Apple laau

Uiga ma tulaga taua o le galueaina o le ituaiga "apple" o le apple apple

O laau laugatasi o se mea moni lava e maua mo e ona fanua laiti, lea e le lava le avanoa.

O ituaiga Kolonovidnye o fualaau aina e mafai ona faʻaaogaina lelei le vaega, i le taimi muamua e mafai ona tupu i totonu o fagu tetele ma i le taimi e tasi e fua mai fua.

O se tasi o ituaiga o laau o le taumalulu o laau o le apu ma paleni faʻasalalau o le "Peresitene", o ona fua e le gata i le tele, ae faʻapea foi ma le tele. E faʻapefea ona totoina le apu o lenei ituaiga, o a tulaga e manaʻomia ona fatuina i luga o lau 'upega tafaʻilagi mo lona atinaʻe atoa, o ona tulaga taua ma mea le lelei o le a talanoaina atili.

Apple "Peresitene": uiga ma le faʻamatalaga o le ituaiga

O ituaiga o ituaiga apu o le ituaiga "Peresitene" i faamatalaga o meaola, e toatele ua agavaa e pei o ni fualaau aina suamalie. O a latou ogalaau e le mafai ona oʻo i le lua mita le maualuga, lea e talafeagai pe a selesele. O fualaau o lenei ituaiga o loʻo i ai se aʻafiaga malosi o le aʻa, lea e faigofie ona faʻafetaui i soʻo se eleele e le o ni meaola, e fetaui lelei pe a uma ona faʻavasegaina.

Ua uma ona faʻaaogaina inflorescences i luga o le lua-tausaga saplings., ae o polofesa latou fautuaina i latou ina ia aveeseina ina ia malosi le laau ao lei amataina le fuaina. I le lona lima o tausaga o le olaga, o le "Peresitene" e maua ai se seleselega. I le averesi, e mafai ona aveese se tasi o 'oga laʻititi i le 7 kilokalama o laʻau tele. I tulaga lelei, i le teuteuina lelei, laei ma masani ona faasusu, e mafai e se apu matua ona aumaia le sili atu ma le 15 kilokalama o le seleselega.

O le umi o le ola o lenei ituaiga o apu, e pei o kolar uma, e oo atu i le 50 tausaga, ae o le maualuga o le gaosiga o le laau o le a na o le tasi vae tolu o lenei vaitau. O le umi o le "Peresetene" e le lautele, o lona mafiafia i le matua e le atoa le 20 cm. O le laau o le tau malulu ma e leai se puipuiga i maʻi apu ma iniseti leaga.

E te iloa? O laau na i ai palealii i luga o le laina i luga o le laina na paʻu i se avanoa i le 70s. Na matauina e se tasi o fai togalaau a Kanata lana togalaau i luga o se laau tuai, "Macintosh," o se mea e le masani ai mafiafia, ma e leai ni lala, ae sa matua mamafa lava i fua. I le tautotogo, na maua ai e le au mai lenei paranesi se olaga fou, talu ona faapipiina i luga o le faleoloa. Mo ni nai tausaga, o se laau ofoofogia ua tupu mai, e lei totoina, ae ua tele ona fua.
O se faʻamatalaga puupuu o le fualaau o le apple-varieties colonic "Peresitene" e mafai ona faʻataʻitaʻiina i ni fasifuaitau: opu aʻi-suamalie, ma le manaia o le aano o le tino, o le paʻu ma le vevela o lanu samasama-lanumeamata.

O le mamafa o le fua e tasi e mai i le 150-250 g. O le amataga o le matua e tupu mai i vaiaso mulimuli o le taumafanafana ma tumau pea seia oo i le ogatotonu o Setema. O apples e lelei le mafai ona feaveaia ma tausia lelei. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono o le saunia o le seleselega mo le faasaoina o taumalulu, e mafai ona tumau seia oo i le Tausaga Fou.

O le tele o faletalimalo e faia ni fua manogi mo le taofiga o fale, ia latou faʻamago fualaau aina poʻo le tuʻuina atu mo le taumafa fou.

O meaola faalafua masani o laau apu o aphids, ia e salalau solo i vao, moli, masi, ma May.

