Chrysanthemum

Ituaiga ma ituaiga o togalaau chrysanthemums, auala e filifili ai fugalaau mo le togalaau

Chrysanthemums - o se tasi o fugalaau sili ona lauiloa i le autumn i le lalolagi. O lo latou fuga e tele, e matua lanu ma tumau umi. E tele le tele o ituaiga eseese ma ituaiga o laau. O lenei tusiga o loʻo faʻamatalaina ai ituaiga lauiloa o chrysanthemums ma ituaiga e sili ona talafeagai mo le togalaau.

O mea e le o ni fagu

Chrysanthemum e tusa ma le 160 ituaiga ma sili atu i le 1000 ituaiga. Faʻalagolago i le foliga ma le ituaiga o le faʻaogaina togavao togavao togavao ua vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • e lē faʻafefeina;
  • semi-faalua;
  • osofaʻi.
E le foliga mai o ni chrysanthemums e pei o daisies. E toetoe lava o latou foliga faʻapitoa ma se nofoaga tatala. O laulaufaiva o laʻau o lanu eseese e tuʻuina i le tasi poʻo le tele o laina i autafa o pito o le ogatotonu. O petals e lautele, e tau lemu i luga o le moto.

E masani lava i tusitusiga pe a faʻamatalaina mea e totoina ai, e mafai ona e mauaina se isi igoa mo lenei ituaiga o chrysanthemums - faigofie. I le uma, o ituaiga o lenei ituaiga e sili ona faigofie le tasi-poʻo le lua-tone.

Faʻamatalaga faigofie o chrysanthemums o ituaiga muamua lava, e puipuia i le maualalo o le vevela, lelei le faʻaleleia, le lelei i le tausiga. O fugalaau sili ona lauiloa e le faʻafefeteina, lea e aʻafia ai aʻa ma tuputupu ae i lo tatou tau, o:

  • Eldorado
  • Masquerade
  • Moli o afiafi
  • Ruby fetu
  • Tsarevna Swan
  • Autumn bouquet
  • O le fiafia
  • Tama Kipaseka
O nei ituaiga e totoina ia Me, ma e fuga mai ia Iuni ia Oketopa. Fugalaau e oo i le 60 cm le maualuga. O le Masquerade ituaiga eseese o loo fuga mai ma ulu matagofie tele lanu. O fugalaau o lenei ituaiga i le ogatotonu ei ai le tuaoi lanu samasama, ma mai le ogatotonu o le petal i le pito o lanu e suia mai le tasi lanu i le isi.

Lulu matagofie Ruby stars. Tulaga maualuga, maualuga e oo i le 80 cm. Maua se lanu mumu ulaula. O le a le mafai ona faʻafefe, e talafeagai lelei mo le eleele mālūlū mago, sina mea malulu.

E taua! I le faagasologa o le filifilia o se ituaiga e tatau ona taialaina e le gata i le lanu ma foliga o le laau. Totogi faapitoa i uiga o ituaiga ma foliga o le tau, le eleele o lau togalaau. O nisi laau toto e manaʻomia le tele o le malamalama ma le vevela, eleele susu, o isi e sili atu le lelei i totonu o le paʻu, laufanua malulu ma le eleele mago lelei.
E tatau foi ona e gauai atu i le vasega Gavrish. E fuga mai ni ulu matagofie lanu eseese. E matua le mautonu i le tausiga. Tetee i malulu malulu ma pupuu. E fuga mai le amataga o le taumafanafana i le malulu tele.

