Fua o le gaosiga

Totoina ma ola aʻe ile hydrangeas i le tautoulu

Hortensia - fugalaau togalaau teuteu, lea e matagofie ma lona matagofie. O laau laʻau eseese e tosina mai ai o latou foliga e le masani ai ma fua tele. O le tuputupu ae o se sasrangea i lau togalaau, o le ae le toe faamemelo i le taimi atoa o le tuputupu ae. O le laau ei ai ona foliga masani ma e taugataina e le au fai togalaau ona e le tele ona fua, ae mo le matagofie foi o foliga o le paʻu, faapea foi ma laulaau. E sili atu ona matagofie le vaaiga i le autumn, pe a mafai ona e vaai i laulaau o lanu eseese, pulupulu ma ulu i fatu i luga o le tasi laau i le taimi lava e tasi.

Faʻamatala puupuu o le ituaiga

Hydrangea - fualaʻau totō e fesootaʻi ma le aiga Hortensia, ituaiga e aofia ai le 70-80 ituaiga. O le ituaiga tele o ituaiga meaola e tupu i East Asia.

E manaia le faamasani i isi laau totino o le aiga Hortensia: mitex, deutz ma currants.
O laau toto e ola e oo atu i le 3 mita ma o sui sili ona taatele o latou ituaiga, o isi o ni laau laiti, ma o isi sui o vine e aʻe i luga o ogalaau o isi laau e oo atu i le 30 mita le maualuga. O laau totoa uma e lagisagi ma pala. E tele lava ina totoina ituaiga o meaola. O le fuga e tupu i le tautotogo ma tumau seia oʻo i le tautotogo. I le pito o le aʻa, e faaputuputu fugalaau i ni mea e leai ni mea, ia i ai se foliga o le paniculate poo le corymboid. O le tele lava o ituaiga e iai ulu ulu e lua ituaiga fugalaau: i le ogatotonu o loʻo i ai ni fugalaau e fua mai fua, ma i pito e leai ni fua. E i ai ituaiga meaola e fugalaau uma ma tutusa lava. Lanu lanu e faalagolago i le ituaiga: paʻepaʻe (sili ona taatele), lanumumu, blue, lilac, piniki.

E te iloa? Ole laumei eletise, e faalagolago i le tau ole pH, e mafai ona suia le lanu o petals. Mo se faʻataʻitaʻiga: i le eleele oona o gaʻo e lanu lanumoana, i le eleele alkaline o lilac poʻo le piniki, ma i le eleele le mautonu o ni pale beige. O nisi o ituaiga o hydrangea, ua toto i totonu o le pH acidic, e mafai ona faaputuputuina le alumini e tafe mai ile palapala, ma avea ma lanu moana i le fausia o mea tuufaatasia.
Hydrangea fua - 2-5 atigipusa eseese ma se tele o fatu laiti.

Vaega o le totoina o le tau

O ituaiga uma lava o lenei ituaiga o le malulu ma le malulu-faapalepale, na o latou latou te le taliaina le susulu o le la. O le saite e tatau ona ufiufi, ma e manaʻomia le malamalama i le taeao. Pe a filifilia se nofoaga mo le totoina, e tatau ona e mafaufau o le fugalaau e matua fiafia lava ma e mafai ona tupu atoatoa le laau.

E te iloa? O lona igoa e faamamaluina ai le tuafafine o le Roma Roma Prince Karl Heinrich Nassau-Siegen - Princess Hortense.

Ituaiga o eleele mo le tuputupu ae

O le eleele o le a totoina ai le laau e tatau ona aofia ai: vaʻaia, faʻafefeteina lelei ma le lelei atoatoa o le vai ma le ea. O le taua tele o le elemene o le eleele, aua o le hydrangea e sili ona fiafia i se siosiomaga oona, ma i le le faaituau po o le alkaline, o le a mafatia i le leai o se mea.

E taua! Afai o le palapala i lau eria e manino, o lona uiga e tatau ona e faʻaaogaina oe lava, a leai o le a mafatia tele le laau. E tele lava i totonu o se siosiomaga e ola maloloina i le chlorosis, lea e le mafai ai ona tuputupu ae ma atiina ae.
Tomai faʻapitoa e faʻaaoga se vaifofo o le sulfuric acid. O metotia i le taimi nei, e faʻaaogaina ai le electrolyte, lea e faʻaaogaina mo maʻa (o loʻo aofia ai le sulfuric acid). Ia mautinoa e fafaga i le vaifofo eletise ua faʻamamaina aua o lona tino mama e tumu tele i le sulfuric acid: tasi le moli eletise i le lita o vai.

