Laʻau

Narcissus: faʻamatalaga, tulaʻi, tausi

O Narcissus o se sui o le vasega o fuʻa amataga o le tautotogo. Saienisi e tusa ma le 60 ituaiga eseese o loʻo tutupu i Europa i saute.

I le faaopoopo atu i le lauiloa, na foafoaina e le natura, ua aumaia e tagata le tele o vaega o lenei laau toto. O le fugalaau na lauiloa ai lona faʻafetai i lona faʻaaogaina i le mea manogi, vailaau faʻasolopito.

Faamatalaga a Narcissus

O le laau e manaia, lauusiusi. O loʻo i ai laulaʻau basal o foliga vaaia. E tele lapoa, o loʻo i ai uma faʻataʻitaʻiga e tasi ma faʻataʻitaʻiga carpal. E i ai la latou manogi manaia, e laʻititi le paʻu i foliga, 6 cm le lautele. O se fugalaau teuteu, aemaise i le amataga o le taumafanafana - i le tautotogo o le tautotogo, lanu samasama ma paʻepaʻei luga. O uluai sui o lenei laau matagofie e amata ona fuga vave i le taimi e paʻu ai le kiona. E i ai se lanu paepae o petals. E le o toe umi ae suia i latou i ituaiga matagofie ma fugalaau tetele.

Eseese o le taffodil

I le taimi nei, e silia ma le 30,000 ituaiga eseese o daffodil. E i ai le vaevaega o ituaiga fugalaau i vaega o ituaiga e 13, pe a na o le tasi le natura. O fua o totoe o le satauro o hybrids. Aʻo leʻi aʻoaʻoina tagata e atinaʻe ituaiga fou o laau totō, o lanu o daffodils sa naʻo lanu paʻepaʻe ma samasama. I le taimi nei e eseese mea, o ituaiga o lanu eseese, e afua mai i tulaga masani i le kulimi.

E i ai ituaiga e mafai ona suia o la lanu i le taimi o le faʻavaveina o le faʻagasologa. O ituaiga taitasi ua maua i se faʻamoemoe faʻapitoa. O nisi na fafagaina faapitoa mo le teu oloa, o nisi mo le taumalulu e ola i totonu o se fale. E eseese, teuteu, latou teuteu togalaau.

Tubular

O pamu samasama e tutusa le uumi e pei o le paipa. E i ai se tutusa i se kesi kalama. Lelei mo le fausiaina o falaoamata meaalofa.

Latou te faʻaalia lelei i latou i tulaga o le fugalaau i le taumalulu, teuteuga o le togalaau. I Rusia ma atunuu CIS, latou te maua aʻa.

Faʻasaʻupu tele

O le tele lea o talosaga faʻavaomalo. E na o le 1 le polo o loʻo i luga o le puipui, o le pale o le fugalaau e laʻititi lona maualuga, e tusa o le tolu o le umi o petals.

O le tele o fugalaau e sili atu i le averesi, e oo i le 12 cm. E i ai la latou lanu samasama, lanu paʻepaʻe o le pale.

Faʻalelei-faapaleina

O loʻo i ai se laʻau malosi, o loʻo i ai se fuga tele. O lona lautele e 8 cm. O le pale lava ia e laʻititi lona tino. E iloga i latou i le tuputupu ae lelei ma le ola umi.

Faʻasalaina i se manogi manaia ma le manaia. O i latou o le kulupu lautele, e lelei atoatoa mo teu falaoamata, teuteuga o togalaau.

Terry

O lona igoa lea mo le fausaga o le terry, lea e mafai ona ufitia e le gata i le pale, ae faapea foi ma le fugalaau lava ia. Petals e masani, samasama, paepae, moli. E i ai faʻagasologa o peti mumu.

E faalagolago i le ituaiga, e mafai ona maua taitoatasi pe i vaega. Lelei mo le fausiaina o lapisi. O le le lelei o le le lelei o le timu.

Triandrus

O se mea uiga ese o le laitiiti tele o fugalaau. Faapipii i luga o le au, o le 5-6 kopi. O le au lava ia e maualalo, o le pale foi e laʻititi, i le foliga o se samasama, lanumoana.

O le avanoa o le laititi laʻititi o laau totō, faʻateleina le lelei. E fetaui lelei mo le totoina i totonu o se vili maa. O le le lelei o le le lelei o le tetee atu i le maualalo o le vevela.

Cyclamen

O le siaki e laiti i le tino, o loʻo i ai i luga o le 2 "faanoanoa" o laiti o laititi. O le palealii ei ai lona tino afifi, vaapiapi. O petals o le laau ua toe foi i tua.

E lauiloa i le mamanu o taʻitaʻa, faʻasologa o maʻa.

