Lafumanu

E faʻapefea ona vaʻaia siaki mo lapiti

O vailaʻau vaʻaia o le mafuaʻaga autu lea o faʻamaʻi i le lotoifale ma faʻamaʻi i lapiti.

E faʻaauau pea le faʻaogaina o le microflora e tusa lava pe masani ona faʻaauau le fale.

E faʻafefea ona faʻapolopolo lafumanu mai le oti, o le a le mea e faʻamaʻi ai le fale o le uarota ma le tele o taimi e tatau ai ona fai - matou te faʻamatalaina mulimuli ane i le tusiga.

Aisea ma le taimi e tatau ona faʻaumatia ai le lapisi

O le faʻaaogaina o microbes o loʻo nonofo i pusi lapiti e le faigofie tele. Latou te le o nofouta i le maualuga ma le maualalo o le vevela, vave faʻafetaui i se siosiomaga vailaʻau oona ma e iloga i se galuega taua tele. Mo se taimi umi, o le siama e mafai ona faateleina i totonu o le otaota, luga o puipui ma le fola o le fale, i mea e fafaga ai ma inu, i mea e selesele ai. Ole faamamaina e le aunoa o nofoaga e fesoasoani e aveese ai na o le 40 pasene o siama faʻamaʻi, ae o loʻo aʻafia pea i le mea e gata ai, o loʻo tumau pea le pala ma palapala, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.

Mulimuli ane, pe a amata ona tupu mai faʻamaʻi i totonu o uarota, e oʻo lava i se faʻamaonia saʻo ma togafitiga vave o le a le maua ai le faʻamoemoega faamoemoeina seia oʻo ina uma atoatoa le vailaʻau, faʻapena foi ma meafaigaluega ma masini uma e aofia ai.

E taua! A maeʻa faʻamaumauga o le salmonellosis i lapiti, e fautuaina e faʻaaogaina e avea o se vailaʻau faʻamalolo: vevela 2.5% sodium solution, formaldehyde 2% faʻafofo poʻo le 20% faʻamalolo o le lime faʻafefe.

E tusa ai ma le au atamamai, e tatau ona faia ni faʻafitauli faʻapitoa i le ono masina, e tusa lava pe o le a le gaosiga o le lapisi o le lapiti. E masani lava, o nei puipuiga e fuafuaina i le tautoulu poʻo le tautotogo, ae i le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi, e le mafai ona togafitiga togafitiga.

Lafoaʻi faʻatagaina o le lapisi:

  • ao lei toe totoina manu laiti i tagata matutua;
  • ao lei totolo;
  • pe a uma le maʻi.

Laasaga o le lafoaʻi

Talu ai o siama ma siama e lamatia ai lapiti e sili ona aoga, o loʻo pulea i latou i auala faʻalauiloa.

O aso nei o le sili ona aoga o nei:

  1. Faʻamatalaga faʻamaʻi - e aofia ai le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi pe a fufuluina i totonu ma pito i fafo o le fale lapisi. A uma lena, fufulu i le vai mama ma faʻagogo le sela.
  2. Vailaau faʻamaʻi pipisi e faʻaaogāina ai vailaʻau - o le tekinolosi e latalata tele i le taimi muamua, o lona uiga o le faʻafesoʻotaʻi itiiti o lima ma mea matautia.
  3. Fiafia - faʻatinoina e faʻaaoga ai se pisa po o se fulu afi ma e matua aoga lava.
  4. Fufulu fufulu taavale fufulu mama "Kärcher".
  5. Le faʻauʻuina ile fale faʻamago fale.

E taua! Mo togafitiga faasaga i siama staphylococcal, formaldehyde (4%), chloramine (2%), ma le lafoai (8%) e faʻaaoga.

O nei metotia taʻitasi e fesoasoani i le faʻamaloloina o le siosiomaga faʻamaʻi, ae le faʻamautinoa e tasi le pasene pasene le saogalemu mo le ea. O le mea lea, o faufautua faʻapitoa e fautuaina e faʻalatalata i le fofo o le faafitauli i se auala lelei, e ala i le faʻaaogaina o le tele o fesuiaiga o le faʻamaʻi. O le sili ona faamanuiaina oi latou, e tusa ai ma le au faifaatoʻaga, o se tuufaatasiga o le tunu ma le chlorination.

Fomaʻi

O nei tagata gaosiga o nei ituaiga o "kemisi" e matua faafaigofieina ai le tausia e le faatupulaia o fagafao. I totonu o soʻo se faleoloa e mafai ona e maua le tele o vailaʻau faʻapitoa.

