Fua o le gaosiga

Lisi o togavao mo le tuʻuina mai o se faʻamatalaga (ata ma le igoa)

Atonu e faigata tele ona mafaufau i se fale mafanafana e aunoa ma se togavao fualaau suamalie lelei luga. Ae o le tele o faifaatoaga o loʻo mafaufau pe o fea mea e sili ona talafeagai mo la latou togalaau poʻo dacha, i totonu o lenei tusiga o le a tatou masani lelei i igoa o nei laau toto ma tulafono o le tausia oi latou.

Honeysuckle

Honeysuckle - o se vao, lea na amata ona ola i lo tatou atunuu talu ai nei lava. E na o le lua ituaiga aiga. O nei mea e aofia ai le honeysuckle garden (o loʻo taʻua foʻi o le gaʻo) ma le lanumoana lanumoana. O le mea moni, e mafai ona e feiloai i isi, ae o latou uma e mafua mai i na o nei ituaiga e lua.

Faʻamatalaga

Honeysuckle suamalie - O se laau toto e maualuga lona maualuga i le tasi ma le afa mita. O moli laiti e mama lanu enaena. O lala tuai, e oo i le 30 mm le uumi, ei ai se paʻu ma se paauli lanu uliuli, o laulaau e uumi i le 70 mm. E fuga, e pei o se tulafono, i le faaiuga o Me ma ni fugalaau samasama samasama. O le umi o le fualaau o le honeysuckle garden e eseese mai le 10 mm i le 13 mm. O le pulu i luga o vine o loo i ai se lanu uliuli ma se fuga o le malamalama, ma o le aano mumu.

Blue honeyluckle - i le maualuga e mafai ona oʻo atu i le 2.5 mita, e saʻo le taina ma sina pusa. O le paʻu o lenei laau e lanu enaena ma se mūmū mūmū po o le grayish tinge. Le umi e oʻo i le 60 mm. O fua e tele. I isi itu uma lava, e talitutusa lava ma le olive honeyluckle.

Tausi tausiga

O le teuteuina o tamaʻi vao laiti e faia, tolu tausaga talu ona totoina, ae e le manaʻomia e le tagata matutua ona teuteuina le matuia. E tatau ona na o le aveeseina o lala laau matutu ma le mama ma lala laau e ola mai le eleele.

E manaʻomia e le honeysuckle le suāuʻu talafeagai, e tatau ona faʻafeinu lelei i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana, ae pe afai e matutu e aloese mai le oona o fua. Afai e timu i lea taimi ma lea taimi i le gasologa o le vaitau, ona e fafagaina lea o le honeysuckle na o le 3 po o le 4 taimi. A uma ona faʻainu pe timu, e tatau ona faʻafefe le palapala i le loloto e le sili atu i le 8 cm.

Blueberries

O Bilberry o se ogalaau vaivai tele lea e faigofie ona faʻafefe malulu malulu. I lona natura natura, e mafai ona maua i se vaeluaga o vaomatua, aua, e pei o conifers, e fiafia i se eleele vevela. Blueberries alofa alofa, e tatau ona totoina i lalo o laau poʻo isi nofoaga malulu.

Faʻamatalaga

O Bilberry o se laau lauiloa o le aiga heather, o le maualuga o le vao e le sili atu i le 35 cm. O le aʻa e umi, ae ua salalau lautele. O laulaau e lamolemole, e oo i le 30 mm le umi, lanumeamata i lanu, pisi ufiufi i lauulu. O le fugalaau e amata ia Me, fugalaau lanu piniki-piniki. Blueberries e foliga tutusa lava ma fua o le honeysuckle, e eseese na o le foliga ma le lapoa.

