Fua o le gaosiga

E lelei mea leaga meatau niu pe leaga?

O fua o laʻau niu, lea e taʻua o nati, o se mea lauiloa ma lauiloa i Southeast Asia, Pasila ma Sri Lanka. O le mea moni lava mai i le lalolagi atoa o nei fua o loʻo faʻatau atu. O le papa paepae ma le popo o loʻo i totonu o le atigi lauisa e talafeagai mo meaai.

O le aano o le tino e mafai ona 'aina le fou e pei foi o le moa ma mago. O se aganuʻu le faʻaaogaina i le kuka ma saunia teuteu mai ai. E pei lava o soʻo se mea taumafa fualaau aina, o popo popo popo e maua uma ai le lelei mo le tino ma nisi o faʻamaʻi. Sei o tatou tilotilo totoa pe o le a lenei nut.

Paʻu paʻu

E pei ona uma ona taʻua, o tupe mama niu papae paʻepaʻe paepae ia e maua pe a maeʻa le 'aʻai o le popo. Ole tele ole vaega ole vaega e faalagolago i le tele o lua o le gaugau lea o loʻo faʻaaogaina ai le oloa. A maeʻa lena mea, e faʻamagoina fualaʻau i le maualuga o le vevela, faʻamafanafana ma faʻasao. O lea ua saunia le paʻu paepae paʻepaʻe mo le faʻaaogaina.

O loʻo i ai se laʻau faʻapitoa ma lelei, lea o le a faʻaleleia atili ai le tofo o soʻo se ipu, ma o le a tuʻuina atu ai se mea uiga ese i mea teuteu.

Iloiloga o le tuufaatasiga

O le paʻepaʻe paʻepaʻe o totonu o le kulimi o loʻo tumau uma ai faʻamanuiaga i totonu o le aano o le fua. O loʻo iai le tele o le suauu ma le fructose, o le gaʻo susu. O se aofaiga tele o vitamini, faʻapea foi ma le tele o minerale ma elemene o loʻo maua.

Ona o le tuufaatasiga o vitamini ma minerale, o lenei oloa e mafai ona manatu lelei o se tasi o mea sili ona lelei ina ia lava ma faʻatumu ai le tau o le malosi.

Faʻamatalaga o vitamini

Afai tatou te auiliili auiliili, ona 100 grams o lenei paʻu e aofia ai vitamini (in mg):

  • Vitamin B1 (thiamine) - 0.066;
  • vitamini B2 (riboflavin) - 0.02;
  • Vitamin B3 poʻo le PP (Niacin) - 0.54;
  • vitamin B4 (filifilia) - 12.1;
  • vitamin B5 (pantothenic acid) - 0.3;
  • Vitamin B6 (pyridoxine) - 0.054;
  • Vitamin B9 (folic acid) - 0.026;
  • vitamini C (acid ascorbic) - 3.3;
  • vitamin E (tocopherol) - 0.24;
  • Vitamin K (phylloquinone) - 0.0002.

E te iloa? I le itu i saute o Thailand fualaau o popo niu ua seleseleina toleni macaques. Latou te aʻe i luga o tumutumu o laau, taʻei lalo fua ma lafo i lalo, o taimi uma lava e alu ifo ai e aumai se vaega o meaʻai mai lo latou matai. O manuki uma e mafai ona gasegase i le 1000 popo i le aso.

Mea omea

E le gata i lea, o granulini mai popo niu e tamaoaiga i micro ma macronutrients.

Macronutrients (in mg):

  • potassium - 356
  • calcium - 14
  • magnesium - 32
  • sodium - 20
  • fuamosa - 113

Faʻamatalaga elemene (mg):

  • uʻamea - 2.43
  • manganese - 1.5
  • apamemea - 0.435
  • seleni - 0.01
  • zinc - 1.1

Calories

E 600 kilokalo i le 100 kalama o le palapala eleʻele, lea e toetoe lava faʻaluaina e pei o le popo fualaʻau popo fou. O le mea lea, e le o se mea e le aoga le manatu o meaʻai o le niu e avea o se meaʻai.