I le fanauina o lapiti, e taua mo oe le iloa o lapiti e faigofie i faʻamaʻi pei o coccidiosis, pasteurellosis, listeriosis, myxomatosis, encephalosis, rhinitis, manava, VGBK, lichen, sores i taliga ma mata.

O se lisi lenei o mea sili ona lauiloa:

  • suauʻu - faʻaaogaina i se foliga o se fofo 10%, mulimuli ane e tatau ona faʻatali mo le 30 minute ma faʻamama maeʻaeʻa;
  • formaldehyde - fautuaina mo le faʻaaogaina o le 2-% solution, e faʻaaogaina e ala i le pulupulu (i le fua o le 10 mililita i le cubic mita) mo le 25-30 minute, ona fufulu lea i se pulupulu;
  • suauu soda - 2% o le vailaau o loʻo faʻasese i totonu o le vai vevela ma faatasi ai ma le fesoasoani a se omomi latou te faʻaogaina le fale, tagata inu, fafagaina o otaota, fufuluina pe a uma le afa itula;
  • "Paʻepaʻe" - o le fofo galue e saunia i se fua faatatau o le 1:10, pe a uma ona lueina le lapiti vavave i totonu ma fafo atu o le lapiti e nofo ai faatasi ma le fesoasoani a se fagu moli, a uma le itula e toe fufulu ma faamama;
  • iodine - faʻaaogaina i se foliga o se fofo o le 5%; pe a uma le itula e tasi pe a uma le talosaga e mafai ona fufuluina;
  • uila pia - fautuaina mo le tuuesea o le lapiti pe a uma le chlorination, o le vaifofo ua saunia e ala i vai inu ma pefu laupapa ua tuufaatasia i le fua faatatau o le 3: 1;
  • formalin - o le totoina o luga o le tino e faia i le 2% o le fofo, pe a uma le 25 minute mulimuli ane ona mafai loa lea ona fufulu le vailaʻau vailaʻau;
  • soda caustic - o le 2% fofo o loʻo faʻaaogaina mo le faʻaaogaina, ma faʻaleleia ai lona aafiaga, 10% sodium chloride ua faaopoopo i ai;
  • lime faamama - faʻaaogaina i le tulaga o le 10-% faʻamalologa o limestone, pe a uma le 3 itula, fufulu ese;
  • pulou - o le faʻamaʻiina o loʻo faʻaaogaina ma se 3% fofo, lea e fufulu pe a uma le 3 itula.
E le gata i lea, o vailaau faʻapitoa mo lapiti e mafai ona faʻatau i togafitiga faʻatoʻaga. O nei fualaau oona e iloa lelei i le maualuga, ae le aoga ona o le tau maualuga.

E taua! Aʻo le maualuga o le vevela i luga aʻeo zero, e mafai ona malulu le fofo o le disinfection, ma pe a lalo lalo ifo, e mafai ona vevela.

E tusa ai ma iloiloga a le au faipese, na latou faamaonia lelei lava:

  • Virosan;
  • Bromosept-50;
  • Creolin;
  • Virno C;
  • Virocid;
  • Ecocide C;
  • Glutex;
  • Faʻamolemole;
  • Diabak-Vet.

Sauniuniga mo le faʻatinoga

Faʻaleagaina i soo se auala ma auala e le mafai ona faʻatino i totonu o se potu eleelea. Aʻo leʻi faia le faʻatinoga, e taua tele tapenapenaga maeʻaeʻa, lea e le na o le fufulu mama ma le moega, ae faʻapea foi i le fufuluina ma le mataʻutia o mea uma o le fale lapiti. Ina ia mafai ona faʻamamaina maualuga, e fautuaina e le au atamamai e galulue i mea nei:

