Lafumanu

Faʻafefea ona fai se masini milking i le fale

E manaʻomia e falesa taʻitasi ma laʻau faʻanoʻamea meafaigaluega faʻaonapo nei, o se tasi o ia mea e masani ona avea o se masini milumalo. Ae ui i lea, e le o tagata leoleo uma lava e mafai ona mitamita i le tele o tupe e faʻatau ai ata faʻaonapo nei o meafaigaluega.

I lenei tulaga, e toatele ua liliu atu i le galue tutoʻatasi o mea talafeagai uma mai auala faʻaleleia.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou iloiloina auʻiliʻili auiliiliga o mataupu faavae ma le faʻaogaina o le mamanu o le masini milumagi ma o tatou lava lima, ma faʻasoa foi mealilo o le filifilia o vaega taua.

E faʻafefea le masini fufulu

O le masini milisi o se masini masini mo le suʻeina o susu mai le uʻu o se povi. O ia faʻaputuga e faʻaaogaina i luga o le mataupu o le vavalalata. A maeʻa ona faʻaogaina le pito i luga o le uʻamea (teat cup), o le a faʻavaeina ai ni tulaga e le masani ai le mamafa o le ea. O se taunuuga o lenei mea, o le susu, i lalo o le faatosinaga o le eseesega o le mamafa, o le kalave e togi i fafo.

I le faʻatinoga o sea vaega, e tele ni tauvaga ua tuʻuina mai, e aofia ai i latou:

  • masini e lūlū ai le lua-stroke - masini e faʻaaogaina i luga o le mataupu o le faʻasalaga o le cyclic ma se taimi puupuu po o le faʻasalalau ma le faʻamalosi. I le tulaga muamua, o se masini mumu e faia i totonu o le va i le va o le ipu faʻatau ma le uʻu, lea e faʻaaogaina ai le susu. A oʻo mai se vaega o le susu i le masini, e faʻaitiitia le eseesega o le mamafa ma tafe o le milking, aʻo taofiofi tulaga mama i totonu o le tioata. I le tulaga lona lua, pe a maeʻa le sasaina o le masini moli i totonu o le ipu taʻalo, o le a oʻo i luga le mamafa o le loto i totonu ma le ea;
  • masini e militili lona tolu - masini e faʻaaogaina i luga o le taʻiala o le uilaina o faiga o le faʻamaʻiina, faʻalavelave ma malolo. A maeʻa ona tuʻuina le masini i le uila, e faia se masini vai i le va o le ipu faʻatau ma le uʻu, lea e faʻaaogaina ai le susu. O le isi e sosoo ai o le faʻaitiitia o le mamafa, pe a maeʻa ona amataina le tolu lona tolu - malolo (faʻapipiʻi le mamafa o le ea ma le mamafa o totonu o le ipu).

E te iloa? O le uluai masini suluina o masini miti sa faia i le 1859 e le failautusi o John Kingman.

O le mea e sili ona fiafia i ai i le faʻapupulaina o manu i aso nei e tolu-taʻavale ituaiga. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona aveese uma le susu ma le filemu e aunoa ma se afaina i le u. Ae ui i lea, o le mea sili ona le lelei o ia ituaiga faigamalo o le tau maualuga, faapea foi ma le faigata ona faatusatusa i le lua-stroke.

Faʻafefea ona fai se masini milking i ou lava lima

E ui lava i le lavelave o le gaosi masini ma le maualuga o le tulaga o le faagasologa, o meafaigaluega lava ia e le faʻapitoa tele. O le mafuaʻaga lea e toʻatele ai tagata e faʻaaogaina le gaosiga o masini mai auala faʻatauvaʻa ma vaega mai se faleoloa faleoloa lata ane. Ae ina ia mafai ai ona fatuina se masini e sili ona lelei ma maualuga, e tatau ona e taulima muamua ona vaega autū ma vaega taua o le faʻapotopotoga.

Fuafuaga

Aʻo leʻi faʻapipiʻi le mamanu mulimuli, e tatau i faifaatoaga uma ona faʻapipiʻi ma le faaeteete uma ia uaea o le masini, ni auala e mafai ai ona fafao i latou ma isi vaega o le masini. Mo nei faʻamoemoega, e tatau ona e malamalama faʻamalamalama i le mamanu o mamanu o mamanu sili ona lauiloa.

O faʻaogaina faʻaonaponei faʻaonapo nei e aofia ai iunite faʻainisinia nei:

  • masini eletise eletise eletise;
  • feusuaʻi fua;
  • eletise (masini, eletise poʻo le tusi taʻavale).

