Fualaau faisua

Ala sili e teu ai kāloti mo le taumalulu. Fautuaga togafitiga faʻatoʻaga

O le teuina o kāloti i le taumalulu o se mea faʻanatinatiina, aua o lenei fualaau aina e faʻamaonia ai le taumalulu-taumalulu e matua leaga lava. Ae e le o se mafuaaga lea mo le le fiafia, talu ai o loʻo i ai le aofaʻiga o auala lelei.

O i latou uma e faigofie, taugofie ma e le manaʻomia tele se taimi. I auala aupito sili e puipuia ai lenei fualaau aoga, faitau le tusiga.

Faʻamatalaga faʻapitoa o fua o fualaau faisua mo le faʻasaoina

I le taimi o le teuina o le seleselega, o le faagasologa o le manava. O lona uiga o le faʻavavevaveina o le faʻaogaina o vailaau faʻasaina faʻalavelave lea e faʻaumatia i lalo. O lenei gaioiga e tupu i le tuʻuina atu o le malosi. A o manava, e faʻaalu le okesene ma faʻasaʻo le carbon dioxide.

Faatasi ai ma le tele o le aoina o CO2 i le taimi o le teuina umi o taimi, o le lelei o le oloa ua faaleagaina ma o nisi taimi e tau atu ai i lona leaga. O le teuina o fualaʻau faʻatasi ma le fuʻaina o le susu, vaivai ma faaseseina. O le suiga o le tele o fualaau aina e mafua mai i le faʻaleleia o le susu. O le salu e tupu pe a liligi maualuga le fualaau aina i lalo o le taualuga, ma leai se avanoa. O le vevela vevela o le taualuga e afaina ai foi le fogging.

O a ituaiga eseese e mafai ona teuina?

FUAFUAGA: Mo le teuina umi o aʻa aʻa, e taua le filifilia o le ituaiga saʻo.

O le amataga ma le ogatotonu o le vaitau o le umi o le umi e le tumau ai le susu, o lea e le fetaui lelei mo le faasaoina umi. Faaaoga ia mea ao le i amata le tau malulu po o le kuka.

Mo se taimi umi e teu ai, ia filifili kāloti tuai, o le umi o le fua e le itiiti ifo ma le 20 cm. O le:

  • Faʻaauau.
  • Valeria.
  • Vita Long
  • Moscow taumalulu.
  • Laula
  • Nuance.
  • Masiofo o le autumn.
  • Karlen.
  • Faʻaauau.
  • Samasoni.
  • Shantane.

E uiga i ituaiga ituaiga kāloti e talafeagai mo le umi o le teuina mo le taumalulu, faitau lenei tusiga.

Auala fiafia i le fale

Faʻafefea ona faʻapolopolo i ata tifaga?

O lenei metotia o se tasi o mea sili ona taatele ma aoga. Taualumaga:

  1. O le seleselega lelei o le seleselega, tafola pito, iloilo le tulaga. Afai ei ai ni mea leaga a le kālati, ona lafoina lea i le itu.
  2. Mo le umi o le teuina o aʻa e mafai ona muaʻi suʻeina i le afu o le sipisi. Ina ia faia lenei mea, ave le 100 kalama o meafaitino mata ma le 1 lita o vai. Faʻamalosia 5 aso.
  3. I lenei fusi, e mafai ona e faatofu aʻa mo le 10 minute, ona e taoto ai lea i luga o se ie mago ina ia latou malogo lelei.
  4. O aʻafiaga taʻitasi taʻitasi e afifi i meaʻai meaai 4-5 taimi.
  5. Ia mautinoa o loʻo afifi uma vaega o le kālati ma e le paʻi i le fualaau faisua e lata ane.

I lefulefu

O le teuina o kāloti i lefulefu e sili mo le teuina o fualaʻau i le pito i lalo. Taualumaga:

  1. Faʻapipiʻi le pefu ma le paʻu paʻu i le fua faatatau o le 3: 1.
  2. Tuu le paluga i totonu o se fagu laupapa.
  3. Fufuluina o vaomatua, aveese ia pito i luga, matutu, tuʻu i totonu o le pefu ma ni pito mafiafia o le penisina ma faʻafefeteina faʻasusu i le tuufaatasiga.
TAULAʻI: Faʻafetai i le penisina, e mafai ona taofi le faʻateleina o siama ma faʻasaʻo le fou ma le tofo o kāloti mo se taimi umi.