Taimi

O le taimi o le totōga e tele sona sao i le galue manuia o se seleselega. I nofoaga e iai mafanafana mafanafana, e totoina hydrangea i le afa muamua o le autumn. E sili ona lelei le totoina ia Setema, ina ia maua e le laau le taimi e malosi atili ai ma maua aʻa i luma o gutu. Mo le amataga o le a sili atu ona lelei le faatauina mai o fualaau 4-5-tausaga le matua mo le totoina, e malolosi ma vave ona aʻa.

Faʻaaogaina tekonolosi

I le fuafuaina o le nofoaga e tulaueleele ai, e tatau ona e saunia le lua tulaʻi. O le totoina o le hydrangeas i le tautoulu i le eleele avanoa ua faia i totonu o se pu, loloto o le afa mita ma le lautele o le 40-50 senetimita. Afai e le lelei le palapala, ona sili atu lea ona lelei le loloto o le lua. Pe a totoina se pa puipui ia vaʻai le va i le va o vao i le 1.5 mita. O le lua e tatau ona toetoe lava a oʻo i le tumutumuga ua tumu i le faʻafefiloi o le eleele (lau laʻau, humus, oneone ma le peat i se fua faatatau o le 2: 2: 1: 1). Mo le 10 kilokalama o le humus faʻaopoopo le 60 g o le superphosphate ma 20 g o le sulfuric potassium ma le urea.

O mamoe, puaa, povi, moa, lapiti ma le solofanua humus e mafai ona faʻaaogaina e faʻaleleia ai le hydrangea pe a totoina.
Laufanua ile lua e tatau ona fofo mo le tele o aso, ona tatau ai lea ona alu tonu i le tulaueleele. Mai le faʻafefiloi palapala i totonu o le lua, ia fausia se faaputuga ma tuu se fatu laau i luga, ina ia o le nofoaga o le ua e 3 cm i luga ae o le saite. Ona faʻamafola le aʻa o le laau ma faʻapipiʻi ma le faaeteete i le eleele. A uma ona totō, faʻamama le eleele ma faʻaleleia le suavai. A mavae sina taimi, o le a tumau le eleele, ma o le a oʻo le ua i le maualuga o le fanua.

Auala e tausi ai hydrangea i le tautoulu

O le tausiga o le togalaau o le hydrangea i le tautoulu e tutusa ma le tautotogo ma le taumafanafana. E manaomia e le laau le palapala palapala, faʻafefe, teuteuina ma puipuia mai meaola faalafua. E ui lava o le fugalaau ua uma ona pasi, ae o le felafolafoaʻiina e tatau ona faʻataunuʻu, aua e tatau ona maua le malosi ao leʻi oʻo i le taumalulu.

Faʻasa

O le laau o le malie o le susu, o le mea lea, e manaomia ai se faigamalo o le fausiaina. I le tau malulu, vai 2 taimi i le vaiaso, ma i timuga tasi i le vaiaso. O le mea autu - e puipuia ai le mafiafia o le susu, ina ia le afaina ai aʻa. O le laau e tatau ona faasūsūina i vai vavaeese. I lalo o se tagata matutua matutua e tusa ma le 40-50 lita o le vai e sasaa i le taimi. I le avea ai o se mea e puipuia ai, o le vineta poo le citric acid o nisi taimi e faaopoopoina i le vai mo le faʻavaivai.

Laʻei pito sili

I le amataga o Setema, o le faatoʻaga mulimuli o le hydrangea mo le tausaga oi ai nei e tupu. O le tuufaatasiga o fuālaʻau fuālaʻau e aofia ai le phosphorus-potassium complex. Nitrogen faaopoopo i lenei vaitau e le manaʻomia.

Autalavou togafitiga mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le togafitiga o le Autumn e sili atu ona puipuia nai lo le faʻamalositino ma ua faia faʻatasi ma le faʻamoemoe o le faʻamaloloina o faʻamaʻi ma meaola faalafua e ono mafai ona nofo i le palapala poʻo le paʻu mo le taumalulu. O se fualaau lauiloa ma mataalia o Apikaila-Pic po o le 1% Bordeaux vai. O ia mea na tutupu e faia pe a uma le pa'ū.

Afai e te manaʻo i lau laʻau e masani ona fuga i totonu o le togalaau, ona fesoasoani lea ia e faamasani i mafuaʻaga o le samasama ma le faʻamagoina o laʻau o le hydrangea.

