Fua o le gaosiga

Deer Horn Sumy: tuputupu ae i le ogatotonu o laina, faʻaaoga i le mamanu o le laufanua

E tele laau matagofie.

O le tasi oi latou o le pu, o le a avea ma se mea e iloagofie i lau togalaau.

Seʻio tatou vaʻai pe o le a le ituaiga o laau, pe faapefea ona tausia ma pe faapefea ona teuteuina lau togalaau.

E faʻapefea ona foliga

O le fugafuga o le sumac po o le fulu leu, vine vine poo le igoa i le Latina, o Rhus typhina o se sui o le aiga o Sumach, lea e tupu tele i le itu i matu o le Iunaite Setete ma le itu i saute o Kanata. O lenei laau laʻau e oʻo i le 8 mita le maualuga. I le itulagi o Moscou, o le maualuga o se sucker horcker sucker e le silia le 3 mita i le 4 tausaga. O laulaau e 6-11 cm le uumi, o se foliga tutusa, logo i pito, ma se lanu paepae i totonu o le laulaau. O pepa taitasi ua "faapotopoto" i luga o paranesi i le "Commonwealth" mai le 9 i le 31 pepa.

Sumy fuga i le amataga ma le vaeluaga o le tau. Fugalaau fugalaau e matagofie tele, lanumumu-lanu po o le lanumeamata. E tofu fugalaau taitasi ma sima ma foliga tutusa. O le umi o le fugalaau e 15 cm, le lautele - e tusa ma le 5 cm.

E te iloa? O le Sumy e faʻaaogaina i totonu o Asia Tutotonu e avea ma se faʻavasegaina o ipu o manu, nai lo le vineta.
I le autumn, o laʻau e mumu ma o le laau e mūmū ona o le lanu o le laʻau, ma a maeʻa ona pa'ū, o fua o loʻo i ai foliga faʻafefe i luga o le sumac. Latou te le fiafia i manulele, o lona uiga e mafai ona e faamemelo ia i latou mo se taimi umi. Taofi le laau seia oʻo i le tautotogo e sosoo ai.

E ola ae le laau i na o tausaga muamua o le olaga, ona tuputupu aʻe lea i le lautele. O nisi taimi o le totoina e foliga mai o laau talatala ona o sea ituaiga pale.

Auala e tumau ai i le malulu ma le malulu

Ona o le mea moni e faapea o le natura masani o le laau o le itu i saute, o a tatou tauvaga e mafai ona faʻafeiloaia a tatou manumalo i le faigata. Ae o le a le mea leaga mo le totoina e le o se mea leaga mo le togalaau togalaau.

O le mea moni, o paranesi tuai o le malulu, ae i lo latou nofoaga ua faia ai ni mea fou, lea e fesoasoani i le laau, faatasi ai ma le taimi, ia avea ma lala, o lona uiga e sili atu le matagofie ma foliga matagofie.

O mea teuteu teuteu, Tatar maple, catalpa, sakura, Nedzvetskogo o le apu, Noruna hollly, sycamore, oak oak e taua foi o laau teuteu.
E mafai e Sumy ona manumalo i le manumalo i le -30 ° C, ae manaʻomia le tele o le kiona: e puipuia le laau mai le matagi ma le maluluina o aʻa, a leai o le a mate le laau. Ia mautinoa o le kiona na le gata ina ufitia le pale o le faatoaga, ae faapena foi avanoa uma o loo siomia ai.

Ina ia puipuia le taumalulu, o le kiona e tatau ona tusa ma le afa mita. I le tautoulu, e talafeagai le fufuluina o ogalaau ma laʻau ina ia faigofie ai laau i le taumalulu. E le gata i lea, o peat po o vaomago o le a fesoasoani e puipuia se laau mai le malulu. O le isi faʻamaoniga e fesuisuiai le sima i la tatou manumalo, o le i ai o fua mumu i luga o laau "tamaitai," o loʻo tumau i luga o le laau seia oʻo i le tautotogo.

Faʻataʻitaʻiina o fanua ma tuaoi

O lenei laau e tele lava ina filifilia mo togalaau Iapani. E le gata i lea, e fetaui lelei ma faapalepale paleni faʻasalalau ma faʻapena vaʻaia ma laau totoa ma ni manulele lanumoana. O le isi kamupani mo le vine vine o ni mea masani: latou te foliga matagofie tele i le sulu i le tautoulu.

E mafai ona e faʻaaoga le laau ma avea o se vaega o toga papa. O le vine o le vine tonu e matua le lelei lava.

A faʻaaogaina le totoina, e gauai le au faipisinisi i ona foliga e pei o: le mafai ona lelei le puipuia o slopes ma ravine ma masani ona faaaoga mo le aveeseina o vao, talu ai o lenei totoga e ola vave vave ma e le maua ai ni mea leaga mo laau toto. Ua totoina le uaina i luga o le pa poʻo se puipui.

