Lafumanu

Vaʻafua o le Cow (Yalovaya Cow): Mafuaʻaga ma Togafitiga

O faʻasolosolo i le toe gaosia o fanau e taatele i mammals ma isi vetebrates. O le lauiloa lauiloa o lenei faagasologa - le fanau mai - e masani lava ona maua i togafitiga o vailaau. O lenei faaupuga e faʻaaogaina mo alii ma tamaʻitaʻi a manu, ae o le aso nei o le a tatou talanoa e uiga i lenei tulaga i fafine - i totonu o povi. Sei o tatou auiliili auiliiliga o mafuaaga o lenei mea matautia ma le mea e fai i le mataupu pe a le tuuina mai e le moa ia le fanau faamoemoeina ma susu.

O le a le uiga o le povi samasama

O le fanau mai o le Cow e taua o le valea, lea e faatatau i le fafine fafine o lona uiga e le mafai e le fafine ona maitaga i totonu o le 3 masina pe a maeʻa le paʻu mulimuli. Yalovosti i povi ua fuaina i le vaitaimi.

O le aofaʻi o lenei vaitau e amata mai i le 90 aso talu ona fanau mai le tamaʻi povi mulimuli ma faaiʻu i le amataga o se vaitaimi fou mo le maʻitaga mo le fafine.

Aoao nisi faʻamatalaga mataʻina e uiga i povi.

O povi e tumau pea le pa: aisea ma le mea e fai?

O mafuaaga o le valea o eseesega eseese i le gaioiga o le faʻaleleia ma isi tino o le tino, lea e faʻavevesi e mafua mai i totonu ma fafo o aʻafiaga. Ae e oʻo lava i soliga laʻititi o mea taumafa, iniseti ma le tausiga e mafai ona faʻaosoosoina ai le fanau mai o le teine.

O mafuaʻaga sili ona taatele e aofia ai:

  • tulaga le mama o le manu;
  • solia o le taumafataga;
  • solitulafono i le faʻaofiina o le povi i le fausiaina o feusuaiga (po o le vave tuai, po o le tuai ona iniseti);
  • suauu ma soliga tulafono.
O vaovao o Yalovy o se faafitauli matuia mo le tamaoaiga ma mafai ona mafua ai ni gau tele, o lea e matua gauai ai tagata agavaa i tuutuuga o le taofiga ma le soifua maloloina oa latou povi.

Palu faʻatapulaʻaina

O se tasi o mafuaʻaga o le valea, o le mea e le lelei ai le au faifaatoʻaga, o loʻo vaʻai ma le le fiafia i fuaitau o togafitiga, o le faʻatulagaga le atoatoa o le gaosia o le moa i le taimi o lona uluai iniseti.

Faʻamataloaina povi vaʻaia e mafai ona faia i luga o tulaga nei:

  • mamafa le mamafa o le tino;
  • tagata e leai se tamaoaiga;
E taua! Faatasi ai ma le vave o le inisetiina o le lafumanu, afa o pito o le paʻu ma le leai o se laumei. O nei taunuʻuga e tupu ona o le matua o le faʻaipoipoina o le povi, lea i taumafaiga mulimuli i le fananau mai e mafai ona teena le fetus.
A oʻo ina amata le maʻitaga o le fafine, o le maitaga e mafai ona tumau i le masani, ae o le le lelei o le hormonal lea e mulimuli mai i le fanau mai o le tamai povi e mafai ona mafua ai le leai o se fanau.

Fagavalea le fafaga

O mea sese a lē e ona e aofia ai mea sese masani i le vaega o meaʻai a le povi:

  1. O le palatini i le meaʻai a le manu e maualalo tele (itiiti ifo i le 60-80 g o le popo i le aso, e fuafua i le tele o le povi).
  2. I se isi itu, o le tele o le fafagaina o le fafine, lea e mafai ona maua ai le gata i le gaogao, ae faapena foi i le le atoatoa o le hormonal, lea, i le itu, o le a taitai atu ai i suiga i totonu o le tino o le gaioiga o le povi.
  3. Tau le saʻo o protein ma gaʻo. O le fua masani masani o le 80-150 g o gaʻo kulū mama mo 100 g o palatini.
  4. Le lava le malosi o vitamini ma microelements.
E te iloa? Sa faitauina e le Zoologists ia filifiliga eseese e 11. "fati "laga taufega.

Tulaga leaga o le taofia

I faʻamatalaga lautele e uiga i le soliga o le vaega a lē e ona, na maitauina o le tulaga mama o le manu e taua mo le soifua maloloina o le tamaʻi teine.