Faʻaaogaina o masini vai

Mo lenei auala e tatau ona e saunia ni taga ata tuai ma se gafatia e 5-30 kilokalama. Pepa lanu pepa ma fualaʻau 'aina i totonu o potu malulu. O le suavai i totonu o taga e 96-98%, o le a le fiafia ai Karoti. Ma i le taimi o le teuina o fualaau faisua, e tatau ona tatala.

Afai e nonoa, o le a faaputuputu le carbon dioxide, o le maualuga o le tele o taimi e maualuga atu nai lo le okesene. Ona o lenei mea, o le a faʻafefe ai le kariota. E mafai ona e teuina i taga tapuni, ae e tatau ona e faʻaleleia le faʻamaʻi. Tau lava o ni nai pu. O le taualumaga e faapenei:

  1. Fufuluina ma faʻagogo le kāloti (pe tatau ona fufuluina kāloti aʻo leʻi teuina mo le teuina, o loʻo faʻamatala auʻiliʻili iinei).
  2. Tuu i totonu o taga ua saunia (i totonu o le taga e tasi e tusa ma le 5-6 kaloti).
  3. Ina ia tapuni ia taga, e mafai ona e faʻaaogaina le metotia faʻamaonia tuai - uʻamea. Tuu pito e lua o le ato, i le pito i luga o le nusipepa ma savali ai i luga ma se vevela vevela. I lalo o le aafiaga o le maualuga o le vevela, o le pito o le ato o loʻo faapipii faʻatasi.
  4. E le gata i lea, o le ea mai le taga ma se fualaau faisua e mafai ona aveʻeseina ma se masini faamama.
  5. Paʻu paʻu i totonu o soʻo se atigipusa (palasitisi poʻo laupapa) ma tuu i totonu o le fale i lalo poʻo le faleoloa.

I le taimi e teu ai, e mafai ona faʻaauau le tau faʻaalu i le pito i totonu o ato. Na ia talanoa e uiga i le maualuga o le susu i totonu o le potu. E mafai ona e puipuia lenei mea e ala i le faapipiiina o le lime fua i tafatafa o taga o kāloti. E mafai ona ia gauai atu i le susu.

Teuina o kāloti i le masini vailaʻau:

I totonu o le fagu

O ipu e leai se suavai. I se isi faaupuga, o se atigipusa e faʻapipiʻiina i fafo ma leai se ea i fafo e ulufale i ai. O se auala sili lea e teuina ai kāloti, lea e tatau ona e tausisia ai le tele o fuataga:

  1. Fufuluina maeʻaeʻa kāloti ma aveese pito (pe faʻapefea ona tipi tiloti mo le teuina o loʻo faʻamatalaina ii).
  2. Umi aʻa i lalo o le paolo, ma a maeʻa maeʻa, tuʻu i totonu o taga palasitika (5-6 fasi vaega).
  3. Sauniuni e teu fualaʻau e tuu i totonu o le fale i le aso lava e tasi.
  4. O le pusa lava ia e mafai ona tuʻu i totonu o le faleoloa pe tuʻu ifo i totonu o le potu.

I totonu o le faleoloa fualaʻau

Meaʻai fualaʻau faʻaaogaina mo le teuina o le tele o fualaau faisua. Ae o lenei metotia e tasi le miti - kāloti, o loʻo i luga, o vevela ona o le tele o le susu. Ae o le matua le mafai ona maua mai le susu e le mafai, ona o lenei mea, o le a amata ona le fiafia. Ina ia faalautele le teuina o kāloti i le faleoloa o fualaau faisua, e tatau ona e mulimuli i nei taʻiala faigofie:

  1. E masani lava (i le 1-2 aso), e tatau ona faʻatau le faleoloa o fualaau faisua.
  2. Ufiufi le pito i luga o le falala.
  3. O le faateleina o le manogi o le ea e mafai ona tuu i totonu o se fagu vai.

I nusipepa

O lenei metotia e sili ona faigofie ma sili atu ona faʻatuatuaina. Pau lava le mea e manaʻomia, ma ua uma ona fufulu kātiti ua afifiina i se nusipepa. Ia mautinoa o le aʻa atoa o le meaʻai o loʻo i totonu o pepa. Lisi fualaau faisua e tuʻu i totonu o le atigipusa ma tuʻuina i totonu o se potu malulu (pe o le a le mea e tatau ona i totonu o le potu le vevela mo le teuina umi o kāloti, e tusa ai ma a tatou meafaitino).