O fea o le a tupu ai le apu: filifili tulaga mo le tuputupu ae

O se fatuga malosi ma se mamana mamana e aunoa ma se faʻaleagaina, nodules ma se fulufulu mafiafia saʻo o le ki i se laau totō atoa i le sefulu tausaga muamua. Ae mo le ituaiga "Peresitene" ma le faamanuiaina o le galueaiina o lea mea e le lava. E taua le filifilia o le nofoaga saʻo mo le tulaʻi mai i le lumanaʻi. I lenei tulaga, e tatau ona taulai faapitoa i le nofoaga o le eleele, malamalama ma tulaga o le tino o le lalolagi. O le a tatou malamalama atili i auiliiliga.

E taua! I le vaitau o le fugalaau, e fautuaina ia laʻau faʻamaʻaina ina ia sosolo i le suka sukala e faatosina mai ai pi.

Malamalama mo le apu

O le "Peresetene", e pei o isi ituaiga o laau o le applear, e fiafia i se susulu malamalama, e oo lava i le puipuia mai matagi i matu ma tusi, o se nofoaga mai eleele malulu, eleele eleʻele ma eleele papa. O le a le lelei le faʻaleleia o le laau i le la ma slopes, faʻapea foi i nofoaga e latalata latalata ane ai le vai i le tasi ma le afa mita mai le eleele. Vaavaai i lou laufanua mo se nofoaga e tele ai le lafoaʻi o le malamalama, leai se paolo, kiona e faʻapupulaina i le taumalulu, ma le puna vai puna e le faʻavaivai.

I le a le eleele e totōina ai le apple o le ituaiga o Peresitene

Mo laau Peresetene, o meaola malamalama ma le eletise le taua, e pei foi o se aganuu faasolosolo o le a mauaa aʻa i eleele eleele eleelea, lea o loo faamatalaina i meaʻai ma uiga o le ola.

I le fale siaki le gaioiga o le eleele, e tatau ona e tataina se ipu vai ma faaopoopo i ai se tamai lima o le pito i luga, sasaa le sua i le pito i luga. O le amataga o ia o loʻo taʻu mai ai le manaʻoga e faʻaaogaina le sui. O le faʻatinoga e faʻatinoina e ala i le faʻaaogaina o se pusipo poʻo se tuai tuai. O mea e faʻaaogaina ile 150-300 g i sikuea mita o le togalaau.

E taua! E le mafai ona faʻaaogaina ni vao, nila ma ni fafie vao vao. Latou te saofagā i le faʻamaʻiina o eleele.

Totoina tekinolosi

Totoina o le "Peresitene" - ituaiga o apple - e mafai ona fuafuaina mo le tautoulu ma le tautotogo. Faatasi ai ma tagata olaola, ua manatu ai o Oketopa na o na ituaiga o mea e sili atu ma le lua tausaga le matutua ua totoina. O le tele o tagata tomai faapitoa e faigofie lava i le totoina o fualaau aina ia Mati, aua i lenei tulaga o le laau e lava le taimi ao lei amataina le tau malulu e tupu ai se pale malosi ma faamalosia aʻa. E taua i le taimi atoa mafanafana e maua ai le sua talafeagai i le apu. Sei o tatou auiliili auiliiliga uma o laasaga o le tulaueleele.

Faʻaleleia o sauniuniga

A o leʻi totoina le laau o le apu "Peresitene", e tatau ona faia ni galuega sauniuni. A oʻo i le filifiliga o se laau ma se nofoaga mo le tulaʻiina ua faʻamatalaina, e mafai ona amata sauniuni se pu. O le mea muamua e te manaʻomia e eli ai le 75 cm le malologa ile diamita 1 m. Afai e laʻititi le aʻa o le seedling, e mafai ona faʻaititia le tele ina ia le o gatasi aʻa.

Pe a eli le lua, faʻafeiloaʻi le kesi muamua 10 sikuea i luga o se isi faaputuga. O se vaega lelei lenei o palapala, lea o le a mulimuli ane aoga mo le totoina. E fefiloi ma vaega tutusa o peat, compost ma humus. I le ogatotonu o le lua latou te tietie atu ai i se pine laupapa ma se pito lima ma le mu, e sasaa ifo le alavai ma siomia ai le masini sauniuni mai luga.

