Faatoaga faatoaga

Faʻasologa o leva o le Phoenix

O le gaosia o moa teuteu o se ituaiga o mea e fiafia i ai e fiafia tagata fiafia, aua o nei mea matagofie e le o ni mea e gaosia mo fuamoa po o aano o manufasi, ae na o le fiafia matagofie.

O se tasi o mea taua o le moa ua taʻua o le Phoenix ituaiga o lenses teuteu.

Talafaasolopito o le amataga

O fua o le Fen-huan breed - o tuaa o le Phoenix i ona po nei - na sau mai Saina ma na aliali mai i le uluai meleniuma AD. E oo lava i le taimi na i ai o latou faaseʻe umi, ae e puupuu lava nai lo le Phoenix o loʻo i ai nei. Mulimuli ane, o nei moa na i fafo atu i Iapani, lea na i lalo o igoa Yokohama-tosi ma Onagadori na avea ma teuteuga o malumalu i le lotoifale ma maota o le emeperoa, ma e le mafai ona faatau mai nei manulele, ae na o le mauaina o se meaalofa pe faatauina mo se mea taugata tele. O moa ua leva ona fafaguina i luga o vaalele maualuluga ma vaapiapi faapitoa, i le pito i luga o le fafaga ma vai. O se faafitauli ogaoga o le savali a sea fagafao: mo nei faamoemoega o se taavale solofanua mo le siʻu o se manulele na masani ona faʻaaoga.

E te iloa? E ese le moa mai le tele o manufelelei e le manaʻomia ai lona faamoega, ae tuu ai fua i soʻo se latalata ane.
I le 1878, na paʻu ai le Phoenix i Europa: Muamua i Siamani, ona sosoo lea ma Egelani ma Farani. I le valu tausaga mulimuli ane, na aumai ai le fanau i Moscow, ae o le sosaiete i le lotoifale o faifaatoaga moa e le mafai ona faamautinoa le tele o lona fausiaina. Sui o aso nei o le fanau na maua ona o le fausiaina o le gagana Iapani Onagadori ma Yokohama-Toshi. I totonu o Europa, na maua e moa ua leva ona maua tulaga o latou ituaiga, mea na faia e tagata tomai faapitoa Siamani, ma na latou faatapulaa le umi o le laina Phoenix i le tolu mita.

Faʻailoga faʻasologa

O le ituaiga o loʻo faʻamatalaina o se mea faʻanoanoa, o le manulele fiafia ma se siʻusiʻu faʻaopoopoga. E i ai ni feeseeseaiga a alii ma tamaitai.

Siaki foi ituaiga o meaola matagofie o moa e pei: Araucana, Ayam Tsemani, Hamburg, Sina Saina ma Sebright.

Rooster

E tusa ai ma tulaga masani a Sialani, o le moa e tupu ile 2-2.5 kilokalama, ma le moa i le 1.5-2 kg. O foliga vaaia mamalu o le tane e maua ai se tino saʻo ma se lautele, toe faʻaloʻo, toeitiiti vavalalata i le laufanua lumbar. O le moa ua i ai se siʻusiʻu maualalo, volumetric ma le mafolafola i itu. Talu ai o le genotype o le Phoenix e leai se gaʻo e faʻamalosia ai moliaga faaletausaga, o le siʻusiʻu o nei manulele o loʻo faʻaauau pea ona tuputupu ae i latou uma ile ola, faʻaopoopoga i le tausaga pe a ma le 0.9 mita ma oʻo atu i le tolu mita i le matua. E laʻititi le ulu o le manulele, faʻapipiʻi i se selu faigofie. O le beak e tutusa lona lapopoa ma e lanu po o le samasama, o mata e paʻu moli. O le moa o loʻo i ai ni paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe ma uila uumi uumi. I luga o lona ua i ai le fulufulu ma le umi o fulufulu o loʻo i tua o lona tua. O le fulufulu i le pito i lalo e faʻapupulaina foi i le olaga atoa, o lea e mafai ai e le tele phoenixes ona mitamita i se uumi umi ma le paʻu e natia uma ai le manava. O apaau o le manulele e pipii mau i le tino. O vae o se mea e masani ai, ma se paʻu o fulufulu mamoe. Metatarsus thin, dark with blue or green tint. Faʻafiafia fulufulu - faigata ma vaapiapi.

E taua! O le uiga iloga autu o le ituaiga Fenix - lona siʻusiʻu umi. Afai o se manulele e pupuu ona fulufulu, ona o le mafuaaga lenei mo lona teenaina. O le le lelei mo le sui o lenei ituaiga e taua foi o le mumu lobes.

Poula

O chickens e ese mai i le taʻavale i se tino maualalo, laʻititi, ma le matagofie. O o latou ulu ua faapaleina i se tamai, saʻo, tu i lalo ma mama laiti taliga taliga. O le siʻusiʻu e faʻasaga, faʻapala i itu uma e lua, e umi, ae puupuu nai lo le moa. Fulu o le siʻusiʻu siʻosiʻomaga - faʻaloloa, faʻaalia foliga o se sabre. O le siʻusiʻu e iloga i le manaia tele ma e umi ona fulufulu fulufulu, e faʻasolosolo i pito, e ufiufi ai le au. E le pei o le moa, o le i ai o pulu e le o se mea leaga.

Faailoga mai fafo

O le ituaiga e 5 lanu paʻu faavae.

Lanu lanu

Pusa. O le leo autu o le enaena, e foliga tutusa ma le chernozem. O le ulu ei ai se lanu uliuli enaena, ma liliu atu i se mumu mumu i vela uliuli e tu i luga o fulu. O le mamao e mulimuli mai i le lanu o le ua, o le vaega pito i lalo o le manulele e uli, o le tua ma apaau e enaena. Fulu fulu Ou te faʻatonuina - uliuli, II poloaiga - enaena. O le siʻosiʻomaga o le Cocktail ma faʻata o loʻo i ai se vevela, o le teuteuga sili lea a sui o lenei lanu.

