Roses

Rose "Black Baccara": faamatalaga ma uiga o le galueaiina

E pei ona lauiloa, e leai lava se lanu uliuli i le lalolagi. O le lanu vavalalata o le pulupulu ei ai le vasega o le "Black Baccara". Na fafagaina o ia i le 2004 e se tagata fai Farani. E tusa ai ma le faʻamatalaga, o le rosa "Black Baccarat" e matua ese lava mai isi ituaiga o lauti. Suesue ma le faaeteete nei eseesega aʻo leʻi tuʻuina lenei tagata nofo i lau togalaau.

Faamatalaga ma uiga

O le lauti ma le rose rose "Black Baccarat" o se rose uliuli laititi ma se manogi vaivai. O le maualuga o le vao e tusa ma le 80 cm, ma o le lautele e 70 cm. O le laau e matua faʻatusatusa ma e foliga matagofie. O lanu lanumeamata ei ai se paʻu mūmū mūmū. E i ai ni nai manulele.

E te iloa? O fualaau vao e maua ai le tele o vitamini C nai lo lemoni.
O fugalaau o le Black Baccarat rose ua lauiloa i la latou lanu e latalata i le lanu uliuli, maualuga ma foliga tioata o le fuga. O le puipuiga aupito maualuga o la latou lanu e fesoasoani i le eleele eleʻele. A o le i tatalaina ia fugalaau e avea ma malamalama o le paʻu. O lo latou lapopoa e 9-10 cm le lautele. E i ai ni itu taua i luga o petel petals. I le polo, o latou numera e oʻo atu i le 45 pi.O le ituaiga e masani ona puipuia i faʻamaʻi ma faigofie ona faʻafefe le timu. Fugalaau e tausia lelei o latou foliga. O loʻo ola pea Rose, ma e manaʻomia le tele o le suāsusu. E taofiofi gutu ile - 10 ° C. O le tau maualalo o le Black Baccarat e mafai ona ola i le taimi o le taumalulu--23 ° C.
Faʻalogo lelei i laʻau tihi o le Double Delight, Sophia Loren, Chopin, Kerio, Abracadabra, ituaiga eseese a Gala.

Faʻamasinoga

Mai le faʻamatalaga faigofie e faigofie ona malamalama o le popu rose o le "Black Baccarat" ua tupu i luga o le eleele. Afai o le totoina o loʻo faʻatino i luga o le teritori o le itulagi ma se taumalulu malulu, o le totoga e faia i le tautoulu. Afai o le tau malulu, e totoina fatu i le tautotogo.

Sili atu mo le fugalaau - totoina o le autumn. E maua mai i le ogatotonu o Setema i le amataga o Oketopa, ina ia maua e le vao le taimi e maua ai aʻa ma ola malosi aʻo leʻi oʻo i le taumalulu.

E taua! E tatau ona faapipii Rose.
O le penumbra e afaina ai le totoina o le laau lava ia ma le lanu o ona fugalaau, faapea foi le palapala. E le fiafia le togavao latalata i laau. Fiafia e toto i tafatafa o laau srednerosly i luga o le eleele. E leai se fafie e manaʻomia ae leʻi totoina. O le eleele muamua eli ifo i le 40 cm le loloto. Mo eleele ma se mea mamafa, o le faʻaaogaina o le oneone ma le peʻa atonu e talafeagai. Compost poʻo le humus o le a le sili atu foi ona le lelei.

I le pito i lalo o le lua na eliina i lalo o le totoina o le rose o loʻo taatia ese ai le alavai. O le faʻafefeteina i le faʻafefiloi eleele, pe a uma ona faʻafeiloaʻi le fatu i le lua. A o lei totoina, e sili atu ona lelei le umiaina i le lumanaʻi i le vai mafanafana mo se itula e faʻamaʻo ai ma faʻamamaina aʻa.