E te iloa? I luga o le lalolagi atoa, o le faʻaupuga o le apu a le apple e aofia ai le Republic of People's Republic of Saina. O le nofoaga lona lua na ave e le Iunaite Setete o Amerika. I totonu o Europa, o Polani o le tele o le faʻatau atu o apu.
O nisi o fai togalaau e faia se faaputuga i le ogatotonu o le atuatuvale, ao isi ua momoe i luga. O le faʻamatalaga lenei i le mea moni, i le lumanaʻi o le a totoina le apu e avea o se taunuuga o le eleele o le a le i totonu o se taotoga vai vai. A maeʻa le manipisi, ona ufiufi lea o le lua i se palama palasitino, faʻamaonia ona pito, ma tuʻu ai mo le 4 vaiaso. I le taimi lea, o se microclimate faapitoa ua fausia i totonu, lea e talafeagai mo le manuia o le fatuina o le fatuina.

Totoina o laau

I le aʻoaʻoina o le taimi e toe toto ai laau o le apu, ia tatou tilotilo i tekonolosi autu. Faʻatoʻa vaʻaia e le faatoʻaga le va o la latou lua.

Muamua e aofia pusa faʻamau i laina ma se mamao e 40 cm i le va oi latou. I le taimi lava e tasi, o le laina o laina e oʻo i le 2.5 mita.

O le ala lona lua o le i totonu o se fausaga sikuea, pe a tulaʻi laau lata ane i itu uma i le 1 m.

O nisi o fai togalaau e faʻaaoga le filifiliga lona tolu, e fai ma sui o le polokalame 90 x 60. O le pelonovidnye krona "Palemia" e sili atu ona faʻapitoa ma isi aganuu maualalo ma e faʻatagaina oe e faia se togalaau tele i totonu o se vaega laitiiti.

E te iloa? Afai e te lūlūina fatu fatu e selau mai le tasi aʻau, o le a tupu tele mai laau eseese.

Tulafono faavae mo le tausiga o ituaiga apu "Peresitene"

O le 'eleʻele o Apple Apple' eseʻese "Peresitene" e le o manaʻo e toto ma tausi. Mo se vaitau tuputupu aʻe lelei, ua lava lea e tuʻuina atu ai i le laau le fua o le susu, fafagaina i taimi uma, fafagaina lelei ma sauniuni fualaau laiti mo le malulu. Delve i auiliiliga o le auala e fai saʻo ai.

Suavai palapala ma fafagaina aʻau

I le tausaga muamua o le olaga, o ituaiga apu "Peresitene" e manaomia ai le sili atu o le susu nai lo laau matutua. O le faʻatauina e masani ona manaʻomia i ni vaega laiti. O le mea taua o le lalolagi i totonu o le uila vavalalata e le mago ma e le ufiufiina i se paʻu malogo. Mataʻituina le eleele: e le tatau ona faʻamago ma liliu atu i se paluga paʻu. I ia tulaga, o aʻa o le a mago pe amata ona pala mai le tele o le susu. O le mea lea, o le matafaioi taua o le faia i le fua i le fuainumera o fesuiaiga.

E fautuaina le faʻamamaina o laau laʻititi e oʻo i le lua taimi i le vaiaso, mo faʻataʻitaʻiga e tolu-tausaga, 30 lita o le vai ua lava mo le 7 aso. I totonu o togalaau tele, o loʻo faʻafaigofieina le faʻaleleia o alavai e ala i le timu ma le faʻaleleia o mea totino, tuʻuina vai i se vaitafe faifai pea i ni vaega laiti. O mea uma e faʻamamaina ai, e tusa lava po o le a le auala, e faia i le afiafi, o le po e pipiʻi ai e le laau le susu ma e le maua ai le la.

E te iloa? O pi mo le 25 pasene e faia i le ea, aua latou te le malelemo i le vai.
O le vavave lata mai i le pito i luga o se aso vevela e na ona afaina ai le apu. O le mea lea, e taua le mataʻituina e le gata o le taimi o le faʻatinoga, ae faʻapea foi le setete o le sui. A maeʻa le faʻatinoga, e tatau ona susu i le afa mita.

O le a le tele o le vai e sasaa ifo i lalo o laau taʻitasi e faʻatatau i ona tausaga. O le tasi tausaga o le a manaomia e oʻo atu i le 3 pakete, ma le lima tausaga le matua - 5. Muamua faʻamautu mo fualaau aina uma e faʻatulagaina i le tautotogo aʻo leʻi amata ona fugalaau. O le lona lua mo apu ua matutua ua fuafua i le taimi o le gaosia o greenfinches, le isi - i le taimi o lo latou tuputupu aʻe. Faʻaleleia mulimuli i le leai o se vevela e faia i le 2 vaiaso ao lei oʻo i le seleselega. Ma faʻatasi ai ma se fuālāmala umi, o le faʻataʻitaʻiga e toe fai, ma puipuia ai aʻa mai le malulu i le taumalulu.

