Pavali pavali

E faʻapefea ona tuʻuina paʻu paʻu i totonu o le atunuʻu

I le tele o faletaʻi e mafai ona e vaʻaia le pa laupapa ua. O le faʻamaeʻaina o auala o le atunuu ma paʻu paʻu o se auala sili ona aoga ma taʻutaʻua e faʻatulaga ai le teritori i tafatafa o le fale, o le mea lea o le fesili "E faʻapefea ona ou tuʻuina se tile i oʻu lava lima?" tupu tele lava.

E faʻapefea ona filifili se tile i le atunuʻu

Pe a filifilia le ituaiga o vaʻavaʻai i le atunuʻu (mai le paina paʻu) e tatau ona e gauai atu i mea o loʻo gaosia. Ia mautinoa e toe iloilo le igoa, o loʻo faʻaalia ai le tekonolosi gaosiga ma le tuufaatasiga o le fofo. E le gata i lea, filifili se tui, fuafua lona nofoaga o le faataatia. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le fetuunaiga o se ala savali i lalo o le ulufale a le taavale, e sili atu le faʻaaogaina o pusa tioata ma le mafiafia o le 4.5 senitimita. Afai o lau sini o le auala savali i totonu o le atunuʻu (faataamilo i le fale), ona sili atu lea ona filifili se fale taʻavale (o lona mafiafia e le sili atu i le 3 simita).

E taua! E tusa ai ma uiga i fafo o le tui e ono fesuisuiai.
Ia mautinoa e filifili pe e te manaʻo i se mea lamolemole pe lamolemole. E taua foi le gauai atu i lona lanu, atonu e ono tumu ona o le taugofie o paʻu, ma i le tele o le taimi, o lea ituaiga o le a le aoga.

Vaʻaia ma le faʻaeteete le tile, pe afai o lona itu i fafo e pisia, e te iloa, i le gaosiga o lea mea na faʻaopopoina ai le oneone ma le oneone. Afai o le tui mo lau alalafaga e tatau ona sili atu ona matagofie ma foliga matagofie, lanu e le masani ai, ona faʻalogo lelei lea i le tui ile foliga o fua. O lenei tile e tele ituaiga lanu ma e faigofie tele ona tuʻuina.

E te iloa? Tuiina o poloka e lua, faʻalogo i le leo. Afai o le leo e tutuli, o le fofo o se mea le lelei ma e ese le leaga, ma afai e manino le leo, o le tui ua lava lona maualuga.

E faʻapefea ona saunia le faʻavae, eli ai se lua

Aʻo leʻi amata ona e faʻataʻoto, e tatau ona e saunia le mea e paʻu ai le tui. Tusa lava pe o le a le lapisi e te filifilia, e tatau ona e eli se mea e faʻaaogaina ai se oneone oneone oneone i lalo o paʻu paʻu. O le loloto o le eleele ua aveeseina e mafai ona fuafua i le na o le fuafuaina o le o le lumanai, aua o mea uma e faalagolago i lona ituaiga ma le tele.

A maeʻa ona aveese le eleele faʻaopoopo, faʻapipiʻi ma le faaeteete le masi. Ona tumu lea o le pu i le lototele. Afai o se ala savali, ona lua 20 senitimita lea, ae afai o loʻo e fausiaina se alatele poʻo se paka moli, e tatau ona e faʻaopopoina le papa o lapisi i le 30 centimita. Sasaa oneone i luga o lapisi, pe a ma le 10 inisi. Tufa atu i luga atoa o le laufanua ina ia faʻatumu uma le vaeluaga o vaeluaina. Afai e tatau ai, aua le fefe e faatumu le oneone. I le iʻuga, e tatau ona e maua se uili lelei atoatoa, lea o le a pauu atu ai lau tui.

Lafoaʻi o le paʻu

O le tuaoi e taua tele le sao i le faataatiaina o le ala savali i le fale mai le faapipiiina o paʻu. Muamua lava, e faʻatinoina galuega teuteu, ona e tuʻuina atu i ai se tino mautinoa i le maeʻa maeʻa. Ae peitai, e le na o le pau lea o le galuega o le paʻu. Ua faʻapipiʻiina foi mo le faʻamalosia atili o le faʻavae ma le puipuiga mai le faʻaumatiaga.

