Fua o le gaosiga

E faʻafefea ona taulimaina le au a le vili i le atunuu

Seia oʻo mai talu ai nei, o tagata fai togalaau o Ukrainian ma fugalaau fugalaau latou te le iloa po o le a le Tsikadka.

Ae o le asō, o le malo i Amerika i Saute ua salalau i le tele o mea ua avea ma se faʻalavelave tele i le totoina o laau toto.

E faʻapefea ona e iloa se iniseti parasite i lau eria, pe faʻafefea ona taulimaina ma faaauau pea ona taofia mai le alu i lau togalaau ma le togalaau - matou te taʻuina mulimuli ane i le tusiga.

Peti anufe - faʻalavelave tele

O le tufatufa atu o tsikadok na saofagā i le gaosiga o oloa mai atunuu i fafo. O nei vailaʻau e numera pe tusa ma le 20,000 ituaiga o nei iniseti. E iloga i latou i lanu susulu, lapoʻa ma mea e fiafia i ai.

I fafo, o nei mea laiti, 1 cm le lapopoa, oso i luga ole fatufatuaʻi e fafaga i luga o le vao o laau totō. O lo latou tulaga lamatia e le gata i le vaivai o le togalaau i totonu o le togalaau, i totonu o le togalaau ma fuga, ae faapea foi i le faasalalauina o vailaau pipisi, faaleagaina ai laau i le oona oona ma le fuaina o fuamoa.

Afai e leai se mea e faia, mo le vaitau o le a faʻaumatia uma ai fualaau aina i le togalaau, ma i totonu o le togalaau mo lenei mea o le a na o le 2-3 tausaga e manaʻomia ai.

E te iloa? O fua e le masani ai e foliga tutusa ma foliga ma le faiga o le gaioiga o le "mea" na maua i vae vae o le tsikadok larvae mai ituaiga o Issus coleoptratus. E taʻitasi i latou e 12 nifo. I le iniseti oso, o le masini e tapunia ma tusi. E talitonu saienitisi e le mafai ona faia se fesoʻotaʻiga i le taimi e pulea ai le tino. E oʻo atu i tausaga matua, o le a mou ese atu i fafo.

O faʻamaʻi pipisi a tagata matutua ma ona aʻa e lamatia e le togavao. Latou te togiina papatusi laulaau laititi, ave le suamalie ma meaʻai mai totonu ia i latou, ma toso le oona i le taui.

O se taunuuga o se gaoioiga taua tele, o le laʻau e amata ona lanu samasama ma pala, o le aganuu e pito mamao i tua i le tuputupu ae, lanu paʻepaʻe pe mumu. O le laau na faasolosolo malie ma mamae. Ma e televave le vave o le lapatai. Mo se iniseti matua e tupu mai i se fuamoa, o le a alu pe a ma le 20 aso. I le vaitau o le tuputupu aʻe, e tele augatupulaga o le tsikadok ua fanau mai. E faigofie ona latou fetaui i tulaga leaga: o le leaga ma le malulu o le tau e aunoa ma le faatali mo i latou lava latou te faatali i le eleele.

Faʻasologa autu

O le uiga ese o moth voocious o loʻo i ai i le mea moni e faʻapea o sui o ituaiga eseese e mafai ona nonofo i moega vavalalata, talu ai atonu e sili nisi i tomato ma isi - pateta. Mafaufau po o le a le ituaiga meaola e taatele i la tatou eria.

E te iloa? O meaʻai o le Eurymelinae e fafagaina i le po i lalo o le puipuiga o vao, ma i le ao latou te natia ai i totonu o latou faga.

Paʻepaʻe

I fafo atu, o nei moa e iloga i apaʻau papaʻe papaʻe, e ufitia le lanu samasama poʻo le lanu uliuli. O le iniseti e le faʻaaogaina meaai. O paina paʻepaʻe e tele lava ina vaaia i vine, fig, fugalaau, pauna, pateta, fugalaau, pepa, tamato, sana, apples, ma le rose vao.

I totonu o faatoaga a le aiga, e leai lava se mea totino e le 'aina e le susu. Na te faamemelo foi i le lindens, maple ma boxwood.

O le paʻepaʻe paʻepaʻe ua salalau atu i motu o le Atu Keripeane. I aso nei, o faifaatoʻaga mai le konetineta Amerika uma o le itu i mātū o le lalolagi o loʻo tauivi ma ia, agai atu i Pasila ma Mekisiko. O le faaiuga o le luasefulu senituri na faailogaina i tala le lelei mo faifaatoaga i Europa ma Asia - o paina paʻepaʻe na ufiufi uma togalaau ma fanua, e tatau ona vave faia ni fua e tau ai le osooso o moth.

O le iniseti e sili ona lelei i le mafanafana mafanafana ma le vevela, e mafai ona fetuunai i se lamala umi. I le faagasologa o le fafagaina, o se iniseti malosi e faalilolilo se mea e gaugau, mea lanu o le fatu lea e ufiufi ai pusa laulaʻau afaina, poloka le avanoa o le okesene.

