Laʻau

Raspberry Bryanskaya: faʻamatalaga eseese ma mea e gaosia ai

E manaʻomia e tagata taʻitasi le faʻatoʻaga ona ola i luga o lana togafiti na o ituaiga aupito sili ona lelei, sili ona fua ma fua tele o fualaau. E le gata i lea, o le itiiti ifo o le aʻafiaga o le laau, o le lelei. Mai lea tausaga i lea tausaga, o loʻo galulue malosi tagata faʻatoʻaga e fatuina ituaiga e fetaui ma nei manaʻoga. O se tasi o ia mea o le fugalaau vine Bryansk - o se mea sili ona matagofie o filifiliga a le aiga.

Le talafaasolosolo o fugalaau vine Bryansk

O Bryansk e tele lava ina fenumiai ma le ituaiga Bryansk divo, ma ua i ai uiga o le mulimuli. O se sese matuia lenei - e ui lava o le mea moni o ituaiga uma e lua na fafagaina i totonu o le fale lava e tasi ma o le tagata lava lea e tasi na auai i la latou foafoaga, e leai se mea e tutusa ai le va o Bryansk ma Bryansk divas - e eseese o latou aso tafaoga, tofo ma tekinolosi.

Bryansk na faʻaalia i le malo o Kokinsky o le All-Russian Institute of Horticulture ma le Vasega Pepe. O lenei fusi sa auina atu i le setete o le setete i le 1977, ma o le sefulu tausaga mulimuli ane na aofia ai i totonu o le Setete Setete o Vaomatua i lalo o le faailoaina 7704739 ma lafo i Central, Volga-Vyatka ma Middle Volga. O le tusitala o le ituaiga na tofia ia Ivan Vasilievich Kazakov.

O se taunuuga o le laasia o ituaiga eseese Kostinbrodskaya (agavale) ma Novosti Kuzmina (taumatau) fugalaau na aliali mai Bryansk

Eseese Kostinbrodskaya ma Novosti Kuzmina na avea ma matua o Bryanskaya, o le pito i tua lea ua avea ma tulaga e matua le lelei lava e fautuaina mo le galueaiina e le au togalaau. O ituaiga uma e lua o loʻo faʻaalia i le maualuga o le tino-fertility, o se fualaau suamalie lelei, fua o le gaosiga ma le malulu, ae masani ona maʻi ma aʻafia i mea faʻamaʻi. Bryansk na maua uma lelei ma nisi uiga le lelei o matua.

Faamatalaga ma uiga o le ituaiga

O le togavao o le Bryansk rasipi e maualuga ma mamana, ae i le taimi lava e tasi e pisi laitiiti, ae le lelei. O le mafai ona gaosia o laʻau e maualuga - o lala fou e faia i sina vaega (e masani lava 4-6 fasi vaega), ae ua lava tele e puipuia ai le togavao ma lona atinaʻe lelei. A maeʻa le faʻaleagaina o vaega eletise (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻalo), o le leiloloa le tumau o foliga o le laau e mafai.

O pasi o Bryansk e maualuga, e laʻitiiti ona faʻalauteleina, ma faʻasaina aʻa.

O paranesi o Bryansk ua faʻatuina, ma o loʻo paʻu i lalo ma se numera tele o vao tuitui. O laʻau e faʻalavelave, faʻapitoa mo fugalaau, lanumeamata lanumeamata i luga, mafiafia i lalo. O fugalaau e laiti, paʻepaʻe, o loʻo i totonu o laʻau o laulaʻau poʻo i luga o tumutumu. O vine e lapoa tele, faatasi ai ma se lanu matagofie lanu, lapotopoto po o foliga mataga. O le mamafa o le fua o le fua e 3 kalama. O le pulupulu e suamalie, faʻapitoa ma sili ona lelei, ei ai lona tofo lelei - 4.7 faʻaaliga o se lima lima.

Berries o le fusi Bryansk matagofie lanu sameni ma le manogi suamalie manogi

E ui lava o fugalaau o lenei ituaiga o loʻo lafoina i vaega e tolu o le atunuʻu, ona o lo latou le mautonu, o loʻo matuā manaʻomia lava i totonu o Rusia, faʻapea foʻi i atunuʻu lata ane. Bryansk ripisi i le amataga o le pipi, ua mafua ona o le faateleina o le faigata o le taumalulu. O le gaosiga o oloa e sili atu ile maualuga - 50-80 kg / ha. Ona o uiga matagofie o le tofo, o fua o Bryansk e mafai ona faʻaumatia uma ma faʻaaoga mo le gaosiga. O mea eseese e faʻaalia ai le teteʻe atu i anthracnose ma le soimella, ae e masani lava ona aafia i se apogaleveleve.

