Masini faʻapitoa

Faʻamatalaga faʻapitoa ma talafaasolopito o le taʻavale DT-20

DT-20 vaʻaia - O le measina moni lenei o le saienisi a le atunuu. E ui i le piriota o lona faʻamalolo, o lenei iunite ua lauiloa i le va o atinaʻe faʻatoʻaga ma tagata tagatanuu masani. Malosiaga, le mautonu i le tuua ma le mafai gafatia e galue e tusa lava pe i tulaga sili ona matuia o le tau na avea ai lenei tauva ma se mea moni o lona taimi, e aunoa ma se tasi o galuega taufaatoaga mo le tele o tausaga. Peitai, i lo tatou taimi, e le o le toʻatele o tagata latou te iloa tonu le amataga o le talafaasolopito o le inisinia o mea taufaatoaga, ae o le a le mea o loʻo i tua o mea fou faʻaonaponei faʻaonaponei fou. O le mafuaʻaga lea tatou te tuʻufaʻatasia ai i lenei lomiga ni auiliiliga, ma ia iloa ai foi le mea na tuulafoaʻia e le taʻavale DT-20 mea uma.

Alive io tatou taimi

DT-20 vaʻaia - O se faʻalapotopotoga o le uila afi, lea ua fuafuaina mo galuega eseese o galuega. E silia i le 12 tausaga o le gaosiga o lenei masini na faia ai ni fesuiaiga ua suia ai le taʻavale. E tusa ai ma faʻamatalaga aloaia, na faʻataʻapeʻapeina e le taʻavale le laina o le fausaga i tua i le 1969. Ae ui i lea, o lenei mea e le afaina ai le lauiloa i le au faifaatoʻaga i le lautele o le USSR. Mo le taimi atoa o le faasaolotoga e tusa ma le 250,000 kopi na faia, o nisi o nei mea na faaulufaleina mai i Farani ma Holani, ae o le tele o taavale na latou o ese e manumalo i le lautele o le tina.

E te iloa? O se iunite i le avea ai ma se taʻavale na fausia i le 1825 e se tagata Igilisi e igoa ia Keely. O le kopi muamua e i ai le afi eletise maualalo, ae e faigofie lava ona feaveai ma tago i ituaiga uma o palapala.

Na faʻaaogaina le taʻavale i vaomatua, atumauga mauga ma luga o le fanua mo le tele o tausaga, talu ai e le o le masalosalo i soo se tasi o le au masalosalo. O le mafuaaga lena e maua ai i aso nei.

O le DT-20 o loo faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i nei aso i nisi o faatoaga ma, e ui lava i lona matua, e sili ona lelei le tele o galuega, ma o nisi taimi e oo atu ai i se tau e aunoa ma se totogi e tusa ma le $ 1500 US. Ae ui i lea, o le tele lava o nei meatotino o tekinolosi e mafai ona maua e avea ma faʻamatalaga o falemataʻaga. O le DT-20 o loʻo faʻaalia i Saratov, o loʻo faʻaalia i Sokolovskaya Hill, i le Falemataʻaga o le Areto o le aai o Bulgar (Tatarstan), i le Cheboksary Museum of the History of the Tractor, ma o se tasi o mea taua o le aai Belarusian o Deep.

E te iloa? O uluai trakesi na faʻaaogaina e le militeli e avea o se malosi malosi mo le felauaiga o auupega mamafa. Mo faamoemoega tau faatoaga, o nei masini na faatoa faaaogaina i le 1850.

Le talafaasolopito o le taʻavale DT-20

O le DT-20 o le isi laasaga i le atinaeina o le taʻavale o le 50s o le luasefulu seneturi. Na suia e le masini ia ituaiga tagata lautele mai le Kharkov Tractor Plant i le XTZ-7 ma le DT-14. HTZ-7 o se tasi lea o iunite muamua na faʻatuina i le teritori o le USSR. O le atinaʻeina o le avetaʻavale ma lona faʻalauiloaina i vaega uma o le olaga i le vaitaimi ua maeʻa, na maua ai se malosi malosi i le atinaʻeina o le tele o alamanuia. E le o se mea e ofo ai ona o le maualuga o le manaoga mo na masini na mafua ai le maeʻa o le 5 tausaga i le 1955, na faʻatuina atu ai e Kharkov engineers se faʻataʻitaʻiga fou, e taʻua o le DT-14.

