Lafumanu

Faʻaaogaina o lapisi i lapiti ma ou lava lima e faʻaaoga ai le faʻaoga

Fale mafolafola mo lapiti - o le filifiliga sili mo lo latou fale. Latou te feaveaʻi, saogalemu, tatala ma vateatea - o le a avea ma se fiafiaga mo meaola e nonofo ai.

Ituaiga o fausaga

Ae e te leʻi amata fausia se fale mo le lapiti, e tatau ona e filifili tonu pe o fea e te fuafua e faʻapipiʻi ai. E lua ituaiga o mamanu - le faʻataina ma le faʻavaa (vaaiga i le auala). Mafaufau i itu uma e lua i nisi auiliiliga.

E taua! Fausiaina o se fale mo lapiti o soʻo se mamanu, aua nei faʻaogaina le palasitika. O manu o le a mafai ona gaogau ma faʻafefete i se mea faigofie pe maua ni manuaga ogaoga.

Faailoga e leai ni mea

O ia fale e faʻaaogaina pe a tupu lapisi i totonu - o la latou laumei faʻatau e laveaʻi avanoa. I lona gaosiga, na o le uamea ua faʻaaogaina, ma o le fausaga lava ia ua faʻapipiʻiina i luga o se laulau, mo se faataitaiga, o se laulau poʻo se faamalama sill.

Alatele

Alalaupapa o le alalaʻau ua i ai se faʻalavelave faʻalavelave - o se soki ua faia i faʻamau laupapa poʻo uamea ua faaopoopoina. Ia mautinoa e faʻapipiʻi se pupuni i lalo o le mea lea e mafai ona puipuia ai e le manu mai le tau.

O le a le cell sili sili ona lelei e fai

E ui lava i le tele o laupepa i faleoloa masini, ae le o filifiliga uma e talafeagai mo o tatou faamoemoega. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le puipui o le siaki palasitika o le a faigofie lava ona nutimomoia e ni nifo malolosi o manu, ma afai e te taoto le fola, ona maeʻa ai lea o le lapisi i lalo o le mamafa o lapiti. O le filifiliga pito sili ona lelei o le uamea, o ona sela e mausali le mautu ma le fesoasoani o le faʻamafanafanaina o nofoaga. O le faʻaaogāina o mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi i le vevela vevela o le a fesoasoani i lau cellola e aloese ai mai le faʻasalaga ma faʻalautele lona ola.

E te iloa? I se vevela vevela vevela, o lapisi tane e ono leai se mea e faʻamaʻi ma e le mafai ona toe fanauina fatu. E fia iloa ai o le taimi lava e pa'ū ai le vevela o le ea i le masani masani, o le toe gaosia o le tino o nei meaola ua toe faʻaleleia.

O faʻamalosi faʻamalosi e aunoa ma se puipuiga o le faʻataunuʻuina o le a itiiti se faʻaitiitia, ae e sili atu le maualalo i le malosi malosi ma sili atu ona faigofie i le fesuiaʻiga. O le manoa, e faia i le aluminium, e le fautuaina foi mo le faʻaaogaina - o lenei uamea e vaivai tele, ma i le taimi o le taotoga e mafai ona sili atu ona manifinifi e mafai ai e le lapiti ona pa'ū i totonu o pu na fausia.

Sisi o sela ma le lautele o laʻau

O tagata poto masani i le lapiti, pe a fausia fale o lapiti o soʻo se mamanu, ia fautuaina e faʻaogaina ni ituaiga se lua:

  • soso sikuea - 2 * 2 cm, le lautele o le amo - 0.4 cm;
  • laulaau faʻasalalau - 2.5 * 5 cm, le lautele o le amo - 0.2 cm.

E tatau ona e iloa o le tele o sela e faalagolago i le tele o manu ma a latou ituaiga. Mo lapopoʻa lapoa, e tatau ona filifilia se manoa tele.

Aoao pe faʻapefea ona e faia mo lapiti i ou lava lima: o se faleʻie, masini masiofo, se fale, se fale, se ipu inu, se fagu fafaga ma se sennik.

O le fale mo le tagata matua e tasi e tatau ona iai i lanu nei:

  • umi - 128 cm;
  • lautele - 80 cm;
  • maualuga - 44 cm.

Afai e te fuafua e taofi ni lapiti i totonu o le tasi fale, ona tatau lea i tamaʻi pusi taʻitasi ona i ai le 120 sikuea mita. cm mai le aofaiga atoa. O le faapipiiina o manu i totonu o nofoaga vavalalata e mafai ona oo atu ai i taua i le va o tane, malepelepe o manu laiti ma le salalau o ituaiga faamaʻi i lapiti.