Semi-faalua ituaiga

O fualaau o lenei ituaiga o loʻo i ai foliga faʻalelei, ae o lo latou ogatotonu e siʻi aʻei luga ma e sili atu le matagofie nai lo ituaiga e leai ni meaola. O peti Reed o lanu eseese e faatulaga i le tolu i le lima laina i autafa o le pito i totonu. Faʻatasi i le amataga, ituaiga malulu malulu. E sili atu le aʻa i totonu o le togalaau ma mo se taimi umi faamolemole faamolemole ia latou pule i fualaau matagofie faapena semi-faalua ituaiga o chrysanthemum:

  • Amazon
  • Natasha
  • Penina
  • Tina
  • Isabel
Amasone - siasi lala (fugalaau e le tupu i luga o laau taʻitasi, ae tupu aʻe ile pale i le tasi). O loʻo i ai le lalac lapoʻa malosi, faatasi ai ma le lanu matamata. Mamoe ia Oketopa. Tetee i le kiona.

Natasha - fugalaau ma lanu lanasama lapopoa, e oʻo atu i le maualuga o le 90 cm. E fuga mai ia Setema.

E te iloa? I le 2013, i le Balu Chrysanthemum, lea na tupu i le Nikitsky Botanical Garden i Yalta, sa filifilia le Natasha chrysanthemum e avea ma masiofo i totonu o ituaiga lapopoa.
O se penina o se meaola matagofie ma peti paʻepaʻe papaʻe. O nisi fugalaau i le ogatotonu ei ai ni peti piniki piniki. O le fuga o lenei ituaiga e matagofie. O ulu e telē tele, o lafumanu e lautele, e faʻafefe tele i pito. E fuga mai i le amataga o Setema.

Afafine - e fuga mai i ulu papaʻe matagofie ma se nofoaga tutotonu o le lemoni. E fuga mai ia Oketopa i le malulu. O lenei vailaʻau e faʻasao i frog po, faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E ola lelei i la tatou tau.

Isabel - siama lanu piniki piniki. Le mautonu i le tausiga, faʻasaʻo ile malulu ma le malulu o le tau.

Vaʻavaʻai meaʻai

Faʻafesoʻotaʻi foi le foliga o se chrysanthemum faigofie. E le pei o ituaiga muamua, o nei laau totino ei ai se nofoaga faʻaleleia, faʻaleleia le laulau, e amata mai i le lua i le lima laina o petals. Inflorescences e pei o taisies.

I totonu o le vaega o ituaiga anufe eseese o le anufe e masani ona lauiloa. E tele a latou lanu sinasina-sinasina. Laʻau lanu matagofie matagofie Eleanor paʻepaʻe. E sinasina, lanu samasama po o le lanu piniki, o lona lautele e tusa ma le 15 cm. E fuga lelei ma mo se taimi umi.

Faʻaiʻu ituaiga

O ituaiga o meaʻai e faʻafeiloaʻi i le ituaiga o chrysanthemums. O fugalaau o le laau e tele, teuteuina i se tele o laina o petals. Na latou mauaina lenei igoa ona o le mea moni o loo latou punou ifo i lalo. Faʻaaogaina mo le tipi ma le tuufaatasiga o palapeti matagofie. E le uma le umi. O ituaiga e sili ona lauiloa o le kulimi Gillette, le samasama Max Riley ma le keke Crimson.

Flat ituaiga

O ituaiga lalelei e tutusa lelei lava ma daisies poo daisies. E i ai se vaega tatala, e oʻo lava i le ogatotonu, i tafatafa o loʻo alu ese mai le lua i le lima laina o petals. E tautatala le gagana i le ogatotonu o le fugalaau. O petals e mafai ona tutusa uma, ma faʻafefiloi ni lanu eseese eseese (faʻataʻitaʻiga, paʻepaʻe ma samasama, lanu piniki ma le paʻu, lemoni ma le lanu violē). O ulu o laau toto tetele, mai le 8 i le 15 cm le lautele. E maualuga le maualuga mai le 50 i le 90 cm.