Saili pe fia le tele o moa o loʻo ola: fale, laulau, faʻafefe.

Poula. O loʻo i ai se lanu vaʻavaʻaʻi, faʻafefeteina. O le ulu uliuli e pasi atu i se ua lanu enaena ma se lanu enaena enaena i luga o fulufulu. O le fulufulu o le pito i luga e sili ona lanu enaena, faatasi ai ma pogisa pouliuli ma le lanu lanumeamata. Fulufulu - lanu enaena, ma laʻau moli, e aunoa ma se gutu i le pito i luga o le tino. I luga o le pusa o le chestnut o loo i ai ni tamai uliuli laiti, o le manava ma vae o le manulele e enaena uliuli, ma o le siʻu e uliuli.

E te iloa? I aso anamua, i Iapani, o le aga masani o le tausiaina o tagata e sili ona taua i le faamalama o fale e lauiloa, ma ave i fafo mo se savalivali, fulufulu fulufiti i se mea e pei o papillotok.

Orange mane

Pusa. I luga o le ulu, ua ma le pito i lalo - lanu moli. O le tua ma apaʻau e enaena le enaena, o le pito i lalo o le tino ma vae e paʻu. O le fulufululu fulufulu o le muamua poloaiga e uliuli, ma o le poloaiga lona lua e mama samasama i fafo. O faʻata ma le siʻusiʻu e uliuli ma se uʻamea oʻame.

Faitau foi pe faapefea ona tausia moa i le tau malulu.

Poula. O le ulu o le enaena enaena, o le ua e samasama-lanu moli ma speck black. O apaau ma le afa pito i luga o le tino e paʻuʻu enaena, e faʻaalia e tamai lanu uliuli ma fulufulu mamoe. O le atigipusa o loʻo i ai se paʻu lau paʻu manino. O le manava ma vae e sinasina, o le siʻusiʻue uliuli.

Paʻepaʻe

O sui o lenei lanu e tatau ona matua sinasina ma e le o sina vaega o isi lanu. E le faatagaina le i ai o se tamai samasama.

Mane siliva

Pusa. Leʻau, ulu ma le mamao ei ai se tala siliva ua lauiloa, tua ma apaau - paepae. O le moa uma o le moa ei ai le manulele uliuli ma se vevela lanumeamata. Fufulu fuluʻu I order - black, II order - paʻepaʻe fafo.

Poula. E sili atu le taofiofia nai lo se moa. O le ulu e sinasina le kiona ma se lanu siliva matagofie, ua faaopoopo i luga o le ua. O le lanu o le tino e enaena enaena, o le pusa o le beige, ma le matua e latalata i le moli. O le manava ma vae e fulufulu, o le siʻusiʻu e matua paʻu.

Laʻau auro

Pusa. O le pito i fafo e foliga tutusa ma le moli-maned, naʻo le lanu o fulufulu i luga o le ulu, le ua ma le pito i lalo e latalata i le samasama ma se moa metallic.

Fulufaʻi auro i le fale - pe faapefea ona fausiaina.

Poula. O le lanu e foliga tutusa ma le moa manua, ae faʻasalaga i le lanu samasama lanu.

Gaoioiga aoga

O Phoenixes e le o faamoemoe mo aano o manufasi ma totoga fuamoa, e ui lava o tagata atamamai e le masani ai latou te matauina le manaia o a latou meaʻai. E oʻo atu i le 2.5 kilokalama, o le moa e masani ona le sili atu i le 2 kilokalama. O se moa moa e fua mai i le 100 fuamoa i le tausaga, o le fua aupito maualuga o fuamoa e oʻo i le 160 fuamoa. O laumei e laiti, mamafa e oo i le 45 g, lanu samasama.

E taua! O saienitisi faifaipea mai le Iunivesite a Iapani o Nagoya, e ala i le fausiaina o le ituaiga, na mafai ona tuputupu ae Phoenixo lona siʻusiʻu na oʻo i le umi o le 11 mita. O se sui e 17-tausaga le matua o lenei ituaiga ma le 13-mita le iʻu na faamaumauina i le atunuu e tasi.

Dwarf Phoenixes

O foliga mai o le ituaiga ituaiga eseese o ituaiga, e faaopoopo atu i lona laititi, e le ese mai le tulaga o le ituaiga. O lona siʻusiʻu na faʻaititia foi lona tutusa, ma lona umi e oʻo atu i le 1.5 mita. O le mamafa o le moa avefeʻau o le 0.8 kilokalama, moa - 0.7 kg. E le gata i lea, o le tuʻuina atu o laumei e le sili atu i le 60 fuamoa i le tausaga ma se fua o le fuamoa e tasi e tusa ma le 25 kalama.

Le lelei ma le le lelei

Faʻasologa manuia:

  • foliga matagofie;
  • leai se gauai i meaai;
  • filemu filemu;
  • fua o fuamoa.

Faʻasologa o agavaʻa:

  • manaomia tulaga e le o tulaga masani o le taofia;
  • le le fiafia i le faagasologa o le savali;
  • faigata faʻapupulaina.
Afai e te fiafia i manu felelei ma e mafai ona tuʻuina atu Phoenix i ni tulaga lelei e ola ai, ona avea lea ma sui o lenei ituaiga. O se fiafiaga matagofie tele, faʻapea foi ma le maofa ma le fiafia oi latou o siomia oe ua mautinoa. E le gata i lea, o le ae fesoasoani i le faʻasaoina o lenei ituaiga masani ma matua le masani ai o moa.

Vitio: chickeni phoenix