E ui i le mea moni o le DT-14 sa faʻalautele i luga o le tele o suiga fou o le atinaʻeina o mea tau inisinia, ae e leʻi eseese lava le faʻalauiloa i le faʻaleleia o tomai faʻapitoa. E ui lava i le lelei o le gataifale, na mafua ai le tele o faafitauli mo avetaavale, talu ai e manaʻomia le penisini e amata ai, e ui o le vaega lava ia e naʻo le suauu tiso.

Matou te fautuaina e te faitau i le auala e filifili ai se taʻavale mo le galue i luga o le fanua, e uiga i foliga o mini-traks: Uralets-220 ma Belarus-132n, ma aʻoaʻoina foi le auala e faia ai se taʻavale tele mai se taavale uila ma se taʻavale tele ma le gau fausaga.

O le soloia o lenei mea sese i suiga mulimuli ane e lei foia ai le faafitauli, o lea na toe foi mai ai le au Kerikov engineers mo se robot.

I le 1958, na oʻo mai ai le vaega muamua o traketi DT-20, ma seia oo i le faaiuga o le 1969, o le gaosiga o masini e leʻi taofia.

O le mea fou na faia i luga o le faavae o le DT-14, ae ui i lea, na i ai le tele o suiga fou.. O lenei mea na saofaga ai i le mea moni e le gata ina sili atu le faʻatuatuaina ma le faʻaaogaina o le taʻavale, ae o loʻo faʻatusalia foi se iunite lautele mo soʻo se galuega faʻapitoa.

Mo le atoaga o le faʻataʻitaʻiga, na faʻatuina atu e le au Konesia Kharkov suiga nei:

  • DT-20-C1: o uiga faʻakinolosi o le faʻataʻitaʻiga na filifilia i se auala e fausia ai le fesoasoani sili mo le suotosina i le va o laina o aganuu eseese;
  • DT-20-C2: masini mo galuega faʻale-aganuʻu lautele, na faʻaaogaina foi e avea ma se taʻavale mo vaʻa mamao;
  • DT-20-C3: O le oloa faʻatau atu o le taʻavale, e le pei o ona muamua, i le C3 na faʻaaogaina tele eletise ma faʻaogaina ai apaʻau lautele. E le gata i lea, na saunia e le au mamanu le faʻataʻitaʻiga ma vae, moli faaopoopo ma faʻamautu mo le laulau laisene;
  • DT-20-C4: toetoe lava a tutusa ma le C3, o lona eseesega autu o le toe faʻaaogaina o le pule i lalo o le auala tauagavale;
  • DT-20-C5: O le taavale na faia i se poloaiga faapitoa mo Falani ma Holani. O lona eseesega autu mai faʻataʻitaʻiga na faʻataunuʻuina muamua o le faʻapitoa faʻapitoa o moli pito i lalo e tusa ai ma tulafono masani o tulafono a nei atunuu. E le gata i lea, o le iunite ua faaleleia le eletise afi e ala i le faapipiiina o se eletise eletise.
E taua le taʻua o masini faapitoa na faia i luga o le faavae o le DT-20, ae faʻatasi ai ma le fesuiaiga o taavale. O ata nei ua taʻua:

  • DT-20V: vaega e siakiina, fuafua e galue i togalaau vine ma se laina avanoa i le itiiti ifo i le 1,5 mita;
  • DT-20K: masini faʻapitoa i le vaʻai laina o aganuʻu uumi uumi. O le taʻavale na i ai ni faʻailoga o le uila, ae faʻatasi ai ma le lautele o le faʻamaonia ma fuataga nai lo faʻataʻitaʻiga;
  • DT-20U: o se taʻavale vaʻaia, ua fuafuaina mo le faʻaogaina o le faʻaogaina atili o le vavalalata, faʻapea foʻi ma mea faigaluega mo faʻatoaga.