O le lanu mūmū, pistachios, peanuts, faʻi, ma mati o loʻo taʻua foi o meaai lelei.

Puipuia, gaʻo, gaʻo

O le tau o le malosi i le 100 g o le oloa e (i le g):

  • Protein - 13.0
  • Fat - 65.0
  • Carbohydrates - 14.0

O le a le faʻaaogaina o tupe mama

Ona o le maua o le tamaoaiga o vaega taua o lenei oloa, e mafai ai ona tatou manatu o aoga o lona faaaogaina e tagata e tele. Talu ai ona o le meaʻai o loʻo i ai le fila o meaʻai, o loʻo i ai le faʻamamaina lelei o le iniseti mai toxins ma toxins, lea e faʻateleina ai le maualuga o le puipuiga ma faʻaleleia le soifua maloloina.

E fautuaina e aofia ai lenei paʻu i le lisi i tagata e mafatia i faʻamaʻi urological.

Mo faʻamaʻi urological, calendula, horseradish, fasipolo birch, lily marly, ma le meli vao ua faʻaaogaina.
Talu ai ona o lona gaioioiga, o loʻo aoga tele e avea o se meaʻai faʻalaʻau mo le malulu, maʻi, tiga o le taliga ma faafitauli faʻaaliga.

O le i ai o le lauric acid i lenei oloa popo e fesoasoani e faʻasalalau le maualuga o le cholesterol i totonu o toto, faʻaitiitia le lamatiaga o le kanesa ma faʻamaʻi o le fatu ma toto toto.

Mo tagata taʻitoʻatasi o loʻo masani ona faʻaaogaina popo niu i le kuka, o le faateleina o le gaioiga ma le faʻatinoga o loʻo mataituina, faʻaleleia atili le gauai ma le mafaufau.

E te iloa? O paʻu paʻu e avea o se mea e fai mo laau toto, aua o lona aʻafiaga antibacterial e puipuia ai aʻa o fualaau mai faʻamaʻi ma meaola matautia. A maeʻa le 5 tausaga o faʻaaogaina, e le mafai ona aveesea, ae na o le tuʻuina atu o le fugalaʻau.

Faʻaauau ona 'ai meaʻai, e mafai ona e faʻaleleia lelei le metabolism. E mafai foʻi ona faʻamalolo manuʻa ma ei ai mea faʻapipiʻi.

O le vaega antiparasitic o meaʻai vavao ua lauiloa: ia faʻaumatia anufe, mo le 7 aso, e tatau i tamaiti ona ave se tasi sipuniti o lenei oloa aʻo leʻi 'aʻai.

O meatotino anti-parasitic o loo i ai le lanu uliuli, propolis ma susu, arugula.
Toe faia le vasega pe a mavae aso e fitu. Mo tagata matutua, e faaluaina le fuainumera.

E mafai ona 'ai ni laʻau popo

Meaʻai, faʻapea foʻi ma fomaʻi, fai mai o le aofia ai o popo niu i le taumafataga e maua ai se lelei lelei i le faʻaaoga lelei: tasi selau pe lua selau kalama i le vaiaso mo tagata matutua, ma e oo atu i le selau kalama mo tamaiti (mai le 3 tausaga).

Mo tamaiti

E pei ona taʻua muamua, o popo niu popo i foliga o granules e le solia i tamaiti.

I se isi itu, o le a fesoasoani i le tino o le tama ia lava le tele o vitamini, minerale, gaʻo gaʻo, lea o le a faʻamalosi ma lagolago ai le tino puipuia o le tino, faʻamalosi ai ovi ma nifo tuputupu aʻe, puipuia ai le uaina le uamea, ma faʻamalolo faʻamalolo.

