Laʻau

Fatsia: tausia se matagofie Iapani i le fale

O le ola i le loto o le natura o se moemiti o paipa mo le tele o tagatanuu. O totonu o laau e fesoasoani i le faʻatinoina o lona faʻatinoga; latou te faia se gaioiga o le fou fou. E le gata i lea, o le tulimanu lanumeamata i totonu o le falemaʻi atonu e le gata i vaʻaia, ae faapena foi i matou ogaoga o Rusia Tutotonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, Fatsia (poʻo Iapani Aralia) o le a faʻamanatu atu ia te oe se chestnut po o se togalaau. O ona lau lapopoa lapoa e foliga tutusa lava ma laulaʻau o lau laau e sili ona e fiafia i ai. O lea latou te lanu meamata mo se taimi uumi, e tatau ona e iloa mea taua o le tausiga o Fatsia i le fale.

O le amataga o Fatsia, foliga vaaia ma foliga o le tausiga

Fatsia o se tagatanuu o Asia i Saute. O lenei laau, lea e oʻo i le 5 mita le maualuga, e taatele i Iapani, Korea, Taiuani ma Niu Sila. I le siosiomaga masani, o masani ai Fatsia i se taumafanafana mafanafana ma le mafanafana, o se malulu, ae le malulu, magogogogo. Na te faʻafeiloaia le tele o eseesega o aso uma.

Fatsia o se laufanua lauiloa i le vevela

O le laau e faʻaogaina mo togalaau faʻatoʻaga i itulagi ma se vateatea. I Rusia, ua tupu tele Fatsia i luga o le talafatai o le Black Sea o le Caucasus ma le Crimea.

I Iapani, e masani ona totoina Fatsia i tafatafa o fale i le itu i matu. E talitonuina o le laau e puipuia tagata o loʻo nofo i le fale mai agaga leaga o matu.

Na faapefea ona avea le aralia ma Fatsia: o faigata o le faʻavasegaga

Seʻi oʻo i le ogatotonu o le 19 senituri, e leai se tasi na iloa le laau e igoa ia Fatsia. O le laau lagogo na aumai i Europa mai Iapani na manumalo i le tigaalofa o fualaau aina i lalo o le igoa Iapani Aralia. Cirrus, lapopoa, lanu manogi ma le natura le lelei o le fale fou e fiafia tele i ai.

Fatsia na avea ma fale lauiloa i totonu o le fale pe a ma le 200 tausaga talu ai

Sa amata ona ola le aralia Iapani i le fale, e masani ona faaaoga mo nofoaga e teu ai fanua. Ae ui i lea, o tagata fai togalaau sa suʻesuʻeina sui o le aiga tele o Araliev, i le 1854 na filifili e vavaeese se isi vaega e taʻua o Fatsy. E na o le tolu ituaiga mea na aofia ai. Fatsii e ese mai le vaega o totoe o le Aralia i le tulaga faapitoa o le lau ma le eleʻele, ma o le mea sili ona taua i totonu o le la, e le o ni laau toto.

Faʻailogaina se ituaiga fou o Aristian French botanist Joseph Decan ma Jules Planchon. Na latou fausia le igoa o le laau mai le upu tuai o le upu Iapani "Fatsi", o lona uiga o le numera 8. O lea la, sa matauina e saienitisi le numera o laulaau laulaau. Ae ui i lea, o la latou numera atonu e ese. Le laulaau laʻitiiti e le vaevaeina i ni sea.

Ole fuainumera ole laulaau o Fatsia e eseese ma le matua, ae e le sili atu i le 9

Iapani Aralia i le fale

I totonu o le vaomatua i totonu, ua tupu ai Fatsia mo le silia ma le 200 tausaga. Ae ui i lea, o le laau, lauiloa i le 19 seneturi, ua leiloloa nei eleele i fugalaau vevela sili atu. E ui o le Fatsia e tele ona lelei. E le pei o le Tropicans, e mafai ona gafatia le leai o se malamalama, e le manaomia le maualuga o le vevela i le tausaga atoa, e vave ona tupu, ma o le lanu lanu e aoga tele ma e le maualalo i le matagofie i isi laau.

O Fatsia e tele lava ina taʻua o le Kusaini Iona mo le tutusa o lau.

E masani ona taliaina o Fatsia e faigofie ona tausia. O lenei laau "e masani lava ona faigata ma fetuunai i soo se tulaga," o le tala lea a le Dr. Hession, le faila fugalaau. Na fautua o ia e avatu le fugalaau fou, malu ma faʻasalalauina, ona leai ai lea o ni faafitauli. O le mea moni, na ia maitauina o loʻo i ai nisi faʻafitauli i le faʻatoʻaga o Fatsia. E tusa ai ma le au faifaatoaga a le malo Rusia, o lenei laau e le faigofie e pei ona foliga mai muamua. E sili atu le faigata ona faʻafetaui i le faʻamalosi; E toetoe lava a le taliaina e Fatsia pe o le lāmala poʻo le suamalie. Ae o tagata fiafia o lau laau lanumeamata e maua se auala agai i le laau i sasae ma ua uma ona latou aoao pe faapefea ona foia faigata. O le mea e sili ona taua, latou te ioeina, e masani ona faʻaauau le tausiga.

Fatsia Tagata Lusia e masani ona taʻua le fale, poʻo le fugalaau Iapani. O lona pale, i le mea moni, e pei o se chestnut, e na o le vave ona tupu tele ma tumau pea le lanu lauusiusi i le tausaga atoa.

