Laʻau

Matou te fausia se fale teuteu mo le togalaau matou lava: o se vasega laʻasaga taʻitasi

O aso nei, i totonu o o tatou taulaga, o fausaga e le mafai ona taua o galuega e le seasea. O le a lo latou faamoemoega? E foliga mai o lo tatou vavalalata ua faʻaauau ona o mai i le atunuu e malolo, ae le o le suiga e tasi le ituaiga o galuega mo le isi. Ae mo se malologa lelei e te manaʻomia se mea e faʻafiafia ai le mata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se laʻau matagofie, o se vailaʻau faʻasaina ma iʻa, o se laʻau matagofie ma le matagofie, o se fale taʻele Rusia, poʻo le itiiti ifo foi o se fausaga sikuea. O se tasi o oloa pito sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga o se fale fai-it-oe mo se togalaau e fai i laupapa.

Aʻo le i faia le gaosiga o se faʻamaʻavale laupapa, matou te vaevaeina lona mamanu i ni vaega se tolu: o se faʻavae, o se faʻavaa, ma se taualuga. Ina ia faʻaleleia le fugamalama, e mafai ona e faia eseese vaega taitasi, ona faʻapotopoto faʻatasi ai lea o le fausaga. Ma o le a tatou faia.

O nei fagu laupapa o se galuega moni lava o galuega: o le tele o le galue ma le maelega e teu faʻafaigaluega i la latou foafoaga. E mautinoa o le a e manaʻo e faia se mea faapena. Filifili lau faʻataʻitaʻiga

Vaega # 1 - faʻapipiʻiina o le faavae faavae

O le faʻavae o le vaega pito i lalo o le masini, o lona faavae. E tatau ona malosi ma maumaututu e lagolago ai le mamafa o le oloa atoa. O le faʻatulagaga o le vaega pito i lalo e tatau ona amata i le fausiaina o se sikuea sikuea 60x60 cm i le tele. Mo nei faamoemoega tatou te faʻaaogaina se laupapa 15-20 cm le lautele, e tusa ma le 2 cm le mafiafia.

O lenei faavae e faia i le tulaga o se fale ogalaau. O loʻo atagia manino mai i le ata le ala tonu e tatau ai ona faia se filifiliga i ni paʻu na mafua ai ona faia lenei uluai mamanu

E tatau ona siaki taimi faʻasolosolo o le fausaga e ala i le fuaina o le mamao faʻasolosolo ma se fua faʻatatau. O se faavae lelei faʻatulagaina e aunoa ma le faʻalavelave o le a mafai ai ona faʻamalosia ma faʻatuatuaina le oloa atoa.

O le a faapipiiina se fale teuteu i luga o se mutia po o se eleele, lea o le a mautinoa lava e tau atu i le faafesootai o fafie i le palapala susu. Ina ia aloese mai le pala, e mafai ona e faʻapipiʻi i luga o vae, na vaʻa mamao ese mai fesoʻotaʻiga e le manaʻomia. Malosiaga lelei mo vae e mafai ona faia i paipa PVC. Tatou te filifilia se paipa ma se paleni talafeagai ma tipi ese 20 cm mai lea mea.

O le taimi nei tatou te manaʻomia ni faʻamau se fa e fetaui lelei i totonu o le paipa. Matou te faapipiiina vaega i fasi laupapa e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga. Matou te faʻapipiʻi vae ua maeʻa i pito i totonu o le fausaga. E talafeagai le siakiina o le maualuga ina ia tutusa le uumi ma vae mai le amataga o le faʻavae i le eleele.

Ma i totonu o nei atapue, o le mea moni lava le fausiaina o lona fausaga o loʻo matou faʻamatalaina. I le auala, ae le o PVC paipa, e mafai ona e faʻaaogaina lau paʻu tuai tuai i lalo o le fale gaosi

E tumau pea e tapunia le vaega pito i lalo o le fausaga mai luga ma laupapa, ma faafetaui lelei i latou i le isi. E sili ona lelei le faʻapipiʻiina o le fausaga faʻatasi ma sikulima. O le faʻaiʻuga e tatau ona pei o se nofoa. Aua neʻi galo e uiga i le manaʻomia mo le faʻaleleia o le fausaga. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona e suʻeina ni pu sefululua i se tulaga faʻavave. I le auala, e aoga foi mo le aveeseina o vai mai le fausaga, lea e tupu mai i le timu.

O le isi filifiliga mo le fausiaina o le fausaga o se faataitaiga o se fale ogalaau. I le avea ai o se mea mo ia mea, o mea e fai mo suo e lelei. E mafai ona e faia se "log log" i puipui e fa, ae lima puipui o le a sili atu le aoga.