Faʻaipoipo ma faʻamalosi fafine

E le masani ona faʻatagaina e le 'alofesa ma fomaʻi le faʻamalosia o le maitaga ma le faʻamalosia o tinā talavou ina ia aʻafia i fualaau' aina, ae ia 'ai meaai masani mai a latou togalaau aina.

I lenei tulaga, o le niu e mafai ona avea o se tuusaunoaga. E le gata i lea, i vaega o loʻo ola ai laʻau o le niu, e fautuaina foi mo fafine maʻitaga e inu susu susu. Ae mo tupe meamea, fafine maʻitaga, aʻo lei amataina ma pe a uma ona fananau, e mafai ma e tatau ona faaopoopo i a latou meaʻai. O le i ai o suauu ma vitamini o loʻo i ai, faapea foi ma le auric acid, o le a aʻafia ai le ola maloloina o le tina ma lana pepe, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino ma le tele o le tetee atu i gaʻo ma faʻamaʻi pipisi.

I le maitaga, o oloa e pei o le sua buckthorn, vine, honeysuckle, kapisi Saina, aniani mumu, ma le laumei ua faatagaina.
Vitamin B4 (choline) puipuia malu mai i le faʻaumatiaga, o le a lagolagoina le ate ma le tino o le fafine, lea ua mamafa. E mafai e le potassium ona faʻafoeina le toto, e lagolago ai le fatu.

Isi mataupu

O le mea e malie ai, i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, o le faʻaaogaina o niu ni oloa laiti e le faʻasalaina. E mafai ona faʻaopopoina i yogurts e maualalo le gaʻo ma paluga sipuni. Afai e le o faʻamalosia e le tagata le pancreatitis le tumau po o isi faʻamaʻi o le pancreas, e tupu i se foliga malu, ona talia lelei lea o le faʻaaogaina o paluga o le niu.

O le mafuaʻaga mo lenei mea atonu o le i ai o protein ma vitamini, gaʻo susu gaʻo ma suauu oona, lea e fesoasoani e toe faʻafoʻisia le gaioiga masani a le pancreas.

Afai o le pancreatitis o loʻo i ai se foliga lapopoa, ona tatau lea ona e vavaeeseina lenei oloa mai le taumafataga ona o le i ai i totonu o le tele o meaʻai gaʻo ma gaʻo fualaʻau, lea e fesoasoani i le faʻalavelaveina o le maʻi.

E taua! Faʻavasegaina faʻamaoniga i le faʻaaogaina o keke mo le phenylketonuria - i totonu o le niu tele le phenylaline, faʻasaina mo le faʻaaogaina i lenei maʻi.
I le gastritis ma le maʻi o le gaʻo, o faʻamaoniga ma le faʻailogaina e tutusa, pei o le pancreatitis e masani ai.

Pau lava le mea e mafai ona faʻaopopo e mafua ona o le aafiaga antibacterial o le niu ma oloa mai ia mea, o tulaga mo nei maʻi ua faafaigofieina, talu ai ua i ai le malosi e faatulaga ai le microflora intestinal.

O se faʻasesega le mautonu mo le gastritis ma le pancreatitis, aemaise lava mo i latou oe ua maua i le fructose o le le faapalepale.

I le gastritis ma le pancreatitis, rocball, palukin ma pipi, vine, fatu o le sunflower, ma le faapaologa ua faasaina foi.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

I le soifua maloloina lelei ma le soifua maloloina lelei, o le afaina o tupe meatau niu e mafai ona naʻo tagata e le gauai i lenei oloa. E le gata i lea o le solia o nisi o taimi o le i ai o ni mea e afaina ai le tino ma le televave o maʻi o le gastrointestinal. I soʻo se tasi o nei mataupu, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi ma lau fomaʻi pe afai e mafai ona e 'ai i lenei oloa tele.