Fatsia i totonu e le masani ona tupu i luga aʻe o le 2 mita

I le fale, e seasea ona sili atu le maualuga o Fatsia i luga aʻe o le 2 mita. I le gasologa o tausaga, ua ufiufi le fagu saʻo i le paʻu. Afai e le fesoasoani le laau, e vaivai vaivai lala. Fatsia ei ai lona pale paleni, e aofia ai lau lapopoa (e oo i le 35 cm) o le uluai fomu. O loʻo i luga o petioles umi. I le taimi muamua, o le lapotopoto o loʻo tumau, i le taimi e vaevaeina ai i ni vaega-pito ma se pito pito i luga, e mafai ona i ai mai le 5 i le 9. O le laupepa o le laulau lapopoa e paʻu, manaia. O le lanu o loʻo lanu lanumeamata i totonu o le pepa o loʻo iai, o loʻo iai ituaiga eseese e eseese ma vaʻai ma itu. O laupepa tatala o le teuteuga sili lea a Fatsia.

O fualaau totogo e le manaia tele, ae o meaola-o faamalu e manaia i la latou lava auala.

Fugalaau i le fale e foliga mai e seasea ma e le o teuteu foi. Latou, paʻepaʻe po o le lanumeamata, e aoina i mea e faʻaogaina-faamalu. Pe a faʻaleagaina, o laina lanu uliuli e fusifusia, ae o fatu o Fatsia e le masani ona fua atoatoa.

O fua o le Fatsia e foliga mai e pei o le keke

O le suamalie o le suamalie o se mea vevela. I tagata ei ai ni lagona maʻaleʻale, e mafai ona afaina ai se faʻafitauli. O le mea lea, pe a suia ma fausia se laau, e tatau ona ofuina totigilima, ona fufulu mama lea.

E foliga mai e ese le matagofie o ituaiga o Fatsia, ae sili atu le fiafia

Fatsiya Iapani, o ona totoga ma ituaiga

I totonu o le vaomatua, e na o le tasi le ituaiga o Fatsia e totoina - o le aralia japania, faapea foi ma lona totoga ma le ivy ma ituaiga eseese.

  1. Fatsia (aralia japania poʻo Siebold) o le nofoaga autu mo isi ituaiga. O totonu o le fale e oʻo atu i le 1.4 mita. O se laau e vave ona tuputupu ae ma le tele o le keneta-pei o laulaau ma lanu susulu. O le laau e sili atu ona faigata pe a faatusatusa i ituaiga eseese.
  2. Moseri - faʻatusatusaga Fatsia, tupuga o le sili atu i le afa mita. Petioles e puupuu, ona o lenei mea, o se togavao ua i ai se pale paleni ua faia. O laulaau e lanu meamata lanu meamata, lanu foliga matagofie.
  3. Fatsia o le Upega Tafaʻilagi a le Spider e iai laʻau lapopoa o lanu lanu meamata e le masani ai. E teuteuina i laʻau paʻepaʻe-paʻepaʻe i luga o veins.
  4. Fatsia Tsumugi Shibori e tutusa ma le Upega Tausi a Spider. Ae i lenei ituaiga, o lapopoa e lapoa ma lapoa, o lea o le lanu paʻepaʻe e sili atu nai lo le lanumeamata.
  5. Fatsia Variegata o se laau toto ma lanu lanumeamata ua teuteuina i autafa o se laupepa le mafiafia poʻo se fasi paʻepaʻe paʻepaʻe.
  6. Fatsia Annelise o se lanu eseese. Lalaga i veli paʻepaʻe, ufiufi i samasama samasama ma sulu lanumeamata.
  7. Murakumo Nishiki - Fatsia ma laʻau na foliga mai ua saunia mo le autumn, o se lanu meamata i le lanu samasama ma le launi o le lemon.
  8. O le Aureimarginatis o se ituaiga Fatsia ma laulaʻau lanu meamata na faia e se lanu auro.
  9. Argenteimarginatis o se ituaiga vailaʻau i totonu ole laulaau. Latou lanu meamata i le ogatotonu, ma teuteuina i se siliva-papaʻe paʻepaʻe faataamilo i le pito.

Vaaia o fugalaau i totonu i le ata

Fatsia + ivy = Fatshedera

Fatshedera o se uila o Iapani Fatsia ma se heder (masani Ivy). O se laau na aliali mai i le amataga o le 20 seneturi ma le pasi faasolosolo i totonu o le greenhouse of Nantes (Farani). O le umi lea o le umi (e oʻo i le 3 mita) le vao. O lau lanu e laʻititi, e le sili atu ma le 18 cm. O le laau e matua le lelei lava, e mafai ona avea ma se vaomatua pe pisi i luga o se lagolago. O le isi eseesega mai Fatsia o le numera o laulaau. Fatshedera ei ai le 5, ma o le lau e foliga mai e sili atu, ma i Fatsia - a itiiti ifo ma le 7.

Fatsia ma ivy o loʻo taofi pea laʻau o le tina, ae e le sili atu ma le lima lobes

O faʻataʻitaʻiga o suʻega e mafai ona fatufatuina se fale faʻasolosolo muamua e ala i le tuʻufaʻatasia o uluaʻi ituaiga o mea - gaʻo ma le ivy, faʻapea foʻi ma suauu gaʻo. Latou uma tali lelei i le tui.