O le faʻapipiʻiina o le paʻu o se mea taua i le taimi o le faʻapipiʻi o paʻu pa. E pei lava o pa, e faigofie tele ona faʻapipiʻi, o le mea e faʻapipiʻi ai ou lava lima i le fale e moni lava.

E faʻapipiʻi le vaʻai e te manaʻomia:

  1. Faailoga le vaega o le a faʻapipiʻi ai le tuaoi ma faʻamalosi le manoa i le va o pine.
  2. Lisi se faaputuga i lalo o le pupuni. Toto le pito i lalo mo se mea mautu.
  3. Faatumu le lua i le otaota ma le oneone, susu i le vai.
  4. Fai se vaifofo o lapisi, oneone, vai ma le sima.
  5. Faʻamauina se paʻu i totonu o le fagu. Laʻasaga ma faʻatumu i le moli.
  6. Afai e faia ni vavae, e tatau ona sasaa i le paluga o le sima ma le oneone, ona faaopoopo lea o vai.

E taua! O le loloto o le fagu e tatau ona sili atu le maualuga nai lo le loloto i lalo ole fale.
A maeʻa mea uma, faʻapipiʻiina ia ala i le atunuu o le a le o se faafitauli, ma i le faaiuga o le ae maua se faʻalagolago ma le lelei.

Faʻapipiʻi le faʻapipiʻiina o le tui

Aʻo leʻi amataina lau taʻavale, e tatau ona e saunia mea uma e manaʻomia ma mea e manaʻomia, faʻapea foʻi fuafua le tulaga maualuga o le nofoaga ua filifilia. Faafetai ia te ia, o le a le paʻu le suavai i luga o le ala, ma tafe malie i le eleele.

Faʻavaʻa

I le taimi lava lea ao le i faia, e tatau ona saunia se aluga i lalo o le tui (o se vaega o le faʻamamaina ma le oneone). Mo lenei mea e te manaʻomia:

  1. Faʻasolo le manoa, lea o le a faʻasaga ai le ala savali;
  2. Faʻasagaga lelei ia tusitusiga muamua, faʻatulaga le tulaga faʻavasega faʻatasi ma le fesoasoani o le fausaga o le fausaga;
  3. E faʻapefea ona e faʻaleleiina le oneone i luga o le eleele? Faʻaaogāina o se faʻailoga e faʻavasega le oneone i luga o le maualuga o le twin uamea.
E te iloa? E mafai ona faʻavasega le maualuga e ala i se vaega o se auala poʻo se maʻa masani maʻa.
A maeʻa le faʻavasegaina atoa o le eleele, faʻamama sina oneone laitiiti, ae aua le susu. Ona o lenei mea, o le a avea le aluga ma mea e sili atu ona lelei ma fetuunai i le tulaga manaomia.

Faʻapipiʻiina o fale

A maeʻa ona sauni le uila, e mafai ona e faʻaauau le tuʻuina o le pa laupapa i le atunuʻu ma ou lava lima. E sili le amata mai le elemene autu o le laufanua poʻo mai le faitotoa i luma. Aʻo galue, e tatau ona pipiʻi le tui ile base. O vaega taʻitasi o loʻo faʻapipiʻiina i se poloka laupapa ma se faʻama paʻu. Ina ia faia lenei mea, tapuni se pa i luga o se tile ua uma ona faataatia i le nofoaga saʻo. A maeʻa ona tuʻuina uma elemene o le tui, ia faʻagasolo le laupapa i luga o se ipu faʻavavevave, lea o le a fesoasoani i le faʻauʻuina o le mea e faʻaaogaina.

Pe a faʻapipiʻi paʻu, e taua le manatua e tatau ona tuu le va i le va o elemene taʻitasi. E le gata i lea, pe a faʻatau, e tatau ona e ave i lalo tulimanu, o loʻo i ai tafatafa tafatafa.

Laasaga mulimuli

A maeʻa ona faʻapipiʻi le paʻu ma tuʻu i ou lava lima i le maeʻa, e tatau ona e pasi vaʻa i le va o taʻaleʻa: faʻasalalauina le oneone oneone i luga o le vaega atoa o le alalaʻau ma makaina i se salu i luga o vaʻa uma.

Vai le vai i luga o le vai, ae aua le soona fai, a leai e te ono lamatia le fofo mai vai. Faʻasala pito pito o le ala ma se miliili, pe a manaʻomia.