Laʻau

Green middleges i Roses - auala e taulima ai meaola faalafua

Laʻau mūmū i luga o rosa o se mea e tupu soo. O foliga mai o malo e leʻi valaʻauina i luga o le manava matagofie o le a faʻafefe ai se tagata fai togalaau, aemaise lava talu mai le faʻaleagaina o se fugalaau totoga e mafai ona faʻateleina, seia oʻo ina mamae uma le laau. Afai o ni iniseti lanumeamata lanumeamata e aliali mai i luga o se rosa, o fua e tatau ona tuliesea ai e tatau ona vave. O togafitiga faʻaleaganuʻu o le pulea e talafeagai - faʻapipiʻi ma sauniuniga kemisi ma isi metotia, sili atu le faʻaola mo le fugalaau.

Green midges on roses - o a nei meaola faalavela

Ia Aperila, o le a amata ona ala mai roses mai le falemaʻi ma ola malosi. Laiti laiti matomato e ala mai faatasi ma i latou. Aphids o se iniseti matautia mo rosa, meaʻai ma fuchsia.

Greenhid aphid o se meaola leaga o roses

O a nei iniseti

E le faigata ona malamalama o le rosa ua avea ma autu o osofaʻiga o aphid - o aʻafiaga, laʻau ma lala ua tumu i le fiaselau o iniseti lanumeamata lanumeamata. O le umi o latou tino atoa e le sili atu i le 2 mm. Ua misi faʻailoga. Latou te ola na o na tagata o loʻo i ai i le taimi mulimuli o le atinaʻeina.

E na o se tulaga lelei e maua ai. E aafia ai rosa i vaega. Insects e ave le vaitau o le taumalulu i le paʻu o laau ma laʻau pau. Faatasi ai ma le oʻo mai o le mafanafana o aso o Aperila, latou te osofaia le atinaʻeina o fugalaau fugalaau.

Aphid o se togalaau leaga matautia. O le faʻaumatia o ia e faigata tele. O le numera o le ogatotonu o loʻo ola vave, aua i le tasi aso i le 14 aso, e tasi le tamaitai e maua mai le silia ma le 150 iniseti fou. Afai e le faia fua i se taimi talafeagai, o latou numera tele e mafai ona oʻo atu i le oti o lanu uma.

O foliga vaaia o laumei lanumeamata

Faamatalaga faaopoopo! Aphids e faʻapipiʻi i mama ma mama, o ona laupepa e mama ma lamolemole. O le iniseti e seasea ona osofaia ni lala tuai, o ni aʻa.

Aisea latou te lamatia ai vao vao

E mafai ona e malamalama na faʻaalia Aphid i luga o le rosa e ala i faailoga nei:

  • Lafoaʻiga o tumutumu ma fualaau laititi pito i luga. E tulaʻi mai ona o le mea moni o iniseti e toso ese uma mai sua mai le laau.
  • O foliga vaaia o se mea e susulu ai le vai - o le meli o le meli.
  • O se aofaiga tele o aneti i luga o lala o loʻo mataituina i le taimi o le femalagaaʻi o aphid colonies i le vaitaimi o le faʻatulagaga.
  • Mafaufauga o mea lalaga, siaki ma le samasama o laulaau.
  • Pa'ūina o lālā e leʻi tatalaina.

Aphids e le gata ina faʻaleagaina foliga o laau. O le vaeluaina o le vaomago e matautia aua latou te tosina atu isi meaola faalava i vao papaa, aemaise lava anufe uliuli. Iniseti o loʻo aʻafia i faʻamaʻi e ono oʻo i le taimi puupuu e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaumatia o laau toto. O nei faʻamaʻi e aofia ai le malie, o le tele o siama viral, ma le sigus soot. O nei faʻamaʻi e vave faʻalautele mai le tasi vao i le isi.

O le alu ese mai laau toto e totō, e aʻafia ai e le aphids ni moli matala ma le kanesa, lea e mafua ai le tele o le oti o mea totō uma.

Taua! O se pine lanu uliuli e faʻaaogaina i luga o le lapisi vai na gaosia e aphids. O le parasaite e faʻagesegeseina ai le faagasologa o le photosynthesis, ona o le a le toe i ai le rosa e faʻalauteleina ma faʻagesegese lemu.