Laufanua Faʻamasinoga

E totoina se laau i le autumn ma le tautotogo, ae i le tulaga muamua, o fua uma e tatau ona faia i le le itiiti ifo ma le fa vaiaso ao lei oo i fulufulu, a leai o le a leai se taimi e toto ai laau e maua ai ni aʻa ma o le a oti. O le mea aupito sili ona lelei o le faʻalelei i le sefulu tausaga talu ai o Setema - i le amataga o Oketopa.

Manaomia o le eleele ma le totoina

Mo soʻo se fualaau (e aofia ai Bryansk), o eleele lafulemu ma le faʻafeoloolo masani ma moli uila e sili ona fiafia i ai. I luga o maa oneone, o le mamafa o le palapala poʻo eleele palapala e masani ona atiaʻe ma o le a le fua mai le laau.

Faʻaleagaina eleele o lenei aganuu e sili atu le lelei nai lo le tele o togalaau, e ui i lea, o le maualuga o le eletise e afaina ai ia lava - o se eleele e malolo mo se taimi umi ma e le lelei tele, e matua faigata lava ona aʻafia ai aʻa ma elemene aoga. O se taunuuga, o le atinaʻeina o laau e faʻaitiitia pe taofiofi atoatoa, latou te faʻavaivaia ma sili atu ona faigofie i faʻamaʻi eseese.

Afai e te iloa o le eleele i luga o le 'upega tafaʻilagi ei ai lona maualuga maualuga, e tatau ona limy.

Mo le faatapulaaina, 0.5 kilokalama o le lime lafoaʻi, 0.5 kilokalama o falaoamata o le dolomite, 0.3-0.7 kilokalama o le penisina poo le 0.4-0.5 kilokalama o le apa e faaaoga i mita sikuea o palapala. O le vailaau filifilia ua faʻataʻapeʻape solo i luga o le saite ma faʻamaufaʻailogaina i le loloto o le 20-35 cm i le eli. E fautuaina e faʻatapulaʻaina le faʻatino i se tausaga poʻo le lua ao le i totoina vine (i se tulaga ogaoga, 6 masina). I le lumanaʻi, o le a manaʻomia le toe faia i le 3-5 tausaga.

O le faatapulaʻaina o le 'upega tafaʻilagi e sili ona lelei ile 1-2 tausaga aʻo lei faʻatupuina le fugalaau

E sili ona lelei le totoina o fugalaau i nofoaga ia na tupu ai le legumes ma cereals, dill, garlic, beets, kāloti ma lupins i le tausaga talu ai. Aloese mai le totoina o fugalaau pe a uma tamato, strawberries, pateta, pepa ma le isalaʻelu, ona o lenei mea e faateleina ai le ono tupu aʻe o faamaʻi. Filifili nofoaga faʻamafanafana e puipuia mai gusts o le matagi malulu mo le tulaʻi.

Safai e filifili ai le tele-size, faatasi ai ma le lua i le tolu togi pupuu (o le tele o le vao, o le sili atu ona faigata o le siitiaina o le totoina) ma le tele o aʻa malolosi. I luga o fugālaau ma lau laʻau e le tatau ona i ai ni mea e faʻaleagaina ai masini, faʻamaoniga o maʻi ma mea leaga o mea leaga. O le puipuia o fualaau aina mai i le vilting o le verticillus, aʻo lei totoina, o latou aʻa e togafitia i le Agat 25K, e mulimuli i faatonuga a le kamupanī. E lelei foi le faʻaogaina o le aʻa mo le 6-8 itula i le komene a Kornevin - o lenei mea e faʻaleleia ai le aʻafiaga o aʻa ma puipuia ai fugalaau mai maʻi faʻamaʻi.

O fualaau fugalaau e tatau ona laʻititi, faʻatasi ai ma le lua i le tolu pupuʻu pupuu

E faʻapefea ona totoina ituaiga faʻatoʻaga Bryansk

O le faʻaleleia tatau o le ki lea i le tausia o fualaau aina. O Bryansk e le faʻatagaina ni mea e manaʻomia, e totoina e tusa ai ma le faʻafanua. E mafai ona e totoina togalaau i vaovao eseese ma i totonu o vaomatua - e faalagolago i mea e fiafia ai le fai togalaau. I le mataupu muamua, o loʻo tulaʻi mai i lalo:

  1. I le tautotogo, a maeʻa le kiona mulimuli, mo laau taʻitasi, ia eli se 50x40x40 cm le totoina o le lua. O le va i le va o pu e itiiti ifo i le 50 cm, o le laina o laina e 150 cm.
  2. Saunia mo fatuga taitasi se paluga lelei o le 10 kilokalama o le faapalaga po o le pala o le manure, 400 kalama o le apa, 100 kalama o superphosphate, 50 kalama o le potassium sulfate ma le pito i luga o le eleele uamea.
  3. Liligi se apa o le paluga kulimi i totonu o le lua ma tuu le fatuga i le pito i luga ina ia laʻititi le paʻu toe sui i lalo o le eleele. Faʻasalalauina ma le faʻaeteete aʻa ma fufuluina i latou i le vaega o totoe o mea faʻafefiloi.

    Pe a totoina, e taua tele le toe suia o fatuga o loʻo i lalo o le eleele, aua o le a tupu mai se pupu fou nai lo le gaosia (e taʻua o le fuga e sui ai)

  4. Vaʻaiga lelei le eleele e latalata i le togavao, fai se puʻu papaʻu ma faʻasaina le fale ma le 5-7 lita o le vai.
  5. Faʻamalie le palapala ile fatuina ma lau, humus pe pala le vaomago ma tipi le laau ile 30 cm.

    O le faʻamamaina e faʻaitiitia ai le faʻamaeʻaina o le susu ma faʻalavelave ai le tuputupu ae o vao

O nisi tagata fai togalaau latou te fautuaina le aveeseina uma o lau pe a uma ona totō ina ia faigofie ai ona totoina le laau.

Afai o le totoga e faia i le tautoulu, pe a ma le 1.5 masina muamua, ia eli se fasi fanua i le loloto o le 25 cm. I le taimi lava e tasi, faʻaaoga le fugalaau: mo sikuea taʻitasi taʻitasi e te manaʻomia 2-3 pakete o humus, 200-400 gm o le superphosphate ma le 100-200 grams o le sulfate paluka. O lenei faʻatonuga o le a mafai ai le isi 5 tausaga e fai e aunoa ma le pulukalama ma le potassium fertilizing. O isi gaioiga e tutusa ma le totoina o le tautotogo, sei vagana ai le vaega lona lua - talu ona fafagaina muamua le saite, e leai se faʻapalaina e faaopoopo i vaieli.

Afai e te fuafua e totoina vine i se auala vavae, ona e manaʻomia lea ona totoina sina mea itiiti:

  1. I luga o le laupepa, ua eliina i lalo le loloto o le 60 cm ma le lautele o le 120 cm, ma vavaeina le pito i luga ole palapala mai le pito i lalo. O le vaʻai laina e tusa ma le 1.5 mita.

    O le totoina o fugalaau i laina, o loʻo eliina ai vaimea i le eria 1.2 mita lautele ma 60 cm loloto

  2. O le pito i lalo o le vaʻai e ufiufi i se manulele eletise e sefulu senetimita - fuga o vao, fualaau aina, laʻau paʻu.
  3. E faʻafefiloi le pito i luga ole fusi (o se pakete o le suamalie pala, afa pakete oneone, o le tolu o se pakete o moa moa, o se ipu kalama ma le afa afa tioata ma falaoamata fomaʻi i mita taʻitasi).
  4. E tumu vaʻai i se paluga lelei, pe a uma ona tuu i ai i totonu o laumei vine, matauina se mamao o le 50 cm i le va o le mea mulimuli. Ona faʻafeinu lea o laau. O le vaega pito i lalo o le palapala ua aveeseina mai le lua ua fefiloi ma le oneone ma le humus ma ua ufitia atoa ai vai.

Vitio: auala e totoina ai vine

Faʻasalaga o le tausiga

Tausia o fugalaau o le ituaiga Bryansk o loʻo faʻatino e tusa ai ma tulafono nei o faʻatoʻaga:

  1. Afai e totoina vine i laina, ona sili atu lea ona lelei le fausia o se lagolagosua, o lona uiga, o se faasolosolo. I le tautotogo, a itiiti ifo i le 1.5 mita le maualuga o 'eleʻele eliina i autafa o le' upega tafaʻilagi ma e lua laina o uaea e tosoina i le va o le 60-70 cm ma le 120 cm Afai e tele le 'upega tafaʻilagi, E i ai se tagata fiafia i luga o se lagolago ma faʻamalosi. E lua tausaga mulimuli ane, e lua laina e lua o le uaea e faaopoopo atu i le eletise - i le maualuga o le 30 cm ma le 150 cm. Faatasi ai ma isi mea, o fugalaau e matua malosi lava e sili atu ona faigofie ona tausia.