Auala e fafaga ai ituaiga "Peresitene"

O le faʻaaogaina o le apu e mafai ona faʻalauteleina ai le faʻatautaia o meaai. O loʻo faʻatinoina i le vaitaimi atoa o le atinaʻeina o laau. Amata i le tautotogo pe a ulu atu ni tafe i se vaega o le tuputupu ae malosi, fausua ia ogalaau ma le faʻafefeteina o moa. Mo le mafuaʻaga lenei, o le atuatuvale o le 30 cm o loʻo faia i le palapala, ma ua sasaa atu le fuālaʻau. A maeʻa le faʻatinoga, ona faʻamaufaʻailogaina lea o le pu i le faʻailoga.

E taua! O mea e maua i le Nitrogen-i totonu o laau apu e manaʻomia i le tautotogo e faʻaleleia ai le biomass. E matua le manaomia le aumaia oi latou i le tautoulu, talu ai o gaioiga laiti e le malolosi atu o le a le mafai ona faʻaaluina le taumalulu. O na faʻafitauli e mafai ona faʻaumatia se tamai laau.
I le amataga o le vaitau o le fualaau aina, ua saunia laau opu ma paluga o vaega tutusa (1 le sipunipuni) o le ammonium nitrate ma nitroammofoski, 140 g o le superphosphate ma tasi ma le afa kapu punini o le potassium chloride ua faaopoopo. O mea uma e faʻafefiloi lelei, ma faʻasese i totonu o se pakete vai. O le fofo e mafai ona suia i le superphosphate ma le sulfate sulfate e faʻamaʻapeina i le 10 l o le vai, e faia i se fua faatatau o le 100: 10 g.

O uiga o le taumalulu ma le lelei o laau fualaʻau e tatau ona faʻamalosia i le faʻaaogaina o fugalaʻau oona, lea e faailogaina "autumn". O le faʻatinoga o loʻo faia i vaiaso muamua o Setema. I se isi itu, talafeagai humus.

E faʻapefea ona teuteu le apu apple

O se laau laʻitiiti laitiiti o le "Peresetene" e manaʻomia le teuteuina o na o tulaga tonu lava pe a atiaʻe le le saʻo o lālā, o loʻo maʻi ma faʻafefete le tasi i le isi. O le foliga saʻo o le laau e le maua ai le teuteuina e le aunoa, aua o lala pito i luga o le ogalaau e matua vaivai lava.

O le teuteuina e taua i le mea e faaleagaina ai le fua o fualaau aina luga, pe a lua ni tauva tauva i luga o le ogalaau. Aua nei faʻatali mo a latou atinaʻe laugatasia - o le mea vaivai e tatau ona aveeseina. I luga o fualaau aina, o loʻo fautuaina e faʻapipiʻi 2 pulu i tausaga taʻitasi.

E taua! I le tulaga o le totoina o le tautotogo, e suamalie le seedling seia oʻo ina ave le suavai e le eleele.
I luga o le lua tausaga o apu o le "Peresitene", o le a amata ona amataina ai ni mea e tutupu. Ua matua aveesea atoa ina ia malosi le laau, o loo i ai se ogalaau malosi ma aʻa. O le tausaga na sosoo ai, e oʻo atu i le 6 fugalaau fugalaau e totoe, ma o le sili ona mafai ona filifilia e filifilia. I le faagasologa o le seleselega, ua uma ona aveeseina le vaovao o loo malulu pe aisa.

Puipuia o Apple "Peresitene" mai le malulu

O nisi o tagata nonofo i le mafanafana o loʻo talitonu malosi e le manaʻomia e fale o le taumalulu-e le manaʻomia ni fale mo le taumalulu, ma i le tautotogo latou te le fiafia pe a latou vaai i laau ua faaleagaina e le malulu. O sea mea sese e le atoatoa. O tamaiti laiti e oʻo atu i le lima tausaga e tutusa lava le lagona i le maualalo o le vevela, o lea latou te ono lamatia ai e aunoa ma le fesoasoani a tagata.