O tuʻutuʻuga e ese mai i mea masani masani o manaʻoga o loʻo manatu e leaga:

  1. Lulu Afai o le vevela o le ea i totonu o le fale puipui e lalo ifo o le 7 ° C pe sili atu i le 15 ° C, ona le lelei lea o le vevela mo le povi fafine, lea e mafai ona mafua ai faʻamaʻi tutusa ma le faʻavaivaia lautele o le tino.
  2. Totogi Mo le tausia lelei o povi, o le maualuga o le susu ile potu e tatau ona 70%.
  3. Malamalama. E tatau lava ona lava le malamalama i totonu o le fale ina ia maua ai e le manu se aofaiga saʻo o vitamini D tusa lava pe leai ni meaʻai i fafo. O le faʻaitiitia o le faʻamalamalamaina o le a tupu i le leai o se faʻalavelave mamafa ma se faʻaitiitia o le gaosiga o susu.
  4. Tumama. E tatau ona mama le fale e tatau ona mama ma e tatau ona faʻafefete i taimi uma ma mago. Le lava le mama i totonu o le potu e mafai ona mafua ai faʻamaʻi pipisi i le tino o le meaola ma se faʻalautelega lautele o le teteʻeina o le tino mai i faʻafitauli eseese.

Leai le saʻo

O le le mulimuli i tulafono o le milumusu e mafai foi ona taitaiina atu ai i le atinaeina o mea povi. O se tagata le atoatoa e iu lava ina liua i le mastitis - o le mumu o le mama mammary i totonu o se manu.

Faamasani oe lava i foliga o le milipolo o se povi, ma ia e iloa ai pe lelei tele masini fuimu mo povi.

Talu ai ona o le mammary glands o se vaega foi o le gaosia o le manu, o le gaioiga o le tino i totonu o le uila e mafai ona mafua ai le le tumau tumau.

Gagana faʻanatura

O se mafuaʻaga ogaoga i totonu o le lotofuatiaifo i totonu o se povi e mafai ona avea ma faʻalavelave faʻaleagaina o totoga o gaioiga. O ia ituaiga gaioiga sese ua faia e tusa lava pe o le taimi o le tuputupu ae o tama.

E masani lava masani o nei faʻafitauli:

  1. Freemartinism. O lenei mea o se togafitiga lea e lauiloa foi o le "hermaphroditism pepelo." O loʻo faʻaalia i le faʻapipiʻiina o le clitoris i se povi, faapea foi ma le lagoʻaina o nisi o totoga tino. O lenei tala e tulaʻi mai i mataupu pe a faʻapipiʻiina masaga e faʻafeagai ma le masaga, ona o le mea na tupu aʻe ai le povi, ma o le tamaʻi povi na tumau pea i lalo.
  2. Hermaphroditism. O se faʻalavelave faʻapitoa o le urogenital system, lea e faʻaalia i le togafitia o tino totoga o le XX ma le XY-ituaiga ona o le faʻaleagaina o le kenera i le vaeluaga o le tino. O le mea lea, o le i ai o uiga masani tau feusuaʻiga o le tane ma le fafine ona o le mosaicity o sela, pe a iai nisi o sela o le tino o loʻo i ai uma le "tamaitai" ma le "tane" seti o chromosomes, e atiina ae.
  3. Infantilism O lenei anomaly o loʻo faʻaalia i lalo o le atinaʻeina o totoga tino i se tagata ona o le le lava o le gaioiga o le pituitary gland i le gaosia o hormones. O lenei anomaly e fesoʻotaʻi atu e le gata i genital, ae faʻapea foi i le system endocrine i lona atoaga.
Faitau atili e uiga i le mea e fai pe afai o se povi e paʻu, ma ia iloa ai pe aisea ua paʻepaʻe ai le povi.

I nisi tulaga e le masani ai, o le moa atonu o lo o misi nisi vaega o le gaioiga (tublopian tube, cervix, ovaries).

Faʻateleina le meaʻai o le karite

E faʻaalia ona o le aʻafiaga o mea eseese i luga o le faʻaleleia o le povi ma le tino atoa (faʻaauau pea ona inisetiina, manua o gaʻo tino, mumū i le gaosia o le tino, le faʻatagaina le saʻo o le fatu i totonu o le tamaʻitaʻi).

O se taunuuga o nei fuamoa, o le moa e atiina ae se tali a le autoimmune i le vai pipisi o le tane. O le tamaʻi povi e maua i le puipuiga a le fafine e pei o se mea ese mai fafo, ma, e tusa ai ma lea, o le tino o le povi fafine e maua ai faʻapitoa faʻapitoa i lenei mea faʻafefe, lea e mafai ona teuina i totonu o lona tino mo le 8 vaiaso.

E te iloa? O povi e iai ni fegalegaleaiga faʻafefealoai, o lona faʻaalia o loʻo faʻaalia i le faʻasaina o le tasi ma le isi.
O nei meaola faʻapipiʻi e faʻaputuina i totonu o le faʻailoga a le fafine, ma e ui lava o le maʻitaga lava i ia ituaiga o gaioiga e mafai, i le tele o tulaga, o le fetus e toe fua mai i masina muamua o le atinaʻega.