    O le puipuia o lala fugalaau mai le gagau ma gusts o le matagi ma mai le mamafa o le seleselega, e mafai ona e faʻapipiʻiina i latou i luga o le vao

  2. E seasea ona susu le togavao, ae ia susulu le eleele i le itiiti ifo i le 30-40 cm. I le avea ai o se tulafono, e 7-8 lita o le vai e faʻaalu i luga o se tasi o vao matua. O le suāsusu muamua e faia i le faaiuga o Me, le isi - i le lua tausaga o Iuni. I le taimi o le fua o le fua, e manaʻomia ai e le fugalaau se lua lua pe tolu vai, ma o le taimi mulimuli lea e faʻamaʻaina ai laau i le faaiuga o le fualaau aina. Afai e vevela tele le tau, e aunoa ma le faʻaleleia o le natura, e tatau ona fafagaina ralaʻau i vaiaso uma; afai o timuga, e leai se mea e manaʻomia mo le faʻafefeina o mea. Aua nei faʻaaoga vai inu malulu mo le faʻavaivai ma aloese mai le maua o le vai i luga o laʻau - o lenei mea e mafai ona amataina ai le atinaʻe o sigi.
  3. I le sefulu tausaga mulimuli o Mati - i le amataga o Aperila, o fugalaau e fafagaina i le gaʻo (5 kalama o le ura ma le suo o le povi o le povi ua fafagaina i le 10 lita o vai).
  4. Ina ia faʻaleleia le fuaina, e tatau ona faia teuteu i le amataga o le tautotogo. O paʻu malosi ma lelei ua faʻapupuʻuina e 15-20 cm, ma o vaivai, maʻi ma le paʻulalālalā ua faʻaaogaina atoa. O moli vao na mumu.

    Mo fugalaau e fua tele, e tatau ona faia le fufulu i le tautotogo

  5. O le taulaiga faapitoa e totogi i fua puipui. A o lei amataina, e tatau ona e faamamaina le vao mai lala mamago, aveese le toega o laulaau o le tausaga talu ai ma togafitia laau toto ma le 1% Bordeaux fluid. Ina ia puipuia le foliga mai o le apogaleveleve, o le a liliuina fugalaʻau i Cumulus poʻo Karbofos aʻo lei tupu aʻe. Actellik ma Fufanon ua faʻaaogaina e puipuia ai laau mai faʻamaʻi, ma Topaz e puipuia e puipuia mai le palapala paʻu. Afai, e ui i lea, o faʻamaʻi poʻo faʻamaoniga o soʻo se faʻamaʻi ua aliali i luga o vao, e tatau ona faia togafitiga ma fualaau talafeagai e tusa ai ma faatonuga a le kamupanī.
  6. O vao e tatau ona veleina i le va o laina ina ia latou le tosoina elemene aoga mai le palapala ma le mafua ai le atinaʻe o sigi.
  7. I taimi taʻitasi, e tatau ona vaʻaia le palapala i autafa o le vao, ona mulutū lea i vaovao, humus, paʻu paʻu poʻo nila.
  8. Ina ia puipuia fugalaau mai le salalau faataamilo i le lotoa, latou te faia se pa faataamilo i le fusi, mo se faataitaiga, latou te tietie solo pepa uʻamea i le eleele.
  9. I le taimi o le autumn, e aveeseina ai le vao matua ma susunuina, ona faia ai lea o se eleele papaʻu o le palapala. Afai e sili atu ma le lima tausaga talu ona totoina, e faʻaaogaina le potassium-phosphorus fertilizing i le palapala - 60 g o le superphosphate ma le 40 g masima masima mo laau taʻitasi. Fertilizers containing the nitrogen e le mafai ona faʻaaoga i le autumn.
  10. A maeʻa le fugalaau ona fua mai fua, ona latou toe tipiina lea, ma aveese ai lau laau mago. Ua susunuina lala ua tipi.
  11. E ui lava o le ituaiga Bryansk o loʻo faʻaalia i le maualuluga o le taumalulu ma e mafai ona tatalia ni malulu e aunoa ma se malutaga, e sili atu le aua neʻi lamatia ma maua ai le fugalaau ma le puipuiga malu. I le maeʻa o le autumn, e aveeseina laulaau mai le tila e ala i le taʻeina o latou lima i totonu o le otaota mai le pito i luga (ae le o le leaga, ina ia aua nei faamanualia ai), ona totoina ai lea o lala i le eleele ma faapipii i le alatele pito i lalo. Ona ufiufi ai lea o fugalaau i le ogatotonu poʻo isi mea ufiufi.