Tulafono mo le filifilia o le oloa maeʻa

E mafai ona faʻatau mai niu niu i soo se faleoloa e faʻatau atu ai meaai. E sili atu ona lelei le faʻatau i totonu o se afifi manino ina ia mafai ai ona sili atu lau vaai i mea o loʻo i totonu.

Ia mautinoa e siaki le aso e muta ai. O le mea masani, o le ola o le ola e faʻamauina e le sili atu i le 12 masina.

E te iloa? O le pine o se punavai e leai se gataʻaga o le paiotiso mo taavale. O lea laO loʻo faʻaaogaina le suauu mama se isi mea aoga i le suauu ma le suauu tiso e ono afaina ai le siosiomaga.

Auala e maua ai tupe mili i le fale

O le oloa lenei e le faigata ona kuka i totonu o le umukuka fale. Mo lenei mea tatou te manaʻomia ni nai gaioiga:

  • filifili lelei le niu i le faleoloa;
  • aveese le sua mai ai;
  • solo ese le atigi pito i fafo ma aveese le paluga, lea e faapipiiina i luga o se fatu;
  • matutu pe faʻaaoga vave.
Mafaufau i tulaga taʻitasi taʻitasi.

Filifilia o se niu

Filifilia o le niu lelei i le faleoloa e faigofie. E tatau ona e filifilia ni kulupu mama, leai ni vaʻa, avetaavale, suauu pala, moli poʻo mea faʻaleagaina. A maeʻa ona faia le filifiliga saʻo, e manaʻomia le luluina o le fomaʻi, faʻalogo pe faʻapipiʻi le vai i totonu. Ma e tatau ona e gauai atu i tolu pupuni ("mata") i le tasi pito o le nut. O i latou foi, e le tatau ona avea ma ni mea leaga, e tatau ona matua maeʻa.

Faiga faʻapipiʻi vaʻaia

A maeʻa se filifiliga manuia o le niu, e tatau ona e faʻamaʻapeʻa ona mea inu vai - susu niu. Ina ia faia lenei mea, ia togi lelei le pu i totonu o se tasi o "mata". E masani lava o se tasi oi latou, lea e latalata i le pito i luga o le fua, e mama i le paʻi. Faʻaaogaina se naifi maʻoti, ia faʻaeteete le pusi ma faʻafefe le vai i totonu o le koneteina ua saunia, ona togiina lea i totonu o se sieve. O fualaau e faʻaaoga i lona pule faitalia.

O le laasaga lona lua o le a viliina i se manoa maoaʻe o se popo malosi e ola ai i le taamilosaga atoa o le nati - o le a faigofie ai ona aveese. Pe mafai foi ona e aveeseina le pito i luga e ala ile taina lemu o le fua ma se samala. E faigofie lava ona aveʻese nofoaga e faʻasalalau.

A maeʻa lena, aveese le mea paʻepaʻe ma tuʻu i luga o se pepa. E tatau ona sosoʻo malie, faʻagesegese, ina ia tutusa le tulaga o le pu. Afai ei ai se meaʻai meaai faʻatasi ma se paso talafeagai, o le a faafaigofie ai le galuega. O fualaʻau ua maua e mafai ona vave faaopoopoina i ipu, pe mafai ona faʻamago ma faʻaaoga mulimuli ane.

O le a le tele ma pe faʻapefea tulaga e mafai ona teu ai pusa niu

O lenei oloa e tatau ona teuina i se malulu ma le malulu, lea e le pau ai le la, i totonu o le afifiina o tagata taitoatasi. E manaʻomia le le fesoʻotai atu o tupe meataalo, e pei ona i ai le malosi e gauaʻi ai manogi.

Mai lenei mea o le a le paʻu, ae o le a le toe i ai sona lava manogi uigaese. E sili ona lelei le sasaa o le oloa gaosia i totonu o se koneteina tioata ma tapuni le tapuni uila. Faʻafiafia le ola i lalo o tulaga uma - e oo atu i le tausaga.