  1. Ave le tagata matua Fatsia pe a ma le 70 cm le maualuga.
  2. Otioti le alalaʻau ma se naifi malo maamaai i se maualuga e 40-45 cm mai le eleele ma vaeluaina.
  3. Faʻapipiʻi le faʻasolosolo o le suauu i totonu o se mea e fetaui lelei mo le uʻamea, faʻapipiʻi i se mea faapitoa, lipine tape, ma se faʻamau.
  4. Faatali mo laau e tutupu faatasi ma o le a oso mai se pu fou i luga o le muaulu.
  5. Oti ese le fana o le Fatshead, vaevae ma totō 3-4 gaʻo o le ivy.
  6. O le taunuuga o se laau faʻatasi ma se mea saʻo ma le tele o laʻau Fatsia, i le ogatotonu o le ai ai tamai taʻavale laiti, ma o le a faapaleina le tumutumu o le paʻu i lalo o le ivy branches.

Vitio: masani ma Fatsiya Iapani, o faʻavae o togalaau

Tulaga mo Fatsia: auala e tausia lelei ai o ia (laulau)

TaimiMalamalamaTotogiLulu
TautotogoLulu malamalama malamalama. E mafai ona tutupu fualaʻau lanumeamata ile paolo, ae sili atu lemu. E manaʻomia tele le faʻamalamalamaina o le malamalama. O le nofoaga aupito sili o le faamalama i matu pe o ese mai faamalama i sasae ma sisifo. Mai le la tuusaʻo e tatau ai i le paolo.Faateleina, 60-70%.
Soso le laau. Fufulu le pefu mai laulaʻau ma se 'ie susū e manava lelei ai. E aoga le fufuluina o le vai, ufiufi le palapala i se kesi e leai ni vai i le taimi o le faʻatinoga.
Faʻaalia, 20-23 tikeri. Na te le taliaina le vevela lelei.
Aua le fefe i suiga i le ao ma le po i le vevela.
Ae e tatau ona puipuia mai se ata faataitai.
SummerE mafai ona e lafo i le faapaologa, faletalimalo po o le togalaau. Ae lafo i lalo o le paolo o isi laau. O le vevela o le la e faʻaleagaina mo le tele o laʻau Fatsia.
PauFaʻafeiloaʻi le malamalama, e mafai ona talia le puipui.
Afai e mafanafana mea, e tatau ona faʻalautele le umi o le ao o le ao ile faʻaogaina.
Le maualuga, maualuga. Taofia Fatsia mai faʻasalalau.
O le maualalo ifo o le vevela, o le faʻaitiitia o le faʻafefe.
Fufulu laulaau mai le pefu.
E mafai ona e faafouina i nisi taimi se Fatsia ma se pulumu poʻo se fagu.
WinterMaalili, + 15-17, i lalo ifo o le 10 e le faatagaina. O fesuiaiga faʻapitoa e manaʻomia ai le vevela o le ea, mo i latou le vevela faʻamafanafana e itiiti ifo i le +16.

Fatsia ma Florariums

O le manaomia o tuutuuga o le taofiga, e mafai ona totoina laau i totonu o se fale lanumumu ile fale - florarium. E faigofie ona fatuina se atemosifia malie ma se microclimate ma se vevela tumau iina. Faʻasoʻatoa meaʻai gasegase O Moseri e talafeagai mo le faʻalauiloa o florarium. E mafai ona avea ma pusa manino, mo se faataitaiga, o se pusa tioata. Ae i tafatafa o ia e tatau ona tuu fugalaau e tutusa lava manaoga ina ia leai ni faigata i le alu.

Fatsia e tupu vave tele, o lea e faigata ai ona ola i florarium

O faʻataʻitaʻiga tele o le Fatsia e le mafai ona tuʻuina i totonu o se tamai togalaau fagotaga. Mo i latou, o le lauiloa lanumeamata lanumeamata poʻo le faamalama o le a sili atu ona talafeagai. E manino le manino o le "aviary" ua tumu i tagata lanumeamata, e sili ona teuteu ma teuteuina. Ae o sea ituaiga fausaga e le faigofie ona fai. O le a e manaʻomia meafaigaluega mo le faʻafeinuina, faʻaleleia, moli ma le faʻamafanafana. Ma i se mata lanumeamata vave vave tuputupu ae Fatsia o le a le maua le toʻa, e manaʻomia e ia le tele o avanoa mo le atinaʻega. E sili atu ona faigofie le tuʻuina atu o le laau i tulaga talafeagai i le vaomatua.

Suiga: eleele, alavai ma le fagu

Fatsia mo le tuputupu ae olaola o laʻau matagofie e manaomia ai le maloloina ma i le taimi lava e tasi e gaogao ma pisapisao, sina eleʻele pe le mautonu. Varia o le paluga eleele:

  • eleele aoao atoa ma le faaopoopoina o filo ma le vermiculite;
  • 2 sea o eleele eleʻele, tasi sea o le oneone, peat ma fanua humus;
  • tutusa laufanua laufanua, solofanua solofanua, vaeluaga o le uila ua fefiloi ma ogatogo gaosi ma le afa afa o le perlite po o le oneone.

O se ipu mo se laau laitiiti e lei mauaina le mamafa e faigofie ona filifili. Toeitiiti lava o le a faia e se tasi, e na ona e manaʻomia e taʻiala e le tulafono: o le lapoa o le tane fou e tatau ona 3-4 cm le maualuga nai lo le tuai. Alu mo se uumi umi nai lo le lautele. Ma o le a sili atu ona faigofie le tuʻuina o se alavai, lea e tatau ona aofia ai le tusa ma le tolu o le maualuga. O koneteina ipu, aemaise lava mo le maualuga o gaosi, o le a sili atu nai lo le palasitika. E sili atu le mamafa, ma o se fugalaau e i ai se pale tele e le mafai ona sosolo.

