Lafumanu

Fafagaina o le talo ma le tausisia o aiaiga o gaosiga o povi

O le povi-o le mea autu lea o le meaola manu.

O se povi maloloina lelei i le tele o auala e mautinoa ai le maua o lafumanu ma lafumanu.

Tulafono faavae mo le filifilia o tagata gaosiga o povi

O le filifilia o gobies e faia i itu e lua: o le muamua o le laina, o le lona lua o le aiga. O le natura o nei eria o loʻo taua i lalo:

  1. Laina. E naʻo povi sili ona lelei e faʻaaoga, lea e taʻua o tufuga.
  2. Aiga. O le tuatotonu faʻatasi ai ma le maualuga maualuga o fuainumera ua filifilia ma o aiga e faia mai ia i latou.

E te iloa? O le povi aupito sili ona mamafa o le pulu chinaine po o le palu. O tagata matutua e oʻo i le 1 m 80 cm i le mamae ma le mamafa o sili atu nai lo le ton.
Le auala sili ona masani ona faʻaaogaina i luga o laina, filifilia o povi sili ona lelei.

O le auiliiliga autu autu mo laina o:

  • ituaiga o tama "tama" ma "tina". Mo se faʻataʻitaʻiga, o le "tina" o le gafa mo le itiiti ifo ma le fa augatupulaga, e maua ai se atinaʻe ma se gaioiga o le itiiti ifo ma le 150% o faʻataʻitaʻiga masani o lona ituaiga ma le gaʻo gaʻo o le 0.2% o le masani. Ma o le tamaʻi povi mai le "tama" o le tamaititi e maualuga lana fanau, o ona "afafine", e tusa ai ma le fua o le susu, o le vaega A1 ma, e tusa ai ma le gaʻo o le susu, i le vaega o le gaosia. Ma i le taimi lava lea e tasi e tatau ona i ai ona uiga ese ma fafo ma se faavae o le itiiti ifo ma le 27 mea;
  • faaalia ma le tulaga ese o atinae. O nei faailoga e siakiina i le mamafa pe a latou o mai i le lalolagi, pe a siitia atu i se fale o tamaʻi povi, ona sosoo ai lea ma masina uma. Pe a tasi le tausaga - o loʻo latou faia se tusi pasi taualoa, lea e taulai faapitoa i le faʻaalia ma le fausiaina o se povi - e tatau ona i ai le malosi o le faavae ma fausia lelei;
  • Le lelei o le sperm. Fuafuaina pe a liua le povi i le 12-14 masina. O nisi o manaʻoga ua tuʻuina atu i le fatu, lea e tatau ona ausia:

FaʻataugaManaoga
VolumeLe itiiti ifo ma le 2 mililiters
Lafoaʻiga o masima+++
Agai i luma70%
VaʻaiaLe itiiti ifo i le 600,000 sperm per milliliter
Le pasene o vailaau leagaE itiiti ifo ma le 20%

  • uiga lelei o fanau. E siakiina foi pe a tasi le tausaga le manu. Eliculate povi e totoina ni povi se lua pe tolu sefulu. Afai e sili atu i le afa o povi o loʻo faʻasusu, ua filifilia le povi. O tamaʻitaʻi tamaoaiga o se povi e iloiloina mo le lelei pe a tasi ma le afa tausaga. O le itu taua o se tagata gaosi oloa ua fuafuaina e le eseesega i le gaosiga o oloa o ona "afafine" (o le seleselega e tatau ona sili atu i le masani le 180%) ma a latou isi tagata matutua.

Saili po o le a le mea e tatau ona avea ma meaʻai a le gaosiga o povi.

Tausiga ma le tausiga

O tulaga masani o le taofiga ma le tausiga lelei o le a sili atu ona lelei le faʻaleleia o le gaosia o le povi, faʻaleleia lona soifua maloloina, ma atiina ae lona gafatia sili atu le malosi. Mo le tausiga aupito sili ona talafeagai mo le povi poʻa, ua fautuaina e tausisi i le faasologa o loʻo i lalo:

Nu. PTaimiLe mea e fai
1.4 i le 5 i le taeaovave fafaga
2.mai le 4 (5) itula i le 7 itulamalolo
3.7 itulafufuluina o le ofutele, pulou ma atigivae o se povi
4.mai le 7 itula i le 10 itulasavali, kopi poʻo feau
5.10 itulafafaga faalua
6.mai le 10 itula i le 16 itulamalolo
7.mai le 4 i le afiafi i le 7 i le afiafigaluega poʻo le faʻataʻitaʻiga
8.19 itula - 21 itulatolu meaai

Savalivali

O le savaliga uumi i aso uma o se tasi lea o auala e sili ona taua mo le tausiga o se manu e fafagaina. O galuega faaletino e lagolagoina ai le soifua maloloina o le kamupanī, faʻamalosiina lona ola maloloina ma le puipuiga o faʻamaʻi pipisi, e puipuia ai le tupu o le mamafa mamafa.

