Fua o le gaosiga

Laulelei falelaau Pellionia: ata ma fautuaga mo tausiga ile

O Palonia o faʻailoa. Alofa i le paolo, faʻafefe faʻaleleia. Tali sili ona lelei ile fuga.

E mafai ona ola i greenhouses, fugalaau fugalaau ma togalaau aina.

Faʻamatalaga

Faʻafeiloaʻi i se faʻavae manogi. Ae e le pei o se falaoa, e le afaina. E le mu le palakalafa. O se faʻailoa.

E tupu aʻe i foliga o mea totō poʻo mea laʻau teuteu. Fuga e fetolofi.

Lea lanu eseese ma lapoa. I tafatafa ane o pito e mafai ona faʻauluina i se tautua laiti pe vaeluaina atoa.

Fugalaau e matua mafiafia. Faʻapotopoto i le capitate poʻo le faamalu. E tusa ma le 50 ituaiga eseese ole aofaiga atoa.

I le taimi muamua, na ola lenei laau i Asia i le talafatai o le Pasefika. O le laau e faʻaaogaina e avea o se ufiufi eleele, i le foliga o se tamai vao pe leai foi.

Ata

Ata o fale faʻapitoa Pellionia:

Tausiga ile

Ina ua uma ona faatau le laau fufulu lalo o le tapuni o le vai. Ona toe totoina lea i isi, sili atu le saolotoga gafatia. E mafai ona tupu se fugalaau ufiufi laau pe taua. O le ufiufi o loʻo faʻapipiʻi i luga o laulau 'aina, pupuni o le faamalama

Ampelnaya - e mafai ona tupu i totonu o ipu, kapeta, tusi tusi. E mafai ona tupu i luga o le hydroponics. E tele taimi e maua ai lenei laau i florariums, togalaau, fugalaau fugalaau. O le laau e foliga sili na o ia pe o siomia foi e isi fugalaau.

Teuteu

O nisi taimi e mafai ona e faʻapipiʻi luga o le. Faʻafetai i lenei faʻatinoga, o le a le alu le tagata e nofo i le fale, ae i itu. O se laʻau lautele lautele e faʻavaeina.

E mafai ona faʻaaogā faʻamaʻi gaʻo mo le fausiaina. O le mea lea, o le teuteuga e faia i le tautotogo pe a uma le fafaguina o le laau mai le taimi o totoe.

Faʻasa

O le faʻatau e tatau ona faʻamalosi ma masani. Aua nei faatagaina le eletise eleʻele e vevela. Faatasi ai ma le leai o se susu, e mafai ona mate le fugalaau.

O le filifiliga sili mo le faʻaleleia o le suavai o se suamalie itiiti o le pito i luga o le eleele.

O nisi taimi e fugaina le fugalaau vai mai le sprayer.

Faʻamasinoga

Talu ai e laʻititi le aʻa o le aʻa, e tatau ona faʻaoga papafa ma lautele lautele. Ona mafai ai lea e Pellionia ona avea ma se faʻafanua. I lenei tulaga, e aliali mai matagofie "kapeta". Afai o le aʻa e sili ona telē ma e le mafai ona faʻaaogaina mo le pito i luga - o le peti ua totoina i totonu o koneteina loloto. E mafai ona e faʻaaogā ipu, vases poʻo pa laupapa.

O le faʻamalosiina o faʻatoʻaga e mafai ai e le laau ona ola i totonu o ipu. I lenei tulaga, o le fugalaau e tuu i lalo o mata o le tagata vaai. Ma o le a le vaaia le itu o laulaau, ae o le pito i luma. O le afa o le tane e tatau ona faʻatumu i se alavai. Pepa talafeagai pe faalautele le ele.

Laititi laiti e faia i le pito i lalo o le tane. Paʻu ile moe. Pet i le ogatotonu. Fafasi i le palapala. Faʻasaina tele.

Suiga

O lenei sui o le fugalaau e ola lelei i eleele mama. E mafai ona e faʻaaogaina le fanua mo fugalaau o le fale poʻo le saunia o le mea e sui ai. O lenei mea o le a manaʻomia ai le faʻapalapala o le eleele e fefiloi ma le lauʻeleʻele. Ua faaopoopo le oneone ma le suavai lelei.

E taua tele le faaopoopo o le peat i le eleele, talu mai Pellionia alofa i se siʻosiʻomaga muʻa.

Afai o le peat o loʻo iai i ni mea laiti pe leai foi - o le mea laʻau teuteu o le a matua leaga lava le tupu. E i ai le avanoa e oti ai. Suʻeina o le laau e avea o le manava o le aʻa o le aʻa. Mo le faʻaaogāina o le faʻaaogaina tele gafatia.

Laʻei pito sili

E manaomia e le laau le faʻaleleia fafaga vave. E mafai ona e fafaga se fugalaau i le masina. I le taumalulu, ua taofia le fafaga. O oloa lelei na faatauina mo fugalaau teuteu.