E te iloa? Na faʻaalia muamua le trak track i le 1903 faʻafetai i taumafaiga a le enisinia Amerika ma tagata faufale Benjamin Holt.

Le faʻaalia ma le gafatia o le taʻavale

O le taʻavale DT-20 o se masini faifaatoaga faʻatoʻaga, lea sa faʻaaoga lelei mo le galue i togalaau ma fanua, faʻatasi ai ma se taʻavale mo manaoga eseese i vaomatua, faletalimalo ma galuega faufale. E ui lava i lona maualalo o le malosi, na mafai e le au mamanu ona fatufatuina se vaega e mafai ona faigofie ma faigofie-i-le pulea, ma o le masini vailaau oona na maua ai se tulaga faapitoa i le taavale.

O le taʻavale e iai ona foliga faʻapitoa mo lenei ituaiga meafaigaluega. O ona uili pito i tua e sili atu nai lo le lapoa o uili pito i luma, lea e mafai ai ona faʻaaogaina i luga o soo se ituaiga o eleele lafulemu. O uili o loʻo puipuia mai i luga e apaʻau mai palapala, lea, e fuafua i le ituaiga o fesuiaiga, o loʻo pipii i paʻu uʻamea poʻo le faʻaogaina o puipui. E leai se faʻavaa mo le DT-20, o le enisinia, o le eletise ma le pito i tua o se faʻavae faʻapitoa lea e faʻapipiʻi uma ai isi masini. E leai se taualuga i luga o le taʻavale, peitaʻi, i nisi suiga, ei ai ni faʻapitoa faʻapipiʻi mo le faʻapipiʻiina o se talipupuni.

Faamasani oe lava i traks: MT3-892, MT3-1221, Kirovets K-700, Kirovets K-9000, T-170, MT3-80, MT3 320, MT3 82 ma le T-30, lea e mafai foi ona faʻaaoga mo eseese ituaiga o galuega.

Tusa lava pe o le a le ituaiga fesuiaiga i le DT-20 trak, e mafai ona e suia le tulaga o le mea mulimuli ma le umi o le au. O ia manipulations e mafai ai ona setiina le umi o le lafoaia o le eleele ma le pito umi. O le eletise o le taavale e fesuisuiai, e fesoasoani i le faagaoioia o le iunite i le saoasaoa lava e tasi e pei o le tua ma luma.

O ia faaiuga tetee e faʻatatau i faʻataʻitaʻiga talu ai e fesoʻotaʻi ma taumafaiga a tagata faʻatau mamanu e fatufatu se taʻavale masani mo le galulue faatasi ma ituaiga uma o mea taufaatoaga i le gaosiga o mea e maualalo ma ola umi.

E te iloa? O le manatu e fatu se taʻavale e aunoa ma se faavaa e pei o se monolith e tasi mai le afi, o le eletise ma le pito i tua e aofia ai Henry Ford. O le mea lea, na faʻaititia ai e le kamupanī le tau o le mamanu o le taavale ma faʻaogaina i le tele faifaatoʻaga.

Faʻamatalaga faʻapitoa

O le itu taua tele o le taʻavale DT-20

Uiga Faailoga
Moli afiTesea
Taofia o le palapala0.046 kg / cm2
Faʻamalosi le matau0.125-0.72 t
Muamua vave i le 1600 rpm5.03 km / h
Vaavaaia le maualuga i le 1600 tpm15.6 km / h
Lisi maualuga i le 1800 rpm17.65 km / h
Toe faʻaopoopo i le 900 rpm0.87 km / h
Mata muamua masini afi13.2 kW
Uluai vave1600 rpm
Lisi maualuga1800 rpm
Fuainumera afi afi1 fasi pepa
Faʻailoa12.5 cm
Piston stroke14 cm
Malosiaga pito i maualuga45 l
Faʻamatalaga faʻapitoa ole fafie200 g / hp i le tasi le itula
Pusa tafaogafetuʻunaʻi
Faʻasologa o le itu i luma1.1-1.4 m
Umi aupito maualuga o le faavae umi1.63-1.775 m
Laititi pito i luga o le pito umi1,423-1,837 m
Taofia maualuga0.515 m
Faʻasalaga maualalo0.308 m
Aofaʻi o le mamafa1.56 t
O le lautele o le lautele ma se fuataga o le 1.1 m1.31 m
Le maualuga maualuga i le nofoaga o le faʻaoga1.231 m
Le maualuga maualalo i le nofoaga o le pulou1,438 mita
Umi pito maualuga (faʻatasi ai ma le faʻapipiʻi)2,818-3,038 m