Manatua o aʻa o le laau e tatau ona i totonu o le eleele, ma o le ua aʻa - ia le itiiti ifo i le 3 cm le maualuga. Afai o le seedling e uʻu mau i le eleele, ona e faia mea uma saʻo ma a maeʻa aso e 10-12 o le a aliaʻe ai aʻa talavou.

O lenei ituaiga, toto i le tautotogo, o le a vave ona fausia se vao malosi i le tautotogo. O le tautotogo o le tautotogo o le a aafia i se lago i le tuputupu ae ma le atinaʻeina pe a ma le 14 aso.

E te iloa? O le tau o maketi o le suauu o le suauu masani e maualuga atu nai lo le tau o le auro ma le platinum.

Tofiga

O fualaau e masani ona faatauina i fale tausimai. Toe faʻaleleia i le fale e ala i le vaevaeina o vao mo lenei ituaiga e le manaʻomia. E mafai ona faʻatinoina, ae na o le lima tausaga le vao, aʻo vaevaeina i le afa. O ia togafitiga o le a vave faʻaitiitia ai le tuputupu ae ma taofi ai le fuga o le rosa.

Tipiina - o le faʻatoʻaga sili ona lelei mo Black Baccarat. O lenei metotia e le afaina ai le togavao o tina, ma o le a avea le tipi ma laau totoa uma pe a uma le tolu tausaga.

O le fola o le eleele, o le aʻeaʻe ma Roses laugatasi e fai ai se avanoa e le masani ai.

O seleni e tatau ona tipi i le maualuga o le 45 °, pe i lalo o le fatugaʻo mai lalo pe luga aʻe o le fatugaʻo mai luga. O le umi ole fautuaina ole 15 cm. E tatau ile soifua maloloina ole fale ole tina. Ina ia tipiina le mea faigaluega, filifili se vaomatua o le tausaga oi ai nei.

O le totōina e mafai ona faʻatinoina ia Iuni-Iulai i le pusa saunia. I le tausaga mulimuli ane, i le tautotogo, e mafai ona e faʻavasegaina le faʻamaina o le fatuina muamua i totonu ole eleele. Mo le taumalulu, o le lumanaʻi lumanaʻi e sili atu ona ufiufi.

Tausiga

O le tausiaina o le paʻu o Baccarat Black Black, faapea foi ma le totoina, e le faigofie tele. O le faʻatau, fafagaina, teuteuina ma le sauniuniga i le taumalulu e iai ni mea faʻapitoa.

Faʻasa

O le faʻaleleia e naʻo le vavaeese o vai mafanafana (vevela i le la) i le vaveao po o le leva o le afiafi. Suavai malulu - o se popolega mamafa mo le rosa.

E taua! Aua le sasaaina vai i le vaega pito i luga o le togavao. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le laʻau.
O le tele o le faʻavaivai ma le tele o le vai e manaʻomia e le vao e faʻalagolago i tulaga fesuiaiga ma eleele. O le rosa o lenei ituaiga e manaʻomia ai le tele o vai. A maeʻa le faʻagasologa, faʻafefe poʻo timuga e manaʻomia ona faʻamalo le eleele. Ia faaeteete - aua le faʻaleaga aʻa.

Laʻei pito sili

Lafoaia o eleele e ola ai vao, fafie laupapa po o vao, e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le susu ma faʻagesegese ai le tupu o vao. Mo le uluai fafagaina o le faʻaaogaina o fualaau oona e faʻamalosia ai le tuputupu ae. O le vaitaimi o le umiaina o le taimi lava lea pe a maeʻa le aveesea o le malulu malulu.

O le faʻatonuina o le faʻatonuga lona lua i le amataga o le tuputupu aʻe malosi o le pu. Mo lenei mea e tatau ai ona faʻaaogaina meaʻai paleni, lea e aofia ai elemene autu. A iai le rosa i le vaega o le faʻaleleia o le fatu, e manaʻomia ona faʻamagisaina i se fofo o le moa moa poʻo le manua. Ma ao le i oʻo i le taumalulu (i le taimi lava e maeʻa ai le fuga) e fautuaina le tuʻuina o masini faʻasaisa i le palapala.

