Fua o le gaosiga

Laufanua mo Zamiokulkasa ("Laina o Laau"): pe faapefea ona filifili ma galueaiina le eleele?

Zamioculcas e faigofie ona tupu i se tulaga lelei mo soʻo se tasi e manaʻo e teuteu o latou sui o le fugalaau Aferika.

Ae aua le taumafai Faʻaali atu lou alofa mo ia ma le popole tele i le tulaga o le masani ona inu ma faʻamalosia.

I lenei tusiga o le a tatou tilotilo po o le a le ituaiga fanua e manaʻomia mo se zamiokulkas poʻo se "tala tala."

O le a le palapala e totoina?

O le masaniga masani o tagata e le masani ai failautusi ile uiga o le eleele i le tulaga o le tuputupu ae o zamiokulkas e mafai ona mafua ai le faia o tuutuuga mo lona maliu, ona o lenei laau, ona o le natura o le eleele i tulaga masani, lagona lelei i le leai o meaʻaieleele eleelea.

Loam, faʻamaoaigaina i le eleele humus, mumusu e vaeluaina ma le susu, lea e mafai ona oʻo atu ai i le amataga o le faagasologa o le pala o le rhizome.

O le aʻafiaga o aʻafiaga a Zamiokulkas i le faʻafefiloi fanua lanu ma oneonefaaopoopo se vaega lelei lili, maeʻa maa nutililii poʻo maa laiti masani mai se auala palapala.

A o leʻi totoina, o le eleele e maua mai e le tagata lava ia e faʻafefiloi ai palapala ma mea faʻafefiloi, e te manaʻomia faʻalelei faʻaaogā vai inu poʻo kuka i totonu o ogaumu.

TAITAI! O le aʻa o le zamiokulkas e faʻaalia ai le le lelei i se gaosiga faʻamalosi, o lea ia faʻagasolo lelei le faʻaaogaina o le laau i se fagu fou, e faʻaaoga ai le auala faʻafefe. Afai e talafeagai le toe totoina o se laau ona o le vevela ma le amataga o le aʻa ua pala, ua vavaeese vaega ua faaleagaina.

O le a le fanua e totō ai fugalaau i le fale?

Tolu ni filifiliga:

  • i totonu o le faʻatau (eleele talafeagai mo suauu, cacti);
  • lautele (i le noatia ma le fai fuafua i le faʻafefiloi ma le oneone mama ma le perlite / faʻalautele le omea);
  • i le kukaina e oe lava.

Fuafuaga o le faʻafefiloi eleele ma faʻaopoopoga mo tapenapenaga palapala

O le tuufaatasiga o le eleele mo Zamioculkas o loʻo faʻatusalia e le paluga:

  • 1 l. Turf fanua,
  • 1 itula laulaau,
  • 1 l. Faʻasologa o le peʻa acid,
  • 1 i le oneone e aunoa ma ni mea elefise.
TAITAI!
Aʻo leʻi faʻatumuina le palapala i totonu o se ulo, o le 1/5 le malosi e faʻatumu i se alavai. O lenei 'eleʻele o le a maua ai avanoa faaopoopo i le ea i le rhizome o le laau. E masani lava, e tatau ona i ai ni alavai i totonu o le pusa.

Pepa o togafitiga ile eleele Peraimeri i vailaʻau

O vailaʻau faʻasaina e masani ona le togafitia i eleele, ma lala o se laau - pe afai latou te iloa e osofaʻia e se apogaleveleve mite, aphids, se talipupuni.

Faatasi ai ma ituaiga muamua o meaola faalafua e lua e osofaʻi ai le tapaa ma fasimoli ma le tapaa ma se paluga o le ava malosi, i soo se tasi.

E faʻaaogaina le pulumu sulfate o le Nicotine e faasaga i aphids. Ina ia saunia sea ituaiga vaifofo, faʻaaoga se fua o le vailaʻau i le lita o vai manogi.

Ae maise lava o meaola faalafua o laau toto e soloia i se ie po o se paʻu e tuu i totonu vailaʻau faʻamaʻi. I se aso pe a maeʻa le faʻapalapala, e mulumulu le vao i lalo o se mafanafana poʻo se taimi e teu ai laulaau ma se susu susu.

E le mafai ona faia mea taumafa pe afai e leai se mea talafeagai talafeagai e mafai ona maua - Zamioculkas e iloagofie le televave ma mafai pa'ū ona o le faʻaleagaina. O le sili ona lelei o le faʻavaivai ma le faʻaopoopoga o elemene elemene - leai se isi taimi i le masinape a faʻatupulaia lelei le fale.

Ua tupu lelei le Zamioculcas i fualaau faisua, e seasea lava ae tele le suāsusu, e masani ona fufuluina vai mama i luga o aso vevela, e faʻaaoga ai oneone ma le maualuga o le maualuga o le aofaʻi i le taimi o le gaosiga.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi, matou te saunia foi tusiga mo oe i le auala e faʻaleleia ai se fale vevela ma tausisia ma le faʻaeteete mea faʻatau ma le teuteu Zamioculkas.