Faatoaga

Laʻau faʻapitoa ma le faʻamaʻi faʻamaʻi ituaiga o lenameni fou

Onameni fou - Aotelega o apu, fafaga lata mai nei, ae ua alofagia e le tele o fai togalaau.

O lenei ituaiga e iloagofie e le matagofie o le fualaau suamalie, manaia manaia ma manogi manogi o le kinamona.

E mafua ona o le sukalani ma le tofo, ituaiga ma tauaveina lona igoa.

I le eseesega, o le Cinnamon Stripe e sili atu fualaau tetele ma suamalie ma umi ona teuina. Faʻamatalaga ma le ata o le apu Cinnamon New - faʻaopoopo i le tusiga.

O le a le ituaiga?

Onameni fou - tele aso tuai o le autumn, ae e mafai ona mafaufauina o ia amataga o le taumalulu

Faʻaaoga i totonu ma North-Western o Rusia ma Belarus.

O le ituaiga o loʻo laugatasia i le gaosiga o fale gaosi oloa ma i totonu o togavao faʻatoʻaga.

O apples e amata i le faaiuga o Setema ma o loʻo teuina faʻatasi. 2-3 masina i le vevela mai le -1 i le +1 С ma vaʻalele o le ea 95%. O le potu poʻo le malulu malulu e sili ona talafeagai mo lenei faʻamoemoe.

Atoatoa, e oʻo lava i le tele-apples apples o loʻo tuʻuina i totonu o laupapa poʻo laupapa palasitika ma fufuluina i vao ma vaomago.

O nei apu e faʻaaoga mo le faia o compotes ma sua, ma mo le faʻaaoga fou. Faʻamaumauga o le Faʻatoʻaina o Fale - Upega. Eseese lelei le mafai ona feaveaia.

E lelei tele le seleseleina o fua i le amataga o lo latou mafai ona faʻaaogaina, ona latou sili atu ona teuina ma e le faʻavaivai o latou foliga ma le tofo.

O le soloia o lenei ituaiga e tatau ona gauai, aua o ia tagata e le lelei ma tuai. Ina ia maua se seleselega lelei, e tatau i se tasi ona totō vave ma tuai ona tafa mai laau.

Faʻamatalaga o le lanamame Fou

O le a le mea e foliga mai ai le laau o le apu ma le fua o le apu?

Laʻau maualuga tele ma se pale o le broom i se talavou ma sili atu ona lapotopoto ma lush - i le vaitau o le matua.

O lala autu e ola i se itu e sili ona lelei i le ogalaau. I luga o le ogalaau o le paʻu o le enaena enaena, enaena.

O laʻau e lau laʻau, mafiafia.

O laulaau e laʻititi ma tele, oval ma se mea e le mafaamatalaina.

Petioles laiti, mafiafia ma laiti.

Aoao e uiga i isi ituaiga o laau o le apu: Uslada, Uspenskoye, Kutuzovets, Pepin Saffron, Lulu, Susulu, Ural tele, Scala, Fesuisuiaʻi, Mata, Yantar, Uralets, Lyubava.

Fualaau aina e lava lautele, lamolemole, tasi-vaega. O le paʻu e paʻu, lanu samasama ma lanu mumu ma lanu paʻu. E suamalie ma suamalie Apple, suamalie. Pepe o le susuga, lanu piniki ma se faʻamanatuga o le kinamona.

Ata




Faʻasologa o talaʻaga

Fuga o lenamamoni fou na fafagaina S.I. Isaev i Institute of Gardening them. Michurin o se taunuuga o le sopoia o le ituaiga Paʻu oona ma Welsey. O le taunuuga o se ituaiga o uiga sili ona lelei o ituaiga matua.

O le lelei o le Cinnamon fou e aofia ai: lelei malosi taumalulu o le laau, tetee atu i le paʻu ma le paʻu manogi, manaia lelei, fualaau e tasi.

O mea le lelei: o le telegese o le gaosiga o gaioiga ma le tuai ona ulu atu i fualaau aina, o fualaau aina e le maua i tausaga uma ma e le umi se umi o le ola.

Atinaʻe o le natura tuputupu ae

O lenei ituaiga o loʻo lafoina mo Central ma Northwestern and Ural, ae ona o lona malulu malulu e mafai ona tupu i soo se mea.

O fua aupito maualuga na matauina i Itū i Saute-Western o Belarus.

Tuuina atu

Cinnamon Fou ua amata ona fua mai i se taimi tuai 6-8 tausaga talu ona tulaʻi. I laau laiti, o le fua o le seleselega e laiti, e faʻagesegese lemu.

I le matua o 18-20 tausaga gaosia e mafai ona pe a ma le 250-320 c / ha. I le tausaga lava e tasi, o fualaau aina e tupu i vaitau o le tausaga. O le maualuga o le maualuga o le laau e mafai ona faigata ai le seleselega.

O fua maualuga e eseese ituaiga o laau o le apu: Antey, Malinovka, Kuibyshev, Afafine o Pepinchik, Apple Spas, Phoenix o Altai, Bely Fuga, Lobo, Gala, Papirovka, Winter Pear, dessono Antonovka, Stroyevskoe.