    O fugalaau na paʻu i lalo o se fao ma le fuālaʻau ua pipiʻiina i se vaʻai mo le puipuia mai le malulu

Laulau: Rasipi Tipi

Le faʻamaʻiFaailogaMetotia o tauiviga
AnthracnoseO le maʻi fomaʻi anthracnose e faʻaalia o ia lava i le tulaga o mea e tasi o se kulu grayish-paʻepaʻe ma se paʻu lanu viole i luga o le fatu fugalaau. O lau e faʻamago, i totonu o le nofoaga ua afaina le mea e paʻu ai le tino ma pau ai.
  1. Faʻaaogā naʻo mea e faʻaleleia ai le totoina mo le totoina.
  2. Tolu taimi i se vaitau e moli ai se vai e uʻamea ai le apamemea, e puipuia ai le mafiafia o eleele.
  3. Afai o le anthracnose e aʻafia ai le togavao, ona tatau lea ona tipi ese uma puʻu mama, aoina mai lau paʻu ma susunuina.
Lapoʻa mamaO lenei faʻamaʻi ua salalau solo e ala i le afu. O le anufe e aʻafia ai pupu, pu, lau, fugalaau. I le taimi muamua, o le vai mama ei ai se lanu violē lanu moana ma togitogisa uliuli i le ogatotonu (e masani lava i le pito o le faʻapipiʻiina o laupepa). O le togavao e faasolosolo malie lava ona faaleagaina, o maiga ua aliaʻe, o lau o le vao ua mago, ua maua e le vaega ua aafia se lanu mumu-lanu.I le amataga o le tuputupuaʻe o pupuuga o lenei tausaga, lua vaiaso aʻo leʻi fuga ma seleseleina, e faʻapipiʻiina i vailaʻau faʻamaʻi: 1% Bordeaux (10 g mo le 1 lita o le vai), XOM e tusa ai ma le laulau i luga o le pusa.
White spotting (septoria)O faʻamaʻi faʻamaʻi o fugalaau e taatele. O lau ma laʻau o le vao e aʻafia. Brownish spots up to 3 mm i le lapoa i luga o lau. I le aluga o taimi, o lanu e lanu paepae ma le faʻavaeina o se lanu enaena. I le vaitau o le vavalalata e iloagofie ai togitogi uliuli. I luga o pou i le ogatotonu o pupu, lata ane i tumutumu, o lanu papaʻe e tutusa ma togitogi uliuli e foliga mai foi, o le paʻu paʻu.E tutusa lelei le faʻataʻitaʻiga ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi: togafiti faʻamalosi, togafitiga faʻamaʻi pipisi.
Ulcerative spottingFungal maʻi. I luga o fatuga na afaina ona o lo latou umi e tupu ai ni lanu enaena o se foliga paʻepaʻe. O faʻavaʻa faʻapipiʻi e faʻafeiloaʻi i luga o le mea e maualalo, lea e faʻafefeteina ai le ulu. E vave ona vaelua le ie ma vaʻa lelava, sola. O le maʻi e amataina i le maualuga o le timuga.
RotoO faʻamaʻi faʻamaʻi e taatele. E afaina ai le mama ma laulaau o togalaau vine. I le tautotogo, e muamua lava ona i ai i luga o laupepa ni fasi musika lanu samasama. I le taumafanafana, o le pito i lalo o laulaau e ufiufi muamua i le moli, ona faʻatasi ai lea ma pupu paʻu o le mushroom. I paʻu pogisa, o loʻo momoe faʻasolo i luga o laʻau felelei. I tulaga o le susu, o le a tupu le maʻi seia oo i le tau o le autumn.E tutusa lelei le faʻataʻitaʻiga ma faʻamaʻi pipisi uma: faʻamaʻiina o togavao, togafitiga faʻamaʻi pipisi. E mafai ona faapuupuuina pupuʻu aʻafia.
Lavea aʻa aʻaE le vave iloa le maʻi. I le taimi muamua, o fugalaau e faʻagesegese le alualu i luma, ona toese ai lea o latou tofo - o le a avea ma fua fou. E mafai ona e iloa le faʻamaʻi e ala i le suʻeina o vao. I lenei tulaga, o le tumutumu e oo i le 5 cm i le lapopoa e mafai ona vaaia i luga o le rhizome, o le pito i lalo o le paʻu po o luga o aʻa. O mafuaʻaga e ono avea ma se vaega o le eleele poʻo le faʻalauteleina o le seleselega i le tasi nofoaga.E fautuaina pe a uma le 3-5 tausaga e suia le nofoaga o le totoina o vao ma i le tulaga o faʻamaʻi pipisi e faʻamaʻi ai aʻa. Mo le 10 l o le vai, 100 g suauu sulfate ua ave ma ua aʻafia ai aʻa i le 5-10 minute.
Fuga o le matauO se faʻamaʻi viral faigata e toetoe lava a le mafai ona faʻasalaina. Virus e salalau atu i manuaga na faia e se mea e le o se siama, e ala mai i gaʻo o iniseti mūmū, aʻa aʻa. O le tele o lala manifinifi e aliali mai i le aʻa o le vao, o loʻo ola le vao. I le aluga o taimi, o le a totogo lauʻau i lalo, pe a oʻo i le 15-20 cm le tuputupu ae. Laititi foʻi e laʻitiiti tele.
O le gasegase o le tino e le o toe fua mai.
E tatau ona e mataʻituina le puleaina o vavae - aphids. E tatau ona taʻeina ma susunuina vao ua faaleagaina.
Fualaau masiikiI totonu o le pupu, o laulaʻau e faʻaaogaina ma isi lanu lanu meamata mafiafia. O laulaau e tutusa, tutusa. O le faamaʻi e malosi lona faʻaalia i le amataga o le taumafanafana, faʻapea foʻi ma le iʻuga o le tau tuputupu aʻe, i le taufaʻaiuiuga o le autumn.
O le suamalie i vao ua afaina, ua faaitiitia, o fua e le aoga ma faigata. O le fua o le ola o le ola o le ola o le tamaititi. Virus e salalau atu i manuaga na faia e se mea e le o se siama, e ala mai i gaʻo o iniseti mūmū, aʻa aʻa.