Tausi tausiga

O le faasolosolo taimi e teuteuina ai lanu enaena e amata i le 3 tausaga o le olaga, e pei lava o taimi uma, e vavae ma vevela lala. O le tele o punaoa e faailoa mai ai e tatau i le vao ona tusa ma le 8 lala, o le faavae lea o le vao. Afai o se numera tele o pupu laulaua e aliali mai i luga o laau, e tatau ona aveese atoa, aua o vine i luga o ia lālā e laiti tele ma e umi se taimi. O laau e sili atu ma le 10 tausaga, e tatau ona tipi i le 20 cm mai le eleele, o lenei faiga e toe faʻaleleia ai le laau ma faʻalautele ai le fua.

Blueberries e manaʻomia tele, ae faʻafefe faʻafefe. O le susulu tele o le susu e mafua ai ona pala le aʻa.

Currant

Currant o se tasi lea o togalaau sili ona taatele i le matou pitonuu. E faʻaaogaina uma i lona foliga masani, ma e faia mai siamu, compote, uaina ma eseese liqueurs. E masani foi ona faaaoga i vailaau faafomai mo togafitiga ma fualaau oona.

E te iloa? Na faaali mai le vao i Kievan Rus i le seneturi lona 9, ona siitia ai lea i atunuu Europa.

Faʻamatalaga

Currant o aiga masani aiga Kryzhovnikovs, o lona maualuga e oʻo i le lua mita. O moli laiti e lanumumu lanumeamata i le lanu, i le aluga o taimi latou faʻapogisa ma enaena. O fuamoa ei ai aʻa loloto, lea e alu i lalo o le eleele mo le silia ma le afa mita. Le eseese o le laititi e ese mai le 4 cm i le 12 cm. E amata ona fua mai le fualaau ile lua tausaga talu ona totoina. E fuga mai i fuga samasama samasama. O fua na gaosia i le masina o Iulai ma Aokuso, ma e faalagolago i le eseese o lanu ma le tele.

Tausi tausiga

Aua o le fua o le fualaau e sili ona lelei le la, o le palapala e le tatau ona faʻamalolo, faʻafefe lelei.

A maeʻa le taumalulu, e tatau ona e suʻesuʻe ma le faaeteete lala uma o le laau, e tatau ona aveʻesea fatuga gaʻo, pe afai o le tele o tumutumu i luga o le paranesi e aʻafia i faʻamaʻi, ona tatau lea ona aveese le lala atoa.

Mo le faʻaleleia o le vai, i luga o le tau o le taumalulu a le kiona, i le tautotogo o le vai e le o masani ona faia, ona o le eleele o le a matua susu pe a uma le kiona. Afai e leai, ona tatau lea ona faʻafeinu le fuainumera pe a mu le palapala. I le taumafanafana, aemaise lava i le taimi o le faatulagaina o vine, fausiaina o currants e tatau ona i ai i le 5-6 aso i le fua o le 2 pakete i le laau. E tatau ona sasaa vai i lalo o le togavao, e fautuaina e fai togalaau eli faataamilo i se togavao se togalaau e tusa ma le 10 cm le loloto ma le 80 cm le lautele. E le gata i lea, i le va o le suāsusu e fautuaina e fafagaina le vao ma se vaega itiiti o le fugalaʻau. Afai e matutu le tau, ona tatau lea i le vai aʻo leʻi oʻo i le taumalulu ina ia lava le susu seia oʻo i le maeʻa o le tau malulu.

E taua! E tatau ona faʻafeinuina na o le mafanafana ma le mafanafana, pe'āfai e faʻafeinu le vai ma malulu, ona mafai ai lea e le fua o le fua ona maʻi ma aʻa.

Gooseberry

I lalo o tulaga lelei, o le kulusi e mafai ona ola mo le sili atu ma le luasefulu tausaga, ae o loʻo i ai mataupu na tupu ai le 40 tausaga pe sili atu, aʻo faia se seleselega tele.

E te iloa? Na ola vao Goose i Europa i le 16 seneturi, ma i le 19 senituri sa sili ona lauiloa na sili atu ma le 100 ituaiga o meaʻai.

