea ese mai fafo.

Faailoga ma le faʻavae o le maʻi

O le faʻamaʻi e faʻagasolosolo i se tulaga gasegase, vaʻaia ma le tumau. Faailoga o le vaega muamua:

  • le manu e aloese mai gaoioiga faafuasei;
  • uu lona tua ma taumafai e ave se mea e le itiiti ifo ai le mamafa i le nofoaga faaleagaina;
  • salalau ona vae i le lautele;
  • pe a faʻalogologo i le fatu, e vave ona i ai le fatu, o le pisa e pei o le feeseeseaiga, sili atu ona maaleale o le muso o le fatu;
  • O le vevela o le tino na faateleina i le +40 ° C, faʻavave vave.

Faitau atili e uiga i mea o loʻo gasegase povi.

Faatasi ai ma le faaputuputuina o le pisipisa vai ma isi mea faalilolilo, o le pisa i le sternum ua avea ma mea e le maoti, o le tiga e alu pea. Faailoga o lenei vaega e:

  • galuega faigata tele o le fatu: faʻalogoina se mea e gaogao ai, ei ai le tachycardia;
  • ona o le faaputuputuina o le vevela i le pericardium, o le fulafula o le ua ma le talepe o loo matauina;
  • edema e taʻitaʻi atu i le le lava o le galuega o le myocardium, faʻasalaina, e mafua ai le puʻeina o le loto;
  • Faatasi ai ma faailoga i fafo, o le manava o le manava i totonu o se povi, leai se manaʻoga ma le lapataiga i gaioiga.
E taua! E manaʻomia e le maʻi maʻi le filemu. Ina ia faafaigofieina galuega a le loto, o le povi e maua ai pea le ea fou.

Fai se faʻamaoniga

O le siama ua faia i luga o le faavae o le palpation o le sternum ma faʻalogo i le fatu fatu. O le traumatic pericarditis e lelei ona maua e le X-ray, lea e faʻaalia ai le pogisa (vai), lumens (presence of gas) ma se loto ua faateleina. I mataupu faigata, e mafai e le fomaʻi ona faia se pupuʻu faʻasalaga, o le tiute o le tuʻuese lea o le tagi poʻo le maʻi.

Suiga faʻaleaga

I le suʻesuʻega o le tino o se manu ua mate, o loʻo faʻalogoina i le mea o loʻo i luga o le pericardium - frisble grayish layers. I le pericardium o manu tetele e mafai ona iloa atu i le 40 lita o le vai. O le epicardium ma le pericardium ua fulafula, mumū. O nisi taimi e mafai ona maua se tino mai fafo e mafua ai le siama.

E taua! Malosi malosi "Merkuzal" faʻaaogaina i le togafitiga o le edema ona o le faʻaleagaina o le loto. O le vailaau faʻasaina e faʻatautaia tasi, ma o lona togafitiga e tumau mo le 2 aso.

Auala e togafitia ai le le atoatoa

O le traumatic pericarditis e mafai ona tumau mai le tele o vaiaso i ni nai masina. A maeʻa ona faia se faʻamaoniga saʻo, e auina atu le manu mo le fasiga. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea, o se tino tele tagata ese e le mafai ona mou atu na o ia lava ma o le a faʻagasolo i luma le oti. Ma i lenei tulaga, o le tino o le a faʻaogaina atoatoa.

O se faʻataʻitaʻiga lelei e mafai ona naʻo pe afai e amata le pericarditis ona o se taunuuga o se osofaiga a le sternum. I lenei tulaga, e manaomia e le manu se malologa, meaʻai ma se faʻaitiitia o le vai ma le tele o meaai.

Saili pe o le a le fausaga o le fatu o se povi.

O togafitiga faʻamaʻi e taulai i le faʻagesegese o sepsis, toe faʻafoʻisia le fatu ma aveese faʻamalosi:

  • fualaau faʻamaʻi faʻamalosi e faʻamaonia mo le tuumuli ese o le faʻateleina;
  • e lagolago ai galuega a le loto - fatu o fualaau oona;
  • vailaʻau faʻaaoga e faʻaitiitia ai le mumunia ma puipuia ai vaalele.

Puipuiga

O le mea autu o le puipuia o le puipuia lea o mea mai fafo mai le ulufale atu i le manava o le manu. E mafai ona e faʻaumatia sea mea i totonu o le falesa po o le savali.

Mo le potu e te manaʻomia e faʻatulaga ai mea nei:

  • le aofia ai le tataina o vaovao vao, e fesoʻotaʻi i le uaea, i totonu o le falesa po o luga ole nofoaga savali;
  • siaki le tele o meaʻai mo le i ai o mea uʻamea ma se maneta poo se masini faapitoa;
  • tuʻuina atu le povi ma se seti atoa o mea e manaʻomia mo le faʻamalosia o meaʻai e puipuia ai le faʻafefiloi o mea e le talafeagai.

E te iloa? O faʻamatalaga sili ona leva o le fafagaina tele o meaʻai e maua i Iran. Sa fafagaina e povi povi povi i le savaliga 24 itula i le aso ma tasi aso i le aso ona ave manu i se vai inu.

Mo le savali e tatau ona mulimuli i nei tulafono:

  • e le o le savali i se povi latalata i le auala poʻo i le eria o lapisi otaota tuusao, fale o loʻo fausia;
  • siaki siaki nofoaga mo le saogalemu.
Mo le lelei o savali e mafai ona e faatulagaina se peni feaveaʻi. I lenei tulaga, e fausia se tapuni i luga o le fasi fanua siaki, ma savali ai le povi. A maeʻa ona e suʻesuʻeina le mutia i le tasi eria, ona siaki lea o le isi ma tuʻu le peni i luga. Talu ai o le traumatic pericarditis e faigata ma e masani ona afaina, e taua le mulimuli i le puipuiga saogalemu e uiga i le fafagaina o meaʻai i totonu o ruminants.