Teuteu

O le taimi e faʻapipiʻi ai se hydrangea mo tagata tomai faapitoa o se mataupu feteenaʻi, o nisi e fautuaina ia faia na o le tautotogo ae leʻi tosoina le pupuʻu, ae o isi e fautuaina, i se isi itu, e fautuaina i le tautoulu. O le aoga o le teuteuga o le tautoulu o le alu ese lea o le taua o le laau ma e leai se lamatiaga o le a faamutaina i le sua. E fuafua i le ituaiga hydrangea, e vaevaeina lenei mea i ni ituaiga se lua:

  • O le vaega muamua e aofia ai: sui o le lapopoʻa lapopoʻa, faʻamalosi, pafe, lianovidna, oak-welded, petiolate, Sargenty. O la latou teuteuina o se mea mama ma lelei. Aveese lala vevela, paʻu ma mamai, faʻapena foʻi ma mea tuai. O lenei ituaiga o gaioiga e mafua mai i le mea moni e faapea i nei sui o fugalaau o loʻo faia i luga o ni fugālaau tuai na faia muamua;
  • O le ituaiga lona lua o le hydrangea, lea e foliga mai ai fugalaau i luga o vine iti o lenei tausaga. O le mea lea, o le seleseleina o le seleselega ma le togalaau o le hydrangea e manaʻomia. O le laau hydrangea na teu mai le fa tausaga. O le teuteuina o le teuteuina o le hydrangea e pei o se laau, na o vailaau tuai ma mama e tupu mai i le tasi pito e vavae ese.

E taua! Afai e fufulu le talafeagai, e le mafai ona fuga mai le hydrangea tele.

E faʻafefea ona vaʻaia hydrangea i le tautoulu

O mea lapopoa e felafolafoaʻi i le tautoulu e le fautuaina e toe toto, e faigata ona fetuunai. Laʻau ma paniculate hydrangea ituaiga faʻapipiʻi lelei i le tautoulu.

Le taimi e toe toto ai se laau

Mo le suia o le hydrangea i le tautoulu, e tatau ona saunia le laau mai le tautotogo. Mo le faia o lenei mea, i le loloto ma le lautele o le oʻo i le 30 cm, ia eli se lua i autafa o le itu o le ogalaau ma faatumu i le faapalaga. Faʻasusu vai masani, o le a faʻapipiʻi saʻo e le laau aʻa i totonu o le faapalaga. O le gaioiga e faia i le taimi e tasi e pei o le tulaueleele, ma o le amataga lea o le tautoulu.

Faʻaopoopoga fuafuaga

O lea e te le faʻalavelave i lala o le laau, e tatau ona nonoa i le twine poʻo le maea. Hortensia e tatau ona eli faataamilo ile pito i fafo, taumafai e aua le faaleagaina aʻa aʻa. Ona faʻafeiloaʻi atu lea i se nofoaga fou e tulaʻi mai ai (e tatau ona saunia muamua le lua e faʻalelei ai). Sauniuniga o le lua ma le tausiga o le laau i le vaitaimi o le tautoulu o loʻo faamatalaina i luga. Ina ia faʻaleleia atili le vave o le laau, faʻaalu le toe teuteuina o le teuteuina. Afai o loʻo e totoina e totoina se pa puipui, ona mautinoa lea o le mamao i le va o vao e le itiiti ifo i le tasi le mita, ma e sili atu i le 1.5 m.

Faʻataʻitaʻiina o auala

O auala sili ona faigofie mo togafitiga mo faifaatoaga taʻitasi o le vavaeina o se togavao, tipi ma le totoina o aʻa.

Vaeluaina o vao

O lenei metotia e faigofie ona faʻaaoga pe a totoina o vao. O le mea lea e faʻateleina ai ituaiga uma o vailaʻau, sei vagana ai faʻalavelave. Fufulu se laau ma ave ese mai le eleele ina ia vavae ese ai laau toto ma ola maloloina. I le taimi o lenei togafitiga e tatau ona faʻaeteete e le faʻaleagaina le rhizomes. I le tulaga laititi o le faʻaleagaina o eria o le atunuʻu, e tatau ona afaina i latou i le malala paluʻu, ona faʻapalaina lea i totonu ole lua lua.

Faitau e uiga i ituaiga o vailaʻau oona: treelike ma paniculata.

Laʻau

E masani lava ona gaosia i le tautotogo po o le taumafanafana mai tafela taʻitasi, ae o loʻo i ai foi le taina o le taumalulu, lea ua amata ona faʻatinoina i le ogatotonu o le autumn. Ia Oketopa, ia eli i luga se vaomatua, totoina i totonu o se ulo ma faʻafeiloaʻi i lalo. Sauniuniga o se faʻafefiloi o fanua e tutusa lava ma le taimi e tulaʻi ai i luga o le eleele. Ia Ianuari, e tatau ona siitia le ulo i se mea malulu ma susulu, pe a mavae ni nai vaiaso i le 10 ° C, e amata ona tupu mai sele. Ia Fepuari, e talafeagai le vavaeina o laulaʻau lanu meamata ma 2 internodes mai le tina. I luga o laulaau i luga ma lalo ifo latou te tuua le 1 cm.