O le maualuga o Fatsii e sili ona ola i totonu o pusa ipu, latou te le faatagaina le fugalaau e sosolo

E manaʻomia e le tamaititi laʻasi se suiga o le ulo. E vave ona latou maua le laumei lanumeamata, ma o le mea lea e ola ai mai le tane tuai. Faatasi ai ma le matua, toe gaosia, pe sili atu foi le sao, faʻafefe, e faia i le talosaga a le laau pe a oʻo ina aʻafia ona aʻa. E le faʻaumatia le otaota o le eleele, faʻasaʻo uma lava mai lalo ma aveese se palapala laitiiti mai luga.

Suʻa fesuiaʻi

  1. Seteli le palapala palapala, alavai ma le fagu ao le i totoina.
  2. I le pito i lalo o le ipu e sasaa ai se alavai faʻavaivai (pe tusa ma le 1/3 o le voluma) (lapoa lapoʻa lautele, piliki gau, kalaupapa, vermiculite).
  3. Aveese ma le faaeteete le laau mai le fagu tuai, ia faaeteete ia aua nei fufuluina le otaota.
  4. Vaavaaia aʻa, afai e afaina, aveese.
  5. Tuu le palapala i totonu o se koneteina fou i le ogatotonu. Afai e talafeagai, tuu se lagolago lata ane.
  6. Faʻamalie le tumu i eleele fou ma faʻanoanoa le mamoe.
  7. Vai le laau, tuu i totonu o se nofoaga tumau, sulu.
  8. O se gaioiga mo Fatsia e mamafa, ma o le ea susu e fesoasoani e fetuunai ai.
  9. Afai o loo e totoina laau laiti, e mafai ona e tuu ni togavao i totonu o le ipu e tasi. Ma o le fugalaau o le a sili atu ona teuteu.

O tausaga uma lava, o le gasegase Fatsiya e sili atu ona faigata. O le mea lea, o nisi taimi e suia ai le pito i luga (5-6 cm) o le palapala i totonu o le ulo. Humus poʻo isi mea taua e tatau ona faʻaopopo i le lalolagi fou mo meaʻai.

Mai le faleoloa

A filifilia se gaʻo i totonu o se faleoloa, faʻalogo i le tulaga o lau. O i latou, e fai ma faailoga, e atagia ai le manuia o le laau. Pepa faʻasolo i lalo, tautau, faʻaalia o le laau e le lelei, e le tatau ona vaʻaia. O le toe faafoiina atu oi latou i lo latou tulaga masani poʻo le maualuga o le tulaga o le a faigata pe le mafai. O le mea lea, ia e musu e faʻatau se ituaiga laau. Iloilo le Fatsia mo mea faʻamaʻi.

O nei fatsii e maloloina, o la latou lau o loʻo ola aʻe ma le fiafia

Florists fautuaina le faatauina mai o ni kopi laiti o Fatsiy. O le a tau itiiti ifo. Ma o le fugalaau o le a tupu vave.

I le fale, tuʻu le Fatsia e aʻa, ma faʻafefe. Ma a mavae le 2-3 vaiaso, faʻafeiloaʻi i totonu o se ipu talafeagai ma le palapala. I le taimi o le totoina, siaki aʻa, tipi ese mea e le mafai ona faʻaaogaina ma taumafai e aveese le eleele tuai i le tele e mafai ai.

E faʻapefea ona fesoasoani i fugalaau e tupu lelei: lagolago mo se fale chestnut

I le natura, e leai se lagolago a Fatsia. Ae i le fale, e masani ona manaʻomia le lagolago. E le mafai ona uu se pale paleni i taimi uma. E tatau i le tagata fai togalaau ona tausia lelei le lagolago ao leʻi oʻo i le taimi muamua, a faʻapea o le a punou le laau, ma e ono le mafai ona faasaʻo le tulaga. O fatsia aʻa e le o ni mea e ola. Afai e te maitauina ua alu ese le aʻa o le laau mai le laina, o le taimi lea e fai ai se gaioiga.

O se laau umi e manaʻomia se lagolago faʻalagolago, e sili atu ona faʻapipiʻi i totonu o se fagu muamua

E mafai ona lagolagoina fatsia e ala i ni palaʻau po o ni mea e afifi ai niu na mafai ona maua i faleoloa puao. Po o le faia o se lagolago lagolago i ou lava lima. O le mea pito sili ona taua, e le tatau ona faʻalavelave i le tuputupu ae o laʻau ma tumau ai.

Vitio: Iapani Aralia faʻapipiʻi

E uiga uma Fatsia Home Care

Fatsia e faigata tele ma e fia alu. O le a ia talia nisi o faafitauli i le malamalama ma le vevela, e sauni e tuʻuina atu le ea malulu. Ae o le suāsusu e tatau ona matua faʻaeteete, e aunoa ma le vevela tele ma le suavai, a leai o le a le toe faʻafoʻiina e le laau laʻau pe oti atoa.

Fatsia e le fiafia i luga o le eleele ma e leʻi lolovaia eleele

E oo lava mo Fatsia, o le mama o laulaau e taua.O lenei faiga e le gata ina faaopoopo le matagofie i lona pale, ae faamaloloina. Laʻau mama e tuʻuina atu ai le laau i le manava ma meaʻai, ma puipuia faʻamaʻi. Fufulu le Fatsia foliage i taimi uma e fai ma laʻau mumu, ma e masani lava latou te le manaʻomia le faʻamalolo, o loʻo i ai se lanu faanatura.

