Laʻau

Rose Eden Rose (Eden Rose) - faʻamatalaga ma uiga o le ituaiga

Faʻataʻitaʻi Falani Pierre de Ronsard o le lauiloa Malie Romantica e sili ona lauiloa o Eden Rose (parataiso parataiso). O le ituaiga na faaigoaina i le tusitala Farani o le Renaissance Pierre de Ronsard. I le 2006, na faaigoa ai Eden Rose e le Fitu a le Lalolagi o Horticulturists "O Le Rose Sili Ona Alofa i le Lalolagi." I Rusia, e itiiti se mea e iloa e uiga i le talafaasolopito o Pierre de Ronsard, ae o le rose lava ia e matua taua tele.

Tulaga o le vasega

Eseese Eden Rose (Eden Rose poʻo Pierre de Ronsard MEIviolin, Eden, Eden Rose 85, Eden Climber) o le vaega "Climate Climate-Climate". O loʻo faʻaalia i tioata tele, e pei o le lauti-kulupulu, ma toe totoina le fugalaau.

O fugalaau ofo elefane, ma le manava piniki i tafatafa o le pito o le petal, o le a tuu i lalo o latou lava mamafa. Na faia le vailaʻau mo togalaau o le Metitirani, i nofoaga malulu e le mafai ona tatala pupuʻu i le pito, ma tuʻuina atu ai le rosa o se isi faʻalelei.

Luga o le Rose Rose Eden

Faʻamatalaga: o le lanu o petals e fesuiaʻi, i le malulu o le tau e sili atu ona latalata ile laulaau-lanu piniki, ma lau lanu meamata i luga o pamu i fafo. I se mafanafana o le tau, o le piniki e sili atu ona tumu, fugalaau e matagofie, susulu, tatala i le foliga o se pesini.

O le laau e fai ai se lala laau laʻau lauolaola e 2.5-3 mita le maualuga, 1.5-2 mita le lautele. E malo malo, faatasi ai ma sina numera itiiti. O le manogi o Pierre de Ronsard e vaivai, e mafai ona lagona i le taeao, po o le tau malulu.

Fugalaau e maua mai i le tasi pe laiti tamai pulumu 3-5 buds. O le uluaʻi faʻaleleia muamua o le Climate. Fugalaau e i luga o le umi o le mama, e tele naua. O le fugalaau e teuteuina mo le tusa o le vaiaso, e le fiafia i le timu, e fautuaina e lulu le vai na totoe mai lala. I se lalelei ma le mafanafana o le tau, o se rosa o lenei ituaiga e mafai ona fuga tolu taimi.

Taua! O le matua tigā alofa e fetaui lelei ma le malosi o rosa faʻaonapo nei.

Faatasi ai ma le lelei o le eseesega e mautu:

  • i le lanu uliuli;
  • paʻu paʻu;
  • Faʻamaloga lelei le tulaʻi i le la atoa.

Eden Rose 85 Fugalaau Fugalaau

Tulaga Tutupu

O le Rose climbing climbing rose e seasea ona faaleagaina e meaola faalafua.

Rose Rose Olivia (Olivia Rose) - o se faʻamatalaga o le laau laʻau eseese

Manaoga muamua mo le tausiga o laau:

  • malulu o le taumalulu: e mafai e le laau ona tatalia le malulu seia oo i le 23 ° C, ae e tatau ona manatuaina o le a leai se kiona, e pei foi o le vevela o le vevela i le taimi o le pala, e mafai ona faaleagaina fatugaʻo. O se taunuuga, o le fugalaau o le a vaivai ma amata mulimuli ane;
  • o le rosa lava ia e mama le mama, o lona uiga o le teuteuina o fugalaau fugalaau e manaomia.
  • A o lei totoina, e tatau ona mafaufau i le mamanu o le lagolago mo le rosa - o le matua o le togavao, o le sili atu ona faigata le taofi.

Taua! I lalo o tuutuuga o tekinolosi taufaatoaga tauvaga, o le maualuga o le eletise e le mafai ona faaalia lona gafatia muamua nai lo le 3-4 tausaga talu ona totoina.

Faʻamasinoga

E sili atu le tuʻuina o le rosa i se nofoaga matutu e le lolovaia i taimi o timuga. I le gagana Latina, e sili ona lelei le totoina o se rosa i totonu o se nofoaga lelei, puipuia mai matagi malolosi ma tusi.

O le togavao o loʻo ola lelei i eleele lafulemu, suamalie. Mo le tuputupu ae o aʻa, e taua ile eleele o le ea ma o le susu e mafai. Mo le faia o lenei mea, o oneone e tatau ona faia i eleele palapala eleʻele ma loam.

Totoina o le lua i le loloto o le 50 - 70 cm, faʻafefiloi ma le paluga kulimi e talafeagai mo le vave aʻafia:

  • peat;
  • palu laau;
  • sodium palapala o palapala.

O vaega e ave i le tutusa tutusa, faaopoopo i le 250 - 300 g o fafie.

