Faʻasologa o Vaʻa

Royal pheasant: o foliga foliga, o fea e nofo ai, o mea e fafagaina ai

Pheasants e matagofie tele ma manulele agalelei, ae, o le mea e leaga, o lo latou matagofie ua avea ma mea e faataumaoia ai i latou.

O le faimalaga mo pheasants ua leva ona i ai i le tulaga sili ona lauiloa, aua e le gata ina tosina mai tagata tulimanu i se manulele matagofie, ae faapena foi i le manatu o le 'aiina o le taaloga manaia. O nisi ituaiga o pheasants ua matua laiti lava ma e amata ona mafaufau tagata e uiga i lo latou fausiaina.

I lenei tusiga o le ae maua ai le tele o faamatalaga manaia e uiga i le olaga ma le maota o se tasi o sui pito sili ona matagofie o nei manulele - le pheasant royal. E le gata i lea, o le ae iloa le tele o le tau o manu nei ma le ala e tatau ona saʻo ai.

Faamatalaga ma foliga vaaia

O foliga fulafula e foliga mai le lanu e foliga tutusa ma fua o iʻa, ona e lanu uliuli ma enaena. O le ulu e uliuli i le lanu, ma le "kiona" sinasina-papaʻe, i le pito i luga, ma o le ua o se 'apa e lua-tone. O apaau e mama, o fulufulu o loʻo i ai rivi, ma o le vaega o le manava ma le fatafata e lanu uliuli-enaena.

O le vae e fulufulu ma le susulu o le ulu, o le gutu o se lanu uliuli lanu, ma o lanu uliuli ma siliva-fulafula e ese mai i le siʻusiʻu. O le umi o le matua matua e tusa ma le 210 cm, ma o le siʻusiʻu e 100-160 cm.

Faitau le faʻamatalaga ma foliga o mea o loʻo i totonu o auro, paʻepaʻe paʻepaʻe ma ea.

E ese le eseesega o le tamaʻitaʻi: o le ulu e paʻuuli enaena, o le eria lata ane i taliga ma tafaoga latalata i mata o loʻo i ai se malu e vavalalata i le uliuli. O fulufulu o le pito i luga o apaau o le fugalaau-lanu enaena ma lanu uliuli, ma o le lauulu e lanu.

O le vaega pito i lalo o fulufulumanu e i ai sina lanu meamata lanumeamata. I luga o le lanu lanu o loo i ai ni lanu uliuli ma lanu enaena masani, i pito o le fulufulu fulufulu suia le lanu e sinasina. I le umi, o le matua matua e oʻo atu i le 75 cm, ma o lona siʻu e 35-45 cm.

O fea e ola ai ma pe fia le ola

O le nofoia o pheasants tupu o vaomatua mauga i le ogatotonu ma i le itu i sasae o Saina i le maualuga e 300 i le 1800 mita i luga aʻe o le sami. E maua foi i totonu o canyons ma vanu. O nei manulele e fiafia i le vaomatua, ae o le fiafia mo i latou e lelei foi.

E te iloa? E i ai se vaega toaitiiti o pheasants tupu i Peretania Tele. Na faia mai i tagata taʻitoʻatasi na mafai ona sola ese mai le saʻolotoga.

O le faʻamoemoe o le ola i le tafeaga e amata mai i le 10 i le 20 tausaga, e fuafua i tulaga ola ma isi mea, e leai se faʻamatalaga mai le vao.

Soifuaga ma amioga

O Royal pheasants e faʻatulagaina o manu felelei, latou te tali atu ma le toʻa i suiga i le tau ma faigofie ona tumau i le vevela ma le malulu. I le taimi malulu, latou te nonofo i vaega o le 6-10 tagata taitoatasi, ma faatasi ai ma le oʻo mai o le vevela ua vaevaeina i latou i vaega laiti. Latou ala mai i le gasologa o le aso, e tele lava ina saili mo meaai, momoe i le po i luga o laau.