Laasaga # 2 - fausaga ma le gaosiga o fale

O le a matou fausia le fausaga o se fale teuteu mo lau togalaau e faʻaaoga ai poloka laupapa e fa mita. E fa faʻamau e tatau ona faʻaaogaina mo le faavae ma mo luga o le fausaga o loʻo fausiaina. I foliga vaaia, o le fausaga e tatau ona i ai le foliga o se pyramid tulufaʻi ma se faavae o le 40x40 cm ma le maualuga o le 25x25 cm. Matou te faʻapipiʻiina le faʻalanu ma se faʻalanu. O le aotelega o foliga o le fausaga e faalagolago i le faʻapitoa o le ogatotonu o le fausaga.

O iinei o le a tatou faʻaaogaina ai se pyramid e pei o le ogatotonu o la tatou fausaga. O le nofoa pito sili ona lelei i le papa e tasi, ae le galo e uiga i faamalama ma le faitotoa

O le a foliga matagofie ma matagofie le manogi pe afai e te faia ni faamalama teuteu, o faitotoʻa po o ni faletua i totonu o le ogatotonu. O ia ituaiga ma isi teuteuga o le a maua ai le fale se tagata, foliga tulaga ese. O le pyramid maeʻa e mafai ona faʻamalosi i luga o le faʻavae sauniuni ma faʻamau ma nusipepa. E mafai e oe, i le mea moni, ona faʻapipiʻi le fausaga i fao po o fao, ae o le fausaga o le a le toe valavala ma i le taumalulu o le a sili atu ona faigata le sailia o se nofoaga e teu ai.

O le gaosi, faia i luga o le faavae o se fale laupapa papa-lima, e foliga matagofie foi. Filifili mai i vala eseese filifiliga e fetaui ma oe

E tumau pea e fausia le taualuga o le falegaosi, lea, e pei o se pulou, o le a maua ai le fausaga o foliga atoa. Mo luga o le taualuga, e lua ni tafatolu faʻasalalau e tusa ma le 30x30x35 cm e manaʻomia, e fesoʻotaʻi i faʻavae e tolu laulau lautele, ma i luga i luga o faʻamau (60 cm).

Ina ia mafai ona mausali le fausaga, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le pito i luga ma le taualuga o le faʻavaa ma le tasi ma le isi e faʻaaoga ai se laina faʻaputu, ma tuʻuina i ni palima se lua. O sea faʻaopoopoga o le a mafai ai ona faʻataʻamilo le fale i luga o le fale. E mafai ona e ufiufi le taualuga i le uʻamea uʻamea ma le ufiufi tutusa.

Laasaga # 3 - faʻafaʻataʻetaʻi ma faʻasolosolo, folau

O se uamea ua manaomia mo le taotoga. O se lauulu ma le umi o le 1.5 mita ma le lautele o le 14 mm e talafeagai. O le pito i luga, e iai se filo i luga o le umi o le ata atoa (pe tusa ma le 1 mita), e tatau ona puipuia mai lalo ma mai luga ma ni fatu ma ni pulupulu. O le pito i luga o le taualuga o le ogatotonu ma i le ogatotonu o le pito i lalo o le faʻavaa. E manaʻomia e le miliuli se pou i luga o le laina ina ia mafai ai e lona "ulu" ona liliu "i le matagi". E faʻapefea ona foliga mai lenei suiga mai le itu i le vitio.

O le pito i lalo o loʻo faʻapipiʻiina i le ala lava lea e tasi e pei o le pito i luga. O le a ia manaʻomia se tootoo e tusa ma le 40 cm le umi. O le pito i lalo e tu i luga o le ogatotonu o le laina. O le pou e tatau ona pasi atu i laupapa e lua i palupou: e sulu i luga le taualuga, e pasi faasolosolo i le fausaga. O uʻu lava ia e tatau ona faʻatūina i le ogatotonu o le laupapa. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaaogisa pupuni o le patipati lea e pasia i totonu o le laupapa ma toso le pu mo paʻu. O le a faʻapipiʻi le pito i luga i le pito i tua.

Mo le fausiaina o se faleoloa e pei o se mea moni, e mafai ona e faia se uili vaʻa mo apaʻau. O le a ia pikiina le itu a le matagi. O sea foeuli folau e faia i le lua o trapezoids laupapa, o se laupapa i le va o faavae ma le ogatotonu. E le tatau ona mamafa le vaʻa, o le mea lea e lelei ai le sasaina i le palasitika poʻo le pepa felanulanuaʻi. Matou te faʻapipiʻi le pito i luga o le taualuga i luga o le taualuga ma se faʻasolosolo lava mai le itu e faʻasaga i le itu.

