Lafumanu

E fia lapisi e mamafa ma pe o le a le mea e fafaga ai i latou mo le mamafa

Soo se faifaatoaga e galue i meaola manu e tatau ona le gata ina iloa le auala e tausia lelei ai meaola na te fanauina, ae o le a foi le taunuuga faamoemoeina o lana galuega. O le iloiloga e faia i le tele o itu: o le ituaiga, o le fua faatatau o le tuputupu ae ma le atinaʻe, meaʻai, tulaga o le taofia. Afai o faʻasalaga faʻapitoa e faʻasinoina e le tasi ituaiga po o le isi, e mafai e se tagata fai pisinisi ona fuafua i luga o se faʻamaumauga faapitoa ua faʻamaonia i ona uiga. E le gata i lea, o le a tatou talanoa i uiga o le tausiga o lapiti ma faʻasologa o lo latou tuputupu ae ma le atinaʻe.

Fua faatatau o le lapiti

I le averesi, o se meaola e mafai ona mamafa le 4-5 kg. Afai o tatou talanoa e uiga i sikoa, o latou mamafa e mafai ona oʻo i le 8 pe sili atu le kilokalama. O le mamafa o le mamafa e ese mai le mamafa o le mamafa pe a ma le 30%. O lona uiga, afai o le manu na muamua atu i le fasiga e sili atu i le 5 kilokalama, ona e maua lea o se manu pe tusa ma le 3.5 kilokalama, pe a 8 kg - e tusa ma le 5.5-6 kilokalama o aano o manu. Mo faamoemoega faapisinisi, o le tele o ituaiga lapopoa o tagata taatele e fafagaina, lea e mafai ona maua vave le mamafa, e tusa lava pe o a latou meaai e aofia ai meaai e le taugata.

E te iloa? Le lapiti lapoa i le lalolagi o Ralph. O lona mamafa e sili atu i le faailoga o le 25 kilokalama, ma le uumi - 1.3 m.

Lavea mamafa e ala ile fatu

O tagata taitoatasi e atiae i se eseesega ese. O le mamafa o le tupe maua e le faʻaaogaina ma e faalagolago i le tele o mea, e aofia ai meaʻai ma tulaga o le taofia. O fuainumera faʻatatau mo ituaiga sili ona lauiloa o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

Igoa faʻavaeO le mamafa kilokalama
pepe foui le 30 tausaga le matua60 aso le matutuai le 120 tausaga240 aso le matua
Siamani tele0,91,23,26,49
Pelege Flandre0,060,81,63,67
Paʻepaʻe papaʻe0,070,71,63,45,7
Blue Royal Giant0,070,61,63,45
Grey giant0,060,61,534,8
Soviet chinchilla0,060,61,52,94,8
Ram0,0812,43,84,5
Niu Sila0,060,61,63,24,3
Butterfly0,050,61,63,24,3
Californians0,050,51,53,14,3

Californians

O lapisi o lenei ituaiga o loʻo i ai se tino paʻepaʻe, taliga uliuli ma paʻu, se siʻusiʻu ma se speck i le isu. O le lanu uliuli atonu e ese lanu uliuli - enaena uliuli. O tafaoga uma e manino lava otootoga. O lanu e mafiafia ma pala.

Lanu mata - lanumumu. Le ulu o Californians tetele, taliga - saʻo, isu - humpback. E i ai o latou gutu ma se muscular, tino vaivai. E puupuu foi o latou vavae, ae leai se fogalalo lalo ifo.

O ponaivi o nei lapiti e mama, ae malosi. Ua lelei foi le atinaʻe o le pili. E maua e manu le fua o le 4-5 kilokalama. O fafine e matua lelei lava ma taʻitaʻi atu i le 10 lapiti.

Niu Sila

Niu Sila e lua ituaiga: paʻepaʻe ma mumu. O paʻepaʻe paʻepaʻe o latou lauulu sinasina ma e matua paʻepaʻe. E i ai o latou ulu lapopoa, pupuu, foliga tutusa ma tutusa le ua. O o latou tino e faʻatusatusa ma maso, o latou vae ua saʻo ma malolosi.