Teuteu

I le taumafanafana, i le taimi o le fugalaau, e manaomia ai e le rosa le aveeseina o fugalaau fugalaau. E manaʻomia le teuteuina i le tautotogo ma le autumn.

I le tautotogo, teuteuina fuʻa ua mimiti pe ua faaleagaina. Vaega o 'auʻau i luga aʻe o le tulaga fautuaina (faʻasini lona fa) e tipiina i le maualuga e faʻaaoga ai se seleulu.

E taua! O le tipiina o ogalaau e faatoa mafai lava pe a maeʻa le fafagu o fatugaʻo.
I le tautoulu, a maeʻa le vaitau o le fugalaau, e tatau ona vavae ese uma 'aʻai "gaʻo" ma i latou ua mou. Faʻatoa totoe uma lava e faʻapuupuu i le 40 inisi le maualuga. I le faʻaopoopoga, ao leʻi oʻo i le taumalulu e manaʻomia ona aveese uma laulaau. E naʻo le maeʻa lenei mea, e mafai ona ufiufi le laau i laʻau launiu poʻo mea faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, spunbond).

Maʻi ma faʻamaʻi

O laʻau o le pata o le pata e pagatia i le paʻu ma le vevela, ae o Black Baccara e le mafai ona afaina i ia faamai, e ui lava e le afaina ai le puipuia. O le faia o lenei mea, i le tautotogo e togafitia le togavao ma le sukamemea sima poo fualaau faasaina "Topaz", "Prognosis", "Fundazol", "Hom".

Afai e solia tulafono a le vai, ma o le vai foi e pa'ū i luga o le eletise o le rosa, e mafai ona maʻi le laau i le paʻulea po o le ele. Ina ia puipuia ma togafitia nei faamai, e togafitia le togavao ma se tuufaatasiga faapitoa: 300 g suauu sulfate + 100 g o le Bordeaux vai i le 1 pakete vai. O faʻamaʻi sili ona afaina o le ituaiga o iniseti e pei ole:

  • lanumeamata rosy aphid;
  • vaʻavave mite;
  • vavae;
  • rosy cicada.
Faʻaaoga lelei fualaau e faʻatau ai aphids: Alatar, Aktellik.

Mai le siaki, o togafitiga faʻatasi ma Inta-Vir ma Phosbecid e fesoasoani.

Tripsov faʻaumatia meaʻai "Vermitek", "Confidor" ma "Agravertin."

Faʻasaga i cicadas, e fautuaina e faʻaaoga "Solon", "Ariva" poʻo "Decis".

Faʻaaogaina i le mamanu

"Black Baccarat", e pei o se malu-malu-laau, ua maua lona faaaogaina i le mamanu o le laufanua, teuteuina vaega o le teritori lea o le a fano ai le isi elemene o le tuufaatasiga. O le eseese e lelei tele i fugalaau lanumumu ma paʻepaʻe, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o lauulu ma fugalaau i paolo paolo. Talu ai o le vao e maualuga lona maualuga, e mafai ona totoina i totonu o koneteina poʻo vases mo le faʻapipiʻiina i luga o le faapaologa po o le fale. Ae e le tatau ona e tupu aʻe se rosa o lenei ituaiga i totonu.

E te iloa? O le ulumatua na tulaʻi mai i le lalolagi o loʻo i le Cathidral Hildesheim (Siamani). E pe a ma le 1000 ona tausaga.
O le laʻau tipi rose "Black Baccara" e masani lava ona iloga i lona foliga mai i isi laau, i soo se mea e maua ai. Ua mamanuina le vailaau mo le tipi, ae e lagona lelei i le togalaau. E matua faigata lava ia te ia ona tausi, ae i lalo o tulafono uma, e aofia ai le totoina o laau, o le a fiafia tele le vao ia te oe i ona fua mo le silia ma le tasi le tausaga.