  1. Muamua o meaola uma na faʻavasegaina i fale le tumau.
  2. Aveese uma fagu, mea inu, ma isi vaega e mafai ona aveese mai le fale.
  3. Faʻaaogāina o se pefu pefu, masi, pulumu poʻo le mumu, aveese le mea tuai ma le toega mai le fola. E le tatau ona tuʻuina i luga o le fale le paluga mama mama. E aoina i totonu o se fagu po o se pusa lapisi mo le toe faʻaleleia.
  4. A maeʻa lena mea, siaki ma le faaeteete le cell mo lona faamaoni. O le tele o faʻaleagaga faʻaleagaga ma mea leaga e ono foliga mai, aua o tagata e nofoia o ni roi. Afai e tatau ai, ia faʻaitiitia uma tulaga faaletonu.
  5. Fufulueseina uma le palapala ma se vaalele malosi o le vai vevela, ia sili atu ona taulai atu i masini malogo o meaʻai ma meaai. Mo nofoaga mama-i-mama, faʻaaoga se pulumu fufulu vevela poʻo se solo taele. Faʻasaga foi le pito i fafo ole suauʻu.
  6. A maeʻa lena, fufulu le mamanu e faʻaaoga ai soʻo se meaʻai.
  7. Alu ese le fale mo sina taimi e faʻamago. E fautuaina e tuu i totonu o se nofoaga lelei i le vaitau lenei.
  8. Mama ma fufuluina le meaʻai, meainu, faʻapea mea uma e aofia ai le tausiga o lapiti.
  9. Aʻo faʻamamago le potu, mama i le potu o loʻo tu ai pea. Mo lenei mea, e taua tele le naʻo le fufuluina ma le aveeseina o le upega tafailagi, ae ia fufulu foi le microflora pathogen ma se vaʻa malosi o le vai vevela.

E te iloa? O le Rabbit i tua o le vae agavale i le tele o aganuu o le lalolagi, e aofia ai i Europa, North and South America, Aferika ma Saina, e faʻaaloalo o se talismanoa o le fiafia. E foliga mai, o le talitonuga i le malosi o lenei mea na toe foʻi mai i le 600 TLM mai tagata Celt oe na nonofo i le teritori o Europa.

E faʻapefea ona vaʻaia laʻau o le lapiti

A maeʻa maeʻa le fale rabbit ua faʻamamaina, e mafai ona e alu i lona faʻapalapalaina. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o metotia sili ona lauiloa.

Sulu i luga o se pu

I lalo o le aafiaga o le afi, o le tele o microbes pathogenic, viruses, melegi ma le parasitic larvae ua mate. O le mea lea, o le faʻaaogaina o se paʻavale o se auala e sili ona fiafia i ai le faʻapalapalaina mo le tele o faifaatoʻaga. I le faʻaopoopoga, e le manaʻomia ni tau faaopoopo ma ni punaoa, ma a maeʻa le faʻatinoga, e le manaʻomia le fufulu ma faʻamago le cell.

Ae na o fausaga laupapa e faʻaaogaina elemene elemene e mafai ona tuʻuina atu i sea gaioiga. Glass, ceramic, slate ma le lapapi lapiti e le talafeagai mo le mu o le afi.

E taua! O vailaʻau uma, tioata, mea 'uamea ma mea palasitino e le mafai ona tuʻuina i le faʻamalosi, i le faagasologa e tatau ona kuka lelei aʻo lei faʻatulagaina.

Ina ia mafai ona faʻamaonia le tulaga maualuga, e fautuaina e faifaʻatasiga poto e mulimuli i faatonuga o loʻo i lalo:

  1. Aveese mea uma e mumu mai le nofoaga o le a faia ai le gaioiga ma saunia se pusa mo le faʻatinoga.
  2. O le vavave o le uila e savali i luga o le pito i totonu o le suauʻu, ma o le a faʻafefiloi se afi moli i le meafaitino mo le 2 minute.
  3. Fai tutusa i fafo o le fausaga. O se taunuuga, e tatau i le laau ona liua sina lanu enaena.
  4. A maeʻa le faʻapalapala, tuʻu le potu e faʻamafanafana mo sina taimi. I le taimi nei, tao i le fafie laau.
  5. E faʻapea foʻi, faʻamaʻi i le afi le potu o loʻo nofo ai le fale lapiti. A maeʻa lena mea, tuʻu le fale mafanafana ma faʻafetaʻi mea uma o loʻo misi, faʻatumu le otaota i luga o le fola ma toe foʻi mai le fale ua alu.

Le faʻamaʻaloga o le lapisi: vitio

Le faʻaleagaina o sela "Peleni"

O meaola o le chlorine e taʻitaʻia i le lauiloa i faʻamaʻi vailaʻau uma, ona o lo latou avanoa ma le lelei. Ua fautuaina e polofesa polofesa e faia uma galuega ma "Belize" i totigilima, aua o le suavai ua iloa e ala i le faateleina o le malosi ma e mafai ona faaleagaina ai le paʻu.

E le gata i lea, o le vevela tele e mafai ona faʻaosofia ai le soona inu ma faʻamaʻi i le tino. O le mea lea, ao le i amataina le gaioiga, o le a le sili atu le lelei le tausia o fua o lau lava puipuiga.

E te iloa? O mata o le lapeti e tuʻuina i se auala e mafai ona latou matauina mea o loʻo tutupu i itu ma tua, e aunoa ma le afifiina oo latou ulu.