Vitio: iloiloga o le taʻavale DT-20

Faʻasologa ma le mamafa

O le DT-20 se taʻavale e sili atu ona laititi. O le tele o itu o le masini e 2818 mm x 1300 mm x 1231 mm, maualuga 3038 mm x 1300 mm x 1438 mm. I le taimi lava e tasi, o le leai atoa o le faʻavaa na tele lava ina faʻamalosia lona mamafa, talu ai e le sili atu i le 15,600 kilokalama.

E taua! O le mamanu o le DT-20 vaʻaia e le maua ai ni faʻamau faʻalava mo paleni o maʻaleʻale ia e talafeagai mo le faʻafesoʻotaʻi o paʻu i le eleele. O lenei faaletonu ua faʻaaogaina ona o le faʻatumu o pneumatics i le vai.

Inisinia

O le taʻavale e i ai le afi e fa-taʻavale e aofia ai le tasi paʻu. O le ituaiga malulu e felafolafoaʻi, tapuni le vai e faʻaaoga e avea o se mea malulu. Ua saunia se eletise eletise mo le amataina o le afi. O le afi ei ai se masini faʻapitoa e faʻaitiitia ai le vibration. O loʻo i ai faʻataʻavalevale tutusa e lua, tutusa paleni. O le pamu fafie e faigofie, tasi-vaega.

Tuuina atu

Tuuina atu i le DT-20 faigofie, masini. I le va o le afi ma le gearbox o se fusi faʻamalosi, e aofia ai se puʻupuʻu se tasi. A o faagasolo le taʻavale, e le o tapunia. O se 'au e pule e fesoasoani i le pulea o lenei pipi.

O le faʻasalalau e i ai le 4 'au, faʻapea foʻi ma le mafai ona fesuiaʻi. Ole maualuga o le saoasaoa e le silia le 15.7 km / h, ae o le faateleina o le saoasaoa o le afi i le 1800 i le minute, o le saoasaoa e faateleina i le 17.65 km / h.

E taua! Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le afi i le maualuga, o lona vaivai e tupu tele i le tele o taimi, o le mea lea, e tatau ona faatelevaveina le afi e le sili atu i le 80% o le malosiaga maualuga.

Faʻataʻavalevale

Chassis DT-20 e aofia ai vaega nei:

  • uili ma le pito i luma;
  • tua ma uili;
  • laina laulima laina;
  • faʻataunuʻu o le anufe anufe faʻatasi ma le taʻavale lua;
  • faʻaogaina le tino.

Faapipii Meafaigaluega

I le avea ai o se mea faigaluega mo ausilali mo le DT-20, e mafai ona faʻaaoga soʻo se vaega o loʻo i ai se masini taʻavale, lea e mafai ona faʻaaogaina e faʻaaoga ai se masini eletise. O le tele o taimi e faʻaaogaina ai i latou o mea nei:

  • LNV-1,5 pickup;
  • PAV-000 tagata faimalaga;
  • ONK-B pulumu;
  • Osh-50 vaelua;
  • pipiʻi ABH-0.5;
  • Faiga faʻavae mo le faʻatauina o PVF-0.5.

E taua! E le fautuaina le mauaina o meafaigaluega faʻaonaponei mo le galulue faatasi ma se kamupanī DT-20, talu ai e masani lava e le tutusa fesoʻotaʻiga ma le iunite.