O le tele o apu o le palota e tatau ona i ai ni tuaoi o isi ituaiga, o lea e manaia ai le mafaufau i mea taua o le totoina o laau, Melba, Candynoe, Zhigulevskoe, Spartan, Medunitsa, Mantet, Welsey, Gloucester, Semerenko, Mechta, Champion, Bashkir beauty, Korichnaya striped, Berkutovsky, Tupe, Northern Synapse.
I le itu i mātū, o loʻo i ai faʻamaʻaloga i le umi, malulu malulu, o laau e natia i ni uumi uumi, ao leʻi amata le malulu o le tau, ua tumu i lau paʻu, sawdust ma le kiona. I le vaʻaia lelei o vaʻalele climatic, e le aoga le faʻaaogaina o nei faiga faʻasalalau, talu ai o aʻa ma puna i lalo o le ufiufi mafanafana e mafai ona vevela.

Mo le taumalulu, ua lava lava le mulimuluina o laau i le 10-senetimita o le mulch, sei vagana ai le coniferous. Ma ia afifiina foi aʻa o le laau ma se ie mafiafia. O le pusa e tatau ona puipuia i se laupepa po o le afa-mita pepa o taualuga. Ua faia lenei mea e puipuia ai le apu mai i le fiaai ma isi meaola.

E te iloa? Afai e te tuʻuina aʻau i totonu o le potu e sosoo ma pateta, o le a amata ona tupu aʻe o latou mata ma ola matutua. O le faʻateleina o le taumafa e taufaamataʻu ai le fua, talu ai ona o le ethylene na faʻasaoina.

Faʻavae ituaiga eseese

O tagata tomai faapitoa i le tausi maʻi e faʻasaina laau shtambovye e ala i le fuga, ae latou te taʻutino atu e le faigofie le auala, aua i luga o le ogalaau puipui e faigata ona maua ni petioles mo le toe gaosia. E faavae i luga o le mea moni e faapea e leai se tupuga tuputupu ae i luga, o le aufaigaluega o fai togalaau e galulue mamafa i le mamafa o le ogalaau. O lenei faʻaaliga e fesoasoani i le faʻalauteleina o faʻaopoopoga o lala. E oʻo atu i le 15 togi e aliali mai i luga o faʻataʻitaʻi taʻamea taʻitasi.

I le fale, e mafai ona e maua le shtamb manaʻoina e ala i le faapipiiina o mea e te fiafia ai i luga o le apu masani. Mai lona pale, o le a tautatala se lala laau i luga o le lala mafolafola ma fua.

O le apu a le Crown "Peresitene": tulaga lelei ma le le lelei o le ituaiga

Afai tatou te faʻatusatusaina laau laiti o le apu o le apu o ituaiga faʻalelei ma faʻasalalau tagata uumi, e aunoa ma le tele o taumafaiga, e mafai ona e mauaina le tele o eseesega manuia. Mai tali a le au faifaatoaga ma le au fai togafesa, o le faaiuga o le apu a le "Peresitene" o uiga nei o le ituaiga:

  • le pale paleni laititi o le laititi, lea e faigofie mo le galueaina o mea laiti i totonu o fale, faapea foi i taimi o le seleselega;
  • vave ma tele fualaau suamalie, faʻatasi ma le faʻamautu mo le 15 tausaga;
  • laau teuteu;
  • tumau i le maualalo o le vevela, puipuiga o maʻi ma meaola faalafua;
  • le mafai ona gafatia ma tausia le lelei o fua;
  • maualuga le 'ai ma uiga lelei o apu;
  • o le natura o le laau i le eleele ma tuutuuga o le galueaiina, faigofie o le tausiga.
Naʻo le tasi le mea e le o faʻaalia i le applear apple "Peresitene" o meatotino e faaitiitia ai fua pe a mavae le sefululima tausaga. I luga o ia laau i lalo o le oti oti. E le mafai ona faaosofia le fuaina o laau e ala i le tipiina o itu o le itu ona o lo latou leai, o le mea lea e tatau ai i le au fai togalaau ona faaaoga auala sili atu ona malolosi: latou te aveesea ia kopi e sefulu tausaga, toe faasolosolo malie le togalaau ma se shtambami fou.
E taua! Pe a selesele ma saunia apu o ituaiga o le taumalulu mo le teuina, e le mafai ona solo ese le suka mai le paʻu. Na te puipuia le fua mai le ulu o pathogens ma spounga spores.
O le tausiga lelei mo le apu o le apu ma lona fausaga faale-tausaga o le a taofia ai le faaitiitia o le fua mai ma le leai o se aoga o laau a le Peresitene. Этот сорт достойно конкурирует с элитной селекцией отечественного и зарубежного производства. Чтобы в этом убедиться, стоит попробовать.