I totonu o se masini alumini

O loʻo i ai se auala sili ona manaia e teuina ai kāloti i totonu o se masini alumini.. Afai o lenei filifiliga e teu ai ua filifilia, o le taualumaga e faapenei:

  1. Fufuluina lelei kātiti, faʻapipiʻi pito ma tuʻu i luga o se ie mago e vego.
  2. Tuu le aʻa i totonu o le tane i se tulaga saʻo, ma ufiufi le pito i luga ma se solo pepa.
  3. Tapuni le tapuni faʻamama ma tuu le pusa i se mea malulu, pe a maualuga le maualuga o le ea.
TALI: Faatasi ai ma lenei metotia o kāloti kulimi o le a taofia ai o latou foliga muamua seia oʻo ina seleseleina le seleselega fou.

Tekonolosi faʻasao i totonu o le pu

E mafai ona e faʻaogaina metotia nei:

  1. I totonu o se fafie laupapa. Fualaau faisua ua gaugau i totonu o se atigi laupapa, ua saunia ma se tapuni. Ufiufi ma faapipii i totonu o le pulou i se mamao e 10-15 cm mai le puipui. O le mea moni e mafai ona paʻu puipui, ona le pau lea o le susu i pusa. E le fautuaina e tuu pusa i le fola, e sili ona lelei le faʻaogaina o se mea maualalo. I totonu o le pusa e tasi e le sili atu ma le 20 kilokalama o kāloti.
  2. I le fofo fofo. Faʻasusu le falesa i le vai seia oʻo ina maua se vaifofo tutusa, e tatau ona aʻafia ia fualaau taʻitasi i totonu o le vaifofo ma faʻagogo. Ia saunia ni kopi i le pusa ma faapipii i se potu malulu. Lau vasega e mafai ona faʻaaoga ese. Palu eletise paʻu mama. I le 10 kilokalama o aʻa e totō 200 g o penisina o le a alu. Talu ai ona o mea faʻapitoa o le penisina, o le toe gaosia o meaola ninii e taofi.

E faʻapefea ona teuina kaloti i le pulou, aʻoaʻo iinei.

Faʻapefea ona moe?

E puipui le seleselega o kāloti e faʻaaoga ai mea mo le faʻatumu.

Matou te lisiina le mea sili ona taatele:

  1. Onion Husk. Afai e te faʻaaoga lenei mea, ona e manaʻomia lea ona saunia i se aofaiga tele. E aveese e Husk le sili atu o le susu, e puipuia aʻa mai fua mai le fausia o foo o le pala ma le salalau o le microflora pathogenic. Lili i le paʻu i fualaau taitasi ma fufulu i luga, ona seti lea o le pusa o kāloti i le pito i lalo.
  2. Softwood sawdust. Phenol, o loʻo i totonu o nila, e puipuia aʻa mai le atinaʻe o faʻamaʻi ma pala. Tuu ia kāloti i totonu o se atigipusa, ufiufi i laʻau, tuʻu fualaau faisua ma fufulu i luga. Faʻamau se fagu i le pito i lalo, ae le o luga o le fola, ae luga o le tulaga.
  3. Sand. I luga o le fola i totonu o le potu e fai se aluga mamafa o le oneone. Tuu le kāloti i le laina ma fufulu i le oneone. Laasaga e sosoo ai o aʻa e taoto i luga muamua i se siaki siaki. Toe fai le oneone ma faʻaauau i le faʻatusatusaga seia oʻo i le maualuga o le pyramid e 1 m. Aʻo leʻi faʻaaoga le oneone, togiina, ma e sili atu le faʻafefeteina mo le faʻaaogaina o le fale.
Mo i latou e fiafia i faʻamatalaga e uiga i le teuina o kāloti, ua matou saunia isi tala:

  • E faapefea ona saunia kāloti mo le teuina?
  • O le a le taimi e tatau ona aveese ai kāloti mai le togalaau mo le teuina o le taumalulu?
  • E faʻapefea ona taofi kāloti mo le taumalulu i totonu o le fale?

Faaiuga

E foliga mai o le teuina o kāloti e faigofie lava. O le mea sili o le sailia lea o le auala sili e fai ai lenei mea. O le mea lea e tatau ai ona taʻitaʻia i latou i ia tulaga e pei o le ituaiga, o le maualuga o le susu i totonu o le fogaeleele, ma mo le umi e tatau ai ona faʻaleleia ma lelei le fua (e uiga i le taimi e teu ai Karoti, faitau i ai). Filifili foi mea e sili atu nai lo le sasaa o fualaau aina, pe afai e te filifili e teu i totonu o le pu.