E uiga i le faʻamamaina ma le pito i luga

O lapisi lapoa e faʻasaʻo le tele o susu ma ola malosi mai le tautotogo i le autumn. I le taimi lea, e manaʻomia e le fale ona inu tele ma masani. Afai e galo ia te oe le fagogo ma faʻagogo le eleele i totonu o le ulo e naʻo le tasi, o le lau o le a paʻu malie. Ma a uma ona e sasaa Fatsia, o le a le lava lona malosi e tausia ai. E tatau ona tatou fesoasoani i le laau: nonoa laulaau i luga o se lagolago ina ia faʻataʻatia.

O lenei Fatsia e matua mafatia lava i le fausiaina o vaivaiga

Ae talu ai ona o le faʻaleleia o le eleele, Fatsia e le itiiti ifo lona mafatia. E masani ona tupu lenei mea i le taumalulu, pe a faʻaitiitia e le fale le suavai, ma o loʻo faʻaauau pea ona sasaa e le faletua. O le suavai e le faʻaaogaina e tau atu ai i le pala, o laulaau laʻau e leai se mea e mafai ai, faʻamaʻa, samasama ma oti.

O le mea la pe a fausua, ia tumau le paleni talafeagai, ona o le olaga o Fatsia. I le taimi vevela - sili atu i le malulu - itiiti. Suavai i vai malulu, pe a uma ona siaki le tulaga o le eleele, aveese le mea e sili atu mai le apa.

I le tuputupu ae o Fatsia, ia fafagaina ma faʻalavelave minerale ina ia le faʻaumatia le fale. Soʻo se faʻamalo vai mo fugalaau laʻau teuteu o le a faia. Faʻaaoga i latou i le vai e faʻavaivai 2-3 taimi i le masina.

E uiga i le fuga

Ua tupu Fatsia ona o ona laʻau mamanu ma lelei. O le fuga o se pusa faaopoopo lea mo se tagata e tolauapi. I tulaga o le potu, e foliga mai e leai se taimi e tupu mai ai i lalo. I le auala, ei ai le manatu e tatau ona aveeseina i la latou pepe ina ia le faʻaumatia le malosi o le laau. Ae leai se afaina faapitoa mai fugalaau sa matauina. Ae o le pulumu lane e faʻaopoopo pea i ai le lalelei.

Blooming Fatsia E Matagofie

Fatsia e lafoina fugalaau i luga o laau, ona aliali mai ai lea o palasi, e aofia ai fugalaau laiti, lanu paʻepaʻe poʻo le samasama. Afai e te le aveeseina, pe a maeʻa le palota, o le a tauia oe e Fatsia i fua lanumoana.

E tusa o le taimi o totoe

Fatsia, pei o le tele o laau, e fiafia e malolo i le taumalulu. I le oʻo mai o le malulu, e faʻagesegese uma ai le olaga. O le susu ma le taumafa paleni e faʻaalu faʻaalu, e leai se mea e tupu mai. O le mea lea, o laei pito i luga e tatau ona taofi, ma fafaga e tatau ona faʻaitiitia. Ae ui i lea, e le tatau ona lelei le eleele mago.

E tatau i le tagata fugalaau ona manatua o le fiafia Iapani e fiafia e malolo i le maualalo o le vevela. O le mea lelei, ua lava + 15-17 tikeri, ae mo fua lanu e le itiiti ifo i le +16, mo lanu meamata e oo atu i +10. Afai e malulu le tau malulu, e le tatau ona e fufuluina le laau. Afai o le vevela e maualuga atu nai lo le fautuaina, faʻamamaina le laʻau ma le ea.

O ituaiga eseese o Fatsia e manaʻomia sina taumalulu mafanafana

I le malologa, aemaise lava i le faʻatasi ai ma le vevela maualuga, e faʻafeiloai ai e Fatsia le tele o le malamalama. E mafai ona faʻalata latalata i le faamalama pe faʻapipiʻi i talaane o faʻamatalaga malamalama faʻavae. O lamepa susulu e le aumaia le manuia, latou te na o le mafanafana o le ea. O le a e manaʻomia se fulufulu susulu, faʻalailalalalalalalalalalalalalalalalalalalala.

E uiga i le fausiaina

Fatsia o le lala o ia lava, afai e te le paʻi atu i ai, o le a tupu aʻe i foliga o se aʻa ma ni petioles umi ma lau lapopoa. I le aluga o taimi, o le a maua ai i lalo e matua le matutua ma oti, ma o le a faʻaalia le ogalaau. Maua se pale i luga, pei o le pama.

O lea la e matagofie le palealii o Fatsia, e tatau ai ona tipi pito i luga o lau o le laau

Ae afai e te faia i taimi uma le faʻavaega, faʻapipiʻi pito pito i luga o le tipu, o le a amata ona atinaʻe le tafaʻi pito. O le a latou tuʻuina ni lala fou, ma o Fatsia o le a avea ma vaomatua. O le pine e faia i le gasologa o le tausaga. I le afiafi o le tautotogo e fagua ai, e mafai ona e faia le teuteu mama, aveese vaivai, leai ni mea teuteu teuteu.

