Musika

Polish mushroom: uiga masani, nofoaga masani, faʻataʻitaʻiga

Savalivali i le vaomatua e maua ai le avanoa e manava ai le ea fou, fiafia i le matagofie o le natura ma faaputuputu puʻu. O le alu atu i le "saili filemu", e tatau ona e taulai atu i le manaia o pulou. I a tatou tusiga o le a tatou talanoaina se tasi oi latou - Polani.

Lelei pe leai

E tele ona igoa - o ia mea uma e lua o pansky ma chestnut, ma le "tupu o mokhovikovs" poʻo Oleshek. Faʻatasi i le vaega lona lua o le agavaʻa. I foliga vaaia e tutusa lava ma le boletus, e masani lava ona le mautonu. O se mea lelei tele ma maloloina. Ae, o le mea e leaga ai, e le o se mea e masani ai mo tagata e teu ai mushroom.

Faamatalaga faʻamalosi

Mokhovikov o loʻo i totonu o pulou puʻu o le anufe ona o le tino afu o le pulou.

Siaki le ituaiga laʻau e sili ona lauiloa o fuamoa ma meaʻai.

Hat

I totonu o le moega mokolivikov o pito o le pulou ua afifiina, ma i le matutua - luga. E foliga mai o se mea e foliga mai, e 10-14 cm le lautele. E mafai ona ufiufi pe lanu enaena le lanu, e sili atu nai lo le pouliuli po o le pogisa. O le aveesea o le paʻu e le faigofie.

Tuʻu faʻavae

Tubuʻu samasama. I le vaeluaga ma le vae o loʻo i ai sina mea malolo laitiiti. O le umi o le masini e tusa ma le 2 cm, e i ai ni poresiti laiti, lea, pe a matutua, avea ma lapoa ma suia lanu i le samasama.

Pulp

O Polish mushroom e taʻua i nisi taimi o le gagana Polani paʻepaʻe, ae e leʻo saʻo atoatoa. Na aliali mai lenei igoa ona o le lanu paʻepaʻe o le tino o le pulou. O nisi taimi e mafai ona samasama. Afai e te taomi i lalo le tino, ona suia lea o lona lanu i le lanumoana. Le manogi o mushroom, matua manaia.

Leg

Mafiafia, ma o nisi taimi ma ni fua laʻitiiti, o le vae i lalo o le eleele e matua mafiafia. O lona maualuga e sili atu i le 10 cm, ma o lona lautele e tusa ma le 3-4 cm. O le lanu e mafai ona enaena pe enaena. O le tino e pala, i luga o le tipi ua maua se lanu uliuli.

O afea ma fea e aoina

Oleshki e le tupu i soo se mea. Latou te le taliaina le lamala ma latou fiafia i le tau i matu. O le mea lea, e mafai ona maua i Europa poʻo Sasaʻe Mamao.

Oleshki e fai ma mycorrhiza ma aʻa o laau ola. E seasea, e mafai ona maua i latou i lalo o le oak poo le chestnut. E tatau ona e vaʻai mo moa i vaomatua faʻasalalau i luga o laufusi-o loʻo ufiufi laufanua. I tafatafa o tafatafa o ogalaau, latou te le ola.

O le vaitau o lo latou faʻapotopotoina e amata pe a toetoe lava a leai ni paʻu ma ni paʻu. Mokhoviki e ola i vaega e mamao ese mai le tasi. Fiafia le palapala ile siosiomaga.

E taua! E tatau ona manatua o pulou, e pei o le omomi, faʻafefe uma mea mai le siosiomaga. O le mea lea, e tatau ona aoina i latou mai auala ma atinaʻe eseese.

O a mea e mafai ona fenumiai: lua puʻupuʻu

O le gagana Musika e foliga tutusa ma le mushroom gall, moa moth, ma le moth green. Ae o nei faʻataʻitaʻiga uma e mafai ona taumafa:

  • i le moa o se pulou pulou enaena ma mumu mumu. O se faaputuga puʻu o le lanu samasama. O le vae e paʻu. E talafeagai mo meaai;
  • O le moli lanumeamata e iai sona pulou enaena ma se lanu lanumeamata. E ese mai polani lautele o Polani e lanu samasama. O le taʻele i lalo e sili atu ona faigata;
  • gase mushroom, e ui e le talafeagai i mea oona, ae e le mafai ona valaʻauina le taumafa. I luga o le vae, o loʻo i ai se mamanu. Papa lanu moana. E i ai se mea oona. A uma ona tipi, e faʻaaogaina se ta.