Laulau: Faʻasoʻa masani Rasisi

PestFaailoga o le vaʻaFaʻataʻitaʻiga faʻatonutonu
O le fugalaau e leleE mafai ona e fuafuaina le faatoilaloina e le mago ma le faʻapipii o tumutumu o vine. Afai e te toso i le afaina ua afaina, o le a sau e aunoa ma le tele o taumafaiga. I luga o le tumutumu o totoe, o le auala vavalalata na faia e le anufe ua vave ona iloa, ma i totonu e mafai ona e matauina le meaola. O ia lea na mafua ai le afaina tele i le laau. Mulimuli ane, o le pito i luga o le fana ua afaina, ua pala ma ua faasolo ina vaivai. O le tolotolo e faasolosolo malie lava i lalo i le pito i lalo o le pana, oso ese mai i luga, faʻanofo i totonu o le eleele ma sulufaʻi iina. Ia Me, e amata ai se vaalele tele o tagata matutua. O le fafine e lalaga le fuamoa se tasi i le pito i luga o vine. I le vaiaso mulimuli ane, na fanau ai se vavao fou, lea o loʻo faʻaauau pea ona faʻaumatia le laau.
  1. A o faagasolo le masina o May o le pest, e tatau ona faʻaauau (toetoe lava o aso uma) asiasia le vao ola ma, afai e maua se mea leaga, oti ese le pito i lalo o le nofoaga o le alova. 'Otiʻoti tipi e tatau ona faʻaumatia vave. I luga o le seleseleina o vine, o mea fou e talafeagai mo fua o le a tupu i le lumanaʻi o le a tupu mai i le pito i lalo o le autumn.
  2. O togafitiga faʻamaʻi e mafai ona faʻatagaina i fualaau aina fua i naʻo tulaga faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a afaina e le pest i le 50% o paʻu i tausaga taʻitasi. O le fufuluina o meaai e tatau ona faia muamua aʻo lei tupu le 1-2 taimi, seia oo ina le sili atu i le 15 cm le maualuga o lala laiti. Metotia o sauniuniga: 15 ml o le Actellik ua solo i le 10 l o le vai ma ua togafitia i le fuaina o le 1.5 l o le fofo i le 10 m2.
Fugalaau fasiO meaʻai e toso ai pupu i totonu o faʻamaʻi ma 'aina ai a latou' anotusi, ma i luga o laʻau e sosolo i totonu o le tino i le va o veins. Ona tuu ai lea e tamaitai o latou fua i se fugalaau i le faavae o le ovary. A maeʻa aso e 10, e fananau mai laʻau, latou te faʻaalu aso e 3 i fafo, ona fafaga ai lea o le pusa ma fua. I luga o laʻau e leai ni fualaau, o le faʻaalia o se fasi vine e faʻaalia i le tele o le pala. I fua o fualaau aina, e mafai ona maua mai meaola faalafua, ma o latou fua i fua i le taimi o le seleselega.
  1. O le autumn ma le amataga o le tautotogo o le eleele e tatalaina ai le eleele i lalo o le togavao e manaomia.
  2. E tatau ona ave le tausiga e aveese ai vao lea e fafagaina ai le pipi i le taimi lava e teʻa ese ai.
  3. I le vaitau o le vavave o mata, ia mautinoa e ufiufi ia vao ma se totoa o le nailo poo le agril. E mafai ona aveese le ufiufi pe a maeʻa le 10% o matala.
  4. Afai e aliali mai pusi, ia aoina ma le lima i le vaveao. E tatau ona faʻaumatia faʻamaʻi faʻamaʻi.
  5. I le taimi o le seleselega, filifili fua faʻatasi ma le oʻo ma faʻaumatia foʻi i latou. O ia fualaau e le tatau ona lafoina i lalo o se togavao pe i seisi nofoaga i luga ole nofoaga.