E le gata i lea, mo laulaʻau lapopoa o lanu valivali, e lauiloa i fugalaau fugalaau o se pusa. E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i le auala e tausi ai lenei mea totino mai meafaitino: //diz-cafe.com/rastenija/ktenanta-kak-heeazhivat-za-krasavicej-iz-brazilii-v-domashnix-usloviyax.html

E uiga i mea e le lelei ai le tausiga (laulau): aisea e paʻu ai le laulaau pe lanu samasama, o isi faafitauli e le fuga

FaʻaaligaMafuaʻagaFofo
Na amata ona vaivai ma paʻu lau.
  1. Laʻau mago.
  2. Faʻainu malosi.
  1. Afai o le eleele e matutu, faʻamalo le laau. Taʻu lau laʻau i luga o lagolago, tuʻuina atu ia i latou se tulaga faʻasaga. Sulu le pale. A maeʻa lena mea, e mafai ona e tuʻuina le ato e faʻamautu ai le susu.
  2. Fetuunai le faiga faʻavainu. Afai e malosi tele le vevela, taumafai e sui le palapala. Tausia se paleni talafeagai.
Lafoaʻi faʻamago mai le faʻamalosi ona vaelua ai lea.Ava malulu.Faʻasa le tele o le laau. Tuʻu ia te ia se timu. Tuu se tane vai vai, suavai vai, poʻo se vaipuna lata ane.
Tuʻu mata.Paʻu maualalo poʻo le tele o le lā.Fai fua e faʻamama ai le ea. Ave Fatsia mai le la.
Laʻau samasama, i le taimi e paʻu ai.Faʻaleleia o le eleele.Fetuunai le faiga faʻavainu. Afai e taua le tulaga, suia le eleele, siaki le tulaga o aʻa. Faailoa le pala - faamalolo.
O le laau na faʻagesegese pe paʻu.Tapuni ipu, eleele leaga.Afai e aʻafia aʻa i totonu o le alavai, ua oʻo i le taimi e suia ai le ulo.
O laulaau eseese e avea ma lanu meamata.
  1. Le lava le malamalama.
  2. Laufanua e pala.
  1. Tuuina atu le malamalama ma le malamalama i tausaga taʻitasi. I le taumalulu, o foliga lanu e manaʻomia le faʻamalamalamaina.
  2. Fafaga Fatsia ao tuputupu ae malosi.
O pepa laiti e laiti, o le mamao i le va o nodes e avea ma mea tele.

Vitio: e uiga i nisi o faʻamaoni ile tausiga

Faamai, meaola faalafua, togafitiga ma auala togafitiga (laulau)

E faapefea ona faʻaalia?O ai po o le a le mea e afaina ai?Togafitiga ma metotia o tauivigaTaofiaga
Tuʻu i fasi lanu samasama ma togitogi, o nisi taimi ei ai se upega paʻepaʻe. Ua oti le laʻau.Faʻaleagaina ma se apogaleveleve mite.O le pamu faʻatasi ai ma se iniseti, faʻamaʻaloga, o le a faia.Vaʻaiga le suʻega masani e iloa ai mea faʻafefete ma fai taga i taimi talafeagai.
Moisturize Fatsia e tele taimi e alu ai.
Faʻaauau le maualuga o le maualuga o le 'ea, faʻafefeteina le potu, o iniseti leaga e tupu mai i totonu o potu malulu ma malulu.
O laʻau ua mumu, o lanu lanumeamata o loʻo manino manino mai lalo, ma e felelei solo solo pepe laiti.O luga o se fugalaau se lanu papaʻe.
  1. Uma le eleele i se vaifofo o le actara (1 g i le 10 lita o le vai) ia le itiiti ifo i le faatolu, faatasi ai ma se malologa o le vaiaso, e fasi uma ai ni meaʻai.
  2. Taulima ma le faʻamaonia. Salu le laau, ona tuu lea i luga o le taga ma taofi i le po. Manatua: o le vailaau oona ei ai se manogi le lelei.
O laʻau e paʻu, paʻu luga, ua afaina le au.
O pepe iniseti e iloagofie.
Na osofaia Aphid.
  1. Aveese pamu ua afaina.
  2. Fufuluina laʻau i le fasimoli ma le vai.
  3. I le tulaga o se faʻalavelave ogaoga, faʻaaoga le iniseti (actellic).
Brown laumei malosi i luga o laupepa i luga o veins. Lea susulu ma oti.Faʻaauau le fuaina o iniseti.Ave faʻamalosi le pest; o meaola faʻamaʻi pepe e le fefefe. A maeʻa ona togafitia le fale ma se vailaʻau iniseti. Fai le togafitiga seia oʻo ina faʻaumatia atoa le meaʻai.
Ua aliali mai i luga o laulaau laʻau o le palauliuli, ma e masani lava i lalo ifo.Gau pala.A oʻo lava na o le pala na aafia ai le laau, e mafai ona e taumafai e fofo.
  1. 'Otiʻoti ma aʻafia aʻafiaga maloloina.
  2. Iloilo le aʻa, pe a maloloina, ma o le ogalaau e le pala i autafa o le eleele, ia tipi ese.
  3. Malosiaga o le tipi i le malala, lauulu.
  4. Uʻu le pou i se mea e faʻaleleia ai ma ufiufi i se ato. Atonu o le a ala mai fatuga.
    I le tulaga o le tele o mea leaga, lafoai le laau ma togafitia i le malie o ona tuaoi.
O le suavai o le eleele o le mafuaaga autu lea o faamaʻi afaina. Ma o le vaalele e fesoasoani i la latou atinaʻeina. Ina ia aloese mai faʻamaʻi, fetuunai le fafagaina ma faʻamalosi atili le potu i taimi uma.
Taofi ni laau fou i le puipuiga.
E leiloa le fatu, e mamae, ae o le palapala e susu.Laʻu aʻa.
  1. Fai se faʻamautinoaga - aveese le laau i totonu o le ulo, suʻesuʻe ia aʻa.
  2. Afai e faʻamaluluina ma faʻapogisa tagata uma, ua tuai ona togafitia.
  3. Afai o le tele o aʻa e paʻepaʻe ma tautotogo, faʻamalolo.
  4. Fufulu ese eleele uma i lalo o le tap.
  5. Oti ese aʻa uma ua aʻafia i se naifi. Aveese laulaʻau ma lala.
  6. Toto i totonu o se fagu fou ma le eleele fou.
  7. Uma se vaifofo o le fungicide (phytosporin, carbendazim).
  8. Tuu i se nofoaga mafanafana ma susulu, e aunoa ma le la susulu.