I le aluga o taimi, o nei nofoaga o loʻo mataituina ai le mycelium, e puipuia ai le gaosiga.

E taua! Vaʻaia faʻatoʻaga i osofaʻiga a cicadas e oʻo i le 50%.

Faʻasalaga penisitsa

Sa faasino e saienitisi lenei meaola i le aiga o cicadas-pennits. I luga o fanua ma totonu o togalaau a ona sui e mafai ona maua mai le amataga o le taumafanafana seia oʻo i le tautoulu. O le iniseti ua uma ona ia faatoilaloina le teritori o le teritori o le Eurasian, Amerika i Matu ma Aferika i Matu. E mafai foi ona maua i le malulu Kamchatka.

Moths e iai lanu lanu lanu, o le umi o latou tino e oʻo ile 6 millimita. Latou te fiafia e taoto i lalo i se vaega o le mutia i se siosiomaga susu.

Faʻalagolago i lanu, e iloa e saienitisi le tele o ituaiga o meaʻai. O lanu samasama lanu samasama-lanu samasama ma taʻi eseese ma le leai o ni mea e le o ni mea e le masani ai i la tatou eria. I le tulaga aoao, o le ituaiga o penisiti ua pala e vaevaeina i 20 mama ma 4 fugalaau fefiloi.

O le fufuluina o le sua mai le vaomatua, o le cicada e maua ai le tele o fulu oona, ona o lona igoa.

E taua! O nisi o meaola e pei o tagata tulimanu o le fanuatanu, oe nonofo i nofoaga masani o a latou meaʻai, fafaga i le cicadas. E le gata i lea, o se tamaʻitaʻi ma se mata auro.

Green

I fafo atu, o le miti o le hemiptera, o lona umi e oʻo i le 6-9 millimita. O pito i luma o le parasite o le lanu enaena i le lanu ma se paepae paʻepaʻe i luga o le pito ma le lanu uliuli i luga o veins. O le lanu o le ulu e eseese mai le enaena i le lanu samasama. O fafine e ese mai i tamaʻitaʻi i lanu enaena o apaʻau ma lapoa tetele. Iniseti e masani ona fafaga fualaau aina, ma, e aunoa ma le vevela, osofaia uma laau ma togalaau aina. I le sefulu tausaga mulimuli o Aokuso, seia oo ia Novema, o le faataatiaina o fuamoa e amata i tafatafa ane o pupuni.

E mafai ona vaaia i luga o wheatgrass, tafatafa o le vaitafe, faaseʻe, tamai pike. I le tautotogo o loo i ai ni naiva. O le toe gaosia o le ituaiga e faalagolago i tulaga tau fesuiaiga, ae e le sili atu i le 3 augatupulaga i le tausaga.

Green cicada e sili ona fiafia i vaega o vaovao, o lea e masani ona i ai nofoaga o le gataifale ma fuga. I le taimi lava i le togalaau, o le mea muamua latou te osofaia o peaches, mulberries, plums, apples, cherries, vine and pears.

O uo faamaoni a iniseti o le siama Xylella fastidiosa, lea e mafua ai faamaʻi i laau toto ma faaleagaina vine.

E taua! O fualaau aina suamalie ma vine lea e tuu ai e le cicadas le fanau, e masani ona mafatia i le kanesa o le paʻu.

Black point

O lenei ituaiga o iniseti parasite e tufatufa atu i le itu i matu o le lalolagi. I fafo atu, latou te oso i luga o le lanu samasama po o le lanumeamata lanumoana ma ni lanu enaena, enaena uli ma samasama samasama. I le taimi mulimuli, e le mafai ona oʻo atu le pest i le 3.5 millimeters.

E fiafia o ia i le mint, sage, beans, clover, catnip, sunflowers, wormwood, pateta ma eggplants, peas, dahlias, chrysanthemums, basil, pasisa ma seleni.

A o faagasolo le vaitau o le tafaoga, e taʻi 8 tamaʻi lafu i aso uma, lea e tupu i le 10 aso. E mafai ona e matauina le pipii i totonu o lau o laau filifilia.

Pafalo

O se tagata asiasi mai Amerika i Matu e matautia tele mo vine. O lona foliga vaaia na tusia i le 1954 i Moldova. Ina ua mavae le 5 tausaga, na latou iloa ai ua i ai se cicada pafalo i Armenia, ma le tausaga mulimuli ane - i Georgia, Azerbaijan. I le 1960, na taunuu atu ai le moa i le Ukrainian Transcarpathia.

E te iloa? Hymenoptera o le parasitoids mai le aiga O Mymaridae e tuu fuamoa i fuamoa lanumeamata.
Sa matauina e saienitisi, o le mea muamua na sili ona fiafia i ai le meaʻai i se togavao e ola ai vao i le togavao o le vao, olati, maple, poplar ma blackthorn.