Faʻasalaga le fasipolo Gall midgeIna ia iloa ai vaeluaga o laau i luga o weni laiti, e tatau ona toso mai itu i nofoaga o le tafe o le paʻu. E masani lava ona maua i luga ia laumei. E taua tele le gauai atu i le afaina o le paʻu ma le i ai o ni meaʻai pe a faʻatau mea totō, ina ia le aumaia le meaola i lau fusi. Larvae hibernate i le pito i lalo i le pito i lalo ole fana. O le vaalele muamua e matauina i le afa lona lua o Me. E tuʻuina e le tamaʻi fua i lalo o le paʻu o tiʻetiʻe taamilo: pala, tipi, manua ma vaʻa. A maeʻa le vaiaso, ona aliali mai lea o ni paʻepaʻe paʻepaʻe, lea o le a avea ma vaomalo, moli, ma a mavae le 2 vaiaso alu i le palapala ma le pupate i lalo o le vao. O le faimalaga o se tupulaga fou ma le fuamoa fuamoa na tupu i le 3 vaiaso talu ona maeʻa le vasega.Ina ia puipuia le faaleagaina o fugalaau e ala i le fanaina o gall midges, e tatau ona faatauina ituaiga e sili ona puipuia i lenei pest. E tatau ona e totoina na o mea e totoina ai le ola maloloina, ma sili atu i mea uma, laau laiti e aunoa ma se eletise, o lona uiga, na o le rhizomes poʻo le aʻa. O togafitiga faʻamaʻi mai lenei meaola e le aoga.
O le fugalaau e alu i le vaeluagalemuO le vaalele sili ona malosi o lenei pest na tupu i le vaitau o le fua tele o tagata. O fafine latou te taoto 8-15 fuamoa i le vaega pito i lalo o le tafaoga laitiiti, lea e ulu mai ai anufe lanumeamata lanumeamata-samasama. A maeʻa 3-4 vaiaso, faʻapipiʻi pepa i luga o le ata, i le mea e masani ona momoe ai le pest. E mai i lenei fugalaau ua leva ona i ai i le tautoulu e mafai ona faigofie ona e iloa e uiga i le pipisi o le laau.I le autumn, e tatau ona tipiina tipu mama i lalo ifo o le fula ma faaleagaina. Afai e lava laʻau maloloina, ona mafai loa lea ona faʻamaʻapeʻa atoatoa mea leaga.
Moli fatu fatuOle aʻafiaga autu e afua mai i vaega o lenei anufe, lea, i le taimi o le fulafula o fatugaʻo, ulu atu i totonu, ma 'aina le mea. Ona pipii ai lea o le ulu i totonu o le ogaumu ma le tamaititi iina. O se gaʻo ua faaleagaina, ma o le meaʻai e tumau pea le leai, aua e toetoe lava o fatugaʻo uma o loʻo i ai se meaola. I le vaitau o le vavao, o lanu mumu lanu enaena ma samasama samasama i luga o le pito i luma. Latou te tuʻuina fuamoa - tasi i le fugalaau. O meaʻai fou e fafagaina fua, ona pauu ai lea i lalo o le aʻa, alu i le fuʻa, ulu i totonu o le paʻu o le paʻu i le maualuga o le 30 cm mai le palapala ma le taumalulu iina i keke papaʻe papae. O foliga vaaia o lenei pusi vine e mafai ona iloa i le tautotogo e ala i pulu na amata ma faalavelaveina lo latou atinaʻeina. Afai e te solia sea ituaiga sola ese, ona i ai lea i totonu le anufe.
  1. Afai e maua se manufeʻai, o le vaega atoa o loʻo i luga o le eleele e tatau ona tipi ma faʻaumatia. Mo le totoina, e mafai ona e faʻaaogaina na o le rhizome ma le aʻa.
  2. I le fuaina o laau toto, o gaʻo ua afaina e vavaeina ma faaleagaina.
