Lafumanu

Rabbits of breed Squirrel

Sa amata ona amataina lapisi lapisi i se taimi ua leva.

I le taimi nei, e 83 ituaiga o manu.

O se tasi oi latou nei o le laumei.

Sei o tatou faamasani i nei sui o le lalolagi lapiti i nisi auiliiliga.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasia

I le gasologa o galuega tifaga, na atiaʻe ai e le aufaipisinisi se foliga fou o lapiti, lea na maua ai e le lalolagi e le gata o aano o meaai, ae o ofuvae matagofie, lea e taugata i le gaosiga o le lapisi.

Tala faasolopito

O le ituaiga na maua i le amataga o le 20 seneturi (1916) i Siamani e ala i le sopoia o lapiti o Vienna Blue ma Havana. O le ituaiga meaola fou sa faaigoaina o Belka, aua o le fulufulu o le manu sa foliga tutusa i le fausaga o se ofuvae squirrel.

E te iloa? Tame rabbits na amata i le Stone Age, ae o le Emepaea Roma na mafua ai le atinaʻeina o le lapisi o se pisinisi.

Faʻaaliga ma faʻauiga

Faʻasologa o faʻatoʻaga faʻatoʻaga:

  1. O le mamafa o le tino maliu e eseese mai le 3 i le 4.3 kilokalama.
  2. O le umi o le tagata matua e le sili atu ma le 50 cm. O le tino e eleelea, e tutusa, tutusa.
  3. O vae e tele, e atiaʻe ma lautele.
  4. O le ulu e laʻititi lona lapopoa ma taliga o foliga masani, e le sili atu i le 15 cm, faʻafefete i luga.
  5. O le pusa e lapoa, o le lapiti ei ai se sau.
  6. O le pito i tua e lautele ma saʻo.
  7. O ponaivi e manifinifi ae malosi.
  8. O le lanu o le lanu o le lanumoana, o le manava e mama i le leo. E i ai tagata taitoatasi o le lalac lanu.
  9. I le 4 tausaga le mamafa o le lapisi o lapiti pepe e oʻo atu i le 3 kilokalama, lea e manatu o le mamafa sili ona lelei o fasi fasiga.

Faatonuga

Muamua, o le vaaiga na faʻaalia o se mea teuteu.

Saili po o le a le ituaiga o lapiti teuteu o se tasi e sili ona lauiloa. Ma ia e faamasani foi i mea taua o mea o loo i ai ituaiga ituaiga lapiti o lapiti e pei o se lanu pupuu lauulu, lanu moana Viennese, ma le fox dwarf.

I le aluga o taimi, i le faagasologa o le faʻaleleia atili o le tulaga lelei o le ituaiga o meaola, o le taulaʻi i meaʻai ma paʻu ua suia. Ae o le oloa autu o le paʻu, lea e sili ona taua ona o lona valivali, lea e le manaʻomia ai le lanu paʻu.

Uiga

Ua maua e Rabbits se tagata faauo, agaalofa, latou te fiafia e fesootai ma latou lelei lelei ma tagata. I le nofo toʻatasi, e mafai e manu ona amata ona faʻavaivai ma faʻavaivai.

E matua atamai lava ma atamamai, faigofie ona toleni, e aofia ai le masani lelei i le fata, lea e mafai ai ona tausia se manu i le fale e aunoa ma ni faafitauli.

E taua! Afai o le taimi o le nofo toʻatasi e mafai ona umi, e sili atu le i ai o ni lapiti se lua, faʻapea foi ma le faʻatau mai meataalo - polo, polo polo.

Malosiaga ma vaivaiga

Uiga lelei o lapiti:

  1. Quality fur, taua i totonu o le falemaʻi fuā.
  2. O manu e faigata ma fetaui lelei i soʻo se tulaga.
  3. Mo meaai e aunoa ma le faʻaaoga.
  4. Ua lelei le atinaʻeina o le faʻatina o le tina, o le mea lea e maualuga ai le ola o le fanau.
  5. O le aano o le aano e manaia ma malu.

Faʻafitauli:

  1. Laititi maualalo.
  2. Gaosiga o susu susu.

E te iloa? O se manu e mafai ona oʻo atu i se saoasaoa e 55 kilomita i le itula ao tamoe, e ui i le mea moni o le vao e lele 70 km i le itula.

Aisea e le lauiloa ai i Rusia ma atunuu tuaoi

O le ituaiga e leʻi mauaina lona tufatufaina atu i le teritori o atunuu CIS muamua ona o le fanau mai i totonu o le palapala e le sili atu ma le ono lapiti ma le leai o le susu ao fafagaina tamaiti. Aufaifaatoaga e sili atu le lelei o latou gaioiga ma le tele o aano o aano o manu ma faga.

Fans and enthusiasts, faifaatoaga i faatoaga tumaoti o loo auai i le faasaoina o le ituaiga ma le tausiga o ituaiga.

A maeʻa ona e aʻoaʻo e uiga i lenei ituaiga o mea lelei, e uiga i lona le mautonu, e mafai ona e amata amataina le faʻaleleia o aʻafiaga, lea e mafai ona maua ai oe i meaʻai lelei ma meaʻai. Ma e mafai ona e faia lenei manu matagofie i le fale e pei o se uo e toafa.