Faʻamatalaga

Gooseberry - O se mea totino o le totoina o le tagata lava ia lea o lona maualuga e oʻo i le tasi ma le afa mita. O le pusa e ufiufi i le paʻu enaena ma pulu. O lau o le kulisi e lanu enaena i le 60 mm le umi. E fuga tele i Me, o fugalaau e mumu pe lanumeamata. O vine e matua mauoa i vitamini ma meaʻai, ua i ai foliga o le ova, ua ufiufi i le manaia, ma o le umi e 1.5 cm, ae o loo i ai ni meaʻai suamalie lea e oo atu ai le umi o le vine i le 4 cm.

Tausi tausiga

Faatasi ai ma le amataga o le vevela o le tautotogo muamua, e tatau ona togafiti siaoseberries i togafitiga vevela ma le vai inu e faaaoga ai se fana fana. O lenei faiga e tatau ai ina ia puipuia ai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi foliga.

I le amataga o Me, e tatau ona tatala le palapala ile vao, e fautuaina e eli se togalaau pe a ma le 80-90 cm. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻapalaina le eleele i vaovao ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi.

Gooseberries e matua faigata lava mo le fausiaina, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le vaitau o le fuga ma le fua o fua. O le faʻavaivai e tutusa lelei lava ma le fuaina o fua.

O le teuteuga e faia i le tautoulu, aua i le taimi o le tautotogo e totoina ai le laau e mafai ona leaga le faaleagaina.

BlackBerry

O Blackberry o se vaomatua e gaosia, ma o ona fua e pei o se paluga o fugalaau ma mulberries. O le a sili atu ona masani le feiloai ia te ia i le vaomatua, ae le o se taimi ua leva na avea ai le blackberry ma fale o le fale, o le tele o ituaiga na faʻafeiloaʻi i nisi o tau feteenaiga ua uma ona pala.

Faʻamatalaga

O BlackBerry o se meaola lauiloa o le aiga Rosaceae. I lalo o nisi tuʻutuʻuga, e mafai ona ausia se maualuga e oʻo atu i le lua mita. O lona saʻo, o lala uumi e lanu enaena ma se lanu enaena o le paʻu, ua ufiufi i laau tuitui, ae e mafai ona e maua ni vailaʻau e aunoa ma latou.

Cherry, plum, apple, pear, rasipi, rose vao, rowan, saito, saito ma le apricot e aofia foi i le aiga Rosaceae.
Fugalaau Blackberry, e pei o le tele o ituaiga vine, fugalaau paʻepaʻe. O ona fua e lanu uliuli, ma o latou tele e faalagolago i le eseesega.

E te iloa? Na aumai Blackberry i Europa i le 18 seneturi mai Amerika i Matu.

Tausi tausiga

E na o le totoina o vine e manaʻomia ona faʻafeinu i le tele e mafai ai mo le 45 aso. O togavao tuai e manaʻomia foʻi le faʻafeinu i taimi uma, aemaise lava i le taimi o le lāmala. O le tele o le talafeagai mo le faʻaleleia o vai e vaeluaina ai vai. E sili atu le faʻafefe o le vai i totonu o se fagu poʻo se isi vaʻa, tuʻu ai mo ni nai aso.

O le teuteuga e faia i taimi uma o tautoulu po o tautotogo. Muamua lava, o le vevela ma le faʻagogoina o toto laau ua vavaeina, ona o lālā o loʻo fua mai i le fua, e tatau ona teuteuina.

Lingonberry

O le Lingonberry o se vao vao, o fua ma ona laʻau e talisapaia e le tele o tagata mo le tele o vitamini ma elemene taua o loʻo i ai. Ua faʻamautu lelei i vailaau faʻasoifua maloloina ona o ona aoga aoga. Lingonberry ua salalau solo i vaomatua vao, togavao vaomatua latalata i fanua, paka ma le tacha.