Pau lava le faafitauli e fesoʻotaʻi ma lenei laau toto e mafai ona avea ma tomai e tupu ai le suma, aua e "afaina" e le gata o meaola vevela, ae faapena foi mea totō uma.

E te iloa? O le vineka e ola e tusa ma le 15-20 tausaga ma maliu ai. Ae o le toe faʻafouina ona o ni paʻi fou e tupuga mai le aʻa o le laau.

Auala e filifili ai pe a faʻatau

E sili ona lelei le faʻatau o laʻau i fale tausimai ua faʻamaonia: o loʻo saʻo lelei le latou tausiga o. Aʻo leʻi faʻatau, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i se tamai laau. O le seedling e tatau ona tutusa lelei, ma e masani lava ona lafoaia laulaau. Afai e seasea, o lona uiga ua vavae ese.

O le Rhizome e tatau ona lelei lelei ma fatuina. Afai ua afaina le aʻa, o le a vave ona mate le laau. E sili atu le ofoina atu o se mea na faia mai le eleele moni: o le mea lea o le a e iloa o le aʻa e lelei. Tasi, ia tilotilo i laulaau. E le tatau ona faʻaumatia ma leai se ola. O fua lelei e maua i taimi uma laulaʻau e lauolaina e le tatau ona faʻamago. E le gata i lea, e le tatau ona i ai ni siaki ma ni paluga: o loʻo taʻu mai ai se faʻamaʻi o le totoina poʻo le i ai o iniseti leaga.

Se kopi lelei o le aʻa e aunoa ma le pala ma le lanu. O aʻa aʻa e tatau ona tanumia lelei ile eleele. Afai o le laau e tele tele fugalaau po o se lanu lanumeamata e le masani ai, o lona uiga ua telefatuina i le kulimi.

E le tatau ona e faʻatau, aua o le a afaina ma e ono oti i ou luma. I le taimi nei, pe a tatou mafaufau i le auala e filifili ai se laau, sei o tatou mafaufau pe faʻapefea ona totoina.

Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai

I le iloa tonu poo a tulaga e manaʻomia mo le vineka, i le lumanaʻi o lenei malamalama o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le nofoaga talafeagai mo ia.

Malamalama

Summy fiafia i le tele o malamalama. E mafai ona nofo o ia i lalo o le paolo, ae faʻamalamalama lelei tele - o le atinaʻe o le a sili atu le lelei ma vave. O lea aua le totoina i autafa o le fale ma le fale: e sili atu le toto i le ogatotonu o le togalaau, e aunoa ma le ufiufiina o soo se mea i soo se mea.

O lenei mea o le a fesoasoani i le mea e tupu (ma o le a) tupu le laau. O le mea moni o le sili atu ona faigofie le toso ese o laau laʻititi e te le manaʻomia i se laufanua avanoa nai lo le mea e latalata ane ai apu laʻitiiti poʻo pears.

E taua! Taumafai e filifili se eria e leai ni matagi malulu faifaipea, aua o lenei meaola lanu meamata e le gafatia ata.

Soo

E ola le laau i oneone, oneone oneone ma oneone papa. E fiafia le vineka e fiafia i eleele vevela. E le fiafia o ia i le suavai ma e le mafai ona ia vavalalata i le vai o le eleele, o se malosi malosi o le eleele. E le fiafia i se laau o le susu ma le susu susu ituaiga. Ae ui i lea, faʻafeiloaʻi ma le agavaʻa le salinity o le soʻo. Mata e mafai ona tupu i luga o maʻa maa. O aʻa o le laau e pipii lelei e oʻo lava i le eleele o se vanu po o se sikuea.

Totoina o laau i luga o le saite: o le faagasologa ma le fuafuaga

O le totoina o fualaau o le senech snech should be in spring or autumn, when the plant will be two or three years old. I le tautoulu, e totoina ai laau toto i totonu o se fagu ina ia mafai ona totoina i eleele tumau i le tautotogo. E talafeagai le totoina o tamaʻitaʻi ma tamaʻitaʻi.

O le faagasologa o le totoina e amata i le eliina o se pu mo le aʻa. E tatau ona fetaui lelei ma galuega o le lalolagi. O le eleele ua faaleagaina e tatau ona fefiloi ma se faapalaga.

Faʻatoʻa aʻa o le laau ma totō i le eleele ina ia i ai le polo i luga o le eleele ma luga o le palapala. I le isi itu, faʻatumu le lua ma sasaa le totoina.