E le gata i lea, o savali e fesoasoani e faamalosia ai le musika ma le ponaivi.

Faʻasalaʻau oe lava i ituaiga meaola e sili ona taʻutaʻua o manufasi o aano o manufasi mo le gaʻo, ma ia iloa ai po o le a le mea e faʻaaogaina ai nifo ma ola mai le povi.

O le savali a se povi gaosia e tatau ona le itiiti ifo i le tolu itula, ma o le paʻu mo le savali e tatau ona itiiti ifo i le sefulu eka ma ia puipuia. O le savalivali e tatau ona faʻapipiʻiina i se pulou mai le la ma le timu, faʻapea foʻi ma le inu vai. Mo le faigofie o le savali i le manu, o se mama malosi malosi o loʻo nonoa i totonu o lona isu, lea e faʻamautu ai le povi i le taimi o le savaliga.

E taua! E le tatau ona i ai se fegalegaleaiga faʻatasi o siisa ma povi ma tamai povi.

Faʻatulaga se nofoaga mo se povi

O se tasi o pa pupuni faʻatasi ma se vaega o le 3.0-3.3 sikuea mita, o le lautele o le tasi ma le afa mita ma le loloto o le 2.0-2.2 m ma vaega o le lua vaetolu o le umi e tatau ona faʻapipiʻi mo le manu.

Paulo O le muamua o le ufiufi - o le eletise ma le sima i se pusa i le fata i le 3-5 °, o le lona lua o loʻo ufiufi - laupapa laupapa 1,5x2,5 ma se vaega o vaeluaga i le ogatotonu o le tolu o le laupapa; e tatau ona faʻamautinoa e ala i le fausiaina.

Afai e faʻaaogaina se auala faʻamalosi o anotusi, e faʻaaogaina se faʻamafaʻi faʻamavae e lua-pito faʻatasi ma se paʻu mafiafia. O le umi o le lisi e filifilia mai le faʻatatauga ina ia mafai ai e le povi ona taoto faʻatasi.

Tuutuuga o le taofia

O tulaga o le fausiaina o povi e faʻalagolago i o latou uiga ma amio, mo se faʻataʻitaʻiga, o bull bulls e le mafai ona taofiofia, ae i la tatou tusiga o le a tatou talanoa e uiga i tulafono faavae ma manaoga mo tuutuuga o le tausia o alii siliva. O le nofoaga o le tausia o manu e tatau ona ausia manaoga nei:

  1. Lelei lelei - pouliuli i totonu o le potu e mafai ona oʻo atu ai i le atrophy o le gafa. Malamalama faalenatura: (le fua faatatau o le vaega ole lanu i le vaega o le fola) 1: 10-1: 15; uila faaseʻe (i le maualuga o feeders) - 55-80 Lux.
  2. Laveʻa o le ea - 10 ° C.
  3. Uiga faʻafefe: max - 75%, min - 40%.
  4. Ava o le ea: oge ​​malulu ma vaitau - 0.3 m / s, taimi mafanafana - 0.5 m / s.
  5. O le maualuga maualuga o le faʻatagaina o le gaʻo oona: carbon dioxide - 0.25%, hydrogen nitride - 20 mg / kupita meter, dihydrosulfide - ala.

E te iloa? O le povi mata o le tauaso ma le mafai ona iloa le lanu. I le pogisa, e le o le lanu o le gutu e faʻaosofia ai o ia, ae o le talatala e talotalo pea i luma o ia.

Tausia o le povi

Tausiga talafeagai, faʻapea foʻi ma tulaga masani o le taofia, e tatau ona tuʻuina atu i le manu mai le laʻititi.