E i ai i tagata se vaega faapitoa: ei ai lava a latou lava teritori e oʻo lava i fafo atu o le vaitau o le faʻatoʻaga, ma ua pipii mau i lo latou nofoaga, lea ua faʻamaonia e ala i a latou faʻamatalaga faifai pea. I le natura, o tane e sili atu ona sili atu nai lo le tasi. Latou te matuā faʻamalosi i le natura ma e seasea talia faʻafeiloaʻi malo i lo latou teritori, pe o se isi falesa, isi meaola po o se tagata.

O a mea e fafaga ai

O le taumafataga a le tupu sulu o le tupu, o loʻo nofo i le vao, e aofia ai fatu, fua o vine, faʻapea foʻi ma le tele o invertebrates. I le tau malulu, pe a le lava meaai, e masani lava ona maua i se taumafataga ile pito i fafo o fanua faʻatoʻaga.

Faitau atili e uiga i tulafono o le fafagaina ma le faʻaleleia o pheasants i le fale.

Tofiga

O le taimi lava e oʻo mai ai le vaitau o le tafaoga, o alii e tosina atu le mafaufau o tamaitai, faia ni leo pupuu ma le taua, aʻo tali mai tamaitai i se leo filemu. Afai o le tane e ogaoga, na te siiina fulufulu i lona ua, tataʻi ona apaʻau, sii i luga lona ulu ma faʻaaoga lona siʻusiʻu e pei o se tagata e faatosina mai le tamaʻitaʻi.

Tupu pheasants nest, pei o isi manu felelei uma o lenei ituaiga, i luga o le eleele. I le tasi faʻamaumauga, e 7 ma le 14 fuamoa. O la latou fuainumera e faalagolago i le matutua o le fafine: o tagata matutua atu e sili atu nai lo le talavou. O le moa mo fuamoa o le fafine, o le vaitaimi o le faʻafefeteina e masani ona masani ai le 24-25 aso. O le tane i le taimi lava na tuʻu ai e le fafine ona fua e alu e suʻe se isi fafine, na te le tausia ma tausia le fanau. O le fualaau, e faalagolago ile tau, amata i le faaiuga o Mati po o Aperila ma faaiʻu ia Iuni.

E te iloa? O le alofilima o le tupu ua manatu o se ituaiga o meaola vaivai; o lona faitau aofai i le vao e na o le 5,000 tagata taitoatasi. I Saina, o nei manulele e puipuia i le tulafono.

O le a le tele o se pheasant royal

O le tau o le alii ma le tamaʻitaʻi fausua o le tupu e ese, e sili atu le taugata o tama. Ma le isi, o le tau e faʻalagolago i le matua: o le matua o le manulele, o le sili atu ona taugata. I Rusia, o le tau o se pheasant royal e mai le 3,000 i le 5,000 rubles.

I totonu o Iukureini, e mafai ona faʻatau le tasi manu mo le 200-350 UAH. I luga o nisi faatoaga e mafai ai ona e faatauina fuamoa, mo se faataitaiga, i se tasi o nei faatoaga i Iukureini, e mafai ona faatauina mai fuamoa mo le 15 UAH (afai e te faatauina mai le silia ma le 50 fasi vaega, 12 UAH mo se fuamoa), fulufulu tasi - 35 UAH mo se fasi pepa, vaiaso - 50 UAH i le iunite, masina - 70 UAH. i le fasipepa, lua masina - 100 UAH. i le fasi pepa I Rusia, e mafai ona faatauina mai fuamoa o le vevela i le eria o le 50 rubles. i le fasipepa, ma tagata talavou mai 100 rubles ma luga.

E taua! O tau e faʻatauina ma e ono fesuisuiai e fuafua i le atunuu ma le itumalo o loʻo e nofo ai.

E mafai ona taofiofia

E mafai ona taofiofia a tatou pheasants, e le gata i lea, o le a le manaʻomia ai ni taumafaiga tetele. Talu ai e toʻatele tamaʻitaʻi, e mafai ona maua se tane ma ni fafine. Aviary e tatau ona le itiiti ifo i le 15 sikuea mita.

Afai o lau tama e umi lona siʻusiʻu ma o le lelei o fulufulu e taua ia te oe (ma o ia, e pei ona uma ona matou taʻua, e mafai ona oʻo i le 150 cm), e tatau ona tuʻuina atu manu felelei ma se lautele lautele - e tusa ma le 60 mita poʻo le sili atu sikuea sikuea.

