Laʻau

Vaʻaia togavao mo lauulu lauulu

Laʻau paʻu - o le sasa o le au faifaatoaga pe a tupu le pi pe nectarine. O se maʻi faʻalavelave faʻapupula vave ma e matua faigata lava ona aofia ai. O se fai togalaau ua filifili e ola i se paʻu i lana fuafuaga, e tatau ona ia iloa mafuaʻaga ma faailo o laulaau, ma auala e puipuia ai ma togafitiga.

Pepa leaf curls - uiga ma mafuaʻaga

O le mea lea e sili ona lamatia ma faʻamaʻi ai faʻamaʻi pipisi, lea e le gata i le leai o se seleselega, ae le gata i le oti o laau.

Uiga ma mafuaʻaga o le maʻi

O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi o le fuga o le taphrina deformans. E mafai foi ona nofo i apricot, nectarine ma almonds. O ana tama e momoe i totonu o paʻu o le paʻu, i le va o fua o fatugaʻo, i laʻau na aʻafia ma aʻa. I le tautotogo, a oʻo mai le vevela o le ea i +10 ° C, e faʻapupulaina spores ma fai ai se mycelium. O le taimi galue o le atinaʻeina o le faʻamaʻi faʻatasi ma le fafaguina o laʻau ma o latou fuga. O laulaau laititi o loʻo aʻafia e le malie i le mea muamua. E mulimulitaʻia i latou e aʻafiaga laiti, ma o nisi taimi o fugalaau ma fugalaau. E seasea ona aʻafia fua. I le taumafanafana, pe a oʻo i luga le maualuga o le vevela i luga atu o le +26 ° C, ma o lau laʻau e sili atu ona faigata, o le a ono faʻaitiitia le faʻaleagaina.

O faʻafitauli o le maʻi faʻapei o lenei:

  • A maeʻa lau laulaau ma matala, e aliali mai lanu lanumeamata i lo latou pito i luga. Aʻo tupu le faʻamaʻi, o le lanu e suia i le lanu samasama, ona mumu mumu ona fai ai lea o le enaena.

    O lanu mumu lanumumu i luga o laulaʻau o se faʻailoga e le masalomia o le faʻalelei

  • O loʻo tuʻuina i lalo o laulaau i lalo o laʻau.
  • O vaega o loʻo aʻafia o laʻau e matua mafiafia.
  • I le gasologa o taimi, o se laupega paʻepaʻe e fai i luga o nofoaga pisia.
  • O le iʻuga, e mate lau laʻau, liliu le lanu ma paʻu.
  • O le afaina o fualaau mumu e mumu ma (pe) punou. I le faaiuga o le taumafanafana, latou te vevela pe malolo i le taumalulu.
  • I fugalaau faʻamaʻi, o laʻau tele e lapoa, o la latou lanu e fesuiaʻi. Ma e masani foi ona latou pauu ese e aunoa ma le faia o ovaries.
  • O fua e avea ma susulu, latou te fausia ai fugalaau ma fusi. E nutimomoia ma e masani ona paʻu'ū.
  • O le fuainumera o fualaau aina e totoina mo le tausaga a sau o loʻo faʻaitiitia le faʻaitiitia.

Auala e puipuia ai ma togafitiga

E lua mataupu faavae mo togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi. Muamua, e tatau ona e aveeseina maʻi ma siaki mai le tagata maʻi i le tele e mafai ai - mo le mea lea, o le a vavaeeseina ai le mama, lau, ovaries ma fualaau, pe a maeʻa. O le taotoga, pe a manaʻomia, e toe faia i le vaitau o le tuputupu ae. O le mea lona lua e tatau ai ole togafitiga ole fomaʻi (fualaau e faʻafefe ai faʻamaʻi fatu) ina ia faʻamaʻoti atoa ai mea o totoe. E le gata i lea, e le tatau ona galo ia i tatou ni togafitiga masani: o le toinaina o le eleele o ogalaau, o le aoina ma le lafoaia o lau paʻu, teuteuina mama o le pale, lime faamamaina o lala ma ogalaau, faapea foi le faamautinoaina o le faapaleniina o mea taumafa ma le faasusu.

Vitio: siaki lau laʻau pi: se aotelega ma le auala e togafitia ai

Curl Peach Processing

A aunoa ma ni togafitiga talafeagai mo lauulu lauulu, o le a le manuia le peach maloloina.

A aunoa ma ni togafitiga talafeagai mo lauulu lauulu, o le a le manuia le peach maloloina.

Faagasologa Aso

O togafitiga puipuia e faavae i luga o togafitiga. O loʻo faʻataunuʻuina fualaau faʻasaina, e fai ma tulafono, o gaioiga lautele (mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi). Talu ai o nei sauniuniga e matua vevela lava, ma e mafai foi ona susunuina le laulaau ma laau mama, e faʻaaogaina i le taufaʻaiuga o le autumn (pe a uma le laʻau) ma / poʻo i le amataga o le tautotogo (aʻo leʻi tupu aʻe le fatu) pe a malolo le laau.