I le isi itu, o le milking milking includes:

  • pamu lapisi;
  • pulsator;
  • nonoa faʻamau;
  • vai mo le aoina o susu;
  • faʻafesoʻotaʻi masini mo le pamu;
  • sosolo mo le felauaiga o le susu.

E te iloa? Mo oloa gaosi, o le povi muamua na amata ona faʻaaoga e tusa ma le 9 afe tausaga talu ai, o lea o se tasi o manu pito i leva o loʻo faʻaaogaina mo fuaʻaga faʻatoʻaga.

E tatau ona maitauina o lea ituaiga mea e le mafai ona faia, e le mafai ona faia, talu ai e le toatele i tatou e mafai ona mitamita ma le anoanoai o auiliiliga patino. E oo lava i le i ai o se maualuga maualuga, o le tele o tulaga, o gaioiga i totonu o le lotoifale o le a le faatagaina ai le gaosiga aupito sili ona lelei o elemene talafeagai o le afi ma isi faiga. O le mafuaʻaga lea ua avea ai le filifiliga pito i sili ona lelei o se faʻavae tutoatasi o le masini fuālaʻau mai le mea e gaosi ai fale.

Filifiliga o vaega autu

Filifiliga o vaega - o se tasi lea o vaega autu o le fatuina o se masini e gaosia ai fale. I lenei vaitau, e tatau ona e faʻaeteete ma faʻaeteete i foliga uma o se masini faapitoa, talu ai e le gata o le lelei o le masini o le lumanaʻi, ae o lona faʻalagolago foi e faalagolago i ai.

E le gata i lea, o lenei laasaga e taua tele mo le toatele, talu ai ona o le filifilia o vaega faʻapitoa e mafai ai ona faʻaalia le aoga ma le sili atu o le tamaoaiga o se masini e gaosia ai fale.

Saili pe lelei tele masini fuālaʻau, ma faʻamalamalama foi i uiga faʻapitoa o se masini milking pei o le AID 2.

Pamu ma masini

O le pamu ma le afi o fatu ia o le suauu. O le manuia o le faagasologa atoa o le susu o le susu e faalagolago i la latou galuega lelei, maualuluga. I luga o le maketi o loo i ai le tele o ituaiga ituaiga o pamu ma afi tutusa a le atunuʻu ma fafo.

Pe a filifilia nei iunite e tatau, muamua lava, ia gauai atu i tagata faʻaonaponei ma taimi e suʻeina le taimi. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻaauau pea i luga o faʻataʻitaʻiga e le itiiti ifo nai lo le tau o le tau, latou te vaʻaia ma le lelei i le lelei o le tau o le tau, faʻapea foʻi ma le taugofie i le faʻasalalauga. E tatau ona totogia ma le faaeteete le malosi ma le malosi o le pamu ma le afi. Mo faifaatoaga laiti, o masini milisi malolosi e le talafeagai, aua latou te le tauamiotonuina tau o le malosi mulimuli. Afai e le sili atu i le lua povi i luga o le faatoaga, o masini e iai le malosi e tusa ma le 0.5 kW o le a sili ona lelei.

E sili atu le malolosi o polokalama o le 4 kW pe sili atu e lelei tele mo i latou lava i luga o le tele-o-fanua pe a tautua i le sili atu ma le 10 manu i le taimi.

I se tulaga lelei, o pamu e lua ituaiga - masini masima ma le suauu. O pamu suauʻu e le sili ona lelei mo le faʻaaogaina o masini. Latou te fatuina le tele o le pisapisao, ma e manaʻomia ai foi le faʻafetaui pea o le suauʻu i le tino.

E le gata i lea, i totonu o ia pamu, i le aluga o taimi, ua leiloloa le fusi o le suauu, lea e mafai ona fetuutuunai le mama ma le mama o le tino atoa. E le pei o le suauu, e toetoe a leai se pisa o le pamu moli, e le lelei le galuega ma le tausiga.

E te iloa? Aʻo le i faʻaalia mai masini milisi i le afa lona lua o le XIX, na faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi i totonu o le talo e faʻaaogaina le gaioiga o susu i povi, e mafai ai ona aveese le susu e le kalave. Ae peitai, o lenei faiga e masani ona faaiʻu i manu mastitis.

Faapipii faʻamau

Faʻaauau le faʻaauau - o le vaega lea o le masini milking, lea e le aoga ona laveaʻiina. O lenei 'upega tafaʻilagi e aofia ai ni vaega faʻapitoa e fesoʻotaʻi saʻo ma manu, o lea o vaega taugofie e le gata ina afaina ai le povi, ae e afaina foi. I lenei tulaga, e tatau ona e gauai atu i tagata gaosiga oe ua faamaonia i latou lava i le maketi. Ma mo lenei mea e tatau ona e suʻeina ma le totoa ia iloiloga uma oi ai i luga o le upega tafailagi.