Mo nei manulele, o gutu o le vaeluagalemu e le leaga tele, o lea e le mafai ai ona e faʻamafanafanaina mo le taumalulu. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo e tausia le siʻusiʻu i se tulaga lelei, ona taumafai lea e taofi le ea i totonu o le potu o loʻo nonofo ai manu felelei.

Talu ai o pheasants tupu i le vaomatua e pei o le momoe i laau, i le aviary e tatau ona e faia ni lua pe tolu ni pa mai le tasi ma lala lanu o laau (afai e mafai, e sili atu le faʻaaoga o laau o coniferous trees) ma faʻaleleia i se maualuga o le 1.5 i le 2 m E le gata i lea, o nei manulele e te manaʻomia se malutaga e mafai ona latou natia pe a latou fefefe i se mea. Chicks oso i totonu o se afi. Ona e manaʻomia lea o nila e faʻamafanafana eletise a itiiti mai e 2 mita sikuea.

150 chicks e oo atu i le 20-25 aso o le matua, ona o le tele o ituaiga o meaola e sili atu ona faigofie ona maua i le vevela malulu nai lo, mo se faataitaiga, ituaiga meaola. A maeʻa le 25 aso talu ona fanau mai, e tatau ona faʻafeiloaʻi i afi eletise afi ma tausia ai iina seia oʻo i le 6 vaiaso mai le fanau mai.

O le maualuga o le tulaueleele i le aviary e tatau ona le itiiti ifo ma le 1 le tagata i le sikuea mita 1. Faatasi ai ma lenei faiga o tausiga ua e faʻamaonia ai se toesea maualalo o moa. I le taumafanafana, e mafai ona maua e pheasants meaai mo meaai, 'ai o lanu, anufe ma pusi, ae o le amataga o le tau malulu, e tatau ona sili atu le gauai atu ia latou meaʻai.

Aoao pe faapefea ona e puʻeina se pulufana i ou lava lima.

E tatau i le pilimatua matutua ona tusa ma le 75 g o meaʻai, lea e aofia ai:

  • 45% o fatu saito i le eleele;
  • 20% fatu saito saito;
  • 10% pefu o iʻa;
  • 3% aano o manu ma ponaivi ma le fefete.

I le tautotogo, faatasi ai ma aso muamua mafanafana, suauʻu suauʻu, calcium ma eseese laʻau e tatau ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga. Ona tupu vave lea o pheasants, ma o a latou aano o manu o le a sili atu ona agavaivai. E masani ona fafagaina ile laulaʻau ma faʻamaʻaʻaina fuamoa. I le lua o le lua masina ua mafai ona siitia atu i le taumafataga a se tagata matua matua.

E taua! Afai e te fafagaina pheasants ma le moa fafagaina uma taumalulu, e mafai ona e ausia le maualuga o le mamafa.
I lenei mea, o la matou tusiga e uiga i nei manulele matagofie na oʻo mai i se mutaaga. Matou te faʻamoemoe o se mea manaia ma faʻamaonia mo outou le aʻoaʻo e uiga io latou olaga ma nofoaga e nonofo ai. Afai e te faʻamoemoe e fanauina pheasants aliʻi, matou te moomoo ia te oe le manuia i lenei pisinisi ma fanau lelei.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

O le manaia tele e manaʻomia ai se avanoa lautele, ona o le siʻu o le tane e mafai ona "toso" 150 cm pe sili atu le uumi. O le manulele e tu i le malulu o le ogatotonu, o lea latou te le manaʻomia ai ni potu vevela. Ae ui i lea, e aoga mo le siʻusiʻu ina ia faʻamalolo.
Igorr
//www.lynix.biz/forum/fazan-korolevskii#comment-176511

O le manulele e le mafai ona puipuia le tupu ... O le igoa lava ia e mafai ona tautala mo ia lava. E le na o le taliaina o se isi manulele e sosoo ma i latou, ae latou te le fiafia foi i le tagata
Raisa Borisovna
//fermer.ru/comment/1074448739#comment-1074448739