Faʻaleagaina o tulafono o le iniseti ma le vevela

O lenei mafuaaga e faatatau i itu taua o le atinaeina o karite i povi. I lenei tulaga, o le uiga o le "iniseti le talafeagai" o lona uiga o le le lelei o le filifilia o mea mo le iniseti, o le faifaipea o le inisetiina o se povi, o le vavalalata i vaovao, sese i le tekinolosi o le tui, le gasegase ma le taofiofia o moa, leai o le tausisia o le tumama o le iniseti.

Faʻaleagaina o le faagasologa o le fananau mai moni

O nisi o faifaatoaga e mananao e vave aveese le tamaʻi povi mai le manava o le tina, e faalavelave i le faiga masani o le tauaveina faatasi ma le fesoasoani a le malosi malosi. O le tele o taimi, e faʻaaogaina e faifaatoaga le malosi malosi e pei o le tosoina o le pepe mai le manava, poʻo le tuia o le afu pepe mo le muai galue.

O ia faiga e masani ona afaina ai le fomaʻi ma le tino o le povi fafine, lea e avea mulimuli ane ma mafuaʻaga o le karite.

E taua! E matua faʻasaina le au faifaatoʻaga e faʻataunuʻuina le faʻatagaina o le fetus mai le matua. E na o le tasi lava le tuusaunoaga o le tulaga e sili ona taua, pe a lamatia le ola maloloina o le povi po o le tamai povi i le isi itu o le gaioiga ma le fanau mai.

E mafai ona momotu se povi

A o faagasolo le vaitau, e mafai e povi ona susu, ae o a latou voluma e ese mai i mea e faʻamoemoeina mo le leaga. O le povi povi ei ai lona gaʻo maualuga, ma e maua e le manu ia vitamini talafeagai mai le fafaga.

O le mea lea, ina ia faʻafefe lelei ai le tamaʻitaʻi, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i ana meaʻai ma le olaga. E taua le matauina o le fuainumera tatau ole gaʻo ma le fiber i le lita o le susu i le vaitau o le susu i fafo. E tatau ona faia se meaai, lea e 1000 g aʻa e maua mai ai le 300 g o pata. E tusa ai ma le faatauina mai o meaʻai, e sili atu le faʻalogo lelei i le fafagaina o keke, meaʻai ma laulasisi. O nei meaʻai e fesoasoani tele i le gaosia ma le faʻasaoina o le malosi o le a manaomia e le povi e toe faʻafoʻisia ai le gaosia o le fanau. Aʻo lei faia vave le milipolo, e tatau ona fufuluina le povi ma faʻamaʻi lona faʻi.

O le suaina o se povi e tatau ona faʻagesegese ma fuaina ina ia aua le faia ni popolega sili atu ma manua e mafai ona maua mo le povi fafine. E pei ona uma ona maitauina, e tatau ona faʻamautinoa o le suasusu mai le uila e tuʻuina atu i le iʻuga, ina ia aua nei faia ni aʻafiaga le talafeagai mo le atinaʻe o faʻamaʻi.

O le gaosia o povi e fesootaʻi ma le lamatiaga o le atiina ae o faʻamaʻi pei o mastitis, actinomycosis, vaginitis, kososis, pasteurellosis, vae ma gutu o le tino, ma le cysticercosis.

Puipuiga o le le fanau mai i povi

Ae paga lea, e leai se sauniuniga faapena, o le taimi na faʻamalolo ai le manu mai karite. Ina ia aua le feagai ma se faafitauli le lelei, e tatau i faifaatoaga ona faia ni auala atoatoa e puipuia ai le atinaʻeina o le le fanau mai.

Aemaise lava e taua le taulaʻi atu i na mea taua:

  1. Tausiga e fetaui ma tulaga manaʻomia ole soifua maloloina.
  2. Faʻaaloalo i tulafono faavae o le fausiaina o le taumafataga (le fua saʻo o proteins, gaʻo ma gaʻo). Fiafia se tele o vaomago ma aʻa, ae le o le sila.
  3. Faia faʻataʻitaʻiga suʻesuʻega gynnecology i le fomai vailaʻau i le itiiti ifo i le tasi i le tausaga.

O le mea lea, o le leai o se tama i povi o se faafitauli sili ona le fiafia lea e mafai e se faifaatoʻaga ona feagai. Ina ia aloese mai le ita, e tatau i se tasi ona mataala i tulaga ola o povi ma gauai atu i le taimi i lo latou ola maloloina.

Ia manatua foi e uiga i veterinarians oe mafai ona puipuia le tele o faʻamaʻi poʻo le fofo muamua faafitauli i le amataga o le atinaʻe.