Lafumanu

Mamoe o le Kazakh paʻepaʻe paʻepaʻe: auala e tausi ai ma auala e fafaga ai i le fale

O le taunuuga o le tele o tausaga o le galuega a le aufaifaatoʻaga o le tele o ituaiga o povi. E mafai ona faigata mo se faʻatoʻaga faʻatoʻaga e filifili le filifiliga aupito sili mo faamoemoega ma aiaiga o le taofia. Mafaufau i le lanu paʻepaʻe o Kazakh, lea e tele mea lelei, faʻatagaina oe e vave maua ni oloa lelei e aunoa ma se tau tele o tupe.

Faʻasologa o talafaasolopito ma faʻamatalaga

O le Kazakh paʻepaʻe paʻepaʻe o povi sa fafaga i le ogatotonu o le seneturi mulimuli. O se aano o aano o manufasi, e le lelei i le meaʻai ma faʻatautaia i tulaga o steppes o Kazakhstan ma vao vao ma suiga vave o le vevela. O lona uiga iloga o le lanu mumu, na o le ulu, vae, pusa ma le peritoneum e papaʻe i taimi uma.

E taua! O Kazakh povi ua fesuisuiaʻi i le malulu malulu, o latou lauulu uumi ma le lauulu e tupu aʻe i le amataga o le malulu o le tau.

Tofiga

Na faʻaaogaina e le au faʻatoʻa le sili ona lelei o povi vaʻalele a Kazakhstan ma Kalmykia e laasia faʻatasi ma povi o le ituaiga Igilisi o Hereford. O le taunuuga o se ituaiga o manufasi fou, lea na iloga i lona tumau, malosi malosi, gaioiga lelei ma na suia i tulaga leaga o le natura o Kazakhstan.

Faailoga mai fafo

O povi a Kazakh e le maualuga, ma o latou maso ua faʻaleleia, o le pusa faʻanoanoa, ma vae pupuu ma malosi.

O faailoga pito i fafo o le Kazakh paʻepaʻe paʻepaʻe:

  • mamafa - 450-550 kg;
  • maualuga i le mamae - 1.2-1.3 m;
  • susu o le susu - 1.9 m;
  • sulu - muscular, lautele, lautele, foliga paʻu;
  • umi le uumi - 1.5 m;
  • ulu - laiti;
  • le ua - mamafa, puupuu;
  • vae - malosi, puupuu, lautele lautele;
  • le suti - lanu mumu; ulu, vae, fatafata, manava, talo, tassel o siʻusiʻu - paʻepaʻe;
  • fulufulu mamoe - i le mafanafana e pupuu ma lamolemole, i le taumalulu e umi ma malulu;
  • talo - laiti.

Manatu ma Meataumafa

O Kazakh e paʻepaʻe le tele o aano o aano o aano o aano o manufasi, e talisapaia e manuʻai lelei ma maloloina, mo lenei mea ma tuputupu ae. O sui o aano o manufasi, susu ma le gaosiga o susu o loʻo ola i isi tulaga e maua ai susu. O le taua o le susu o povi Kazakh e maualuga le taua ma le maualuga o meaʻai. O le kulimi e maloloina lelei, ei ai sona tofo faapitoa.

E te iloa? O manu e sili ona taugata i le lalolagi o le pusi meli Iapani. O le ituaiga o povi vavalalata e fafagaina faapitoa i laau faʻapitoa, faʻafeinu i le pia ma solo.

O povi:

  • susu i le tausaga - e oʻo i le 1.5 t;
  • le tofo - matagofie, vaivai;
  • susu gaʻo - mai le 3.8% i le 4.8%.
O povi o meaʻai fefiloi ma le gaosiga o laʻau e maua mai ai susu susu - e oo atu i le 2.5 tone i le tausaga, ae e manaʻomia ai le maualuga, lelei le fafaga. Faatasi ai ma le fafagaina faapitoa ma aiaiga o le taofiofia mai le susu susu o Kazakh, e mafai ona maua mai le susu i le 6 tone i le tausaga. O le gaioiga lelei o aano o manufasi o le aoga sili lea ma le tulaga ese o le fanau a Kazakh. Ole maualalo o le mamafa o le mamafa ma le muamua e mafai ai ona maua mai le meaʻai maualuga i le tau maualalo. I le matua o le tasi ma le afa tausaga, o le manu e tusa ma le afa tone le mamafa. Ma o povi e mafai ona mamafa i le 900-1100 kilokalama.