E foliga mai o se masini ma se lafu, lea e paleni le mamanu o apaʻau ma faʻaaogaina e suʻeina le matagi pe a fai oe faia se faʻataʻitaʻiga

Matamata i le vitio, ma o le a manino ia te oe mo le a le mafuaʻaga na manaʻomia ai ni elemene faʻatulagaina. I le faʻamuamua, e mafai ona e teena tele pe afai e te manaʻomia se fale teuteu e le fesuisuiai, ae ia teuteu lau 'upega tafaʻilagi ma lona i ai. O le faʻataʻitaʻiga o loʻo iai nei o le a manaʻomia ai le tele o taumafaiga, ae e sili atu le malie.

Laasaga # 4 - fausiaina o se mea ofoofogia e manaia

O le pinwheel o se vaega sili ona taua o se mamanu e mafai ona teuteu pe, i se isi itu, faʻaleagaina. E tatau ona manatua e le tatau ona mamafa tele apaʻau o la tatou moa. Matou te ave mo laupapa e lua mita 1.5 mita le umi, 5 cm le lautele ma 2 cm le mafiafia. Matou te vaeluaina laina i le ogatotonu o nei laupapa. Pe a ufiufi faasolosolo avanoa, e tatau i ulu ona ulu le tasi i le isi. Matou te faʻapipiʻiina le sooga faʻatasi ma faʻamau.

O le mataupu faavae lautele o le faʻaogaina o apaau o le gaosi e leai se eseesega mai le fesuiaʻiga o laʻau o se uila o tamaiti: ua faia i se auala e tafe ai le malosi o le matagi a le matagi i luga o le apa

O fua taʻitasi e maua mai ai e avea ma faavae mo laupapa laupapa. E tatau ona tuituiina ina ia foliga tutusa uma apaau ma se trapezoid. Matou te faʻapipiʻiina le maeʻa faʻamau i luga o le pito i luga. Faamolemole ia maitauina e tatau ona faapaleniina e le spinner ma le uili le isi. O lenei la o le faʻapipiʻiina o le taualuga faʻatasi ma le uili o le uili ma faʻamalosi ua maeʻa, e mafai ona e tipi ese le vaega tele o le pito i lalo.

Vaega # 5 - teuteuina le fausaga maeʻa

E pei ona taʻua i luga, o le mamanu e mafai ona sui pe tu. O se tasi faʻataʻitaʻiga o le a sili atu ona mataʻina, o se tasi e sili atu le faigofie, ae e oʻo lava i le mea e sili ona faigofie le teuteuina e mafai ona matagofie ma agavaa e gauai atu i ai ma faʻafetai uma lava.

Vaavaai pe faʻapefea ona mafai ona faʻalelei ma matagofie le faʻaogaina o vailaau faigofie. Faʻaaoga manatu o loʻo i totonu o nei oloa

Mo lenei masini, fuga o le jasmine ma le lawn lanu e fatuina ai se tala matagofie e atagia lelei ai elemene teuteu o lenei ata matagofie.

Faʻafefea ma pe faapefea ona teuteu le fausaga maeʻa?

  • Paʻu le moa ma le varnish o luga o laupapa. O le fafie e matagofie lava, ae afai e te manaʻo e fai se mea faapitoa, e mafai ona e faʻaaogaina ata o lanu eseese.
  • Aua nei galo le faamalama ma le faitotoa. O lo latou auai e fiafia tele e taʻalo, mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma le fesoasoani a fusi ua vaneina poʻo laulau o le eseesega o le lanu.
  • O le afi moli e tuʻu i totonu o le mea olo i lalo o ona faamalama o le a atili ai ona lanu i le pouliuli.
  • O fugalaau matagofie i totonu o le fale e mafai foi ona avea ma ona teuteuga, pe afai latou te le maualuga tele. E sili atu le filifilia o laau e ufiufi ai eleele. E le gata i lea, ua na o le maualuga lava o le lanu. O se tala sili ona lelei mo le faʻataʻitaʻiga o se laau e teuteuina.

O le fale teuteu, faia ma le alofa ma le maelega, teuteuina soo se 'upega tafaʻilagi, ma, o le mea e leaga ai, e mafai ona tosina mai ai le gauai o tagata e le gata i tagata matamata, ae faapea foi tagata gaoi. Mafaufau i le auala tonu e mafai ai ona e aveesea lona aveeseina mai le saite. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e eli ma faʻasaʻo se paipa uʻamea e fausia mulimuli ane ai le faavae o le fale. Tuu lau galuega matagofie e faʻamalieina oe ma au malolo mo le tele o tausaga.