O le aʻeaʻe luga o le rose ma se tamai lago e totoina, o lenei mea e faʻatautaia le tuʻuina o le laau mo le taumalulu. O le faʻamalosia e fautuaina ina ia faʻalolotoina i le 10 - 13 cm. A uma ona totō, o le palapala e faʻataʻoto i le rosa e faʻafefeteina ma faʻamaluluina tele.

Afai e fuafua e totō ni laau totino, e tatau ona tuʻuina atu se mamao mai le 2.5 i le 3 m i le va oi latou. E talafeagai lenei mea ina ia le tauva le vaomatua o le tasi ma le isi, faʻapea foi le mautinoa o le taamilosaga o le ea i totonu o le vao.

Taua! Pe a totoina se aʻei luga aʻe o le rota e latalata ane i puipui o se fale poʻo le pa, e tatau ona faʻamautinoa le mamao o le 1 m.

Trimming ma le nonoa

Faʻalagolago i le filifiliga o le lagolago, o le pupuʻu e faʻapipiʻi ma se tagata e faʻaleleia, faʻasalaga, ma isi auala. O le tulaga autu mo le faʻamalosia o le tele o vaisau o le faʻapipiʻiina lea o lala i luga.

E oʻo atu i le 3 tausaga le matua, e naʻo le vevela, faʻamaʻi pe faʻamaonia lala ua aveesea mai le rosa. Latou amata amata ona fausia se togavao pe a amata ona faʻamalosia le laau, ma gaosia ai le galu o le fuga.

Laititi o le poloaiga lona lua ma le lona tolu, pe a uma ona aveese ia pulupulu ua paʻu, ua faapuupuuina e le 2/3. I le tautotogo, o fasi laumei mūmū ma uaea ua sili atu i le 3-4 tausaga ua aveesea. Latou te totoina le mativa ma 'ai le tele o meaʻai.

O pine a Rosehip e mafai ona aliali mai mai le faʻasoa i le gasologa o le vaitau; e mafai ona lauiloa i la latou lanu malamalama. O lala o manu feʻai e 7 laulaau, o le rose o loʻo i ai le 5. E tatau ona vaʻaia na totogo mai le amataga o lo latou tuputupu aʻe.

Faʻasa

O se togavao o se aʻe aʻei luga aʻe Rose Rose e tele ni aʻafiaga, o lea e manaʻomia ai le faʻateleina o le suāvai i le taimi o le fuga. Vai le falesa i le tasi taimi i le 5-7 aso, filifilia le taimi i le taeao po o le latalata atu i le goto o le la. Mo le faʻavaivai e 12-15 lita o vai. Ua fautuaina le vaega eleele ia mulch.

Fertilizer tupu togavao

Laʻei pito sili

I le gasologa o le vaitau, ua fafaguina ai se tagata matua e toe maua fua o le fugalaau ma le tuputupu ae lelei.

O fuālaʻau 'oloʻo aofia ai le vevela, faʻaleleia le tuputupu aʻe o le fana ma le faʻaleleia o aʻa. Ua aumaia i latou seia oo i le ogatotonu o le taumafanafana:

  • palu laau;
  • fuga vao;
  • afu o manulele manu;
  • puʻu puʻu, ponaivi po o le toto.

O faʻamalosi faʻamalosi faʻamalosia le palapala ile potassium, phosphorus ma isi elemene talafeagai e faʻaaogaina i le vaitau tuputupu aʻe.

Lafoaina o polo i lalo o le ufiufi

Nofoaga mo le taumalulu

I lalo o le faavaa, latou te amata sauniuni le rosa i le oʻo mai o le tautoulu:

  • mai le amataga o Setema, ua le toe faʻamaina le vao;
  • fugalaau faʻamalolo e faʻapipiʻiina i le ogatotonu o le autumn;
  • ao le i faia, o le a aveeseina laulaau mai le tipu, o mea na mafua ai ona afaina ai i latou i luga o faamaʻi;
  • Rose bush is high spud (30-40 cm), e mafai ona e faʻaaogaina le oneone poʻo paʻu;
  • e pipii le la, pe a manaʻomia i nisi laasaga, afifi i mea e le ufiufi ma e faʻapipiʻi i luga o lala laʻau.

Taua! I totonu o le itu i mātū ma e oʻo lava i totonu o Urals, e manaʻomia e le rosa ona faʻaogaina se fale mo se taumalulu manuia.

Rose i luga o le faitotoa faaofuofu

<

O le Duo matagofie o le a aofia ai le Rose Eden ma le terry clematis Multi Blue. Aʻo lata ane e mafai ona e tuʻuina se laveva manogi, lanumoana lanumoana ma le lanumoana, numera, latou te faamamafaina le uiga matagofie o le fuga. Rosa Pierre de Ronsard o se mea e sili ona mataʻituina, ma saunia ia te ia ma le tausiga lelei, e mafai ona e fiafia i lau lava togalaau parataiso mo le tele o tausaga.