Viticulture

O le vine vine "Arcadia"

O le vine vine "Arcadia" ua leva ona avea o se teuteuga matagofie o fale e lua ma togavine tetele. O lenei ituaiga na tatau ai le alofa lautele o le uaina e le gata ona o le maualuga o le fua o le seleselega, ae ona o lona tulaga tetee tele i tulaga eseese o le tau ma le faigofie ona ola i itulagi eseese.

O lenei vine muamua e tatau ona ave se tasi o nofoaga se sefulu o le mamalu i le lisi o vine vine. Ou te matua fiafia lava i le tupuina o le vine vine i le togalaau i lau togalaau o le a le faia ai ni faigata mo oe, ma o le a matou faamatalaina pe faapefea ona fai saʻo.

Faʻamatalaga o uiga o le vine vine "Arcadia"

O lenei ituaiga o vine vine ua leva ona faatuina e le gata i lona atunuu, Iukureini, ae faapena foi i Rusia ma Europa i Sisifo. Odessa IVIV ia i latou. Tairova manatu saʻo lava o Arcadia e sili lona mitamita, talu ai o le ituaiga o meaʻai na gaosia iinei.

Mo le filifilia o le "Arcadia" na faʻaaogaina ituaiga vine e lua ma uiga eseese:

  • Vai vine "Moldova"lea sa avea mo le "Arcadia" fesoasoani i le tetee atu i aafiaga o tulaga leaga o fafo.
  • "Katinale" - Se ituaiga vine vine ma se laina maualuga maualuga o le fua o le ituaiga laau ua faamatalaina.

O le iʻuga, na maua ai se vine lelei sili ona lelei, e mafai ona fua mai fua tele o vine tetele. E le gata i lea, o lenei ituaiga e iloa i lalo o le isi igoa - "Nastya."

Vaega faʻapitoa o vine vine o le ituaiga "Arkady"

O fuʻupuʻu o lenei ituaiga e mafai ona oʻo atu e le na o ni lapoa lapoa, ae tele tele. O lo latou mamafa e eseese mai faʻataʻitaʻiga i totonu 0.6 i le 2.5 kilokalama. I le lapopoa, ua faʻaogaina fuifui, e iai se foliga faʻasolosolo po o se paʻu. Ae, o le tele o taimi e iai fuifui ma "apaau", o le lautele e mafai ona telē tele. O le fausaga o se fuifui vine e masani lava ona leai, ae o loo i ai foi i latou e tutusa le mamafa o vine.

E le o se mea e ofo ai, o le tele o vine o lenei vine e tele foi. I le averesi, o uluai fatu-foliga poo fua o fuamoa fuamoa e maualuga lona 3.7 centimita, ma le lautele e tusa ma le 2.8 centimita. Latou te tusa pe tusa ma le 10 kalama, e ui lava i lalo o tulaga lelei ma o le tausiga lelei e mafai ona ausia tulaga taua 15 kalama. O le paʻu o le paʻu o le berry e matagofie le amber, o le paʻu lava ia, e ui lava e le o le mamafa, ae o le umi lava, e maua ai lelei le mafai ona feaveaia.

O le paʻu o le paʻu e ufiufi i se fasi manifinifi o le paʻu paʻepaʻe (wax). O le pulupulu o vine o le a iloga i lona tino ma lona faʻanoanoa tele. O le tofo o le vine o loʻo faʻamatalaina e se mea manaia suamalie, lea e fetaui lelei ma le manogi matagofie o le manogi. E tatau ona maitauina o le aofaiga o le suka i totonu o le 100 cm3 o le volumes o le berry e 16-17 kalama. I le taimi lava e tasi, o le eletise o le 1 lita o fualaau 'aina "Arcadia" e na o le 6-7 kalama.

O le autu autu o le vine "Arcadia" o se laulau lelei. O ana laʻau matagofie ma fualaau suamalie o le a teuteuina ai laulau. Ona o le matagofie ma le talafeagai mo femalagaaiga, o nei vine e masani lava ona tupu tele mo le faatauina atu. Faʻaaoga tele i le uaina.

E uiga i le fua o le vine vine "Arcadia"

O lenei ituaiga o mea e fiafia i ai ma mea totō e tele ma vave lava. Aemaise lava, o le vavalalataina o vine o vine vine o le Arkadi na tupu i le 125 aso talu ona ulu atu i le vaitau vegetative. O le fua faatatau o le vaomatua e tusa ma le 20 kilokalama.

