Faatoaga faatoaga

Taʻaloga taʻavale e le manaʻomia ai se tausiga faapitoa - Old English fighting chickens

O uiga taua ma tomai tau taaloga o tagata taʻavale sa matauina i se taimi ua leva, lea e le mafai ona faʻaalia ai se mea uiga ese e pei o le faʻasalaga: i le lalolagi atoa ma i taimi uma, e le mafai ona fafagaina tagata i ni falaoa, pe ana fai o loʻo i ai ni matamata. Aua nei tuuaʻia lenei ituaiga o faafiafiaga i le sauā: o le auala lea ua filifilia ai tagata sili ona malolosi ma mafai ona filifilia, talafeagai mo le faaleleia atili o isi ituaiga, ae le gata i lea, o le naunau mo le taua i nei manulele o loo i totonu o le toto.

O lea na sili atu le lauiloa o moa i le lalolagi atoa. Na afua mai i Asia i Sasae, o le tauleʻaleʻaleʻa ma manu feʻai na faʻatoʻateleina i Egelani. O iina na faʻaalia ai le lauiloa o moa, e pei o le Old English.

Faʻavae tupuaga

E faigata ona fai mai le mea na latou o mai ai, aua i totonu o Egelani latou te fafagaina mo se taimi umi. O le mea moni lava, o augatama o le Old English fighting hens o ituaiga aupito leva mai anamua mai Asia i Sasae Asia, ma e foliga mai mai Initia, lea mo le tele o seneturi o se kolone o Peretania Tele. Ua na o le iloa lena o le ituaiga ua leva ona toeitiiti atoa le afe tausaga ma e leʻi toeitiiti lava a iai ni suiga i lenei taimi, ma i le 1850 na amata ai ona auai nei manufeʻai i faʻaaliga.

I le auala, i le taimi nei e mafai ona e maua ituaiga e lua o le Igilisi o tauiviga i le Igilisi: "Oxford" o se faaaliga e sili ona manino, sili ona lalelei, ma "Lauiloa" o se toa malosi, umi, lapoa ma malolosi.

Faʻamatalaga o Old English War Chickens

O nei manulele ei ai ni maso malolosi ma se uumi o le uumi o le uumi, e tilotilo mata ma tauau lautele. O le tino e le o le ogaoga e pei o le pito i luga, e latalata i le siʻusiʻu.

O lenei manulele o loʻo i ai lona pusa lapoa, tumu ma malosi, lea e faʻapupula atu i luma ma o loʻo siʻosiʻomia i itu. I le taimi lava lena, o le ponaivi o le susu e le eseese le loloto ma e le faʻafefe i luma: o maso e maua ai lenei ituaiga o susu.

O le Old England Fighting Chicken e malosi, umi le ua, lea e lapotopoto ma lautele ile pito i tua o le ulu. O le fusi o le ua e ufiufi ai tauau.

O pou moa a le Old English o loʻo i ai se paʻu papa ma puupuu.lautele i luga o tauau ma maua ai se foliga e pei o le fatu e foliga latalata i le siʻusiʻu, faʻapea foʻi ma se tamaʻi vavalalata, tautau ma le vaivai. O vae ma vae e tosina atu i ai le mafaufau: e umi, e ui lava e puupuu atu nai lo isi manu felelei, faatasi ai ma ni tapuvae puʻupuʻu puʻupuʻu o loʻo agai i luma. O vae latou te punou lelei i totonu o sooga, e le o se mea lautele, o se ponaivi laitiiti ma le lamolemole.

O tamatamailima e umi, vavalalata, e faʻapipiʻi maʻila malosi ma umi, faʻatasi ai ma le tamatamailima o loʻo faʻapipiʻi lelei i le eleele. Spurs e agalelei ma mausali, loloto-set.

O le isi ituaiga taʻaloga o moa o chicken Kubalai, lea, i le ala, e masani ona fafaga mo aano o manufasi.

E te iloa uma mea tau vailaau ma faʻamalologa o lou tino? Afai e leai, ona e tatau lea ona faitau lau tusiga e uiga i lenei laau matagofie: //selo.guru/rastenievodstvo/lechebnye-svojstva/chebrets.html.

O nei manulele e lautele lautele ma lautele apaau e uʻamea ma lautele fulu. O pusa o fulufulu e malosi ma malolosi. O le siʻusiʻu e lapopoʻa, faʻalauteleina ma e le faʻasalalau, e laʻititi ona salalau. O le siʻusiʻu siʻu e faʻailoaina i pou malolosi, faʻatautau faʻasalalau ma le lautele lautele.