E le gata i lea, pe a filifilia elemene o le faʻaoʻo le pipili, e tatau ona e gauai i:

  • lanu lanu ipu - e tatau ona manino, o le a fesoasoani i le mataʻituina o le faagasologa o le suʻeina o susu mai le uila;
  • faʻapipiʻi lelei - o elemene uma o le faʻamalologa e tatau ona faia i mea aupito maualuga ma mea e leai ni mea faʻafefe;
  • tioata faʻamau - o ipu tioata e tatau ona faʻamautuina i le fesoasoani a ipu inu suavai mama, o le a mafai ai ona maua mai le maualuga o le susu ma le malosi maualalo o le afi ma le faiga o le pamu.

Saili foi pe faapefea ona susu le povi saʻo ma pe fia taimi.

Pulsators ma tagata aoina

O le filifiliga a pulsator ma tagata aoina o se mataupu o mea e fiafia i ai le tagata lava ia, o le mea la pe a filifilia nei mea e tatau ona e faʻaaogaina fautuaga a le au faatau i totonu o le faleoloa ma le poto masani. I luga o le maketi o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga o atunuʻu ese mai fafo ma atunuʻu.

O fafo o loʻo faʻamaonia e ala i le faʻaititia o le malosi o le tino, aʻo le tagata e maualalo le tau ma faigofie ona tausia, o le mea lea, e masani ona latou faʻaaogaina a latou lava manaʻoga i lenei mataupu, faapea le tele o le paketi.

E le gata i lea, o loʻo i ai uma masini eseese i luga o le maketi, faʻapea foʻi ma le lua-in-one type of collectors. O le sili atu ona taugofie, faigofie e faʻaeʻeina ma tausia o pulsocollectors. O loʻo ia i latou mea uma e manaʻomia, faʻapitoa foʻi ma le paʻu ma le lamolemole galuega, lea e le maua pe a faʻapipiʻi se isi pulsator ma se aoina. O se taunuuga o lenei mea, faatasi ai ma le fesoasoani a se tagata e aoina le pulupulu, e mafai ona aumai le faʻaaogaina o le susu i le va o le suamalie masani.

Ia, o lenei, i le isi itu, ei ai sona aafiaga lelei i faailoga lelei o le susu, ma fesoasoani foi e faaitiitia avanoa o se povi e maua ai le maʻi ma le mastitis.

E taua! Pe a fafagaina se povi, e tatau ona mulimulitai i tulafono uma o le tumama, pe a fai o le taualumaga e ono i ai se aafiaga leaga i le ola maloloina o le manu.

Isi elemene

O elemene faaopoopo o le masini suauu e masani ona aofia ai le masini muamua mo le susu, faapea foi le sosooina o pulumu ma masini autu. E tatau ona faʻataunuʻuina le filifilia o tu.

E tusa ai ma i latou, e tatau ona ave le suāsusu i le atigi pusa muamua, o lea e tatau ona faia i se taimi umi, faʻamaʻi, ae i le taimi lava e tasi e le o ni mea e gaʻo. A le o lena, o se vaega o mea oona e mafai ona faigofie ona faaputuputu i totonu o le susu, ma o se auala tuusaʻo lea i le teena o mea uma.

Pepa o le Peraimeri mo le faaputuga susu e filifilia e faavae i luga o mea e fiafia i ai le tagata lava ia ma mea tau tupe. O ia koneteina o le palasitika po o le uʻamea (silasila mafiafia poʻo le alumini). O mea taʻitasi e maua ai ona lelei ma faʻafitauli:

  • alumini o koneteina e iloga i le mamafa ma le umi o le umi, ae ui i lea, i le gasologa o taimi, o le a paʻu ai le uʻamea, e oʻo atu ai i le faaputuputuina o faʻamalama alumini i le susu;
  • O le uamea e le o se mea e sili ona lelei i soʻo se faʻasalalauga faʻasalalau ma e maualuga lava le umi, ae o ia koneteina e masani ona le talafeagai ona o lo latou mamafa mamafa;
  • O meaʻai meaai palasitika e mama ma e masani lava ona faʻamalosi i soʻo se meaʻai, ae i le aluga o taimi e tafe ma paʻu i lalo o le mamafa o masini.