Laulau: faʻasologa o togafitiga e puipuia ai peach

Vaega o le atinaʻeina o peachAso faʻatatauFualaau faasaina
Aʻo leʻi tafe le suavai (aʻo leʻi tupu aʻe le fatu)Faaiuga o Fepuari - MatiVailaʻau vailaʻau e mafai ona maua
A maeʻa fugalaauOgatotonu o aprilOmea-e aofia ai ma (poʻo) vailaau faʻasolosolo
7-10 aso pe a uma togafitiga muamua
Faʻasalaga o le vavao, fua o fua ma fuaAmata mai ia Me - faaiuga o Iulai, vaeluaga 2-3 vaiasoBiofungicides
O le iuga o le vaitau tuputupu aʻe, o le suiga i se setete maloloFaaiuga o OketopaVailaʻau vailaʻau e mafai ona maua

E faʻafefea ona suluina se pi mai lau laʻau

O tufuga e ofoina atu fualaau eseese eseese mo nei faamoemoega. O isi auala mo lenei faʻamaʻi e le aoga, o lea o le a tatou le nonofo ai. Matou te faʻamatalaina faʻapuupuu ia mea e sili ona lauiloa ma mataalia, faʻamaonia ai faʻamatalaga mo le faʻaogaina o le faʻatoʻaga.

Laulau: togafitiga masani mo pulu lauulu

FaʻaaogaGaioiga galueVaega o vailaʻauMetotia o le talosagaNumera faatagaina o togafitigaUmi o le taimi ole puipuigaFaatali taimi
VAEGA4.6-dinitro-o-kaseseneVaʻaia Vailaau FaʻavaomaloE faʻaaogaina mo le togafitia o togafitiga i le faʻatonuga o le 0.5-1% ile maualuga o le vevela + 13-20 ° C. E le fautuaina mo talavou (e oo i le 3-4 tausaga) laau.Tasi i le tolu tausagaLeai se faʻamatalaga-
NitrafenNitrafenE faʻaaogaina mo le togafitia o togafitiga i se 3% fofo.Faatasi i le tausaga-
Blue vitriolCopper Sulfate (CuSO₄)Faʻapipiʻi faʻapipiʻiMo togafitiga togafitiga, faaaoga i le 3-5% fofo, mo togafitiga - i le 1% fofoFaalua i le tausaga-
Apikaila PeakCopper Chloride 400 g / LI le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaogaina, 40-50 g le faʻamalolo e faʻafefeteina i le tasi lita o le vai, ona faʻafetaui lea o le vaifofo i le 10 l. E le teuina le fofo. Talosaga mo le susunuina i le vevela o le ea e le maua lalo ifo i le 9-11 ° C.4E tolu vaiaso
ChorusCyprodinilMea faʻamaʻi faʻamaʻiO le fofo galue e saunia vave aʻo leʻi faʻaaogaina i le maualuga o le 3 g / 10l. Faaaoga i le vevela + 3-25 ° C.37-10 aso5-7 aso
Le toe afio maiDiphenoconazoleUʻu le pale i se vaifofo o le 2 ml o le vailaʻau i le 10 l o le vai. Aoga i le + 12-25 ° C.32-3 vaiaso20 aso
GatesKresoxim-methyl4 g (mo le puipuia o le 2 g) o fualaau faasaina ua ave i le 10 l le vai mo togafitiga. E tatau ona faʻaaoga lelei le fofo ile 2-3 itula.2-314 aso30 aso
Fitosporin-MLafoaia aganuu a Bacillus subtilis 26 DOona faʻamaʻiO le paʻu ua faʻaitiitia i le vai i se fua faatatau o le 1: 2 ma teuina i le vevela o le potu mo le vaitau. Mo le pulumu, 3 teaspoons o le concentrate ua faʻafefeteina i le 10 lita o le vai.Tupe leai1-2 vaiasoO fua e mafai ona 'aina i le aso o gaioiga.

I luga o le faʻatau, e mafai ona e maua se tele o faʻamaʻi o ituaiga eseese. E masani ona tupu i lalo o igoa eseese ia fualaau tutusa o loʻo natia, ia i ai le mea taua e tasi i le tuufaatasiga. E manaʻomia e le fai togalaau ona iloa o le tele o vailaau faʻamalolosi e fai ma vaisu i sigi ma pe a mavae le tele o taimi faʻaaogaina le faʻaitiitia o le aoga. O le mea lea, i le taimi o togafitiga, e tatau ona suia ia vailaau e aunoa ma le faʻaaogaina o le mea lava (faatasi ma le mea lava e tasi) e sili atu nai lo le tele o taimi faatagaina (e le faʻaaogaina le manaoga i meaola o meaola). Mo le mafuaʻaga lenei, o le laulau o loʻo faʻaalia ai igoa o mea galue malosi a fualaau taʻitasi.

Faʻamatalaga: ata taua o pi

Curl Nectarine Treatment

Nectarine o se ituaiga o peach (e taua foi o le pi, e leai se avanoa). Talu ai ona o nei laau totō e fesoʻotai, e iai foʻi a latou masani masani, e aofia ai le faʻaalia i lau laʻau. O mea uma e uiga i le faamai, o lona puipuiga ma togafitiga, ua tuuina atu i luga, e taua foi mo le nectarine, o lea e le talafeagai ai le toe fai.

O le mea moni, o le lalelei o laulaau pi o se maʻi le lelei ma e manaʻomia taumafaiga e faʻafefe ai. Ae o le maelega tatau e taulimaina lenei faafitauli e mafai ona mafai, ma o le taui o le a avea ma se seleselega lelei o fua suamalie ma manogi.