O nisi o le uaina ua finau finau ma le mautinoa, ona o le lelei ma le tausiga lelei o vao, i le tasi vaitau e sili atu ma le 50 kilokalama o vine matagofie e mafai ona aveesea. I le tulaga lautele, o le fua o le fualaau aina o lenei ituaiga e mai le 0.9 i le 1.5, o se ata e sili ona maualuga.

O le togavao o lenei ituaiga e mafai ona maua ai le malosi o le tuputupu ae, ae e mafai ona ola ae i se lapopoa tele. E taua le matauina o laʻau o vine vine "Arcadia" ua matua matua, e ui lava o nisi taimi latou te ono aʻafia ai le leaga o le tau. I le va o pama uma e tusa ma le 55-75% e tupu tele.

E mafai ona palotaina na o ia, e pei ona i ai sana fugalaau bisexual. E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani o lenei vine e mafai ona e viliina ituaiga eseese e pei o le "Talisman" ma le "Laura", e ui lava o ia lava e atoatoa le mafai ona vavae eseese mai isi ituaiga.

O le mea sili ona lelei o vine "Arcadia"

I totonu o Iukureini, o lenei ituaiga o loʻo sili ona lelei i vaega e tolu e sili ona aafia i le galueaina o vine: i Lviv, Zaporizhzhya, ma e le masalomia i le Crimea. O le mea lea, e mafai ona tatou faia se faaiuga e uiga i le lautele o le faʻatautaia o lenei ituaiga vine, aua afai e sili atu le lelei i Lviv, o lona uiga o le Matu o Iukureini, faapea foi i Rusia Tutotonu, o le a mafai foi ona fua lelei.

E tatau foi ona e matauina maualuga maualuga o le tetee atu o vine "Arcadia" ia sulu: O le faapalepale o le vevela i le -21-23ºOM e lelei, pe afai e te ufiufi le vao i se ata - e le faʻaleagaina e oo lava ile -26ºС. E le gata i lea, o tulaga lelei o le ituaiga e pei ona taua i lalo:

  • E matua le afaina lava i miliki - o se faʻamaʻi e ono aʻafia ai le vine ma ona laʻau, ae o vine.
  • O vine vine "Arkady" e mafai vave ona ulu atu i le taimi o le fualaau aina: i le lona lua o tausaga talu ona tui i luga o le mea tuai, ma lona tolu pe a totoina nei vine ma se fua.
  • O fualaau aina suamalie ma matagofie o vine mamago e mafai ona mafai ona feaveaʻi, lea e faʻamautinoaina e se paʻu malosi.

Fagavine vine "Arcadia" - mea e tatau ona e iloa aʻo le i totoina i luga o lau 'upega tafaʻilagi

"Arcadia" e le lava le mafai ona tetee atu i le toilalo o faʻamaʻi e pei o le oidium, faʻapea foi le fulufulu lanu. O le mea lea e le mafai ona latou aʻafia le vine, e taua tele le faia o togafitiga faʻasaina faalua i le tasi vaitau.

E le gata i lea, o lenei vine e sili lava e le taliaina ni suiga i le eleele. E taua tele le faʻatonutonuina i se isi itu, a le o lea e mafai ona maua vine i luga o vine mama.

E le gata i lea, o le vailaʻau e manaʻomia ai le gauai faʻapitoa i le taimi o le seleina O le tele o taimi e mafai ona pipiʻi le vine, mulimuli ane o le fua o le vine e fai ma mea papaʻu. O le mea lea, e sili ona lelei le tuʻuina o le tasi auʻau i luga o se tasi o fana o se togavao.

Totoina o vine "Arcadia" i luga o le fasi fanua. Fautuaga

Ina ia totoina vine lelei, e taua tele le le filifilia o se ituaiga lelei tele ma fua lelei. I le uma, o ona faʻaletonu e faigofie ona faʻaumatiaina e oo lava i le fatuina sili ona lelei. Muamua lava, e taua tele le filifilia o le nofoaga saʻo ma eleele mo le totoina o vine. A uma mea uma, o lenei laau totō e mafai ona fua mai lelei i na o tulaga lelei e maua ai se vaomatua e lava le susulu o le la ma le leai o matagi mālū malulu.

E malie foi le faitau i le totoina o vine i le autumn ma le tautotogo.

O le mea lea, o lenei aganuu sili ona mafai ona ola i le itu i saute o fale. O le eleele e sili atu ona lelei le suʻeina o se malamalama ma lafulemu, e mafai ona mafanafana lelei. E taua tele le mafai e le eleele ona faigofie ona faʻafefe vai e ala ia te ia lava, talu ai ona o le tele o le susu e aafia ai le seleselega vine.

O le a le taimi o le vine vine?