Talu ai o le pope ma le satanic mushroom e aʻafia i le vaega ole musika, aʻoaʻo pe faʻapefea ona iloa se lanu moli sesela-pula, vavao faʻasalalau, ufiufi, se faamalu mushroom.

O le musika satanic ua manatuina na o le masaga masalomia. O ona uiga faapitoa e aofia ai:

  • o le pulou e lanu pe lanumeamata. O le mea faʻapipiʻi e mumu;
  • vae i le mamanu, i lalo - piliki-lanu, ma le pito i luga - lanu moli;
  • pe a faʻaleagaina, o le pulp muamua e mumu ona sui ai lea o le lanumoana.

E taua! O le tino o le satanic erogi e afaina ai le falemaʻi o le manava ma mafua ai maʻi pipili.

Vailaau faʻamaʻi

O le caloric mea o le feʻau e tusa ma le 18 kcal. E aofia ai le 1.8 g o le porotini, 0.7 g o gaʻo ma gaʻo, pe a ma le 1.4 g.

Oleshok o loʻo i ai le tele o vitamini ma minerale. E aofia uma ai vitamini ole vaega B - B9, B6, B2, B1.

Faitau foi e uiga i mea aoga aoga ma le faaaogaina i lala eseese o pulou: susu mashrooms, boletus, ceps, shiitake, chaga (birch fungus).

I le faaopoopoga ia i latou, o loo i ai:

  • filifili;
  • vitamini PP;
  • vitamini C.

Oleshek e 90% vai. I lona tuufaatasiga o loo i ai le mono - ma le feteenaʻi, faapea foi ma le sili atu ma le 10 amino acids (mo se faataitaiga, tianin). O lenei amino acid e maualalo ai le toto maualuga ma maua ai se lagona filemu.

E te iloa? I totonu o le faʻafefeloloa o Polani, o mea o loʻo i ai vitamini o le kulupu B e maualuga atu nai lo fualaʻau ma pata.

I le faaopoopoga i nei mea tuufaatasia, o le tuufaatasiga e aofia ai foi:

  • zinc;
  • manganese;
  • paluka;
  • sodium;
  • fulufulu;
  • fuamoa;
  • apamemea ma isi elemene.
O Chitin o loʻo i totonu o anufe, lea e mafai ona fufulu le tino.

Faaaoga i le kuka

Mokhovikov, e ui ina latou pauu i le vaega lona lua o le agavaʻa, e manatu o se meaʻai. Mai ia i latou e mafai ona e kukaina soupeti ma salakeke, fafaga mo pies ma pizza. E fago, faʻamago, vevela ma faʻamaʻi. I le faagasologa o le kukaina o loʻo i ai se manogi manaia. Faatasi ai ma le teu lelei, o lenei meaʻai e tumau ai ona meatotino mo le ono masina. O le porotini mea e tutusa ma aano o manufasi, o lea e mafai ai ona e faʻaaogaina mo meaʻai vevela.

E te iloa? Mai mokhovikov maua ni lanu o meaai, tele lanu samasama, ma afai e te faʻaaogaina se mordant, ona - lanu moli poʻo auro.

E faʻapefea ona faamama

Aʻo leʻi kukaina Oleshki e manaʻomia:

  • aveese lala laau, mutia mago ma isi otaota;
  • anufe palu ma totoe o le mycelium;
  • aveese le paʻu mai le pulou;
  • fufulu ma le filemu i le vai tafe;
  • salu mo le tele o itula i le vai malulu;
  • fufulu ni nai taimi.
A faʻafefete i se vaifofo, o le a latou le solomuli, pe a fai o anufe ua totoe, o le a latou feoti, ma o le a sili atu ona sao i le pito i lalo.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i tekinolosi o le kukaina o musika: toga (chanterelles, mushrooms ham, mushusu susu, ryadovki), pila (mashrooms malogo), faamamago (mushrooms mushrooms), faʻamaisa (paʻepaʻe, anufe anufe, chanterelles, mushrooms, musika).