Faʻamatalaga

Lingonberry e aʻafia i le aiga o Cowberry. I le maualuga, o na laau toto e na o le afa mita. O lau o lenei laau toto e lanumeamata ma e matua manaia. O le fugalaau e amata i le amataga o Me po o le amataga o Iuni ma fugalaau lanu piniki. O ona fualaau e le sili atu i le 1 cm le lautele, ola i vine vine, faʻamafanafana i le faaiuga o le taumafanafana ma maua ai se lanu mumu, mumu.

Tausi tausiga

Lingonberry teuteu, e pei o se tulafono, e na o mea teuteu lava e faia ina ia minoi ai le togavao, ao tuputupu aʻe tele. E mafai ona faʻaaogāina minerale ma fugalaʻau faʻasili i soo se taimi mai le taimi e ola ai seia oʻo i le seleseleina. Lingonberry fale e susulu ai le susu o le mea lea e manaʻomia ai le faʻafefe. I le taimi o se lāmala, ua fautuaina tagata fai togalaau ina ia faia se timuga. E tāua tele mo lenei laau e masani ona tatala ma aveeseina vao, e aoga tele le faia o le mulch.

Maple, spruce, thuja, tree hydrangea, ash ash, Chubushnik, buckthorn sea, viburnum, elderberry ma le blueberry, faapea foi ma lingonberries, o ni laau e susulu i le susu ma atiina ae lelei i nofoaga e maualuga le maualuga o vai.

Cranberries

O le kuki e manatu o se pusa tulaga ese, aua e le gata ina maua ai le tofo, ae faapea foi ma togafitiga tulaga ese. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaoga le laau e teuteu ai le teritori o le fanua - fugalaau kiona ma vine susulu o le a teuteu ai soʻo se fale.

Faʻamatalaga

Cranberries o se laʻau faʻamafanafana o le aiga cowberry. O le totogo o lenei laau masima e toetoe lava o le mita, e faia ai se kapeta mafiafia o laulaau ma lala mumu. O laʻau lava, e pei o le tulafono, e laiti ma e le sili atu i le lua cm le uumi, ma le tasi le cm le lautele. O le lanu lanu o le tele o lanu lanumeamata lanumoana ma se lanu oona, ona o le fuga o le fuga i le pito i lalo. O fugalaau fugalaau e faatulaga i ni paga i luga o ni uumi uumi, e foliga mai o le pa'ū ma e fa lobes lemu agai i luga. O lanu lanu e mai i le piniki ma le mumu. Laʻau i le tuai o le tautotogo poʻo le amataga o le taumafanafana. Ma o Aukuso-Setema o loʻo lanu mūmū mūmū tele, lea e faʻamaoni i le taimi o le taumalulu, ua matua tumu i luga o le laau.

Tausi tausiga

Pe a totoina le laau e tatau ona faasūsūina. Mo le amataga susu sili ona lelei i aso uma ae ui i lea, aua nei sasaa atu fasi laau. I le tau vevela, e fautuaina le faʻamaloina o le vao i le superphosphate poʻo isi fomaʻi o loʻo i ai minerale, ae i mea laiti. I tausaga uma e tolu, o le eleele i lalo o le arai e tatau ona mulimulitaʻi i le oneone poʻo le peʻa e faʻaleleia ai se meaola lelei o le laau.

E tāua tele le vao vao vao i le amataga o lona olaga, i le lumanaʻi o le a faia ai e lala o le vao ia se vaega eleelea o le a le mafai ai ona tupu vao vao.

E taua! I le tautotogo, e tatau ona ufiufi le laau i lalo o le ata tifaga ina ia aua nei afaina ai le laau.

I totonu o lenei tusiga, matou te feiloai ai ma le sili ona lauiloa i totonu o le togalaau togavao, lea e lelei mo le olaola i vaega o le taulaga i le tau o lo matou atunuu.