O le mamao i le va o le lua vine vine e le tatau ona itiiti ifo ma le lua ma le afa mita. I le taimi o le totoina, eli ai le tuputupu ae o le aʻa e sili atu ona loloto. E mafai ona avea o se laupapa, paʻu poʻo ni faʻamau uʻamea: o le sumac e tupu vave vave i le togalaau, lea e le o taimi uma e fiafia i ai le fai togalaau.

E tolu aso talu ona totoina, e tatau ona mulimulu le palapala ile taamilo ma faʻasaina tele. E sili ona lelei le mulch i le sawdust ma le peat.

E taua! O le mulch layer e tatau ona itiiti ifo i le 5 cm.

Tausiga Tausi

Matou te mafaufau i le auala e totoina ai le selu, ma seʻi o tatou vaavaai i le auala e tausi ai.

Faʻaiga ma fafaga

E faigofie le tausia o lenei fale. E tatau ona mulumulu le eleele i le taimi lava e uma ona totōina, e faʻaaoga ai le meataalo laupapa po o le vao, se 'eleʻele o le 6 cm. Afai o le laau ua uma ona avea ma tagata matua, ona le manaʻomia lea ona faʻafeinu uma.

I le amataga o le tautotogo, e faʻaaoga ai le nitroammofosca: 30 kalama o le faʻalauaina e manaʻomia ile 1 mita.

Teuteu

I le taumalulu, o le tele o lala o le totō totogo e mate, aua latou te le teteʻe i le malulu malosi, o lona uiga i le tautotogo e tatau ona teuteuina. Na o ogalaau mate ma mamago e tipiina.

E tatau foi ona teuteuina lala pe afai e te le manao i le laau ia ola ae i luga: o le laau e sili atu ona manaia ma faatosina i se pale lautele. I le taimi e teuteu ai, e fua mai ai e le laau se mafiafia lanu samasama lea e iu lava ina faʻamalosia ma liliu atu ai uliuli.

Aoao e uiga i tulafono mo le teuteuina o laau, aemaise lava peaches, plums, cherries, cherries, pears, ma apu.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le vine, o le tele o taimi, e pagatia mai faʻamaʻi faʻaleaga. O le a tatou le mafaufau ia i latou uma, ae ia nonofo i luga o mea sili ona taatele e lua: o le paʻu ma le faamamaina o lala ma lala. O meaʻai e mafai ona feaveaia i le ea ma luga / i luga o le eleele. Ma o le palapala lūlū. I le taimi muamua, o le maʻi e mafai ona mataʻutia e pei o se ituaiga upega faʻepuʻe paʻepaʻe i luga o laʻau o se laau, ae i le aluga o le taimi e liua ai se pusa. O lenei fugalaau e vave ona salalau atu i laʻau lata ane ma vave ona pue le laau atoa.

O le umi e le togafitia ai le togafitiga mo lenei faʻamaʻi, o le tele foi lea o le avanoa e mate ai le vineka. O le tele o taimi, o le laau o loʻo i ai se taʻaloga a le mealy i le mafanafana o le tau ma le maualuga o le susu. E aʻafia ai foi i lenei faʻamaʻi ma le tele o le soona faʻamalolo poʻo le eletise i le palapala atoa.

Ina ia aloese mai lenei faamai, e tatau ona vela faataamilo i le laau (pe afai e tupu mai), e tatala ai le palapala ile faataamilo, ma aua le totoina laau e vavalalata le tasi i le isi. Afai o se tasi e fana e maʻi, e tatau ona e faʻaumatia, a le o lea o le a mate uma ia faatoaga.

E iai foʻi togafitiga faʻaleagaga lea e faʻaumatia ai le paʻu paʻu, ae sili atu ona faʻaaogaina e puipuia ai le faʻamaʻi pe faʻaaogaina i le amataga. Afai o le faamaʻi ua leva ona mumu - faʻaaoga vailaʻau. Totoina lala ma lala. O lenei faʻamaʻi, o le totōina e afaina i le paʻu. E amata i le taʻeina o le paʻu, ona faʻagogo ai lea o lālā. O paʻu oti ua i ai le mycelium - o le fausiaina o le uliuli, lanu mumu po o le lanu enaena.

O le puipuia o lenei maʻi e aofia ai le sailia ma le togafitia o le paʻu ma lala autu o le laau. Afai e maʻi le paranesi, e tatau ona tipi ma susunuina. Sa faʻaaogaina foʻi vailaʻau mo togafitiga o lenei faʻamaʻi. E le o mafatia moni lava le laau mai faʻamaʻi.

I se tulaga lautele, o le sumac o se laau matagofie matagofie lea o le a faafiafiaina ai ou mata mo le tele o tausaga, e tatau lava ona e faia se taumafaiga itiiti ma tuuina atu i ni tulaga soifua maloloina.