Jonquillium

Toeitiiti tutusa le manatu e pei o le muamua. O le eseesega o le oʻo atu i le 7 fugalaau o loʻo i luga o le 'au e tasi. E sili atu le lapoa nai lo o latou alo, ia i ai ni palealii lapotopoto. Latou te maua se manogi matagofie, foliga matagofie. E talafeagai mo togalaau papa

O lau o le fugalaau e tutusa ma vao. Toeitiiti lava o ituaiga uma o daffodils o lenei ituaiga e fiafia i le mafanafana ma e fautuaina mo le galueaina i totonu o vaega mafanafana o le atunuu.

Tacetous (multi-flowered)

O le fugalaau e malosi, e oʻo atu i le maualuga o le 33 cm. O pulumu e mafiafia, laiti i le telē, e sili atu le umi atu nai lo petals. O le lanu e sinasina, samasama.

O le pale lava ia e masani ona moli. Eseese e taugata i Siberia mo le fuga i le taumalulu. Ae ui i lea, e le talia toleniga maualalo, latou te manaʻomia ni fale puipui.

Poetic

O se tasi o matua. O se foliga matagofie, manogi matagofie - o le pepa asiasi o ituaiga o ituaiga eseese. O fugalaau ei ai se lanu paepae. O le uʻamea e faʻaloloa, o le pale e maualalo, samasama, e faʻataʻatia e se lanu mumu sesega.

Faʻapitoa, puipuiga i le leaga o le tau, faigofie le alualu i luma i le aoauli. Faʻatoʻa lelei mo meaʻai.

Apu

O le pito sili ona laiti, o le tasi e taʻi le 5 cm le lautele. Paʻu puʻupuʻu e laiti. O le lautele lapopoa e foliga tutusa ma se logo, o petals e vaapiapi ma maamaa.

Faamanuiaina i samasama, lanu paepae. Lelei mo le fuga i le tau malulu i luga o le faamalama.

Faʻasalaga

O se mea iloga o le ituaiga o ituaiga o fugalaau fugalaau. O le mafuaʻaga lea ua maua ai e laau tetele ni foliga matagofie ma matagofie, o le lagona o le i ai o le laina lona lua o petals ua faia, o fugalaau latou foliga foliga mai e pei o le pata. O le fugalaau e maualuga, o le fugalaau e tasi, 10-12 cm le lapopoa. O ituaiga eseese ei ai lona faamoemoega lautele.

Ae ui i lea, o le teuteuga, faʻalelei foliga vaaia e ono paʻu i le taimi ona o malulu malulu. Faʻasoa lelei, latou te mafaia ona toe faʻafoisia uma o latou foliga muamua. E fautuaina e le au fai togafiti ia totoina i latou i nofoaga lafulemu, ia vavalalata ile taimi malulu.

Isi laffodils

O le vaega lenei e aofia uma ai ituaiga, ituaiga e le maua se nofoaga i vaega agavaa. E i ai so latou faamoemoega lautele.

Meaola

E aofia ai i totonu o se tasi o mea aupito sili ona tuai, e aofia ai faʻataʻitaʻiga vao.

E matua talisapaia lava mo mea o loʻo i totonu o suauu taua.

Tuputupu ae o taffodils

O le tele o ituaiga ma ituaiga e masani ona faʻaaogaina. O lona uiga e mafai ona latou ola i soʻo se ituaiga o fanua tatala, i le fale, i luga o le faamalama.

O le faagasologa o le tuputupu ae o le daffodil e sau mai le pusa. O le tele o aniani e le mafaamatalaina, o le daffodils foi e aofia ai. Latou te totogo i taimi uma o tautotogo, ma avea atili ma matagofie i tausaga taʻitasi. Ina ia ausia se lalelei sili atu ona matagofie, e tatau ona tuu i totonu o le paolo, pe i le la.

E leai ni mea totō e faʻatau i le eleele. Na o le pau le mea e manaʻomia e lelei ai le vai. E mafua lenei mea i le mea moni o daffodils e fiafia tele i le susu, ae aua le faʻafefeina le vai. E mafua ai le tulaʻi mai o le pala, e le mafai ona faʻaleleia.

O lenei laau e totoina e pulufana, e tamaiti. O le tipiina i lalo o eletise o lona uiga o se faailo e uiga i suiga tatau o le tulaueleele. Ina ia faia lenei mea, a maeʻa lau lau, ona eli lea i luga o pulu. A maeʻa ona latou faʻasolosoloina, e faʻamagoina i se mea pogisa. Ona auina atu lea i le teuina. Ae peitai, afai e teli i le leva o le taimi, o le a afaina ai le lelei.

Taimi faʻaleleia

O le taimi aupito sili ona talafeagai mo le tulaueleele o le faaiuga o le taumafanafana poʻo le amataga o le tautoulu. O le totoina o loʻo faia i le palapala i le loloto o le itiiti ifo i le 10 cm. I lenei tulaga, o le mamao i le va o vaʻaiga e tusa ma le 15 cm.