Sili atu i mea uma vine vine "Arcadia" i le tautotogo. O le mea lea, o le a mafai loa ona amata ona ola ma o le a le mafai ona aloese mai le maluluina o se vine vine poo se selu. Ae ui i lea, o le faapipiiina o vine mo le taumalulu o le a tutusa lelei. O le mea moni, i lenei auala o le a mafai ai ona maua ni vine mai se vine vine tuai, tipi ese, totō se mea fou ma, faʻapea, faʻavave le atinaʻeina o se mea fou.

O le a le ituaiga o totoina e filifili mo le totoina o vine "Arcadia"?

E pei ona maitauina, o lenei ituaiga e mafai ona faʻaleleia uma e ala i le totoina o laau ma le faapipiiina. I le tulaga lona lua, o se avanoa sili ona lelei, o le toeaina ua leva ona faʻamautuina fafie o le a mafai ai ona faʻatautaia le togavao. Faʻafetai i le totoina o le togavao o le a tupu vave tele. Faatasi ai ma se ofu lelei pito i luga, o vine e faapipiiina o le a fua lelei lelei. E tusa lava pe talafeagai le faʻaaogaina o fuifui.

Ae ui i lea, iloa e vinegrowers poto o le taimi lea o le tupu aʻe i luga o ona lava aʻa, o vine "Arcadia" e mafai ona gaosia le tele o fualaau aina suamalie. O le mea lea, afai e te le tuliloaina le tele ma vave le ulufale atu o le vine i fualaau aina, ma totoina vine mo oe lava - e sili atu le filifili i lenei filifiliga.

Faatonuga mo le totoina o vine vine "Arcadia"

Muamua e te manaʻo e faʻatau se fatuga talafeagai o lenei ituaiga. E tāua ona aʻa ona aʻafia ma foliga lelei, e le faʻamaina pe faʻagogo. O le faʻamaoniga o le aʻafiaga o aʻafiaga o le lanu paʻepaʻe o aʻa. E taua tele le lanu meamata lanu o le vaega o le fatuga. Le isi, agai i le tuusaʻo saʻo:

  • Matou te saunia le lua i luma atu. Afai o le a e totoina ni fualaau - o le avanoa i le va o lua e tatau ona i ai le 1 mita. O le loloto o le lua e faalua ona aʻa o se fatu vine.
  • E vave lava ona faʻafefeteina le lua: i lona pito i lalo tatou te moe ai luga o le palapala, aveeseina pe a eli le lua, faʻafefiloi ma humus. O lenei faluga e tatau ona ufiufi i se palapala o eleele faigofie, ina ia le mu ai le fatu.
  • A o lei totoina, e manaomia le fatuina mo le tusa ma se aso i totonu o le vai, ma vavae ese foi le malosi o ona aʻa, e faaaoga ai se fagu mataʻutia. O le tuputupu ae o laau e mafai ona faatelevaveina e ala i le saluina o aʻa i se vaifofo o se sauniuniga faapitoa ua taua "Humat". Mo le vaifofo e te manaʻomia e faʻaaogaina ai le maualuga o le 10 pata o le vailaau faʻasaina, faʻafefe i le 1 lita o le vai.
  • E tatau ona tuu i lalo se fua i totonu o se pu seia oʻo i le 5 inisi mai le palapala i le aʻa aʻa. E tatau ona eliina ma le faaeteete, ma faʻatumu malie le lua i le eleele.
  • E fautuaina e kili se lagolago i tafatafa o le vine vine, lea o le a nonoa.
  • A uma ona totōina, e faʻamamaina le fatu, ma o le palapala o loʻo siomia ai e mulumuluina.

Grafting "Arcadia" i luga o se vine tuai vine

Ina ia mafai ona faia se fua o vine vine lelei, e taua tele le saunia o le tipiina mo le vave ona fai. Ave se aʻa tele e le aoga, o le a lava le 2-3 mata. O le vaega pito i lalo e tatau ona vavae ese mai itu e lua ma se tina, o lea e lua pea "tauau". O le aʻa o le a sili atu ona aʻafia i luga o le rootstock, pe afai e te umiaina mo ni nai aso aʻo leʻi faʻamalosia i le vai. O le a afaina ai le tipiina ma togi i le "Gumat", e pei ona fautuaina i tatou e fai i le fatuga o loʻo i luga.