I le aua nei fenumiai ma aua neʻi totoina le 'au i luga, ia faia le pito i lalo ma le pito i luga. O laʻau pito i lalo e tatau ona aveese atoa, ma le pito i luga i le afa. Faʻasaga le tumutumu pito i luga o Zelenko, ma le pito i lalo i le tuputupu aʻe tuputupu aʻe. Mo le puipuia o aʻa i totonu o se ulo i le loloto o le tasi le centimita, tuu le pepa Glyocladin. Otioti le seleselega i lau pito i luga i totonu o se ulo o le eleele. O ia ituaiga o laau e tutupu vave ma avea ma se aʻa lelei. I le tautotogo latou te manaʻomia ai le vave faʻalauiloaina, ona mafai lea ona totoina.

Faʻaleleia aʻa o aʻa

I le faʻapipiʻiina o le togavao, e tatau ona e faʻaeteete ma faʻaeteete. E tatau ona aveese ma le faaeteete le pito i luga o le eleele ma vaetolo ese puʻu ina ia aua le afaina ai aʻa o le vaomatua. A maeʻa, ona totoina lea o pupule mo le fausiaina (1-2 tausaga), ona tatau ai lea ona faia o latou fanua i luga o se nofoaga tumau.

Saunia mo le taumalulu

E oo lava i le taumalulu o ituaiga o hydrangea ao talavou. e matua le mafai ona maua se vevela tele ma e manaʻomia se fale. Hydrangea e manaʻomia le tausiga maualuga i le tautoulu ma tapenapenaga mo le taumalulu talu mai Setema. O laʻau uma seʻi vagana ai laʻau pito i luga ua aveeseina mai le vao, lea e faʻavaveina ai le tuputupu aʻe ma le tuputupu aʻe o lau o le paina. Ona fafagaina lea o le laau ma fugalaisa e aofia ai le moli ma le potassium.

I totonu o itulagi o loʻo i ai ni mafanafana mafanafana, o le a gaogao ai le vao, ma i vaega e maualalo maualalo, ae o le malulu tele, o le a tatau ona faʻapipiʻi fale malulu. O taʻavale laiti laiti e masani ona ufiufi i le paʻu ma afifi i afifi. O vao maualuga e mafai ona nonoa i se maea ma faataatia lelei, ina ia aua nei faaleagaina, i luga o laupapa, ia faataatia i luma ile eleele. Ina ia aua nei o ese ia laupapa, ia fusi i latou i fao uumi i le palapala. Liligi le ogalaau e ufiufi i le selu poʻo le moli, ma ufiufi le pito i luga ma le lutrasil poʻo le vaeluaga.

Mo nofoaga e maua ai le vevela e oo atu ile -40 ° C ia ituaiga malutaga: O le lio o le lio e tatau ona faʻasolosolo ma lapnik, e tatau ona toso mai lala mai le ogatotonu i le eleele ma faʻamautinoa i puipui, togi le pai i le ogatotonu o le vao, ma lala ma lala paʻu. Tuu se lutrasil i luga o le pito i luga o le seevae ma ia lolomiina i autafa i maʻa ina ia aua neʻi paʻu i le tulaga o se matagi malosi. O lenei malutaga o loʻo galue malosi, ae e maualuga le lelei.

E le mafai ona faʻapipiʻiina se vaʻaiga lignified e aunoa ma le faaleagaina, o le mea lea e tatau ona afifiina i le lutrasil ma faʻapipiʻi i se mea faʻamau poʻo se masini. Faʻapipiʻi se faʻataʻetaʻamea i luga o le laau, e tatau ona 15 cm le maualuga i luga o le togavao. I le va o le faʻatala ma le vao, siaki lau lau ma faʻapipiʻi lenei fausaga faʻatasi ai ma le taualuga o le pepa poʻo le ata. O le faigata o le taumalulu o le hydrangea e faʻateleina i le matua ma i le mavae ai o ni nai tausaga, atonu e le manaʻomia se fale.

Hortensia o se fugalaau matagofie e fiafia i lona fuga mo se taimi umi. O le laau toto e le gata i ni matagofie matagofie, ae faapea foi ma le paʻu e le masani ai ma le faavae o laulaau. Afai e te filifili e toto se togavao i le tautoulu, ona oʻo lea i le tautotogo e mafai ona e faʻamoemoe e fua. O Hydrangea i le tautoulu e manaʻomia le tausiga ma sauniuniga mo fulufulu uumi, aua o lona atinaʻe e faʻalagolago i le lelei o mea tutupu i le taumalulu, tuputupu ae ma fuga i le tausaga na sosoo ai.