Laffodils e tusa ai ma o latou natura o laau le lelei, vave ona fetuunai i tulaga o le tau o lo oi ai.

Daffodil Care

O le lafoaʻi e le faigata foi. Na o le pau lava le uiga o fugalaau o le faateleina o le fiafia i le eleele. I le taimi o le fugalaau, o le faʻaleleia lelei o le faʻaleleia o nofoaga totō e faʻamautinoa, o le mea lava lea e tasi i le isi 5 vaiaso o le a maeʻa.

Ole fufuluina o lapisi, faamamaina o faʻamaʻi maʻi. Ina ia faʻaleleia le maualuga o le maualuga o pulu, i le faaiuga o le fuga, e fautuaina e tipi le fugalaau. E mafua lenei mea ona o le daffodil o loʻo faʻaaluina le tele o lona malosi i luga o le faagasologa o le fua o le fatu. O le mea lea e le faʻaaluina ai e le laau le malosi i luga o fatu, ae taʻitaʻiina i latou e faʻamalosia le pulou lava, o le a vavae ese. Ae, afai ei ai se manaʻoga mo le toe gaosia o laau matagofie i le faʻaaogaina o fatu, ona e le manaʻomia lea e aveese le limasini.

O mea e fiafia i ai i le eleele e tuʻuina atu i na nofoaga o loʻo i ai se maualuga o meaʻai o le gaʻo ma le potassium. I lenei itu, i tausaga muamua o le tuputupu ae, e tatau ona fafaga le laau. O le uluai fafagaina e tupu i le tautotogo, i ni mea laiti. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le sili atu o le vevela e faigofie lava ona avea ma sooga o faʻamaʻi. E mafai foi ona afaina ai laulaau; o le a tele naua ma vaapiapi foliga. O le laei pito i luga luga lona lua e fai i le taimi e alu ai le fugalaau, e maua mai i le faaopoopoina o le eletise ma le potassium.

E tatau lava ona totogi le taulaʻi i le oti masani o laulaʻau mamago. E leai se mea e tatau ona e vavae ese oe lava, oti ese. Ina ia aua le vaai atu i ni mea leaga o laulaau paʻu, e mafai ona e aveesea le taffodils mai se nofoaga lauiloa. I totonu o le togalaau, ua fautuaina e mulch le nofoaga e tulaueleele ai. Faʻafeiloaʻi lelei le aʻafiaga o foliga o le togalaau fugalaau, ma i le taimi lava lea e puipuia ai mai le tau.

Daffodils o laau toto e ola vave, latou te vave fausia ni togalaau matagofie. Latou te ola e aunoa ma le toe gaosia, ma le tausiga lelei, mo le itiiti ifo ma le 6 tausaga. Faʻaitiitia le foliga o le fugalaau i le gasologa o taimi o lona uiga o laau totō e totoina tele, e manaʻomia ona faʻamautu. I lalo o tulaga masani, o le vaevaeina o ia ituaiga laau e manaʻomia ile 5 tausaga.

O le totoina o mea fou, faapea foi ma le totoina o fugalaau ola, e tatau ona faia faapitoa i le faaiuga o le taumafanafana ma aʻo lei amataina Oketopa. E tatau ona tolu taimi le maualuga o le pusa. I le "mamafa", eleele eleʻele eleelea, ua fautuaina ina ia toto laau i luga o le oneone, o le a sili atu ona lelei le faʻaleleia o alavai.

Daffodils lava latou e fetaui lelei i vaega o le tautotogo e faamalosia ai. Aʻo tuputupu aʻe le daffodils i totonu o se ulo, o lo latou puʻupuʻu ua paʻu'ū. O lenei auala e manaʻomia pe a manaʻomia e fetaui ma kopi e mafai.

Na fautua mai Mr. Dachnik: o se taffodil i se laufanua

Ona o le tele o ituaiga mea eseese, o laffodils e masani ona faʻaaogaina e fatu ai se mamanu faʻapitoa o togalaau. O nisi vaega e masani ona faʻaaogaina i tulaga masani o le tuputupu ae, faatasi ai ma isi fugalaau e fuga mai i le amataga o le tautotogo.

Faatasi ai ma le manaʻo ma le poto masani, e mafai ona fatuina se tuufaatasiga o meaola ma ituaiga o daffodils i se auala e 5 masina le umi o le totoina.

O le ituaiga laupepa sili ona masani ona faaaoga. E mafua lenei mea i le nofoaga o le tele o fugalaau paʻepaʻe, faʻaalia le lanu i luga o se tapoleni mamā, o fugalaau i luga o mea taʻitasi taʻitasi.