Toto ma tausi

Ina ia maua se seleselega lelei, e tatau ona e totoina lelei ma tausia lelei se apu. Ona faʻafiafiaina ai lea oe e le seleselega.

I lalo o apu o laau e talafeagai vaomatua, oneone, suamalie ma suauu. E sili atu le fiafia o Apple i luga o pupuʻu laiti, e afaina.

Ia mautinoa e faia le sauniuniga, galueaina o le eleele ma faʻaitiitia.

E mafai ona faʻatinoina laufanua i le tautotogo ma le autumn.

Ae i le tautotogo e tatau ona tumau i totonu o le vaitau mai le faʻafefe o le kiona i le fulafula o fatugaʻo. O le totoina o le autumn o le gaosiga ia Oketopa, 15-20 aso ao leʻi oʻo i gutu moni.

Ua saunia muamua pits ile faʻaleleia.

O le loloto ma le lautele o le lua e mafai ona faalagolago i le loloto o le suavai.

I le averesi 50-70 cm. lapotopoto ma le 1-1.5 m. loloto.

I le lua ua maeʻa o se umi o le 8-10 cm o loʻo i totonu. eli se vaega o le palapala ua faʻafefiloi ma humus i lalo o le fua.

Ua faaopoopo faʻamaʻi faʻamaʻi. Pe a faʻamautu le faʻaaogaina o le totoina muamua o le totoina.

O le fatugala e tuʻu latalata i le pine, i le itu i matu. Faatasi ai ma lenei mea e tatau ona 5-8 cm le u fufulu mai le palapala.

Faʻapipiʻi faʻapipii mata ma taoto i lalo.

A maeʻa ona totō, o le vaieli e fafagaina tele ma mulimulu. O le seedling e fesoʻotaʻi atu i le uʻu ma le fesoasoani a se manoa vaivai. 3-4 vaiaso fusi sili atu.

O le uluai fafagaina e mafai ona faia i se mea e faatupuina ai le tuputupu ae. i le 2 vaiaso pe a uma ona tulaʻi. E fautuaina e faʻapipiʻi fualaau mo le taumalulu.

I le tausaga muamua o le olaga, e tele taimi e fafagaina ai le sapling: i le tautotogo e latou te tauaveina le aʻafia o aʻafiaga o le vevela, ma i le taumafanafana - 2-3 foliar.

Mo le faʻaaogaina o foliar e faʻaaoga ai faʻamalolo faʻapitoa vai ma faʻatino 2 vaiaso uma. Mulimuli ane, ao leʻi amataina le fuaina, latou te tauaveina se aʻafia o le aʻafia o le aʻafia i le vaipuna i totonu o le tautotogo ma le fusi-phosphoric i le tautoulu.

E tatau ona vela ma tatala le poloka o le lala laau.

Fuga laau e fafaga 3-4 taimi i le tausaga.

Uluai laei faaaluina i le amataga atonu le lona lua - i le amataga o le fuga, lona tolu - i le vaitaimi o le sasaa o fualaau aina ma le lona fa - pe a uma le seleselega.

Laʻei pito sili aʻafia, faʻasusu ma meaʻai faʻamalosi.

A o lei fafaga lelei le suāsusu e manaʻomia. A maeʻa le faʻamaʻi, ona toe faʻaleleia loa lea o le palapala.
E mafai ona e faʻaaogaina ma fafagaina fafaga i ni mea faʻapitoa faʻamafanafana.

Mo le atinae lelei o le apu masani ona teuteuina.

O le teuteuga muamua o le faʻatulagaina. Fesoasoani i le tausaga muamua talu ona tulaʻi.

3-4 tausaga mulimuli ane A maeʻa le teuteuina muamua, ona faia lea o le seleselega faaletausaga mo le paleni paleni masani. O le teuteuina o le tuai le matutua i luga o laau tuai e aveese ai lala mamago pe mama.

Aua le galo masani ona faʻasusu ma paʻu paʻepaʻe lime paluga e puipuia ai mai meaola faalafua.

Matamata i le vitio e uiga i le ituaiga tausiga e manaʻomia e le apu i le autumn

Maʻi ma faʻamaʻi

E toetoe lava latalata ane le tele o le Apple e le afaina i le paʻu ma e le afaina ai mai maʻi mama.

E pei o laau apu uma, e ono aʻafia i osofaiga o manuʻa: tsvetodeda, aphids, moa ma seefly.

E te manaʻoe faʻafefe i latou: fufulu le laau mai le paʻu tuai, totoina le eleele ile laau, tipi ma susunuina ma vevela lala.

E mafai ona e pipiʻi iniseti.

O lenamameni fou - o se ituaiga tele, o le faateleina o le lauiloa i le au faifaatoaga.

E taua tele e le gata mo lona tofo ma foliga vaaia, ae ona o lona le mautonu ma le tetee atu i faamaʻi.

Ma faʻamautinoa lelei, o le seleselega lelei o nei 'aʻau matagofie ua saunia mo le tele o tausaga.