Uiga o le gaosiga o manufasi:

  • fasiga manu - mai le 53% i le 65% le mamafa o le tino maliu;
  • le aano - maualuga maualuga, suamalie, maamora, ma se tamai laulau o gaʻo;
  • uluaʻi matua - oʻo mai le matua matua i le 10 masina;
  • tupe mama - vave, mai le 1 i le 1.5 kilokalama i le aso

Matou te fautua atu ia te oe e mafaufau i ituaiga o povi sili ona lelei, ma ia e faamasani i mea taua o le tausia o se povi pulu i le fale.

Malosiaga ma vaivaiga

O Kazakh tagata paʻepaʻe e sili atu le lelei nai lo isi ituaiga. O mea taua e aofia ai:

  • le mafai ona fetuunai i le vave vevela suiga, tumau i le vevela ma le malulu o le tau;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi, lelei faʻamaʻi;
  • o le galuega o le fualaau otaota, lea e mafai ona eliina le mutia vao mai steppes malogo, le lelei le fafagaina;
  • vave maua tupe maua;
  • amataga;
  • atinaʻeina le faʻaleleia o tina;
  • tofo lelei, le aoga o aano o manufasi ma susu;
  • gaʻo susu gaʻo, maamora, pipi mafiafia;
  • peʻa maualuga.
Faʻafitauli:

  • faʻamalosi pe a maeʻa, e le faatagaina e se povi se tasi i le tamai povi;
  • le i ai o nofoaga vavalalata.

E taua! O se vaega o le fatu o le mafai ona toe fanauina ni fanau maloloina mo le 10 tausaga.

Tausiga ma le tausiga

O le mea autu o le mea o loʻo i ai - nofoaga faʻasalalau ma fale puipui i vavae, povi e le o noatia i le taumafanafana poʻo le taumalulu. O gaioiga faifai pea ma gaoioiga faaletino e saofaga i le lelei o le faʻaleleia o le fafagaina ma le faʻavaveina o le tau. O manu lava latou latou te maua meaʻai, felafoaʻi saoloto. E i ai i ia tulaga o le taunuuga e faapitoa lava le lelei ma le maloloina o aano o manu ma susu.

O le taumafa vevela

I le mafanafana o le vaitau, latou te faatulagaina se taumafanafana vevela ma se fale e puipuia ai mai le galulolo. I lalo o le fale faʻamamafa mo le fafaga ma pusa ipu vai ma vai mama.

Faatulagaina o fale

I le taumalulu, o meaola e teuina i totonu o se fale o manu, e tatau ona vateatea i le maualuga o le 6 sikuea sikuea. m mo le tagata e toʻatasi. Faʻatulagaina o le fale, i tafatafa o le nofoaga o le potu e tuʻu ai pusa ma meainu. E tatau i tagata fafaga ona i ai ni paʻu i luga e le mafai e manu ona aʻe i totonu ma faʻasese meaʻai i lalo oo latou vae.

E tatau i faifaatoʻaga ona aʻoaʻoina auala e fausia ai se fagafao mo povi ma o latou lava lima, faʻapea foi pe faapefea ona fai se peni mo le povi.

Faia se fagu o le uamea ma fafie. E faigofie le faʻaaogaina o pusa ipu ua leva ona saunia. E faʻaaogaina le fala mo le fola, e tusa ma le 40 cm le mafiafia o le fola.

Tulaga faʻamafanafana

O le manava lelei o le tino ma le lapoʻa gaʻo e mafai ai e le povi a Kazakh ona talia le malulu ma vevela mai le -40 ° C i le +50 ° C. O le ituaiga e le o se mea e manaomia ai tuutuuga o le taofia, o le potu e tatau ona vateatea, lelei le faʻaleleia, e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga, ma se malamalama masani.