O le a le mea e mafai ona fai ma pe o fea e faʻaaoga ai tupe meatau

E masani lava ona faʻaaogaina e tagata e faʻapipiʻi meaʻai, keke, keke, kuki, faʻapea foi ma le faʻaogaina o le faʻamalie. E mafai ona teuteu faʻamaʻai, suamalie ma asikulimi i le ituaiga paʻu. Ua faaopoopo foi i le sauniuniga o le sisi.

O nisi taimi e faaopoopoina lenei oloa i salati, i le sauniuni o meaʻai a manu. Faʻafetai i laʻau o niu, o nei ipu e maua ai se tofo lelei ma se manogi.

Faatoaga meaʻai

E pei ona taʻua muamua, o lenei paʻu paʻepaʻe e mafai ona maua ai se tulaga uigaese e oo lava i nai meaʻai kuka faigofie, lea e avea ai i latou ma mea sili ona lelei o le gaosiga o meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapei o lenei pai apple apple. O se tasi lea o fualaʻau.

Mo le paipu o le a e manaʻomia:

  • nai fasi vaega o apu;
  • 1 le ipu suka;
  • 1 ipu falaoamata;
  • 100 g (1 ipu) popo le kuka;
  • 200 g pata;
  • 2-4 fua;
  • 7 g o soda (1 tsp.);
  • 20 ml (3 tsp.) Lemon juice;
  • 2 tbsp. Vailaʻau faʻatasi ma se paʻu o le suka.

Kuka:

  1. Faafefiloi fuamoa ma le suka, ona fufulu lea i le pata, faaopoopo le sua o le lemoni, faasolosolo malie le falaoamata e palu faatasi ma le soda, ma le tolu-kuata ipu keke.
  2. Vaʻaia, 2-3 apu, faʻanofo i le paluga ma sui i le pepa tao.
  3. Manoa pito i luga o pipi.
  4. Pipi mo le tolu vaefa o le itula.
  5. A o le i oʻo i le faaiuga o le tao, paʻu le keke i le suka gaosi ma le isi mea meataalo.

Pulu tioata faavae

O oloa o le popo e faʻaaoga lelei i le cosmetology.

E masani lava i le cosmetology faaaoga le momordika, linden, cherry bird, hazel, pateta suamalie, beeswax, vao, vao, maralia aʻa.
E aofia uma ai le vitamini B, faʻapea foi le P, C, e maua ai se aoga aoga i luga o le paʻu o mata ma le ua. Antioxidants, faʻapea foʻi ma gaʻo gaʻo, e avea o le puipuiga o UV, faʻaitiitia le paʻu vevela.

E te iloa? I le Taua Lona II a le Lalolagi fomaʻi na faʻaaogaina le susu o le popo ma sui toto mo fitafita manuape a le lava i lana vaega e le masani ai IV.

O lenei oloa o se vaega o masima paʻu lauiloa. O le paʻu paʻu ma le faʻaopoopoga o le sua o le tipolo, o suauu taua, honey, egg egg and gourm cream o le a faʻapipiʻiina ai le paʻu, faʻamamaina ma tuʻuina atu le fafaga. E mafai foi ona faʻaaogaina tupe meataalo e aunoa ma ni mea faaopoopo.

O nisi nei o filifiliga faigofie mo masini.

Ma le meli mo le vaivai o le paʻu Matou te aveina le kuata o le paʻu ua saunia ma le 'ie ma le tasi Art. sipuni o le mafanafana o le meli. Faʻaaoga i le sone T, faʻafeiloaʻi malie. Tuʻu mo le kuata o le itula. Fufuluina i le vai.

Faʻamama mo soʻo se paʻu 1 tsp malo mafanafana ma le 3 tsp. kulimi mumu ma le 1 sip. fualaau suamalie ma faaaoga mo le kuata o le itula i luga o foliga. Fufuluina i le vai.