O lapiti nei ma se isu tulimanu ma se faʻailoa lautele. Lanu mata - lanumumu. O le mamafa o le mamafa o se matua matua e mai le 4 i le 4.5 kilokalama.

Na maua e le tagata mumu o latou igoa ona o le lanu mumu-lanu enaena o le fulufulu mamoe lanu mumu. E i ai foi o latou gutu, o se ulu laitiiti ma se tino i le foliga o se paʻu.

E taua! Tulaga manino - o le i ai o le faʻamalamalamaina o vaega o fulufulu mamoe i le gutu, mata, ogavae ma le manava.
O taliga e foliga mai o laʻau ma e umi ifo ile 11 cm le umi. O lapoa o nei meaola e lautele, ma e leai se faʻalavelave. Lanu mata - lanu enaena. I le avea ma tagata matutua, lapeti e tusa ma le 5 kilokalama, faatasi ai ma tina, o se tulafono, mamafa nai lo alii.

White ma le tagata Siamani

O le White Giant o se faʻatoaga ma se paʻu sinasina sinasina ma lanu mumu. O ona sui e leai ni faailoga i le fulufulu mafiafia. O le tino e malosi, e laʻititi le uumi, o le pito i tua e sao, o le fatafiti o le muscular, ma o le paʻu e saʻo ma umi. Masalo o le atinaʻeina o fenders.

Matou te fautuaina oe ia masani i ituaiga eseese o lapiti: mamoe Farani, marder, Rex, Angora, lanu uliuli, lanumoana Viennese.

I tama, o le ulu e lapotopoto nai lo tamaitai. O le mea mulimuli mo le tusa ma le 8 pepe e maua i le taamilosaga, o le maualuga e maualuga 14. E mamafa le matutua o le 5.5 i le mamafa o tagata matutua. Siamani po o, pe a taʻua, rizeny - heavyweights. E i ai o latou tino malosi, muscular, elongated body, vae mafiafia, se pusa lautele, o se ulu tele ma taliga uumi. O le pupuʻu pupuu e mafiafia ma pala. E mafai ona ese le lanu: lanu, samasama, agouti, lanumoana poʻo le uliuli foi.

O sui o le ituaiga o amio e matua afaina lava, ae ua i ai le malosi tele. I le matua, e mafai ona latou mamafa le 6-10 kilokalama.

Grey giant

Grey giants in color are very similar to hares. Faʻaaliga manino - o se manava manava ma le i ai o ni totini papaʻe. O le peleue o se mea eleelea masani ma umi le umi. O le tino o loʻo faʻaloloa, o le pusa ma le saula, o le pito i tua e lautele, o vae e saʻo ma umi.

Aoao atili e uiga i le faʻatulagaga o le fale mo le lapiti: o le filifilia ma le fausiaina o le fale, le gaosiga o fafaga (suauu) ma ipu inu.

O le ulu lapopoa foi e iai lona foliga tutusa, taliga ma ni auivi uumi. O le mamafa o se tagata matua, e faalagolago i tuutuuga o le taofia ma le lelei o le tausiga, e mafai ona ese mai le 4 i le 7 kilokalama.

Soviet chinchilla

Soviet chinchillas e fiafia tele i le fulufulu fulufulu lima. Lanu - gutu-lanumoana.

E taua! E tatau ona i ai pupu papaʻe i luga o le manava, faʻapea foi i le va o mata, ma le lanu uliuli i luga o taliga ma le siʻu.
O le fausiaina o nei lapiti e malosi tele ma ni ponaivi lelei. Ulu laitiiti, taliga e saʻo. E mafai e se tagata matua ona fua le 4-6 kg.

Pelege Flandre

Flandre e pei o se tamai taifau. E matua vaivai lava o ia i se tino umi, lautele lona fatu, tu sao i tua ma vae vavae. Ulu ma taliga e tele foi.

O le peleue e mafiafia ma pala. O le lanu atonu o le lanu enaena, lanu samasama, lanu uliuli. O le pito i lalo o loʻo i ai se lagomalie. I totonu o vae, o le manava ma le vaega i lalo o le siʻu atonu e i ai se lanu paepae. O se tagata matua e tusa ma le 6-8 kilokalama. O tamaitai e masani ona lapoa nai lo alii.