O galuega autu mo le tausiga o le povi-gaosi oloa e aofia ai:

  1. Fufuluina ma fufuluina i aso uma ma se pulumu ma le vaovao. E manaʻomia e le ulu se mea faʻapitoa (va o le occipital, muaʻi ma le avanoa i le va o nifo). O lenei mea o le a puipuia ai le paʻu mai le maua o povi. O manu eleelea mama e fufuluina i le vai mafanafana ma solo solo. Faatasi ai ma le vevela i fafo o le +20 ° C ma le sili atu, o tamaʻi povi e taʻele i vaituloto pe fufulu i le vai mai se pulupulu.
  2. Tausiga faʻapitoa mo atigivae. A o latou tuputupu ae, e masani ona teuteu ma faamama mai palapala. E faalua pe faatolu ona fai lenei tausaga i le tausaga e aloese ai mai manuʻa i le manu.
  3. Vaitaimi ile fufuluina o le pulu ma le pito o le povi ma le vai mafanafana e sosoo ma le fufuluina i le mama mama. Ina ia mafai ona puipuia le faʻamaʻi o le paʻu ma le aʻafiaga o le ejaculate e microbes, e tasi i aso uma aso e sefulu e faʻavaivai i le 3% vaifofo o le hydrogen peroxyide poʻo se 0.02% fofo o le toto. O lenei faiga e tausisia ai le mamā ma le ola maloloina o totoga gaosi a le kamupanī, lea i le lumanaʻi o le ai ai sona aoga aoga i le taimi o le faʻataʻitaʻiga.

Faʻamāeʻa taimi uma o le fale ma le lisi

Ina ia mautinoa le soifua maloloina o le kamupanī i totonu o fale, e tatau ona tausia le tumama ma faʻalelei le faʻanatura. Faʻaleagaina i le 2% faʻamalolo o le soda poo le lime faʻamamaina. I lenei faagasologa, ua aveeseina le manu mai le potu.

E te iloa? I Western Sumatra, o taʻaloga e masani ona faia.

E le afaina ai foi faamaumauga, mea e tausi ai le povi, afifiina ma meafaigaluega.

E tatau ona suia le laulau i aso uma, ma i le tulaga o le mamafa o le filogia o manu, e tele taimi i le aso.

Vaega o le fafagaina o povi o tagata gaosiga: taumafa, mea masani, mea faʻaopopo

O le fafagaina atoa o se faʻamaoniga o le masani ona fausia o le tamaʻi povi ma le matua o gametes. Faʻalavelave i le fafagaina, faʻateleina o le maualuga ma le le lelei le fafagaina o le taumafa taumafa faʻatupuina le gaosiga gaosi.

O le meaai o le manu e tatau ona tamaoaiga i meaʻai fuatini.

O le manaomia o le gaosiga i aso taitasi mo le fafagaina o le malosi e le tutusa, e suia e fuafua i le uta i luga o le povi.

E ese lava, e tatau ona fai mai e uiga i mea faʻaopopo i le fafagaina o manu. O loʻo faʻafeiloaia i latou i le taumafataga i mataupu o le le lava o fua o laau toto ma le faateleina o avega tau feusuaʻiga. I le taumalulu, o se aafiaga lelei i luga o le lelei o le folasaga ejaculate i le taumafa o meaola manu, vitamini ma minerale. O meaʻai e manaʻomia i le tino o le toto, iʻa, aano o manufasi ma le aano o manu-tino, susu susu (50-400 g i le aso), susu susu (2-3 l), fuamoa moa (3 to 5 pi).

Suauu minerale, e aofia ai. sima o le laulau, fuluʻi-o loʻo aofia ai, salts o microelements e tuʻuina atu e tusa ai ma masani.

E te iloa? O le povi aupito sili ona moa i le lalolagi o se povi mata. O le umi o ona pu e mai le 1.5 i le 2.4 mita.

Mo le faʻamoemoega o le paleni o vaitamini o vaega eseese, o loʻo taua i lalo mea nei:

  1. Faʻasalaina meaʻai fefete.
  2. Wheatgrass.
  3. Suauu ma le karite saito.
  4. Fualaau vao.
  5. Laulaʻau talatala.
  6. Falesa.
  7. Fualaau faʻapitoa o kulupu A, D, E.

O le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le vitamini A (i le 1g 500,000 IU), o le concentrates of vitamin D2, o sauniuniga o vitamini D3 e fautuaina foi.

I le vaitaimi e le o se taimi

I le taimi e leai se taimi, o le povi povi e manaʻomia le 0.8-1.2 iunite tau tamaoaiga i le centerner. Faʻatauga o le fafagaina o manu i le vaitau lenei:

FaailogaOla mamafa, kilokalama
600700800900100011001200
Laina eletise eletise7,07,88,49,19,710,210,8
Faʻatau le malosi, MJ7078849197102108
Aofaʻi o mea, kilokalama8,79,710,511,312,012,713,4
Fualaau faasaina, g1010112012051305138514701550
Digestible protein, g610680730790840890940
Faʻafeiloaʻi le kuluma, g627698752815868913967
E le mafai ona tuʻuina i totonu o le popo fatu, g383422453490517567583
Lizin.g61687379848994
Methionine, g31343740414547
Tryptophan, g22242628303234
Laʻau matala, g2175242526002825300031753350
Pule, g6707508058709259801035
Sugar, g610680730790840890940
Gaʻo manogi, g260290310340360380400
Titi, g40404550505560
Kalaku, g40404550505560
Vaʻalele, g24272932343538
Magnesium, g12141618202224
Potassium, g60708090100110120
Sulifu, g18212427303336
Omea uʻamea480535570620660700740
Copper mg8590100110115120130
Zinc, mg350390415450480510535
Cobalt mg6,57,37,88,59,09,510,1
Manganese, mg435485520565600635670
Iodine mg6.57.37.88.59.09.510.1
Carotene mg350390415450500550600
Vitamin D mano ME7,28,49,610,812,013,214,4
Vitamin E, mg260290310340360380400
ECE maualuga

i le 1 kilokalama o mea matutu

0,800,800,800,800,800,800,80
Digestible Protein

i le 1 EEC, g

87878787878787
Fua o le suauu-protein1,01,01,01,01,01,01,0

I lenei vaitau

Fafagaina ile taimi ole vaitau e eseese ile faʻatonuina o le mamafa i luga o le pulu. O le a taʻuina atu i lalo lalo. Ae ui i lea, o le tulafono lautele o le fafagaina lea o se manu pe a uma ona faʻaipoipo.

Faatasi ai ma se avega mamafa (1 totogi i le vaiaso)

O le fua o le fafaga tuʻufaʻatasia mo se gaosi oloa i le 1000 kilokalama ma se avega mamafa

Igoa FaʻatonuAvanoa%
Mala o le Malae16
Faʻaluluina povi po o karite25
Suauu mama15
Sogi po o le soya20
Gaʻo falaoa5
Fafaga le Iti5
Sugar, molasses10
Fafaga Failafisi1
Suamalie1
Mineral Vitamin Premix1

Faʻateleina le avega (2-3 totogi i le vaiaso)

A o faagasolo lea vaitaimi, e sili atu i le 1000 kilokalama le gaosi oloa e manaʻomia e oʻo atu i le 15-18 iunite fafaga tau tamaoaiga. Lalo o faʻatatau masani o le fafagaina o se tasi manu i le aso ma le faʻatupulaia o le uta.

FaailogaOla mamafa, kilokalama
60070080090010001100120013001400
Fafaga ai iunite7,88,79,310,110,811,412,012,512,9
Faʻatau le malosi, MJ90100108116124131138144148
Mea vevela, kilokalama9,210,210,911,912,713,414,114,715,2
Fualaau faasaina, g186520082225241525852725287029903085
Digestible protein, g113012601350146515651655174018151870
Laʻau matala, g184020402180238025402680282029403040
Pule, g124513901485161017251820191519952055
Sugar, g113012601350146515651655174018151870
Gaʻo manogi, g370410440480510540565590610
Siata masima, g556065707580859095
Kalaku, g556065707580859095
Vaʻalele, g475256606570758085
Magnesium, g242832364044485256
Potassium, g728496108120132144156168
Sulifu, g303540455055606570
Omea uʻamea505560600655700735775810835
Copper mg8595105115120125135140145
Zinc, mg370410435475510535565590610
Cobalt mg6,97,78,28,99,510,110,611,0011,4
Manganese, mg460510545595635670705735760
Iodine mg6,97,78,28,99,510,110,611,011,4
Carotene mg48056064072080088096010401120
Vitamin D, mano IU9,010,512,013,515,016,518,019,521,0
Vitamin E, mg275305325355380400425440455

E taua! O le gaʻo ma le gaʻololosi e fafagaina ai le faʻateleina o fatu fatuga ma taʻitaʻia ai le gaʻo povi.

Fua faatatau i tamaʻi taʻitasi i le aso.

MeaaiTaimi o le taumaluluTaimi o le taumafanafana
Ola mamafa, kilokalama
8009001000110080090010001100
Hay cereal ma pi7,28,39,2106666
Maea o le kuluga5555----
Fuga meaai5555----
Kelati mumu4444----
Fuga vine ma pi----15182023
Fafaga4,14,44,75,03,53,94,14,4
Titi, g6068758360687583

Faʻaipoipo

E tolu auala e fai ai le mating. E ese i latou i tulaga o gaioiga ma le tau atoa o tau. Mafaufau i nei auala.

Totoga masani

O le taua o lenei metotia e taoto i le mea moni o le gaosi oloa e masani ona i ai povi.