Mafuaaga o aphids

O anufe o le Gooseberries na 'aina laʻau, auala e taulimaina ai faʻamaʻi pipisi

Aisea e aliali mai ai aphid i rosa e le o mautinoa. O se iniseti iniseti e mafai ona malaga mamao i le sailiga o fugalaau faʻamaina.

O le mafuaaga o le faateleina o le numera o iniseti o le le lava lea o asiasiga faifai pea o laau teuteu. Aphids e sili ona faigofie e tau i le taimi muamua. E tatau i faifaatoaga uma ona iloa le mea e fai pe a oo mai lanu lanumeamata i rosa, auala e taulimaina ai ina ia mafai ai ona puipuia le matagofie ma le ola maloloina o laau toto.

Aphid o loʻo aliali mai le mea e le oi ai ona fili natura - o tamaʻi pepe, mite paʻu ma le eleele.

Ladybug - o le fili autu o aphids

O pusi e mafai ona i luga o fugalaau i totonu. Nofoaga papaʻe ma paʻepaʻe i luga o se rosa e tulaʻi ona o mafuaʻaga nei:

  • le tele o le eleele palapala i totonu o le ulo;
  • faʻaaogaina o eleele le lelei ma le le lava o meaʻai;
  • fafagaina o laau ma lau lauti nai lo fugalaau, kofe poʻo vai o manu.

Puppies e leaga i totonu o laau. Latou te vave salalau mai le fugalaau i le fugalaau, faʻaumatia o latou aʻa.

Faʻamatalaga faʻamaʻi o Roses mai aphids

Diseases of Roses - togafitiga ma le pulea o manu

Ae e te leʻi faʻamaʻaloina laulaʻau lanumeamata i rosa, e tatau ona e filifilia le fuafuaga sili ona lelei. O fualaau faʻapitoa e maua ai le lelei ma vave vave, ae fautuaina e toe faʻaaogaina pe a fai o isi, o auala sili atu le agavaʻa e leʻi maua ai le manaʻoga.

E tele faʻataʻitaʻiga eseese o loʻo faʻatau atu i faleoloa ia o le a fesoasoani e faʻamalo faʻamaʻi mai i roli rose:

UlutalaFaʻasologaTele taimi e faʻaoga ai
Kinmix0.2 - 0.5 l / g. 1 le fagu i le 10 lita o vai.Faʻalagolago i le numera o aphids mai le 1 i le 2 taimi i le vaitau
Lafo1 ml i le 5 l o le vai.O le numera maualuga o togafitiga e 2
Fitoverm500 ml o le vai 2 ml.3 taimi ma le va o le 8 aso
Decis5 ml o le vai 1 ml.Le silia ma le 2 taimi
Inta Vir10 l vai vai 1 papaLe faʻapipiʻiina o vao i le taeao ma le afiafi. Ole numera pito i maualuga e 3 taimi

Vailaau Mataʻutia - o se fuataga tele, o le faʻaaogaina lea e na o le tele o aphids e fautuaina

Taua! A faʻaaogaina vailaʻau, e tatau ona mataituina le fua pe a faʻafefe ia i latou ae le faʻaateleina le faʻafia ona faʻaaoga. O le faʻaaogaina o vaifofo vailaʻau e ono afaina ai le fugalaau.

Feteenaʻi aphids i rosa ma togafitiga faʻataʻitaʻi

Whitefly i luga ole fale - auala e taulima ai i le fale

Afai o vaeluaga lanumeamata e sau i rosa, mea e tatau ona iloa e faifaatoaga uma mea e fai ma i latou. E fautuaina le amataina o le faʻamalologa e ala i auala agamalu faʻaalia - vaifofo o mea masani, fasimoli ma isi mea. Auala Fautuaina:

  • Fufulu fasimoli tagamea, sasaa sina vai itiiti ina ia maua ai se fofo maualuga. Tui ia te ia i laulaʻau, ona fufulu lea i le vai. O le faʻaaogaina o le fasimoli mata e matua faasaina. O mea manogi lelei o le a tosina atu iniseti e sili atu.
  • Laʻau lanumeamata o tamato e liligiina i vai inu, kuka mo le 15 minute. Faʻasusu le uʻu. Lafoa le laau i le susu i le taeao ma le afiafi ile 1-2 aso. E faʻatinoina le faʻagasologa seia maeʻa ona solo ese aphids.
  • Ash ma le tapaa ua fefiloi i le tutusa tutusa (e mafai ona e faʻaaogaina vaega taʻitasi eseese). Faʻasusu se paluga o palapala ile lapisi, sasaa vai. Toe faia i le 2-3 aso.
  • Sasaa le aisa elela i le vai vevela, tuu mo le 24 itula, aʻa. Faʻaaogā mo le faʻaleleia i aso taʻitasi o rosa seia oʻo i le aphid le laʻau.
  • Fai se paʻu, tuʻu ni pusa faʻatasi ma le faʻafefiloi o le meli ma le apocoa i le tutusa tutusa i se mamao mai roses.
  • Uʻu aʻa i le lavender po o le sinapi.
  • Galu 2-3 cloves o le kāliki e aunoa ma le paʻu. Sasaa se ipu vai, tuu e faʻafesoʻotaʻi mo se aso. Le taʻaina o vao faʻatasi ma le vaifofo ua saunia seia maeʻa faʻasalaga aphids.

Lafoʻamea soalaʻau paʻu - o se tasi o auala pito sili ona lelei, faʻaaogaina taimi

Ma o le aphid na tuliesea mai le saite e le toe foi atu i ai, e fautuaina e toso mai o latou fili - ladybugs. E tosina mai i latou i le manogi o nisi laau toto, lea e fautuaina e totoina:

  • meaʻai;
  • coriander;
  • sinapi
  • tansy;
  • suamalie suamalie;
  • calendula
  • Mileniuma.

Faamatalaga faaopoopo! E tatau ona pamu ma fofo e le gata o na rosa lea o loo i ai se meaola, ae faapena foi i isi togavao, e tusa lava pe le o matauina ia aphids.

Faʻafefea ona puipuia le foliga mai o le ogaoga, puipuiga

O le puipuia o foliga mai o aphids i roses o se faafitauli. I le sailiga o togatogo fou, e mafai e kolone inisiua ona sopoia mamao. Afai ei ai vaeluaga lanumeamata i luga o rosa i luga o le tuaoi tuaoi, o le avanoa e vave ona lele atu i le vao fou e matua maualuga lava.

Fesoasoani e puipuia le foliga mai o parasites o ladybugs. Ua lava le totoina o laau i luga o le togalaau e tosina ai i latou, ae le o se tasi o le aphid e lele i totonu o rosa "puipuia".

Puipuiga - o se auala e puipuia ai le rosa mai le afaina

E fautuaina ina ia siakiina e le aunoa ia vao mo faailoga o aphids - laʻau felanulanuaʻi, faʻafefeteina, o le i ai o ni vaʻaiga laiti lanumeamata. Afai e oʻo lava i se vaega itiiti o aphids e aliali mai, e tatau ona e tauina vave loa. O le telē tele o le kolo, o le a sili atu ona faigata mo le fai togalaau.

Mo faʻamalositino, e mafai ona e fufulu taimi i fugalaau ma se vaifofo i le soapkins, fufulu le apa po o le tapaa i luga o le eleele latalata i le togavao. Vaʻaia ma le faʻaeteete togavao fou. E mafai ona i ai le tagi i luga o laulaau ma tumutumu o le faatauina mai o fatu.

Afai o nisi tagata o vaeluagalemu e vaaia i luga o se rosa, e tatau ona muamua aveeseina ma le lima, ona suʻe lea i se vaifofo o le vao.

Faʻalogo! O le "matua" o laumei lanumeamata o pusi. O auala uma lava e faʻaumatia ai iniseti lanumeamata o le a na o se taimi puupuu lava e maua ai, pe afai e te le faʻaumatia faʻatoʻilalo uma i le saite.

Green midge o se mea matautia matautia mo roses, lea e le na o le faaleagaina o latou foliga vaaia, ae fasioti foi i se laau matagofie. E tatau ona tuliesea vave le aphid i le taimi lava e iloa ai lona faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalositino, faʻaleleia ma fofo o mea masani. Puipuiga o foliga vaaia o le parasite - asiasiga masani o laulaau ma tumutumu.