Tofiga

E mafai ona e maua fualaau aina ma fatu fatu. E lua auala o le vegetative: faʻapipiʻi ma le taoto.

Laʻau

O le tipiina o fatsia e faʻataunuʻuina aʻo leʻi oʻo i le tautotogo, e mafai ona tuʻu faʻatasi ma teuteu, pe i le taumafanafana.

  1. Otioti pito i luga o le mama i le 2-3 tumutumu.
  2. Tipi le fasi pepa i se vaifofo fofo (epin, zircon).
  3. Saunia ni fasi mea oneone, sasaa atu i totonu o se kativa poo ipu, faʻamama.

    O le taina e manaʻomia ai le mativa ma le malamalama

  4. Faʻamaʻoti le tipi i totonu o le meaʻai.
  5. Ufiufi le fale kuka ma se tapuni ma ipu inu ato.
  6. Tuu se mafanafana (+ 23-26) ma se nofoaga susulu.
  7. Faʻamamaua ma faʻamalosi i taimi taʻitasi.

    Faʻasalalaʻau ma faʻafeu ese meaʻai

  8. E masani ona vave maua aʻa.
  9. A maeʻa ona totoina, ia totoina fatu laau i totonu o fagu ma eleele lelei.

Tuʻu

O lenei metotia e talafeagai pe afai e umi tele le laau, ma e leai sona pusa.

  1. I le tautotogo, ia faia se felafolafoaiga i luga o le ogalaau.
  2. Faʻapipiʻi lenei nofoaga i moa susu, e mafai ona e saluina i se mea e faʻafefeteina, ma ufiufi i le paʻu palasitika i luga poʻo le tuʻuina i luga o se ipu malamalama.
  3. Taofi le suʻu susu.
  4. A maeʻa le 4-6 vaiaso, ona tupu ai lea o aʻa i le nofoaga faʻasaʻo.
  5. Tuu atu ia latou tuputupu ae malosi, pe a mavae le masina ma le afa, oti le ogalaau i lalo ifo o aʻa fou.
  6. Toto le laau i se ipu talafeagai.
  7. Otioti le ogalaau o totoe ma ufiufi i le palapala susu.
  8. Vai le vai ina ia amata ona ola le itu laau.

Fatu

Fatsia fatu ma nisi taumafaiga e mafai ona maua i le fale. Ae o le tele o taimi latou te maualalo ai le aʻafia, aua latou te le matua atoatoa. E mafai ona e faʻatau fatu ile faleoloa. Tau lava ina ia amanaʻiaina le ola puupuu o fatu o Fatsia. Ma o le tuputupu ae o lenei laau mai laau toto e faigata.

  1. O le tau amataina o le tau amata ia Mati. Saunia se palapala palapala mai le tutusa o lau laʻau ma le oneone.
  2. Siaki le lelei o fatu aʻo leʻi totoina. Togi i totonu o le vai. O i latou ua uma ona leʻo e le talafeagai mo le luluina. Toto na o na o loʻo sulu i le pito i lalo.
  3. Fatu fatu i le loloto o le 0.5 cm i totonu o se mea susu.
  4. Ufiufi le fale kuka, tuu i se nofoaga mafanafana (+25).
  5. A oʻo mai 2-3 tamaʻi lau, ia totō fatu i totonu o ipu (5-7 cm le lautele).
  6. I le taimi o le mafanafana, ia faʻalua atu i le lua i le tolu taimi i totonu o fagu lapoa ma eleele lelei.

Vitio: Fatsia propagation by cuttings

Fatsia Growing Reviews

O se tagata matua na faʻatau mai Fatsia e tupu ma ola i le vevela atoa, faatoa toe totoina, ma o le ipu e laʻititi lava. Ae ou te mautinoa pea o nei laau e ese mai le natura, pei o tagata. O loʻu lima i luga o le faapaleo Ou te le fai atu na mou atu, ae sa le fiafia, ae na ou aumaia i totonu o le fale, vave ona faafouina ma amata ona gaosia ma totoina ni laulaau fou. Ma o ia e tu i le mita mai le faamalama, ma e oo lava i se faapaologa matala o loo i fafo atu o le faamalama. Ma o O. Ganichkina o loo faapea mai "E faigofie lava ona faaliliu atu e Fatsia le suia i se potopotoga tele i soo se taimi o le tausaga, ua faamaonia lenei mea." Ia, o le mea moni, fai mai o ia "Fatsia e faigofie ona tupu mai fatu," ae leai se tasi e sau mai ia te au. O lea e te le mateina ...

Li.ka//forum.bestflowers.ru/t/fatsija-fatsia-japonica-aralija-japonskaja.2272/page-2

I laʻu galuega, o le a maliu Fatsia. I le amataga o le taumafanafana, o se mea lelei tele, ona ufitia ai lea o laulaau i ni mea eleelea, na amata ona le mautonu ma leai se ola ma e le tupu tele, tatou te le iloa le mea e fai, o se mea alofa le patch .... e le pei o le la, e tu 3 mita mai le faamalama, e leai ni meaola na suesueina lelei, fafaga faalua i le vaiaso, o lea ua magoto le laueleele. O le agasala i luga o le komepiuta, na tu vave ai Fatsia i tua atu o ia, matou te aveeseina mai iina ma mafaufau i se vaiaso mulimuli ane o se laulaau fou ... ua oo mai i le ola ...