Faʻalogologo faʻaonapo nei

Ua tuʻuina atu e le iunite se faailoga e le mafai ona faʻasalalau i luga o le talafaasoloʻaga o le alamanuia o le taʻavale. Na avea o ia ma se mea totino moni o masini faifaatoaga o lona taimi, o le mafuaʻaga lea na maitauina e le tele o tagata mamanu le manuia o Kharkov engineers. O faʻatusatusaga alualu i luma na faia i luga o le faavae o le iunite:

  • T-25: atinaʻe o le Vladimir Motor-Tractor Plant, na fausiaina mai le 1972 i le 1973;
  • T-25A: o le masini o le Vladimir Motor Tractor Plant, na muamua faʻasolosolo le laina faʻapotopotoga i le 1973 ma o loʻo gaosia e oʻo mai i lenei aso;
  • MTZ-50: O le iunite, na gaosia e le Minsk Tractor Plant mai le 1962 i le 1985;
  • MTZ-80: taʻavale mai le Minsk Tractor Plant, na gaosia mai le 1974 e oo mai i le taimi nei;
  • T-40: o se taʻavale na fuafuaina e le Lipetsk Tractor Plant, na gaosia mai le 1962 i le 1995;
  • LTZ-55: o le meatotino a le enisinia o le Lipetsk Tractor Plant; o se taʻavale na gaosia mai le 1995 e oʻo mai i le aso nei;
  • Agromash 30TK: o se tasi o mea aupito sili ona lata mai fou mai le Vladimir Motor Tractor Plant, lea na sau mai le laina o le fonotaga i le sefulu tausaga talu ai.

Faʻamatalaga a le tagata faʻataʻitaʻi o le taʻavale DT-20

Talu ai o nisi o au uo e fiafia i lenei tagata tuai tuai, na iu ai ina ou filifili e fatu se autu e uiga i le DT-20. O lenei avetaʻavale o loʻu aiga mo le 30 tausaga. I taimi o Soviet, ua leva ona i ai muamua. Ou te le iloa le tele o le tulafono i lena taimi, ae o le ulu o le vaavaaiga faʻapitoa a le setete na tuʻuina atu le faʻatagaga e faʻatau ma saunia pepa mo le avetaavale, lea na faʻasaoina se avetaʻavale taʻavale i Lithuania mai le uamea, natia mo le tele o tausaga ma faʻatau atu i Latvia. O tausaga taʻitasi matou te maualalo ai le galuega mo ia, ona o matua ua matua ma e na o le tasi le povi na totoe. Ma i luma atu sa i ai se faatoaga lelei. Faatasi ai ma loʻu tama, na tele lava ina toe faaleleia le taʻavale i le taimi e tasi, o le tulaga tau tomai na lelei, ae e le mafai ona valiina i luga o nei 30 tausaga.

I le taimi muamua o le a ou lafoina iinei ia ata. Afai ei ai se tasi e fiafia i se isi mea, e mafai lava ona ou uuina se ata, taʻu.

//content3-foto.inbox.lv/albums/m/menips/1K62-29-01-2011/DSC07908.jpg

//content3-foto.inbox.lv/albums/m/menips/1K62-29-01-2011/DSC07933.jpg

//content3-foto.inbox.lv/albums/m/menips/1K62-29-01-2011/DSC07941.jpg

//content3-foto.inbox.lv/albums/m/menips/1K62-29-01-2011/DSC07924.jpg

//content3-foto.inbox.lv/albums/m/menips/1K62-29-01-2011/DSC07923.jpg

//content3-foto.inbox.lv/albums/m/menips/1K62-29-01-2011/DSC07920.jpg

//content3-foto.inbox.lv/albums/m/menips/1K62-29-01-2011/DSC07915.jpg

//content3-foto.inbox.lv/albums/m/menips/1K62-29-01-2011/DSC07915.jpg

maris_grosbergs
//www.chipmaker.ru/topic/155751/

O le DT-20 o le meatotino moni a le saienisi ma le tekinolosi. I ni nai tausaga, o lenei iunite na mafai ona manumalo i loto o tagata faigaluega faifaatoaga ma mo se taimi umi na avea ma faataitaiga o le tekinolosi mamana, faatuatuaina ma faamaonia. O le mafuaʻaga lea i le isi taimi mulimuli, o le tele o tagata mamanu sa faʻaaogaina le galuega manuia a le au engineer Kharkov e faʻaleleia ai le lelei ma le le lelei o masini mo galuega ma togalaau.