Mo le Old English fighting hens, o se ulu puʻupuʻu laʻitiiti ma se foliga o le tina e foliga mai. O le muaulu e laugatasi. O le papa, pe afai ei ai, e laiti, o uiga masani o manulele o soo se lanu. Manulele o loʻo iai i vaega faʻapitoa. O foliga e lamolemole, faatasi ai ma se puʻu malosi ma faʻafefete, o le pito i luga e mau i le pito i lalo. E le tele naua le faigofie ma faigofie, o lona laumei vaivai e masani ona faʻapuupuu.

E masani lava, o moa e lapoa ma e pulapula mata i le mumu.

Ae o le lanu e mafai ona ese tele. Ma le saito auro, ma le ua auro, ma le uʻamea-saito, ma se mumu mumu, ma le moa, lemu, ma le birch, ma le lanu uliuli-paʻepaʻe. E fetaui lelei tulaga faʻataunuʻu o manulele o lenei ituaiga.

O le tagavai e aofia ai manulele mataʻutia ma malolosi uma ma le mitamita. O pou o lenei ituaiga e le tatau ona i ai ni ponaivi tele ma e le lelei.

Faʻapitoa

O i latou o ni manu felelei, ae o muscular ma telefoni. O latou foliga e iloagofie ai i latou mai isi moa taufaʻaga e mafai ona taʻua o le tele o laumei eleelea: faigata, fufusi i le tino ma manaia. E maitauina o tamaʻitaʻi ma alii e masani lava e ese mai le tasi i fafo i fafo: e le o le lapopoa, pe lanu, poʻo le selu.

Pau lava le eseesega o lena o fafine e itiiti ifo le atinaʻeina ma leai ni vaega o le ulu ma sili atu ona teuteuina i tua. E le gata i lea, o le siʻusiʻu o tamaʻitaʻi e mafai ona i ai se foliga laititi. E iloga i latou i lo latou malosi malosi, gaioiga ma le fiafia.

Na lauiloa foi i latou i le soifua maloloina lelei ma le mafai ona fetuunai i soo se tulaga o le olaga. E masani lava ona i ai o latou uiga le lelei i tagata tetee (ona latou tau ai lea o moa), ae latou te faauo ia latou e ona.

Initaneti ma faʻatoʻaga

E ui lava i lo latou taua ma le maufetuunaʻi, o manufelelei e matua maaleale ma latou manaʻomia ni aʻoaʻoga lelei. Latou te matua le lelei i meaʻai ma mea ola., e faigofie ona fetuunai i soʻo se tuutuuga o le taofia. Ae ui lava i lea, latou te manaʻomia se vateatea lanu meamata: a aunoa ma lea mea, o le atinaʻeina o maso ma fulufulu e le mafai ona mafaufauina. O nei manulele e matutua na o le tausaga, ae o lo latou malosi ma le soifua maloloina e mafai ai ona latou tutu i le taua mo le tele o tausaga.

E le gata i lea, afai e leai se eleele lelei e savali ai, ona tatau loa lea ona vaʻavaʻai motu o se tasi mai se vaitau masani: o le a amataina lo latou atinaʻe taua.

Ioe, ma e leai se faafitauli faapitoa i le toe gaosia: o le fomaʻi faʻafuaseʻi e tupu vave ma faigofie, o moa mai chickens Old English e le o se mea leaga, ae o le faʻaogaina o meaola e maua ai iuga sili ona lelei.

I le auala, o le natura masani e auai i taua e le lava: latou te manaʻomia aʻoaʻoga faifaipeae amata mai le 8 masina. Ua latou saunia atoatoa mo taua i le lua tausaga, ae o le tausiga lelei latou te taofia ai lo latou malosi seia oʻo i le matua.

Uiga

O pusi matutua e oʻo i le mamafa o le 2-3 kilokalama, moa - 1.75-2 kg. E toetoe lava a le galala mo aano o manufasi - e faigata tele i moa tau. O tuusaunoaga o tamaʻi talavou e iai a latou meaʻai vaivai, ae e le mo lenei ituaiga e manaʻomia.

E le mafai ona latou mitamita i le gaosia o fuamoa - i le tausaga muamua o le fuamoa, e mafai e se manulele talavou ona ave pe tusa ma le 50 fuamoa e fua mai i le 30 i le 50 kalama, ao nofo ile fuamoa e itiiti ifo ma le 50 kalama. latou te le mafai. Le lanu o fuamoa e samasama. Taunuuga: mo moa - 3, mo se moa - 4.

Analogs

O aiga o le Old English fighting hens o Malay ma chicken tauva a Initia, faapea foi ma moa fou a England Egelani (Modern) ma le vevela Old chickens.

Old English Fighting Chicken o se manulele malolosi ma le vevesi. Faʻasaga e le talafeagai mo le fafagaina o manufasi ma fua o fuamoa e leai se eseesega, ae o se tagata taʻavale moni, e mafai ona seti le sili atu i le tasi faamaumauga.