Manua moa moa mo soʻo se paʻu Faafefiloi 1 tbsp. l paʻu paʻepaʻe ma le 1/5 le vaega faʻasalaina faʻi. E faʻatagaina e faʻaitiitia le sua o le niu, pe a fai o le paluga e mafiafia. Faʻaaoga fusi e faamama ai le paʻu. Tausia 15-20 minute. Fufulu i le vai malulu.

Paʻu paʻu ma mimiti

E ui o lenei oloa o le caloric lava ia, faatasi ai ma lona fesoasoani e mafai ai ona e pipii i se taumafataga maualalo maualalo, ma e fesoasoani i le gau o le mamafa. O loʻo i ai se gaʻo taua tele - lauric acid, e mafai ona avea o se punavai o le suauu taua.

E maua foi le vailaʻau palapala i le papasi, Manchurian walnut, o le willow goat, fir, ma le pinati.

O lenei gaʻo e galue i se auala muamua i le tulaga o le leiloa o le mamafa: o calories o loʻo i ai le fesoasoani e foia ai se tulaga vaivai, vaivai, ma faʻalauteleina le gaioiga ma le malosi e manaʻomia e faʻamuina ai na calorie. O le mafuaʻaga lea e matua lelei ai gaʻo o le "saʻo" mo le tino. O le muamua lea.

LuaO oloa gaosi e aoga tele mo le toto oona, lea e aafia ai le mu o le tino. Afai e masani ona faigaluega, o le a mautinoa le faʻamaonia o le gau. Tolu taimi O faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o tupe meataalo, e aofia ai le niu kuka i au mea taumafa, o le a faʻaitiitia le lagona o le fiaai, ma o le lagona o le atoatoa o le a vave ona oʻo mai. E maitauina o soʻo se taumafa mo le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa, lea e aofia ai lenei oloa, e mafai ona sili atu ona faigofie ona tauaveina e le tino.

Tupe sili ona lelei

O le mea e mataʻina ai, o nisi o mea taumago i se pepa ua nutimomoia e saunia e le tagata i taimi uma. Ua i ai i le Vaitau Tutotonu, o oloa e pei o iʻa, na faia mai le sami malulu po o iʻa o le vaitafe, sa lauiloa.

E mafai ona ave faʻatasi ma i latou i malaga, tietiega, e fai ai ni faʻatau, lea e masani ona laveaiina ai tagata mai le oge. I aso nei, e maua ai foi e le alalafaga taumafa le tele o iʻa i le suamalie ma le salima.

Tuna iʻa

Aano o lenei iʻa e aoga tele. E masani ona 'ai, e mafai ona e aloese mai le kanesa. Omega-3 fatty acid o lo o aofia ai i totonu e faatonutonu ai le maualuga o le cholesterol ma le suka o le toto, ei ai lona aoga aoga i le loto, toto toto ma le vaai.

E faʻapipiʻi meaʻai i le muamua ma le lua ipu e pei o se faʻavavega, ma o taʻavale foi e faia faatasi.

Squid

E taua! Afai e faʻaaogaina squids i le kiona e fai ai tupe meataalo, e manaʻomia ona vave faʻasalalau i lalo o le vai tafe ma vave ona aluese. O lenei mea e sili atu le aoga ma meaʻai.

Ценность кальмаров для человека не менее высока, благодаря наличию в них меди, йода, фосфора, железа, калия, цинка, натрия и других полезных минералов. O loʻo i ai vitamini B, ma vitamini C, gaʻo tumu ma gaʻo amino, faʻapea foʻi ma polotini, maualuga i le lelei i le susu, iʻa ma meaʻai. I luga o le solo mago, o nei mea uma ua toeitiiti lava puipuia.

E pei ona mafai ona vaaia mai mea uma o loʻo i luga, o meaʻai ma masini ua faʻapipiʻiina i luga o meataumalo, po o iʻa, e mafai ona avea ma mea lelei i le kuka, cosmetology, ma i mea taumafa.