Rabbits pepe ma le mamoe poʻa

Lapatai - lapiti ma se ponaivi malosi. Latou te tuʻituʻi i lalo, muscular muscle ma o latou vae malolosi e tasi, o le fatafata lautele ma le umi i tua. Ulu o le ulu - tafatafa.

O sui o lenei ituaiga e matua sinasina i le lanu, ae o itu, isu, taliga, siʻu, ma paʻu e ufiufi i vaʻa uliuli. I luga o foliga ei ai foi se nofoaga, e pei o se pepe. O se tagata matua e fua i le lautele o le 4-5 kg. O le mamoe e iloga i ona taliga tautau. E le gata i lea, o loo i ai ponaivi pito i luma i luga o le mata ma alafau papafe. O le tino o tagata taʻitoʻatasi o lenei ituaiga o se mea e faʻafefeteina, o le fatafata e loloto, o le pito i tua e lautele, o vae e malosi ma faʻamaʻi.

E i ai mamoe mafiafia ma lanu mūmū o lanu. Atonu e ese le lanu: uliuli, papaʻe, grayish, fesuisuiaʻi, ma isi. I le matua, lapisi le lapiti e 4.5 kilokalama.

Blue Royal Giant

O le tamaʻitaʻi lanumoana laʻitiiti i fafo e foliga laʻitiiti ma sili ona fealofani. O le ulu e foliga mai o le malamalama, o taliga e saʻo, o le tino e faʻatusatusa, o le vae o le muscular, ma o le fatafata e lautele ma se fogafale taʻutaʻua. Le lanu o mata o le lanumoana uliuli.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e fafaga ai lapiti i le vai, pe faapefea ona fafaga le lapiti, o le a le mutia e fafaga ai lapiti, mea latou te 'ai ma mea e fafaga ai lapiti i le taumalulu.

O le ofutino e iloga i le tele ma le susulu o le susulu. Lanu - gutu. Vasega matutua e tusa ma le 4-5 kilokalama.

O le a le fafagaina o lapiti mo se tupe maua vave

O lapisi e faʻasalalau, ae o se ituaiga o meaai e le mafai ona ausia se taunuuga lelei. Ina ia vave ona maua le mamafa o le manu, e fafagaina i meaola manu, fatu, fualaau faisua, suauu, muti, otaota, lala o laau, soya, pi ma isi mea, faaopoopo ai le sisi ma le fala o le ponaivi.

Latou te fafagaina meaola laiti e tusa ma le fa taimi i le aso, e manaʻomia e tagata matutua 2 taimi. Fafagaina i le taimi tutusa i aso uma. O vai mama e tatau ona i ai i totonu o le vai vai. O le tautua tele o le:

  • meaai fafagaina - 40-60 g;
  • greens - e oo atu i le 0.5 kilokalama;
  • meaai suamalie - e oo atu i le 0.2 kilokalama;
  • vaomago - 150 g
E te iloa? Little Idaho - o le lapisi pito sili ona laitiiti o lapiti. O lo latou mamafa i le matua e oo atu i le maualuga e 0.45 kilokalama.
Faatasi ai ma ni taumafataga se tolu i le aso, o se vaega o concentrates, vao po o le lau e vaeluaina i le 2 vaega tutusa: tasi e tuuina mai i le taeao, le lua - i le afiafi. I le taumafataga o le aoauli, e 'ai e le lapiti na o meaʻai manogi. E fautuaina le faaopoopoina o vailaʻau ma mineral complexes i meaai. Lafoaʻi lapiti e le faigofie tele. E taua tele e le gata ina filifilia le ituaiga o fatuga saʻo, ae ia mafaufau lelei foi i le taumafataga ma fatuina tulaga lelei mo le tausiga. Totoina o le lapoa tele, lea e lauiloa mo ona faʻaiʻuga, ae fafagaina i se tasi lanumeamata, e le tatau ona e faʻalagolago i le 9 kilokalama i le 8 masina. Totogi totoʻa i le tausiga o meaola, ina ia i ai i le lumanaʻi e le tatau ona e popole i le taunuuga.