Nuysechka//forum.bestflowers.ru/t/fatsija-fatsia-japonica-aralija-japonskaja.2272/page-2

E le i ai saʻu faiā ma Fatsia mo se taimi umi ((Ua ou faʻaumatia nisi o latou .... Na ou ola aʻei se laʻasaga laʻititi laitiiti na tupu mo se taimi umi "i totonu o se pulou" ...

LenaRu//forum-flower.ru/showthread.php?t=599&page=4

Sa i ai se laʻau matagofie na amata faʻafuaseʻi ona mamae, o lau e vego, pa'ū, i le fefe tele. Ona ou mauaina (e pei ona ou manatu) le mafuaaga mo lenei amioga a le laau .... o se apogaleveleve mite. Na ou vavalalata ia Fatsyu mai lenei moa - ma e foliga mai na amata ona ola le laau ... o lau laulaau na alu, o na mea uma ... ae na vave lava, na ou matauina ua matagogo laulaau i le amataga o le "tatala", o le mea lea ou te tautala ai ... Ou te lei faaalia le mafuaaga. O lau laau na mago ma mago .... O le laau muamua na tu i luga o se faamalama matala ae i matu, ona siitia atu lea i le faamalama a le itu i saute ... leai se mea fesoasoani .... O lea ua ola le laau i se ofisa i le faamalama i sisifo. E le susulu atu i le malulu ma le matagofie, ae i le mataupu faavae e tupu ... e le toe faʻagogo lau laʻau ... Faʻasaga i le vai vai i le vaiaso ... i le vevela vevela 2 taimi i le vaiaso. Maualuga pito i le tautotogo-tau mafanafana (i nisi taimi, aua i totonu o le ofisa e leai lava se taimi e faia ai lenei mea). O lona uiga uma lava. O lona eleele mo pama + i le lautele i le afa.

faʻailoga//iplants.ru/forum/index.php?s=4a2ffcb414ccc8fd95e4bf0c0cf6ef43&showtopic=17320&st=0

Ma o loʻu tuaoi na lolofia Fatsia ma le agalelei o loʻu agaga, na ia paʻi i le eleele i lona tamatamailima mai luga - mago, ma o totonu o le eleele sa susu. O le mea lea, e le o se mea e sili ona manaia, e le o se mea e sili ona manaia i le taumafanafana i luga o se vaʻa. , i fafo atu o le faamalama, na ola ma tupu aʻe, ae ... :( Ou te fia faatauina se mea fou.

Myrtus//iplants.ru/forum/index.php?s=4a2ffcb414ccc8fd95e4bf0c0cf6ef43&showtopic=17320&st=0

E lelei tele Fatsia i le malamalama. Sa ou faatauina laʻu i le faaiuga o Oketopa, e tu i luga o le pusaaisa i le faamalama, ma e tusa o le masina ma le afa ua mavae na ou faia ai se mea e pei o se afi i luga o lenei nofoaga mafanafana: Na ou faapipiiina se malamalama, o lea na solia ai e Fatsia uma gaioiga uma e le mafaia, ou te le iloa, i le foliga o se laau, o lona uiga ono tosele na sau mai le eleele, o lea ua na o se mea! Ou te fefe o le a pauu ese lenei pusaaisa i se taimi vave. Ae ua uma ona ou fafagaina o ia ma le filemu.

hummingbird//homeflowers.ru/yabbse/index.php?showtopic=4625

Sa ou maua Fatsia, ma o le aso nei o nofo ma loʻu tina. O aʻa o ia, e pei o Araliaevs tetele uma - ia na o le taimi lava e toe faʻaleleia ai. Vaavaai i le pito i lalo o le fagu - mautinoa o aʻa ua uma ona maua mai i vaʻa uma ... O le isi faailoga e manaʻomia le toe gaosi o le a vave ona mu ese le eleele ma le lauulu lanu samasama ma tautau mai le matua. Mo lenei mea, sa ou le alofa ia te ia. Latou te tusia foi o laulaau e sau mai se tasi e faʻamago ai se paʻu eleele ma e le toe foi i lo latou uluai setete. E faapena. Ae e tusa lava pe e te le faʻamagoina - o le pito i lalo o le lau o loʻo lafoaia pea a latou mea teuteu i le taimi atoa ... I se tulaga lautele, e malosi tele le laau - afai e te tuʻuina fua, e tupu tele vave.

Fialka//homeflowers.ru/yabbse/index.php?showtopic=4625

Fatsia e fetaui saʻo i totonu o totonu. O lona mamanu ma mea e tatala ai lau laʻau i le malulu malulu o le a faamanatu atu ai ia te oe laufanua o le taumafanafana. Ua vave ona tuputupu ae ma e le afaina ai i tulaga. Ae o lenei laau e fetaui lelei mo na o le faʻaleleia o fugalaau fugalaau oe ua sauni e gauai atu ia latou meaola. Fatsia leaves o le a vave ona faailoa mai mea sese ile tausiga. Ma afai e te suʻesuʻeina e le aunoa mo le malosi, o le a le toe manuia se pale pale. Faʻasoa ma le faʻaeteete, o le a ola fiafia Fatsia mulimuli ane.