Fono Aoao

Ole laasaga autu o le faʻapotopotoga o le masini e faʻatau ai le fale:

  1. Faʻamaofiofi le pamu ma le afi i le malosi malosi ma se fesoʻotaʻiga.
  2. Faʻasolo le mea e faʻaaoga i le va o le pamu ma le afi.
  3. Fausia se puipui puipui o le plywood poʻo le uʻamea faʻataʻamilo i le pamu ma le afi e puipui ai i latou mai palapala eleelea ma pefu.
  4. Faʻapipiʻi paʻu o paʻu o le uʻumi manaʻomia i le pamu; o le susu o le a feaveaia i totonu o le pusa muamua.
  5. Faʻafesoʻotaʻi le faaputuga pulupulu i le maea.
  6. Faʻafesoʻotaʻi le pipi i le pulsator.
  7. Fai se pu i le tapuni o le tane e aoina mai ai susu ma faʻapipiʻi se siaki siaki i totonu, e tatau ona faʻafetaui le mamafa i le taimi o le milipolo.

E taua! O masini eletise i luga o le masini suauu e le tatau ona soona pupuu, aua o le a afaina tele ai le faaaogaina o le masini. O le sili ona lelei o auala tetele ma le umi e tusa ma le 2 mita.

Falefale pe Na faatauina

Aʻo le i faʻaaluina lelei le faʻatauina o vaega mo le masini milking, e tatau ona iloilo mea lelei uma ma le faʻaogaina o sea masini, faʻapea foi ona mafai. O le faʻapitoa o gaosiga o meafaigaluega e le o taimi uma e faʻatau ai le faʻatau atu o masini sauniuni. O lenei lomiga e sili ona taua i le tulaga o le a aofia ai i le fonotaga faaiu tupe faʻaalu i luga o isi vaega, faʻapea foi ma le galuega a se fomaʻi faapitoa.

O le mea sili ona lelei o le masini e gaosia ai fale:

  • tau maualalo o le iunite (mo le faʻavae-tagata);
  • le mafai gafatia e fausia meafaigaluega mo latou lava, i luga o se atinae a le tagata lava ia;
  • ua maeʻa le faiga i luga o le faavae o manaʻoga ma manaʻoga o le tagata lava ia;
  • e mafai ona faʻafoʻosaʻoina le masini.

Saili pe o le a le auala o le gaosiga ma ituaiga o susu o povi, faapea foi ma le aoga ma le afaina.

O le le lelei o le masini e fufulu ai fale:

  • leai se faʻamaoniga mo le lelei o le faʻapotopotoga faʻapotopotoga;
  • faʻapipiʻiina o le masini e manaʻomia ai le malamalama faaopoopo ma tomai;
  • maualalo le lelei o tau faʻatau (i le tau o le galuega a se tagata poto faapitoa mo faʻapotopotoga);
  • faʻapipiʻiina o vaega taʻitasi e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa.

O le mea sili ona lelei o masini eletise faʻamaʻi:

  • tusi faamaonia atoatoa o le masini ua faamaonia e tusi faamaonia talafeagai;
  • gaosiga a le kamupanī mo le sologa lelei o le faiga;
  • ua saunia le masini mo le faagaoioia;
  • eleeʻa ma le matagofie o le mamanu.
O le tele o mea le lelei o masini eletise o masini:

  • maualuga tau;
  • fofo tau tomai faapitoa o le masini e le amanaia manaoga taitasi o tagata faatau;
  • auaunaga masani e manaʻomia ai le valaauina o se fomaʻi mai se ofisa tutotonu o auaunaga;
  • taugofie ma le faʻaleleia o faʻasalalauga.

E taua! Aʻo leʻi faʻaaogaina le masini o meaola, e tatau ona sauniuni mo le pisa; mo lenei faʻamoemoe, o le faʻatulagaina mo ni nai aso e aofia ai 10-15 minute. A le o lea, o le povi e ono le lelei le tali atu i le miliki masini.

O le masini milisi o se mea taua ma talafeagai mo soʻo se faatoʻaga lafumanu i aso nei. E mafai ai ona faʻaititia le aofaʻi o tau o galuega a le faatoaga, faʻapea foi ma le faʻavaeina o le gaosiga o le gaosiga o susu.

O lona mamanu e faigofie tele, lea e mafai ai e oe ona fatuina se masini e oo lava i ou lava lima. Ae ina ia mafai e se ituaiga masini ona faafetaiaʻia manaoga faʻapitoa faʻaonaponei, e tatau ona e faʻalatalata atu e le gata i le filifilia o vaega, ae o le faʻapotopotoga foi o le polokalama.