  3. Faʻasalaga tele i vao i le tausaga talu ai, e tatau ona suʻaina faʻanatura i vailaʻau faalua: aʻo lei tupu aʻe ma pe a uma le seleselega. Mo le mafuaʻaga lenei, e faʻaaogaina le Fufanon (10 ml i le 10 lita o le vai, o le taumafa - 2 lita i le 10 vao), poo le Inta-virus (1 le papa i le 10 lita, le faʻaaogaina - 1.5 lita i le 10 mita2).
Tusi faʻamaʻiTagata matutua o loʻo lafi i lalo o le fua o fatugaʻo ma nofo i le taimi o lo latou fuga. O loʻo ola le tamaʻi manu i lalo ifo o laulaau, o loʻo ufiufi i le lanu mumu lanu moana i luga. E oʻo atu i le faaiuga o Aokuso, i le vevela o le 11 ° C, o le a leiloloa le alu ma alu i le taumalulu.
  1. E sili atu le lelei o le faʻatau mai o fualaau 'aina e lava lelei le puipuiga i lenei meaola.
  2. E tatau ona vave aveʻese faʻamalosi fatu ma fai togafitiga faʻasoifua togafitiga i luma ole laʻau mo le taumalulu.
Spider miteTaumalulu matutua i vao i lalo o laʻau ma isi otaota. I le masina o Me, o lo latou tufatufaga o loʻo matauina. O se apogaleveleve e ola i luga ifo o laulaau, ma pipiʻi i latou i se mea felanulanuaʻi felafolafoai. Laʻau vavalalata e sili atu ona faigofie ile faʻaleagaina. E tatau ona manatuaina o le pito sili ona ogaoga o siama e nofo i le tau vevela.Afai e salalau le manufeʻai i le tausaga ua tuanaʻi, e tatau ona sosolo le vao i le vaifofo Fufanon aʻo lei tupu aʻe ma pe a uma ona fua (o le faʻatoʻa tutusa e tutusa ma le fugani mite).
AphidsI le ogatotonu tutotonu o Rusia, e lua ituaiga o manufeʻai e taatele - laʻau ma fana. Aphids e nonofo i ni vaega laiti pe, i se isi itu, o kolone tetele. Aphid e sili ona matautia aua o se avega o faamaʻi viral.Faʻasaga i aphids, e tatau ona faia se togafitiga faʻamaʻi aʻo leʻi tupu aʻe ma pe a uma le seleselega. O loʻo faʻasalalauina vao ma Fufanon (10 ml i le 10 l o le vai, tafe o le tafe - 2 l i le 10 vao), Actellik (15 ml i le 10 l o le vai, tafe - 1.5 l i le 10 m2), poo Intavir (1 papalama mo le 10 l o le vai, taumafa - 1.5 l i le 10 m2).
Strawberry Raspberry WeevilPogisa uliuli-uliuli. O lapisi e matua manaia, aemaise lava latou te faaleagaina laulaau laiti, fuga o fugalaau, fugalaau vave ona paʻu ma pauu. O fafine e tuʻu fua i fua. O aʻaʻo o loʻo aliali mai iina e 'aina se vaega o le fugalaau ma le pupate. E faigofie ona maua i latou: afai e te vaʻaia se paʻu mago, o le a iai se vavao tele o le lanu paʻepaʻe ma se ulu samasama. Mai le lua tausaga o Iulai o pepe laiti e tupu mai i le pupp larvae, lea e faaleagaina ai laulaau. Mo le taumalulu, e teu ai'ie i lalo o laʻau paʻu ma palapala o palapala.
  1. A o leʻi fugaina, e lūlūina fugalaau i Iskra-M mai anufe (5 ml i le 5 l) vai, o le vaifofo e faʻaaogaina i le 50 m2.
  2. A maeʻa le aoina o vine, e tatau ona togafitia le vao ma Karbofos (60 g mo le 10 l), faʻaalu se fofo o le 50 m2.

Vitio: Tulafono Tausi Tausi

O fualaau 'eseʻese Bryansk - o se tasi o mea sili ona lelei, e mafai ona ola i le toetoe o soo se tau. Faʻatoʻa totoina togalaau ma tuʻuina atu ia i latou le tausiga lelei, o le ae maua se seleselega tele o vine suamalie ma manogi.