Fualaau aina

Manumano lauiloa: faʻatupulaia o tomato "folau Iapani"

A aunoa ma tomato ma le ola e le tutusa. Tomatoes i le salati, tamato i totonu o le sami, mo le teuina, mo adjika, mo le caviar ... E le mafai ona e lisi uma na mea.

O le tofo o soʻo se ipu e mafai ona faʻaleleia ma faʻaleleia ma le fesoasoani a lenei fualaau suamalie.

E le na oa tatou faifaatoʻaga o loʻo aumaia ni ituaiga fou, o loʻo galulue le au saienitisi i le lalolagi atoa, e taumafai e aumai ituaiga eseese ma mea fou ma faʻasao i faʻamaʻi ma le leaga o le tau.

Tomato "Lolomi Iapani": faʻamatalaga o le ituaiga

O se ituaiga fou fou i Rusia, e ui lava o le au faifaatoaga i le itu i sisifo latou te fai mai sa fafagaina i tatou. "Iapani a Iapani", ua taʻua ona o foliga o le fua, o le a avea ma tagata lauiloa i lo tatou atunuu. Na talisapaia e le talimalo lona uluai tofo ma le lelei. "Lolomi Iapani" o se mea e le taua. E leai se laʻau e sili ona lelei - 2-4 kg ma le 1 vao. O le ituaiga o le laʻau masani - o le taimi o le vaitau 110-120 aso.

A oʻo ina tupu aʻe i luga o le eleele, e mafai ona ola e oʻo i le 1.5 mita, i totonu o se kiona e tuʻuina atu ai se sasa e oo i le 2 m. Manaomia le nonoa ma le pine.

O Tomato e tele ituaiga, e fuafuaina e le lanu o le fua. E i ai "'olo a Iapani" mumu, lanumoli, uliuli, piniki ma auro. O tamato uma lava e foliga mai i luga o le paʻu ma se mea itiiti, o le mamafa - mai le 100 i le 200g.

O ituaiga taʻitasi e iai lona lava tofo, e sili ona suamalie, e afaina ma faʻatasi ai ma se toʻatasi. "Iapani a Iapani" auro ua i ai se suamalie suamalie, e masani ona faaaogaina o se fua. O le paʻu o le fualaau aina e pala, ma le pulupulu, lea e mafai ai ona fetaui mo le vaʻaia ma le teuina.

O fua o le "truffle Iapani" e fetaui lelei lava mo le gaosiga ma mo le taumafa fou. O le tele o fai togalaau e totoina a latou ituaiga eseese ina ia mafai ai ona maua se matagofie matagofie ma le matagofie o fugalaau i luga o le laulau ma totonu o apa.

Ata

Ata o tomato faʻataʻitaʻiga "'oloʻo Iapani":

Fautuaga mo le tuputupu ae ma le tausiga

"Iapani a Iapani" e masani ona tupu i le 1-2 laʻau. Fiafia ina ia 5-6 gutu e totoe i luga o le ala. I luga o se pulumu 5-7 fualaau aina e ola. I luga o le togavao masani lava 2-3 palatini matutua, o le fua o le fua e sili atu ona pupu i se tulaga o le matua matua. E ola lelei i le eleele, ae na o le 1.5 m. I totonu o le greenhouse, o le sasa e oʻo atu i le 2 m, lea e mafai ai ona maua fua tele.

O le faʻavaeina o le Tomato 40 x 40 o le nofoaga lea o le a lava mo le lelei o meaʻai o le vao. E totoina i le eleele i le faaiuga o Me, i le faasologa, mo le lua masina muamua atu, i le amataga o le faaiuga o Mati - o le amataga o Aperila. Afai e tatau ona totoina i totonu o se fale koli, ona totoina lea o fatu i le amataga o Mati, ma e mafai ona lafo atu i le falemafa i le aso 1 Me. O le seleselega mai le fale kuka e amata ona aoina i le afa lona lua o Iuni.

O le eseesega o loʻo i ai se uiga i le fale tele o palasi, o lea e tatau ai ona e fusifusia e le gata i le ala, ae o le pulumu foi. E vave ona lafoaʻi alofilima, ae e tatau ona aveese i le taimi. Latou te ola vave ma e faigata ona iloa mai le mea autu. O le totoe o le tausiga mo le "truffle a Iapani" e le ese mai le masani ai mo tamato uma - faʻafeinu, faʻamaʻalo, ea (pe a tupu i totonu o le fale kati) ma fafaga.

I le faaopoopo atu i le tofo ma uiga tau tomai faapitoa o lenei ituaiga, o lona lelei o lona tetee atu i faamaʻi ma malulu, Ae maise lava i se fitoftoroz - maʻi sili ona le lelei o "tomato".

Taumafai e tuputupu ae lau lava '' Iapani faʻatasi Iapani '. Ma atonu ei ai se aso malolo i lau laulau!