O le faʻatonuga e faʻavaivai 2-3 taimi maualalo ifo nai lo le faʻamaonia i luga o le pepa. A leai, e mafai ona susunuina le laau. Ona o le siosiomaga faʻaseʻi lea o loʻo ola ai le laʻau teuteu, e mafai ai ona tupu se gaioiga e le manaʻomia.

Aua neʻi faʻasaga faʻatasi ma aʻa o le laau.

Lulu

Fugalaau e le fiafia i le vevela tele. O le vevela lelei i le taumalulu e mafai ona ese i le va o le 17-19 ° C. O le fagafao e le fiafia i mataʻu malolosi.

E le mafai ona e tausia lenei sui o le lauola latalata ane i papa vevela. Faatasi ai ma le vevela vevela vevela, e vave lava ona leiloa lona malosi. O lau e amata ona liu samasama ma pauu.

Malamalama

E tupu lelei le togavao teuteu i le loloto potu susulu. E mafai ona i luga o pusa, laulau, tusi tusi. Ae pe a tuʻuina oe e te fia iloa paolo

E faasaina le tuu o se fugalaau i luga o le faamalama ma tatala ai pupuni. E tali atu le leaga i le susulu o le la.

E susunuina e le la le laau, pe a uma ona aliali mai lanu enaena ma ua le toe toto le laau. I le taumalulu, ona o le leai o se malamalama, e mafai ona latalata atili le fugalaau i le faamalama. E le o manaʻomia le faʻamalamalamaga faʻapipiʻi faaopoopo.

Tofiga

Laʻau

Mo le faʻapipiʻiina o le faʻaaogaina pito i luga o le au. E taua le totoina o mea ia le itiiti ifo ma le toatolu tulafono. Cuttings mimilo i le vai poʻo se mea susu susu seia oʻo i le aʻa. Ona totoina lea ile eleele. Faʻavaa i le cellophane poʻo le ipu fagu. Vaʻavaʻai fafo i fafo. Ina ua uma ona maua - totoina i totonu o pusa lapoa.

Fatu

A uma ona fuga, e mafai ona e aoina fatu. E aoga mo le totoina o laau fou. Fatu tausia i se tagata e siʻitia le tuputupu ae. A maeʻa lenei faʻatinoga, e faʻapupulaina o latou germination. Saunia ni pusa papaʻu lautele.

O ia mea e totoina ai e mafai ona faʻaaogaina mo le totoina i se auala faʻapipiʻi. Ona lūlūina lea o le palapala mai se pulumu vaʻai ma ufiufi i se pipi tioata. O vaitau o lumanaʻi o lumanaʻi. A maeʻa ona totogo mai e le itiiti ifo ma le 3-4 laʻau - e mafai ona toe totoina.

Mea aoga

O Pellonia e sili fufulu le ea, faʻapipiʻiina i le phytoncides. Taunuʻu masini pathogenic ma microorganisms. Faamalolo le siosiomaga i totonu o le potu.

O nisi taimi e faʻaaogaina ai le laʻau teuteu i le kuka. Cook soup, faaopoopo i le borsch, salati.

Ae o le laau e le tatau ona faʻaaogaina e tagata e iai faʻamaʻi pipisi, gastritis ma se ulupo.

Maʻi ma faʻamaʻi

Malosia ia aafia i aphids ma whiteflies.

Mo le puipuia o se meaola laʻau teuteu na toso i lalo o le vai inu mafanafana. Muamua e tatau ona tapunia aʻa i se taga palasitika. Whiteflies e foliga mai o le paʻu paʻu. I uluai faailoga o se liona, o metotia o le pulea o vailaʻau. E fetaui lelei fualaau faasaina "Pegasus", "Aktara", "Konfidor", "Fitoverm", "Arrivo".

Afai e afaina ai le aphids, e aveesea vaega ua pisia. Ua togafitia le laau i le suauu. E mafai ona e faʻaaoga fualaau oona. A maeʻa ona gaosia, e tatau ona ufiufi le laau i se ata.

Afai e le toe fuga pe ola le laau, ona solia lea o tulaga tuputupu ae.

Ona o le mea moni o le laau o le malu-alofa, o le mafuaaga autu atonu o se malamalama sili ona susulu. E tatau foi ona faʻaitiitia poʻo le faʻateleina le faʻamalosi, aveese le fugalaau mai le vevela poʻo le faʻavasegaina o le eleele eleʻele malosi i totonu o se fale.

Faaiuga

O Palelonia o se fale toto. Lea o se vao o le eseese o foliga ma lapoa. Fua mai fatu ma fatu. E le fiafia i le faʻafeiloaʻiga masani. E ola lelei i le paolo. E sili atu le lelei o laʻei, potu toʻafilemu ma faʻaauau pea ona sasaina mai le sprayer.