E faʻapefea ona fai oe lava ia

O le mea moni, e mafai e faʻataufaʻatasi o lapisi ona faʻatau se fale faapena i soo se faleoloa fagafao. Ae, e tatau ona e taʻutino atu e sili atu le manaia ma le manaia e matamata i le ola o aisa i totonu o se fale na faia e ou lava lima.

Mea e manaomia ma meafaigaluega

Aʻo leʻi amataina le fausiaina o le fale, sauni mea nei:

  • uʻamea uʻamea;
  • pepa uʻamea;
  • polystyrene po o pepa plywood;
  • fafie laupapa;
  • fao po o sikulima.

E taua! O faifaatoaga tomai e fautuaina e fao le tagata fafaga ma meainu i totonu o se fale. O lea o le ae faʻasaoina ai meaai mai le suamalie, ma le vai mai le pala.

I le faagasologa, o le a e manaʻomia mea nei:

  • vaai;
  • hama po o le sikulifa uila;
  • laupepa;
  • seleulu mo le tipi.

Galuega alualu i luma

Ua matou saunia mo oe se auiliiliga auiliili o le fausiaina o se fale mafanafana mo lapiti. E mafai ona e iloa mo oe lava o le fatuina o se aiga faapena o se mea faigofie.

Fausiaina o puipui puipui

O le fausiaina o puipui e mafai ona amata i le gaosia o le faavaa. O le faasologa o galuega e faapenei:

  1. Saunia laupapa laupapa ma tipi i le tele o le manaʻoga ma se see.
  2. Taulai atu i le telē o le fausaga, faʻapipiʻi i luga o lona nofoaga.
  3. Faʻaaogāina o se faʻalaʻamea, fusi se faʻavaa laupapa. Mo le faʻatuatuaina faʻalagolago, faʻaoga fao ma se samala poʻo se sikulima ma se sikulifili, i le faasologa.
  4. Faʻaaogā seleulu mo le uamea, tipi le lua pito i luga ole laʻau manaʻomia mai le laina - o le a avea ma taualuga ma le fola i totonu o le fale. O le taualuga e mafai ona vave faʻapipiʻiina i se laupapa faʻapipiʻi ma mea faʻapipiʻi. Ia mautinoa e taulimaina tulimanu taʻitasi ma le pepa emery.

Matou te faia le paleti

Aʻo leʻi faʻapipiʻi le fola i totonu o le fale, e tatau ona e faʻapipiʻi se paʻu uʻamea, lea e mafai ona vave faʻavaveina ai le faagasologa o le faʻamamāina o le nofoaga o le lapiti.

  1. Mo le faia o lenei mea, toe faatulaga le fola faʻafa i luga o le pito i luga o le fausaga - e masani lava ona avanoa mo se tasi pe lua sela.
  2. Faʻaaogā seleulu e tipi ai le uʻamea, tipi se faʻamaufaʻailoga mai se pepa uʻamea - o se paleti. E tatau ona faʻapipiʻi i le mea e maua ai pe a uma ona tuʻu le fola.
  3. O le paleta o loʻo faʻapipiʻiina i fao poʻo sikula, e pei o isi faʻamatalaga faufale.

Ole mafanafana

O se tasi o vaega autu o lapiti o le taumalulu o le mafanafana lea oa latou sela ma mea eseese e faʻaogaina. O le fola o le fale e masani lava ona ufitia i le natura masani - moa, vaovao, tamai laʻau po o lau lauʻeleʻele. Mo le faʻamalosi o puipui, e mafai ona e faʻaaogaina pepa o plywood poʻo fulu. ◊Oti tipi pito i luga o le laʻau manaʻomia ma faapipii i le faʻavaa laupapa. Mo faʻamau faʻaaoga fao poʻo sikula.

E te iloa? O lapisi e lauiloa o manu e sili ona tanu. I le tasi le lua, o latou laumei ei ai le taimi e fafaga ai faalua faalua.

I le vaitau malulu o puipui mafanafana o le a puipuia ai au fagafao mai vaʻai ma le malulu. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o manu uma o nei meaola o le a mafai ona taulimaina le fausiaina o le fale mafolafola mo lapiti. I le faʻaaogaina o fautuaga, e faigofie ona e faia se fale mo oe lava ia fagafao.

Vitio: fale puipui lapiti