I luga o le faʻatauga o loʻo i ai foi sina galuega laitiiti. E le gata i le mea moni o le a manaʻomia le vaʻaia ese o le togavao tuai, ae tuʻu ai na o se mea maulalo, o le tipi e tatau ona fufulu mama. O le pito i luga o le ogalaau e tatau ona lelei atoatoa ma mama, lea e faʻamamaina ai i se ie susū. E le gata i lea, e tatau ona vaevaeina ma le faaeteete le faʻatau, ma fai ai se paʻu mo ia. Tatou amata tui:

  • O le tipi e tuʻuina i le vaevaega i se auala e paʻi ai vaega o le tipi i luga o le laau, ma le "hangers" o loʻo tumau pea i le avanoa avanoa.
  • O se vavaega e tatau ona matua tosoina, e faʻaaoga ai se ie umi e mafai ona pala. E tele vine vine na afifiina foi le shtamb faatasi ai ma se ata tifaga ina ia faatumauina le tele o susu i totonu ma puipui mai le malulu i le taimi o le taumalulu.
  • E le gata i lea, e taua tele le eliina o se lagolago i tafatafa o le ogalaau, ma o le a mausaligia ma afua ai le tipi.
  • Mo le taumalulu, o le kalama ma fusi teuteu ua ufiufi i le omea, lea o le a mautinoa ai le faasaoina o le susu i le ogalaau.

Mo le sili atu le mautu o le seleseleina ua fautuaina e faasolosolo. O lenei faiga e faia lelei ma le faaeteete, talu ai o le tipi e tatau ona pipiʻi saʻo mo le lona lua i paraffin faʻamaua i totonu o le vai ma faʻavave loa i totonu o le vai. E taua tele le le gata o le faʻaleagaina o meaʻai faʻatasi ma vevela vevela, ae ia aua foʻi e mumu oe lava.

Le seleselega lelei lelei - o le tausiga saʻo

O vine "Arcadia" i soo se mataupu o le a fiafia ia te oe i le tele o ana fua. Ae peitai, afai e tausia lelei - o fuifui vine, e pei o vine lava ia, o le a tupu tele lava.

  • E tatau ona sili atu le lelei o le tau ile tau. O le faʻamautuina masani o le suāsusu e masani lava ona faʻataunuʻuina aʻo leʻi fuga ma mulimuli mai. E le gata i lea, e tatau ona aumai le susu i totonu o le palapala i taimi o le lāmala ina ia o le seleselega e leʻi lagona le tele o suiga i le eleele.
  • Faatasi ai ma le fesoasoani a le mulching ma le faʻaofuofu o le mineral, e mafai ona e matua aʻafia ai le tuputupu ae o le vine ma ona aʻa. E talafeagai, o nei gaoioiga o loʻo faʻaalia i luga o le seleselega. O le mea lea, mulching le eleele faataamilo i le vine 3 centimeter layer of humus e tatau ona faia i le tautotogo ma le autumn, ma paluga faʻasamala phosphate fertilizers E sili atu ona lelei le faia i na o le tautotogo, ina ia le faʻaosofia ai le tuputupu ae o fafie i le tautoulu.
  • O le teuteuina o le vine vine e tatau ona faia i taimi uma i le taimi o le vine i totonu o se malologa. E sili ona lelei le faia o se ituaiga foliga o vine e 3-4. Pe a faʻapipiʻi lima taʻitasi faapuupuu e 8-12 mata. O le mea sili lava le tuʻuina i luga o vine vine vine "Arcadia" e tusa ma le 35-45 mata. Faatasi ai ma le tele o na mea, e mafai ona galuu se togavao ma se fua. I luga o laau lapoa ma matutua o le uta sili ona lelei ma 55 pu.
  • I le vaitau o le fugalaau, e taua le faʻatonutonuina o numera o fuifui i luga o pupu taʻitasi. Tuʻua sili atu tasi le fulu mo le tasi e seʻe ese. O le mea lea, o le a mafai moni e le fusi ona fausia se lapopoa ma tumu i fua tetele.
  • Ina ia puipuia vine mai le malulu, e tatau ona ufiufi. Ina ia lelei le fufuluina o vine, pe a uma ona seleseleina, e mafai ona faʻapipiʻi le vao i le eleele ma ufiufi i le palapala poʻo le ufiufi i pepa (pe a ufiufi i se ata, e taua le faʻamautinoa e le salalau le vine). E na o le totōina poʻo le faapipiiina o vine o loʻo ufiufi i se afu ua i ai le pito i lalo ma ua ufitia uma i palapala.
  • O fualaau "Arcadia" e le o teteʻe tele i faʻamaʻi eseese, o lea e tatau ona masani ona suʻeina mo le puipuia. O le numera o sprays per season e tatau ona le itiiti ifo i le lua. O loʻo faia i le vaitaimi lava lea e fafagaina ai le vine. Mo le susunuina o le maalili. Vaʻaia le puipuia o vine mai faʻamaʻi pipisi Bordeaux i se faʻasalaga e le silia le 1%.