E faʻafefea ona kuka

O nisi e talitonu e le mafai ona kukaina e le Polish mushroom, ma vave ona vela. Ae e sili atu le aua nei lamatia.

  1. O lapisi lapoa e vaeluaina i le 2 po o le 4 vaega, ma o tamaiti laiti e totoe.
  2. Matou te aveina se potopotoga tele, e pei o le foamusi o oloa.
  3. Salu ni nai minute mo le 20 minute, suia le vai.
  4. E vave ona pogisa le oleshki, o le mea lea taofi vave loa pe tuu i totonu o le susu.

E faʻafefea ona togi

O le tele o taimi e faʻafeiloaʻi ai mohovichki. Mo lenei mea tatou te manaʻomia:

  • 1 kg lemu;
  • suauu (lala matagi po o le olive).

Mo le faapaleʻele:

  • 1 l o vai;
  • 1 tbsp. l sima;
  • 1 tbsp. l suka;
  • 4-5 cloves o le kele;
  • 3-4 laʻau faisua;
  • 5 vaega meaʻai;
  • 50 ml o le sukaina.

O le faiga o kuka e faapenei:

  1. Ole fufuluina ma le saunia o meaʻai (matou te tipiina ni vaega tetele i ni vaega) ole kuka ile vai inu (1 lita o le vai - 1 tsp. Masima) mo le 5 minute pe a uma le kuka.
  2. Fufulu le susu, fufulu le Oleshki.
  3. Faatumu i le vai faʻafefe ma faʻafefete mo le 30 minute pe a uma le kuka.
  4. Fufulu ma fufulu.
  5. Sasaa marinade ma faʻapipiʻu mo le 7 minute.
  6. Faʻapipiʻi le mohovichki faatasi ma le vasa faapaleni i fagu vailaau.
  7. Maualuga i sina suāuu itiiti.
  8. Ufiufi faʻatasi ma lids ma taʻavale i luga.
  9. Taofimau i se mea mafanafana ma tuu e faamalolo.
Teu i se mea malulu (pusaaisa poʻo se pulou). Le fiafia tele!

Matou te fiafia e fautuaina pe o fea e maua ai pulou polenisi ma le auala e iloagofie ai mai isi, e aofia ai mea oona. Fiafia i le mea moni e te aoina, ma mea suamalie e mafai ona kuka i ai.

Manatu mai tagata e faʻaogaina fesoʻotaʻiga:

Na ou masani i le mushroom Polish i le 5 tausaga talu ai. Ioe, na ou iloa o loʻo i ai se mushroom ma e mafai ona lelei, ae leai se mea e manaʻomia e ave ai, o loʻo i ai pea lava mea uma. Ma i le tausaga e tasi, e leai se mea, e le o ni pulou ma syroezhek, ma le fefe e pei ona manao ai i pulou. E le o le teuina o pulo ma pulou anufe, e taʻua o le vaomatua. I le faimalaga i le vaomatua i totonu o le vaomatua, ma Oleg ma aʻu na ou vaaia ai se lalelei o le fou fou o Polish, toetoe lava oi latou uma, vaai 5, leai. Sa latou aoina mai, aumai i le fale, o le aofaiga o le 2.5 pakete na o mai. Sa matou fiafia tele ia i latou. O loʻu tina e na ona taua i latou "taofi." Latou te fuaina i le ogatotonu o Iulai ma le lua sefulu tausaga o Setema, ae matou te le mafai ona toe maua ni mea se tele, e ui lava latou te ola i le nofoaga lava lea mai lea tausaga i lea tausaga.
Tatau
//gribnoymir.ru/showpost.php?s=7d5abd9c0aa60c2fe42c1263c7f6e7ee&p=82871&postcount=3

E faigofie lava ona iloa se mea e faʻaleleia mai se manulele paʻepaʻe, talu mai le taina o le pipi i lalo o le pulou o le a lanu moana. Ioe, ma o le vae o se lanu uliuli, i le paʻepaʻe e papaʻe pe laʻitiiti foi. Afai e faʻaputuina le fatugi, ona togiina lea ma taamilo i faletupe mo le taumalulu. Afai latou te matua, ona malogo. Na latou taua ona o le salalau solo o latou vaomatua i polesala o Polelani, mai Polani ma aumai i latou i isi atunuu.
Igorr
//www.lynix.biz/comment/reply/84934/234703