Ae e lei pine ae aofia ai i lana togalaau meaai togalaau uma. E faapitoa lava lona fiafia i le taumamafa i fualaau talavou. O sui o le ituaiga o meaola e eseese mai a latou paaga faatasi ai ma foliga maualuluga ma foliga mataʻutia.

O fafo, o se iniseti lanumeamata, e oo i le 7-10 millimita le umi, ma le ufiufi vae o vae, gaugau i apa e pei o ni fusi uʻu, mata mata, ma se talipupuni mau o le ua ma le tua foi.

O loʻo i ai faʻamaumauga maʻoti i itu uma e lua o lenei mea faʻapitoa, e foliga tutusa lava i foliga o gaʻo vine.

Afai e te faʻalavelave i tagata matutua, latou te le faʻaalia le faʻamalosi, a leai, latou te lele ese.

O le faataatiaina o fuamoa o le pafalo-cologuk tsikadki e maua mai i le 2 laina e oo atu i le 12 vaega i lalo o le paʻu o laau laiti. I lenei tulaga, o le filo o laau mama e matua leaga le faaleagaina, o le gutu o le gutu e amata mai manuʻa.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi e oʻo atu i totonu o moa na tuia e pathogens, faʻaleagaina ai faiga faʻavaomalo. O le iʻuga, o le maualuga o le nofoaga ua afaina e mate. E mafai ona e vaʻaia e ala i ni fusi e pei o le mama i luga o taʻau laiti.

Mai lea taimi i lea taimi o le iniseti e gaoioi i ni tuputupuaʻe matutua, i mea e tele ai le sua.

E taua! Cicada e le tuʻuina fuamoa i fiva laau.

Faʻafefea ona taulimaina se meaola

O le faʻaumatiaina o le tagata e le o manaʻomia i luga o le saite e le faigofie tele. E taua se fofo lelei i le faafitauli. Ma ina ia mafai ai ona faia taumafaiga e manaʻomia, e manaʻomia ona e galue e tusa ai ma se algorithm manino:

  1. I le taimi lava muamua i faailoga muamua o le ola o le iniseti, aveese uma aʻa ma leaga ma susunuina.
  2. Taofi le aʻa ma fualaau aina laulaau.
  3. Le togafitiga o aganuu faʻamaʻi ma iniseti (Aktara, Bi - 58 New, Fufanon, Aktellik, Permethrin, Bona Forte, Kinmiks) poo le 30% o tali o karbofos.
  4. O le pulupulu e amata mai laʻau mamago, faasolo malie agai i luga.
  5. A uma le fufuluina o laau, e tatau ona fufuluina vao o togalaau i fafie.
  6. I le taimi o le fua o le fua e le mafai ona faʻaaogaina vailaʻau oona. Afai o le anufe na ia lagonaina i lena lava taimi, e aunoa ma le faatali mo le seleselega, faʻamaʻi faʻamaʻi laau i le silenisi o le kalani (o se ipu tioata na leiloloa i totonu o le pusa tioata i luga o se pakete vai).
  7. I luga o le faapaologa laau totő ua mafatia mai le mailei, e tatau ona fufuluina laulaau ma le "30 faaopoopo".

E taua! I luga o moega i autafa o le lauloni ma aniani, e le aliali lava se ciconia.

Puipuiga

O le puipuiga sili ona lelei tomai faʻainisinia faʻatoʻaga. Aua e te paie e suesue maeʻaeʻa uma e uiga i tulaga talafeagai mo laau i lau togalaau, i le fugalaau ma togalaau. Tausia ma le faaeteete i latou.

Aua nei faatagaina le tuputupu ae o vao ma faaputuga o le susu. Fualaau faisua e minoi i le taimi. I le tautoulu, o le seleselega e le gata o le seleselega, ae faapea foi tumutumu o lau ua paʻu, ia fufulu mama laau mai vaega tuai ma le oti.

Faʻasolosolo taimi e faʻapipiʻi ai le vaʻaiga o le kari-sulu. O nisi faifaatoaga latou te faʻamatalaina le poto masani o togafitiga puipuia o togalaau faʻatoʻaga faʻatasi ma Ditox, Danadim, Tagore, Tzipi. E tatau ona faia le faʻataʻitaʻiga aʻo leʻi amataina le pupuʻu ma toe fai i se mea i le lua tausaga o Me, pe a aliali mai le moth.

Sicada ua matua toesea, o lea e le tatau ona faalagolago i se tasi o taimi i le maea ai o le muamua totoga. Mo le iuga mulimuli o le a manaʻomia ai se galuega umi mo le tele o tausaga. O lea e le tatau ona e faamasani i se iniseti vavalalata, o le mea autu o le tausia pea lea o lau 'upega tafaʻilagi ma mamafatu faʻataʻitaʻiga.