E taua! A faʻaaogaina le faʻaoga masani mo le puipuia o faʻamaʻi e manaomia ai le siaki masani o vailaau.

I le tamoe

I lenei auala, o le tama e nofo saoloto ma tamaitai i le vao ma faʻaumatia i latou i le taimi o le sili atu o feusuaʻiga taufeusuaʻiga a le povi. I le taimi nei o le fafine lava ia na te ioeina le tama.

O le auala e le lautele ona o ni faaletonu matuia:

  1. O le gaosi e masani ona ufiufi le povi se tasi, ma o totoe o loʻo totoe e aunoa ma fusi.
  2. Ona o le mea moni e mafai e se tane ona ufiufi se povi 4-5 taimi i le aso, e le o ia uma ma le fafine ua vave ona vaivai.
  3. Ona o le suiga o le iniseti, e faigata ona fuafua le amataga o le tamai povi.

Mea masini

Faatasi ai ma lenei metotia, o le povi ua faatagaina i le povi i le taimi sili ona sili ona faaosofia ai feusuaiga. E lelei le auala aua e mafai ona e pulea le fetaui. Faatasi ai ma lenei metotia, o le sire e mafai ona sili atu i le 200 povi i le tausaga.

Ae o loʻo i ai se tuʻutuʻuga: o le matua o le inisinia, o le itiiti ifo o ia e tatau ona i ai ni fafine. Ina ia aloese mai le faaleagaina o le povi, e le tatau ona sili atu nai lo le lua saga i le aso, ona avea lea o se aso malolo.

I le afiafi o le matua (i totonu o nai itula), fafagaina le fafine, ona fufuluina lea o ona itutino ma na o le taimi lava e aumai ai le povi. O le tama e tuʻuina atu se taofi e faʻaleleia le faʻaleleia ma faʻaleleia le lelei o le ejaculate, ona sosoo ai lea o le tuʻufaʻatasia o loʻo faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O le mataupu e faia e faʻaaoga ai se masini faapitoa. O le povi e taoto i luga ma ona vae pito i luma, o lona mamafa e pa'ū i luga o le masini, ae le o luga o le fafine. O totonu i le taimi nei e paʻu moli ma matau le le pisa. Mo le faʻalagolago i le maeʻa o le afa aso e toe faia ai le faagasologa.

E taua! O le mea e tupu e tatau ona tupu i le aso atoa. I le po, o le ulugalii ua aveeseina mai le tasi.

Faʻaaogā faʻamaʻi

O le auala taatele. O le lelei o lenei auala e mafai ai:

  1. Ona o le filifiliga filifilia e faʻateleina le tele o le lafu.
  2. Faʻaitiitia le avega i tagata gaosiga.
  3. E sili atu le faigofie le faʻaaogaina o povi-filifilia-inseminators.
  4. Faʻamatagofie faʻaitiitia le tau o le faʻamaʻi.
  5. Faʻaititia le faʻalagolago i le setete o se tagata gaosi oloa: i le tulaga o se faʻamaʻi faʻamaʻi, e leai se manaʻoga e sui le meaola, ae e mafai ona e faʻaaoga le mea na faatauina.

Aoao atili e uiga i metotia o le vevelaina o povi i le fale.

O le faʻamalosia o le faʻamaʻiina o loʻo faia i auala e tolu:

  1. Faʻaauau.
  2. Manocervical.
  3. Faʻaiʻuga.
Sei o tatou talanoa e uiga i nei metotia.

Faʻasalaga faʻapitoa. O le auala tuai e faʻaaogaina ai se tuilaʻau, vaʻaiga faʻapitoa ma le malamalama. Le matautia o le metotia - o le faʻata e mafai ona avea ma se punavai.

Manocervical metotia. Sperm, faʻaaogaina se ampoule polymeric, e faʻapipiʻi i se pusa faʻapitoa pipiʻi faʻapalapala, faʻapipiʻi loloto i totonu o le totoa ma lima i totonu o le gaosiga polyethylene gase.

E taua! O le faʻamaʻiina o le tino e faia naʻo le taimi o le fausiaina o povi.
Faiga faʻaaoga. O le aʻafiaga o le metotia: o se tagata tomai faʻapitoa e aʻoaʻoina (inseminator) e faʻaaogaina le faʻaaogaina o se lima e tuʻuina i totonu o le va (i totonu o se totini paʻu) ma se pipette, faʻamalosi ai le ejaculate. O le tausiga lelei ma le mafanafana mo le totoina o povi o se faʻamaoniga o taunuuga sili ona lelei i le faateleina o le lafu, faasaoina ma le faʻaleleia o le ituaiga.