E te iloa? O le susu susu susu e fusia ai toxins leaga i le tino o le tagata. O le susu e tuʻuina atu i tagata o loʻo galulue i fale matautia.

Faamama

O le suia o le fola mai le vaomago i le tau malulu e le faia. O gaioioiga masani i totonu o le moega o le vaomatua e fefiloi ma le manulele e fesoasoani i le siitia o le vevela. E tatau ona faʻaauau pea ona faʻaaogā le fufuluina o fafaga ma tagata inu.

O le a le mea e fafaga

O le tele o le taimi e paʻu ai povi i luga o meaʻai, o le meaʻai autu o le laumei lanumeamata. I le taumalulu, latou te fafaga i vaovao, silasila, meaʻai manu, vitamini ma minerale.

Savalivali e fafaga ma fafaga i le taumafanafana

O le tumau o manu ma le malosi e tumau ai i le vevela ma le malulu e mafai ai ona latou savavali i le sefulu o kilomita o steppe i le aso e suʻe ai meaai lelei. Latou te siakiina lelei le vavae vao, vave maua le mamafa. O le tele o le nofoaga mo le savalivali i luga o laufanua, o le sili atu ona lelei le faʻatinoga e mafai ona ausia i le tau maualalo.

Matou te fautuaina oe e mafaufau i mea uma e uiga i le fafagaina o povi vevela.

Eseesega i le taumafa i le taumalulu

I le taumalulu, e fafagaina povi i vaovao, vaomago (65%), o isi mea e fafagaina. Mo aano o manufasi, e mafai ona gaʻo manu i le tausaga atoa. Ma mo le gaosiga o le susu, faʻaleleia atili le fafaga faʻatasi ma le faʻaopoopoga o fafaga faʻamalosi, cereals, legumes, ma fualaʻau aʻa.

O povi e tatau ona tuʻuina atu le calcium ma fulukalama, meaʻai o le ponaivi ma isi faʻaopoopoga o vitamini ma elemene aoga. O le tofo ma le lelei o le susu, o lona gaʻo gaʻo e faʻalagolago i meaʻai o povi.

Faʻatauga faʻaleleia o manu laiti

I le 18 masina e oʻo mai i le talavou. O le mataupu e masani lava i totonu o le lafu, o le fua faatatau o le fertilization faamanuiaina e sili atu i le 95%. A maeʻa le 285 aso e faʻapipiʻi ai. O le aafia o tagata i lenei faagasologa e le manaomia. O se atinaʻeina lelei o le pepe e fesoasoani i le povi e feagai lelei ma le tulaga tutoʻatasi, o le sao ola o tamaʻi povi e toetoe o le selau pasene.

Faitau e uiga i le mea atonu o le a mafua ai, a maeʻa, e le mafai e se povi ona tu i luga.

E fanau tele fualaʻau, pe tusa ma le 30 kilokalama. O loʻo i tafatafa o le povi ma maua uma mea taua i le susu o tina. Faatasi ai ma lenei auala, e vave ona maua le mamafa o tamai povi, atiina ae malosi ma maloloina.

Seiloga o le fausiaina o povi povi o loʻo susu mai i le tina ma iu ai ina faʻafefeteina. I lalo o tulaga lelei, e mafai ona vave faʻatupulaʻia le aofaʻi o le lafu mamoe e aunoa ma se tau faaopoopo. E tusa ai ma mea ua taua i luga, e mafai ona faaiʻuina o le ulu o le Kazakh e lanu paʻepaʻe e lelei mo le fausiaina i steppes ma le le lava o laau ma le leaga o le tau.

O le mea e leaga ai, o le masani masani o le inisetiina o povi e umi ma e le aoga i taimi uma. Faamasani oe lava i metotia o le faʻasaina o povi.

E mafai ai e oe ona maua mai aano o manu ma le susu e aunoa ma ni tau tupe taua. Faailoga lelei o le gaosiga, tumau, le mautonu i le tausiga ma le fafagaina, o le gafatia e fetuunai vave ai ina ia maua ai se tupe maua maualuga.

Vitio: Kazakh sinasina ulu