Le faʻaaogaina lelei o le lapiti "Belize" e aofia ai laasaga nei:

  1. Muamua, ia saunia se vailaau faʻapitoa i luga o le auala e ala i le soloia o le fagu atoa o le "Whiteness" i totonu o se pakete e 10-lita o vai mafanafana. Faʻamama lelei le vai.
  2. A maeʻa lena, sasaa le vailaau faʻamaʻi i totonu o le fagu moli ma fufulu i luga o le pito i totonu ma pito i fafo ole potu na fufulu muamua ma mama. Vaʻaia ma le faʻaeteete lima ma nofoaga faigata.
  3. O vaega uma e mafai ona faʻaaogaina o le lapiti, faʻapea foi ma le lisi o loʻo faʻaaogaina i lona tausiga, e mafai ona faʻaaogaina tutusa.
  4. A maeʻa le galuega lisi, tuʻu le fausaga mo le itula.
  5. A maeʻa le taimi atofaina, fufulu le "Whiteness" ma se vaʻa malosi o le vai vevela, ma faʻaaoga foi se solo taele. I le uma, o le faʻafesoʻotaʻi ma nei mea e maua ai le chlorine o le a muta le leaga mo se fagafao.
  6. Tuu le cage ia mago, ma i le taimi nei, faʻamalolo le taualuga, puipui ma le fola i le nofoaga o loʻo i ai le fale lapiti. I le itula mulimuli ane, alu i luga o luga o luga o luga o luga o vai ma le vai mai se pulumu ma faʻamago.
  7. Aʻo le vai i totonu o le pa, ma totonu o le potu o loʻo tu ai pea, o le a le tumau pea se siaki, e mafai ona e faʻapipiʻi mea uma i nofoaga ma auai i totonu o le lapiti.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le taavale e fufuluina "Kärcher"

O lenei fufulu siaki e sili ona lauiloa i faifaatoaga i aso nei. O le masini e matua tele lava e faigata ai ona mafaufau i se faamamaina i totonu ole aiga e aunoa ma lea. E le gata i lea, o le iunite e oʻo lava ile pito itiiti i le lapisi o le lapiti e mafai ona faigofie.

E le faʻamamaina ona o le maualuga o le suavai, ae i se vaitafe vevela vevela. O le le lelei o sea fufuluina na o le tasi - o le tau maualuga, e amata mai le $ 500. Ae afai ua uma ona e "Kärcher" i totonu o lou aiga, o le agasala o le a le faafaigofieina mo oe le tausia o le lapiti.

Mo le faʻaleleiina lelei, faʻaauau e pei ona taua i lalo:

  1. Saunia le fuʻa taavale mo le taʻavale.
  2. Liliu le masini i totonu o se pusa o le eletise ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete luga o vaega uma o le masini. Totogi faapitoa i nofoaga o le vaeluaga o vaega. Aua e te faanatinati. E taua le vevela vevela i lalo o le maualuga o le mamafa e oʻo ai ina faigata ona oʻo atu i nofoaga.
  3. Faia se gaioiga faapena mai fafo o le fale, faʻapea foʻi ma mea na faʻaaogaina, faʻamaumauga.
  4. Tuu le fale ia faʻamago mo le itula ma le ea i fafo pe a maeʻa faʻamaʻi le vaʻa. Ua fautua mai tagata tomai faapitoa mo lenei mea e tuu le fale i se nofoaga lelei.
  5. O le taimi nei, e ala i le mataupu lava e tasi, ia faʻamamaina puipui, folo ma fola i le potu o le a iai le fale lapiti.
  6. A maeʻa mea uma, faʻapipiʻi le pusa ma tuʻu i meaʻai, meainu, faʻatumu meaʻai ma ufiufi le fola i vaovao. Suʻega i lou fale e nofo ai tagata nofoia.
O le faʻamamaina o lapeni e taua tele mo le saogalemu o lafumanu.

E taua! I le taua faasaga i le pasteurellosis, o le tasi o nei auala e masani ona faʻaaogaina: lime paʻu (20%), solution formalhyde solution (0.5%), fofo chlorine (2%), vevela vevela (2%).

Manatua e sili atu le puipuia o se faafitauli nai lo le taulimaina mulimuli ane. E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele auala e faʻamaʻi ai tino ma e le o latou uma e manaʻomia ni faʻaopoopoga faʻalautele poʻo tau tau. O le mea autu - aua le faʻavalevalea ma tausi le mama o a latou uarota.