E te iloa? Eseesega o le chrysanthemum mafolafola e sili ona le maalofia i tulaga o le tau ma le eleele. O le tele oi latou e mafai ona tupu aʻe i le fanua.
O sui lauiloa o lenei vaega o:

  • Pese swan
  • Valley Roof

Ituaiga leoleo

O le siama o lenei ituaiga e iai mea leaga e aofia ai le tele o petals. O petals e mafai ona punou ma fao. O gagana uma e alu ese mai le pito i tua, e aunoa ma le ufiufi. Sui mamalu o ituaiga lapopoa. E oʻo atu i le 15 cm le ulu o le ulu. E fuga mai ia Setema, latou te puipuia le malulu, latou te taumalulu i le avanoa.

Faatasi ai ma ituaiga sili ona lauiloa o lenei vaega o loʻo i fafo:

  • Gazella
  • Zlata Prague

Fua eseese

O petals o lenei ituaiga e punou agai i luga agai i le ogatotonu ma aufaatasi i luga aʻe o le ogatotonu. O le ogatotonu o le fugalaau ua ufitia uma i gagana o petals. I fafo atu, o le a le pei o le polo, le vateatea po o le kiona. Lumalu vave. Mo le taumalulu, ia mautinoa e ufiufi laau.

O le mea pito sili ona talafeagai mo le totoina i le togalaau o ituaiga eseese ia:

  • Umka
  • Arctic
  • Burly
  • Broadway
E taua! O ituaiga uma o le lalolagi e faʻaogalua, mo lo latou tuputupu ae e te manaʻomia se eleele lafoaʻi. O le mea lea, i tulaga o le le lava o le malamalama, o le malulu ma le eleele ma le lumpy structure, o le a le mauaa le aʻa.

Fua eseese

O mea leaga o ia ituaiga o chrysanthemums e tele lava ina maualalo, e seasea ona maua mai i totonu o leoleo. O petals e faʻasese ma faʻafefete, e masani ona paʻu i luga. O lenei fomu e maua ai le fugalaau sina foliga lemu, o lea o le igoa. O ulu ulu o le chrysanthemum, ausia le 12-15 cm le lautele. O nei ituaiga e aofia ai:

  • Anastasia Green
  • Anastasia Leela
  • Vesuvio

Ituaiga o le Ray

Faʻatasi i fugalaau lapopoa, lua-faalua. O gagana Petal e lamolemole ma umi. Latou te tilotilo i luga o se pu ma o le mea lea e foliga mai ai ni nila. O le laulaufaiva e masani ona mimilo i luga.

Ia aʻafia a tatou tulaga tau fesuiaiga:

  • Tokyo
  • Magdalena
  • Queen Dusky

Vaʻavave vao

O faʻamafanafanaga o lenei ituaiga e matagofie tele. O petals e umi ma tino manifinifi, e fesuisuiai i pito. E mafai ona tuʻu faʻatasi i le ogatotonu o le fugalaau, ia sii aʻe pe faʻaititia. O le faʻafeiloaʻiga o le vavao o le chrysanthemum e faʻafetai i le faʻaogaina o gagana e pei o le apogaleveleve.

E te iloa? E le o iai se pito i totonu o le Spider-shaped forms. O loʻo faʻatusalia mai i ni lanu manulele ma puupuu o petals.

Pompon eseese

O le laau e taamilomilo, faʻalavelave tele. O ulu e fausia ai le tele o petals laiti. I le taimi lava lea e tasi, o fugalaau e laiti, ma e tusa ma le 6 cm le lautele. O petals e latalata vavalalata o le tasi i le isi, ma e fatuina ai se afaina. O sui sili ona lauiloa o:

  • Alofa tunoa
  • Denis
  • Bob
O faʻamatalaga o ituaiga o chrysanthemums o le a fesoasoani ia te oe e malamalama ai i le eseesega o nei laau matagofie ma filifili le ituaiga mea e manaomia. E le gata i lea, e taua tele le tau ma le eleele o lau togalaau e fetaui lelei ma uiga o le laau, lea e tatau ona toe iloiloina pe a faʻatau mea totō. I lenei tulaga, o le a totogo lelei le laau ma o le a fiafia ia te oe i ona fua.